Ta del av Danmarks trupp Hockey-VM 2023 hos oss! Danmark gör sig redo för Hockey-VM 2023 och man åker med en stark trupp till mästerskapet jämfört med tidigare år. Det blir ruskigt intressant att följa grannlandet under deras VM-äventyr. Vill du se hela Danmarks trupp till Hockey-VM 2023 så hittar du den här.

Damarks trupp Hockey-VM 2023

Namn Position Nummer Klubb Född
Frederik Dichow Målvakt Frölunda 2001
Mathias Seldrup  Målvakt Esbjerg 1996
George Sörensen  Målvakt Aalborg 1995
Jacob Gammelgaard  Back Rungsted 1995
Morten Jensen  Back Rungsted 1991
Anders Koch Back EC-KAC 1997
Anders Krogsgaard Back Innsbruck 1996
Kasper Larsen  Back Mississauga 2002
Matias Lassen  Back Malmö 1996
Markus Lauridsen Back Malmö 1991
Oliver Lauridsen  Back TPS 1989
Mikkel Aagaard  Forward Modo 1995
Niklas Andersen Forward Fischtown 1997
Matthias Asperup  Forward Herlev 1995
Mathias Bau Hansen  Forward Herning 1993
Mikkel Bödker  Forward HV71 1989
Nikolaj Ehlers  Forward Winnipeg 1996
Nicklas Jensen  Forward Rapperswil 1993
Felix Maegaard Scheel  Forward EHC Visp 1992
Nicolai Meyer  Forward Salzburg 1993
Oscar Fisker Mölgaard Forward HV71 2005
Morten Poulsen  Forward Herning 1988
Patrick Russell  Forward Linköping 1993
Frederik Storm  Forward Kölner Haie 1989
Christian Wejse Forward Fischtown 1998

Danmarks team management

Namn Roll
Heinz Ehlers Head Coach
Andreas Lilja Assistant Coach
Jens Nielsen Assistant Coach
Magnus Wennström Goaltending Coach
Kim Pedersen General Manager
Esben Nedermark Team Manager
Ole Dahlmann Equipment Manager
Håkan Karlsson Equipment Manager
Lasse Thomsen Video Coach

Danmarks spelschema

Match Datum Odds TV-kanal Livestream
Ungern – Danmark  13 maj kl. 15:20 7.00 – 5.50 – 1.32 SVT Play
Frankrike –  Danmark 14 maj kl 15:20 XX – XX – XX SVT Play
Danmark  – Österrike 16 maj kl 15:20 XX – XX – XX SVT1 / SVT Play
 Danmark  – Tyskland 18 maj kl 19:20 XX – XX – XX SVT2 / SVT Play
USA – Danmark 20 maj kl 11:20 XX – XX – XX SVT1 / SVT Play
Danmark  – Sverige 22 maj kl 15:20 XX – XX – XX SVT1 / SVT Play
Finland – Danmark  23 maj kl 19:20 XX – XX – XX SVT2 / SVT Play

Spelbolag med odds på Danmark

ComeOn logo

Omsättningskrav: 6x – Min Odds: 1.80

  • Snabba uttag med Trustly

  • Läs mer om ComeOn

QuickCasino Odds Bonus

Omsättningskrav: 0x bonus

Betinia Odds Bonus

Omsättningskrav: 0

  • Kom igång på 2 minuter med Swish

  • Läs mer om Betinia

Danmarks trupp Hockey-VM 2023

Ta del av Danmarks trupp Hockey-VM 2023 hos oss! Danmark är ett av lagen som kommer att delta i Hockey-VM 2023 i Tammerfors och Riga, det är dock ett landslag utan några större placeringar i mästerskap genom åren. Danmarks trupp Hockey-VM 2023 är presenterad och vi hittar ett par spännande namn i truppen. Danmark är beroende av sina största stjärnor inför mästerskapen och hoppas såklart få med Nikolaj Ehlers, Oliver Bjorkstrand och Nicklas Jensen till Hockey VM i Finland och Lettland.

I övrigt kommer Danmarks spelare från bland annat SHL, Hockeyallsvenskan och andra ligor i den klassen. Man hoppas få med sina stjärnor från dessa ligorna för att stärka upp ordentligt. Överlag håller Danmarks VM-trupp någorlunda hög klass. Man är långt ifrån någon blåbärsnation, men samtidigt saknar man såväl spets som bredd för att på allvar kunna utmana de stora drakarna. Det blir intressant att se vad Danmarks trupp Hockey-VM 2023 kan uträtta i turneringen.

Danmarks trupp Hockey-VM 2023:

  • XX XX
  • XX XX
  • XX XX

Danmarks spelare Ishockey-VM 2023

Danmark åker till Ishockey VM 2023 i Finland och Lettland med en intressant trupp. Vårt grannland har fått fram en och annan NHL-spelare senaste åren och det är givetvis så att man är beroende av dessa. Skulle Danmark få med Ehlers, Björkstrand och andra toppnamn är det ett gigantiskt plus i kanten för nationen. Samtidigt har man visat att kollektivet är nyckeln och den främsta styrkan som man har att tillgå. En spelare att hålla koll på ifall han prestenteras till mästerskapet är Ehlers, Winnipeg-spelaren som utmärkt sig i NHL senaste åren.

