Ta del av Finlands trupp Hockey-VM 2024 hos oss. Finland kommer som vanligt med en stark laguppställning och slåss även i år om medaljerna. Scrolla ner för att ta del av Finlands trupp till VM i Tjeckien.

Finlands trupp Hockey-VM 2024

Namn Position Nummer Klubb Född
Harri Säteri Målvakt 29 EHC Biel 1989
Lassi Lehtinen Målvakt 30 Modo 1999
Emil Larmi Målvakt 32 Växjö 1996
Rasmus Rissanen Back 2 Linköping 1991
Olli Määttä Back 3 Detroit 1994
Mikko Lehtonen Back 4 ZSC Lions 1994
Oliwer Kaski Back 7 HV71 1995
Vili Saarijärvi Back 18 SCL Tigers 1997
Veli-Matti Vittasmäki Back 33 Tappara 1990
Juuso Riikola Back 50 SCL Tigers 1993
Jesper Mattila Back 82 KalPa 1997
Jere Innala Forward 12 Frölunda 1998
Juha Jääskä Forward 15 HIFK 1998
Konsta Helenius Forward 19 Jukurit 2006
Patrik Puistola Forward 21 Jukurit 2001
Hannes Björninen Forward 24 Örebro 1995
Pekka Jormakka Forward 25 Jukurit 1990
Jesse Puljujärvi Forward 39 Pittsburgh 1998
Mikael Granlund Forward 64 San Jose 1992
Valtteri Puustinen Forward 48 Pittsburgh 1999
Arttu Hyry Forward 57 Kärpät 1999
Ahti Oksanen Forward 71 Oskarshamn 1993
Oliver Kapanen Forward 79 KalPa 2003
Saku Mäenalanen Forward 80 SCL Tigers 1994
Iiro Pakarinen Forward 81 HIFK 1991

Finlands spelschema

Match Datum Odds TV-kanal Livestream
Tjeckien – Finland 10 maj, 20:20 TV10 / Viaplay
Finland – Storbritannien 12 maj, 12:20 TV6 / Viaplay
Norge – Finland 13 maj, 16:20 TV10 / Viaplay
Finland – Österrike 16 maj. 20:20 TV10 / Viaplay
Kanada – Finland 18 maj, 16:20 TV6 / Viaplay
Finland – Danmark 20 maj, 20:20 TV6 / Viaplay
Finland – Schweiz 21 maj, 20:20 TV10 / Viaplay

Spelbolag med odds på Finland

ComeOn logo

Omsättningskrav: 6x – Min Odds: 1.80

  • Sätt in 500 kr – Spela för 1000 kr

  • Läs mer om ComeOn

QuickCasino Odds Bonus

Omsättningskrav: 0x bonus

Betinia Odds Bonus

Omsättningskrav: 1

  • Kom igång på 2 minuter med Swish

  • Läs mer om Betinia

Finlands trupp Hockey-VM 2024

Är du ute och letar efter Finlands trupp Hockey VM 2024? Välkommen, du är på rätt ställe. Stornationen har precis presenterat sin trupp inför årets mästerskap i Tjeckien. Finland har en bredd och en spets att välja mellan som heter duga. Storstjärna efter storstjärna och talang efter talang produceras i det här landet senaste åren. Förbundskapten Antti Pennanen siktar på att ta ut en slagkraftig trupp.

En spelare att hoppas på är såklart Patrick Laine, men också Sebastian Aho och Aleksander Barkov. Finland behöver spetsa till ytterligare om man skall slå tillbaka storfavoriten Kanada i år. Mikael Granlund har återigen tackat ja till VM och blir ledaren i laget i ytterligare ett mästerskap. Det förväntas komma fler stora finska namn in i truppen.

Finlands spelare Ishockey VM 2024

Läs allt om Finlands spelare Ishockey VM 2024 här. Finnarna reser till Hockey-VM i Tjeckien i år och ses återigen som en av favoriterna till medaljerna. Det finns flera spelare att hålla koll på inför Hockey VM och skall man utmana om medaljerna i Prag och Ostrava så måste nyckelspelarna kliva fram direkt. Truppen består av spelare från NHL och den inhemska ligan framförallt, men även spelare från andra ligor som konkurrerar bland de bästa i hockeyvärlden.

I takt med att slutspelet pågår i NHL så finns det fortfarande chans att det dyker upp ytterligare förstärkningar från andra sidan atlanten. Vi på Speltips.se bevakar situationen för samtliga landslag och förser er läsare med senaste nytt kring detta. Finland har ett gäng spelare som man hoppas på under Hockey-VM. Följ senaste nytt hos oss på Speltips.se!

