Ta del av Finlands trupp Hockey-VM 2023 hos oss! Finland kliver in i mästerskapet som värdar och regerande mästare. Dessutom ser truppen som är uttagen väldigt lovande ut och vårt grannland siktar på att försvara titeln. Finlands trupp Ishockey VM 2023 hittar ni här på Speltips.se.

Finlands trupp Hockey-VM 2023

Namn Position Nummer Klubb Född
Christian Heljanko Målvakt Tappara 1997
Emil Larmi  Målvakt Växjö 1996
Jussi Olkinuora Målvakt Brynäs 1990
Niklas Friman  Back Ilves 1993
Miika Koivisto Back Kärpät 1990
Mikko Lehtonen  Back ZSC Lions 1994
Nikolas Matinpalo  Back Ässät 1998
Olli Määttä  Back Detroit Red Wings 1994
Atte Ohtamaa  Back Kärpät 1987
Ville Pokka  Back Färjestad 1994
Mikael Seppälä  Back HV71 1994
Marko Anttila  Forward Kärpät 1985
Joel Armia  Forward Montreal Canadiens 1993
Hannes Björninen Forward Örebro 1995
Teemu Hartikainen  Forward Geneve-Servette 1990
Kaapo Kakko  Forward New York Rangers 2001
Kasperi Kapanen  Forward St Louis Blues 1996
Juho Lammikko  Forward ZSC Lions 1996
Sakari Manninen Forward Henderson Silver Knights 1992
Waltteri Merelä  Forward Tappara 1998
Ahti Oksanen  Forward Oskarshamn 1993
Harri Pesonen  Forward SCL Tigers 1988
Mikko Rantanen  Forward Colorado Avalanche 1996
Jere Sallinen  Forward Biel-Bienne 1990
Antti Suomela  Forward Lausanne 1994
Forward

Finlands spelschema

Match Datum Odds TV-kanal Livestream
Finland – USA 12 maj kl. 15:20 1.73 – 4.25 – 3.75 SVT1/SVT Play
Tyskland – Finland 13 maj kl 19:20 XX – XX – XX SVT1/SVT Play
Finland – Sverige 15 maj kl 19:20 XX – XX – XX SVT2/SVT Play
Finland – Frankrike 17 maj kl 19:20 XX – XX – XX SVT Play
Ungern – Finland 19 maj kl 15:20 XX – XX – XX SVT1/SVT Play
Österrike – Finland 20 maj kl 15:20 XX – XX – XX SVT Play
Finland – Danmark 23 maj kl 19:20 XX – XX – XX SVT2/SVT Play

Spelbolag med odds på Finland

Expekt Odds Bonus

Omsättningskrav: 1x – Min odds 1.8

  • Odds på alla VM-matcher

  • Läs mer om Expekt

Finlands trupp Hockey-VM 2023

Är du ute och letar efter Finlands trupp Hockey VM 2023? Välkommen, du är på rätt ställe. Regerande världsmästarna har precis presenterat sin trupp inför årets mästerskap – där man dessutom är värdar. Finland har en bredd och en spets att välja mellan som heter duga. Storstjärna efter storstjärna och talang efter talang produceras i det här landet senaste åren. Som regerande mästare har man en titel att försvara och förbundskapten Lehtonen hoppas kunna presentera en tillräckligt slagkraftig trupp för detta. NHL-slutspelet påverkar även Finland och det kan dyka upp ytterligare stjärnor under mästerskapets gång.

Hemma-VM är såklart något som lockar för landets största stjärnor. En spelare att hoppas på är såklart Patrick Laine, men också Sebastian Aho och Aleksander Barkov. Finland behöver spetsa till ytterligare om man skall slå tillbaka ett revanschsuget Kanada i år. Mikko Rantanen har tackat ja till VM-spel och är en stjärna att luta sig tillbaka emot i dagsläget. Finland hoppas kunna presentera fler i hans mått.

Finlands trupp Hockey-VM 2023:

  • Mikko Rantanen, Colorado
  • XX XX
  • XX XX

Finlands spelare Ishockey VM 2023

Läs allt om Finlands spelare Ishockey VM 2023 här. Finnarna anordnar Hockey-VM i år och ses återigen som en av storfavoriterna till guldet. Finland har fått positiva besked från flera spelare inför mästerskapet och Mikko Rantanen är en av spelarna. Det finns flera spelare att hålla koll på inför Hockey VM och skall man försvara sitt guld måste fler än Rantanen kliva fram. Truppen består till stor del av spelare från den inhemska ligan, men även flera spelare från KHL, SHL och NHL – där de största spelarna anländer ifrån.