Danmark formas oftast av sitt kollektiv. Gruppen måste hålla ihop och jobba som ett lag från sekund ett, annars kommer man aldrig ha en chans mot nationerna i gruppspelet. Det som talar emot är bredden, man har inte riktigt samma bredd som andra nationer och det är väldigt tydligt att nyckelspelarna blir avgörande i vissa lägen. Vi på speltips.se lägger ett stort fokus på Danmark under mästerskapet i Tammerfors och Riga – följ deras resa hos oss!

Nyheter om Danmarks Ishockey-VM trupp 2023

Är ni ute efter nyheter om Danmarks Ishockey-VM trupp 2023 så har ni hittat rätt. Det finns en hel del att hålla koll på under stundande världsmästerskap. En drös nationer skall bevakas, däribland grannlandet Danmark som åker till turneringen med en intressant trupp. Naturligtvis kommer vi att bevaka danskarna såväl inför som under turneringen för att förser er läsare med rapporter och nyheter om Danmarks Ishockey-VM trupp 2023. Under Hockey-VM har förbundskaptenerna möjligheten att göra förändringar i sina VM-trupper, och naturligtvis förväntar vi oss en och annan ändring i Danmarks Ishockey-VM trupp 2023. Är du ute efter rapporter och nyheter om Danmarks Ishockey-VM trupp 2023 så hittar du det hos oss varje dag.

Danmarks laguppställning Hockey-VM 2023

Ta del av Danmarks laguppställning Hockey-VM 2023 hos oss! Danmark åker till mästerskapet med en intressant trupp, där den individuella briljansen lyser med sin frånvaro samtidigt som den kollektiva styrkan präglar truppen. Vi räknar med att förbundskaptenen matchar bästa möjliga laguppställning när tillfälle ges, för att hålla drömmarna om positiva resultat vid liv. För bästa resultat måste förbundskapten för dagen få igång sina nyckelspelare, det finns ingen som helst anledning att spara på krutet.

Man har tre jämna målvakter i truppen där samtliga troligtvis kommer testas inför och under mästerskapet. Vem som får första platsen mellan stolparna är ovisst än så länge, men vi lär se en hel del förändringar i Danmarks laguppställning Hockey-VM 2023 när tillfälle ges. Även Danmarks trupp Hockey-VM 2023 lär förändras under turneringens gång, då förbundskaptenerna faktiskt har den möjligheten. Är ni intresserade av att ta del av Danmarks laguppställning Hockey-VM 2023 och mycket mer om Danmarks Hockey-VM trupp så hittar ni det här.

Uttagning av Danmarks VM-trupp

Danmarks förbundskapten har tagit ut en trupp med spelare från många av Europas hetaste ligor. Truppen består till stor del av spelare från den inhemska ligan och ligor i närheten, men vi hittar också spelare som nationen fått ut i NHL. Det blir intressant att se om man hinner presentera namn som Björkstrand, Ehlers och så vidare innan mästerskapets slut, i och med att NHL-spelarna nyss avslutat säsongen eller spelar ett NHL-slutspel tätt inpå. Man är beroende av den offensiva spetsen och hoppas kunna få spelarna i hamn. Annars är det ett kollektiv som skall ta det här framåt och under Hockey-VM reser man med en trupp ihop om att skrälla i turneringen.

Förväntningarna på Danmark i Hockey-VM

Det finns en drös länder som åker till Hockey-VM med höga förväntningar på sig. Sverige är ett av dessa länder. På många sätt går det att hitta likheter mellan Sverige och Danmark, det är trots allt två grannländer vi pratar om, men den primära skillnaden är att Danmark till skillnad från grannlandet åker till mästerskapet med betydligt lägre förväntningar på sig, speciellt från de egna supportrarna. För danskarnas del handlar det om att prestera som ett kollektiv och göra livet surt för toppklubbarna, och med lite hopp även stå för en och annan skräll. Skulle man lyckas ta sig till slutspel så vore det onekligen en fin bedrift med tanke på motståndet i gruppspelet, men att nationen skulle ta sig långt eller till och med hela vägen känns föga troligt.

Danmarks historik i Hockey-VM

När man pratar om Danmark i Hockey-sammanhang så är det verkligen ingen tungviktare det pratas om. Sett till det stora hela så har danskarna varit relativt stabila i mästerskap, där man vid vissa tillfällen levererat men framför allt undvikit att gör bort sig rejält. Under våren 2002 hade man en fin framgång där man lyckades vinna sin grupp i B-VM och därmed ta steget upp till den högsta divisionen. Sedan dess har danskarna beblandat sig med de större nationerna.

Vi ska inte sticka under stolen med faktumet att det mer ofta än sällan gått tungt för danskarna, men samtidigt har man sin beskärda del av framgång – med danska ögon mätt. Under världsmästerskapet 2010 var det nog få som hade räknat med att danskarna skulle placera sig före nationer som Slovakien och USA. Så sent som mästerskapet 2016 lyckades grannlandet ta sig hela vägen till kvartsfinal, där tog det dock stopp efter 5-1-förlusten mot grannarna Finland.