Nyheter om Finlands Ishockey-VM trupp 2024

Ta del av nyheter om Finlands Ishockey-VM trupp 2024 hos oss på Speltips.se. Ett fullspäckat mästerskap står på menyn och det blir naturligtvis en hel del att hålla koll på. Vi rapporterar direkt från Prag och Ostrava, och förser er läsare med de rapporterna, nyheterna och förändringarna i Finlands Ishockey-VM trupp 2024. Förbundskaptenen har under mästerskapet möjligheten att göra förändringar i trupperna och vi skulle inte bli allt för överraskade om Finland fick välbehövlig förstärkning från NHL. Nyheter om Finlands Ishockey-VM trupp 2024 kan ni läsa hos oss varje dag.

Uttagning av Finlands VM-trupp

Att vara förbundskapten för Finland är inte helt enkelt. Bredden och spetsen är enorm bland spelare som är potentiella VM-spelare. Det finns mängder av spelare på andra sidan atlanten som man hoppas få med till VM i Tjeckien för att kunna kriga om en ny titeln. Finlands trupp blir bara bättre och bättre för varje mästerskap och nu vill man ta ytterligare ett steg. Kanada är ett av länderna som kommer göra allt för att stoppa finnarnas drömmar om ytterligare medaljer.

Hur Finlands trupp står sig i Hockey VM 2024 får vi se. Många tänker annorlunda när det gäller Finland i år och det är svårt att få grepp om vart man egentligen står. Samtidigt vet alla att det kan ändras på en dag, då flera spelare väntar på att få besked om framtiden och hur det går i NHL-slutspelet. Stjärnorna måste kliva fram och det är tydligt även i år. Poängstarka spelare från NHL hade såklart varit ett stort plus för Finlands trupp.

Finlands laguppställning Hockey-VM 2024

Här hittar du Finlands laguppställning Hockey-VM 2024. Speltips.se uppdaterar med senaste nytt om Finlands trupp och vilka spelare som får spela VM i Tjeckien. Ännu finns inga större frågetecken i den här truppen, som siktar på medalj i år. Målvaktssidan är väldigt bred och där kan man luta sig tillbaka, det kan finnas en hjälte bland de uttagna. Hoppet finns dock att få in ännu bättre målvakter och utespelare eftersom NHL-slutspelet pågår i dagsläget.

Finland har en del spelare i truppen som spelar i NHL, spelare som onekligen kan göra skillnad i Finlands laguppställning under Hockey-VM 2024 i Tjeckien. Det finns också spelare från andra ligor i dagsläget och det återstår att se vilken trupp man avslutar mästerskapet med i slutändan. Det finns fortsatt några öppna platser i truppen – som kan fyllas av fler NHL-stjärnor.

Förväntningarna på Finland i Hockey-VM

Finland har höga förväntningar på sig inför samtliga mästerskap. Landslaget har en medalj i sikte och det har man efter en väldigt framgångsrik period som hockeynation. Det har blivit medaljer och finalplatser i flera av de senaste mästerskapen. Det hör inte till ovanligheterna att en mästare kliver in med höga förväntningar på sig. Nu vill man återigen hota Kanada om finalplats och guldmedaljen, för Finland är ett av landslagen som skall hota Kanada, som skrivs upp till favoriter inför årets mästerskap. Kollektivet är nyckeln för finnarna, där imponerade man kraftigt ifjol och trots att man inte alltid har största namnen är det en nation att lita på.

Finlands historik i Hockey-VM

De finska lejonen i öst kan onekligen blicka tillbaka på många framgångar i historiska världsmästerskap. År 1995 lyckades man för första gången gå hela vägen i ett världsmästerskap efter finalsegern mot Tre Kronor. Under världsmästerskapet 2011, hela 16 år senare, var det dags för ett nytt finskt VM-guld. Under världsmästerskapet 2019 lyckades man ta sig hela vägen till final, där man mot alla odds lyckades fälla Kanada som på förhand målades upp som kraftiga favoriter. Utöver blytunga guld har man lyckats kamma hem nio silvermedaljer och tre bronsmedaljer genom åren. Det är bedrifter som vittnar om Finlands status inom sporten. Finland har genom åren visat att man är en nation att räkna med, och är det något vi har lärt oss så är det att aldrig underskatta “leijonat” – de finska lejonen.