I takt med att slutspelet pågår i NHL så finns det alltjämt chans att det dyker upp förstärkningar från andra sidan atlanten. Vi på speltips.se bevakar situationen för samtliga landslag och förser er med senaste nytt kring detta. Finland har ett gäng spelare som man hoppas på under Hockey-VM. Följ senaste nytt hos oss på Speltips.se!

Nyheter om Finlands Ishockey-VM trupp 2023

Ta del av nyheter om Finlands Ishockey-VM trupp 2023 hos oss på speltips.se. Ett fullspäckat mästerskap står på menyn och det blir naturligtvis en hel del att hålla koll på. Vi rapporterar direkt från Tammerfors och förser er läsare med de rapporterna, nyheterna och förändringarna i Finlands Ishockey-VM trupp 2023. Förbundskaptenerna har under mästerskapet möjligheten att göra förändringar i trupperna och vi skulle inte bli allt för överraskade om Finland fick välbehövlig förstärkning från NHL. Nyheter om Finlands Ishockey-VM trupp 2023 kan ni läsa hos oss varje dag.

Uttagning av Finlands VM-trupp

Att vara förbundskapten för Finland är inte helt enkelt. Bredden och spetsen är enorm bland spelare som är potentiella VM-spelare. Det finns mängder av spelare på andra sidan atlanten som man hoppas få med till hemma-VM i Tammerfors för att kunna försvara titeln. Finlands trupp blir bara bättre och bättre för varje mästerskap och nu vill man ta ytterligare ett steg. Kanada är ett av länderna som kommer göra allt för att stoppa finnarnas drömmar om ytterligare medaljer. Laine, Aho, Barkov och andra hoppas kunna komma in i truppen.

Det finns experter som menar att Finlands trupp till Hockey VM 2023 inte är tillräckligt stark för att försvara titeln. Vissa tänker helt annorlunda och det är svårt att få grepp om vart man egentligen står. Samtidigt vet alla att det kan ändras på en dag, då flera spelare väntar på att få besked om framtiden och hur det går i NHL-slutspelet. Stjärnorna måste kliva fram och det är tydligt även i år. Poängstarka spelare från NHL hade såklart varit ett stort plus för Lehtonens trupp.

Finlands laguppställning Hockey-VM 2023

Här hittar du Finlands laguppställning Hockey-VM 2023. Speltips.se uppdaterar med senaste nytt om Finlands trupp och vilka spelare som får spela VM på hemmaplan. Ännu finns inga större frågetecken i den här truppen, som dessutom har målet att försvara mästartiteln i år. Målvaktssidan är väldigt bred och där kan man luta sig tillbaka, det kan finnas en hjälte bland de uttagna. Hoppet finns dock att få in ännu bättre målvakter och utespelare eftersom NHL-slutspelet pågår i dagsläget.

Finland har en del spelare i truppen som spelar i NHL, spelare som onekligen kan göra skillnad i Finlands laguppställning under Hockey-VM 2023 i Tammerfors. Det finns också spelare från andra ligor i dagsläget och det återstår att se vilken trupp man avslutar mästerskapet med i slutändan. Det finns fortsatt några öppna platser i truppen – som kan fyllas av fler NHL-stjärnor. Finland har ställt in siktet på ännu en medalj och vill framförallt bäras fram av hemmapubliken i Nokia Arena.

Förväntningarna på Finland i Hockey-VM

Finland har otroligt höga förväntningar på sig inför hemmapubliken. Landslaget har en titel att försvara och det har man efter en väldigt framgångsrik period som hockeynation. Det har blivit medaljer och finalplatser i flera av de senaste mästerskapen. Det hör inte till ovanligheterna att en mästare kliver in med höga förväntningar på sig. Nu vill man återigen hota Kanada om finalplats och guldmedaljen, för det är nämligen Finland och Kanada som skrivs upp till favoriter inför årets mästerskap. Kollektivet är nyckeln för finnarna, där imponerade man kraftigt ifjol och trots att man inte alltid har största namnen är det en nation att lita på.

Finlands historik i Hockey-VM

De finska lejonen i öst kan onekligen blicka tillbaka på många framgångar i historiska världsmästerskap. År 1995 lyckades man för första gången gå hela vägen i ett världsmästerskap efter finalsegern mot Tre Kronor. Under världsmästerskapet 2011, hela 16 år senare, var det dags för ett nytt finskt VM-guld. Under världsmästerskapet 2019 lyckades man ta sig hela vägen till final, där man mot alla odds lyckades fälla Kanada som på förhand målades upp som kraftiga favoriter. Utöver blytunga guld har man lyckats kamma hem nio silvermedaljer och tre bronsmedaljer genom åren. Det är bedrifter som vittnar om Finlands status inom sporten. Senast blev det guld – nu vill man försvara det på hemmaplan. Finland har genom åren visat att man är en nation att räkna med, och är det något vi har lärt oss så är det att aldrig underskatta “leijonat” – de finska lejonen.