Ta del av Finlands trupp Hockey-VM 2022 hos oss! Finland kliver in i mästerskapet med en trupp som ser mycket lovande ut. Efter att Finland mot alla odds kammade hem guldet 2019 och följde upp det med ett silver förra mästerskapet så har flera av de bästa spelarna valt att tacka ja till VM-spel 2022. Finlands trupp Ishockey-VM 2022 hittar ni här på speltips.se.

Finlands trupp Hockey-VM 2022

Namn Position Nummer Klubb Född
Juho Olkinuora Målvakt 45 Metallurg Magnitogorsk 1990
Harri Säter Målvakt 29 Arizona Coyotes 1989
Frans Tuohimaa Målvakt 35 Metallurg Magnitogorsk 1981
Niklas Friman Back 3 HPK 1993
Juuso Hietanen Back 38 Ambri-Priotta 1985
Henri Jokiharju Back 28 Buffalo Sabres 1999
Mikko Lehtonen Back 4 SKA St. Petersburg 1994
Atte Ohtamaa Back 55 Kärpät 1987
Ville Pokka Back 2 Avangard Omsk 1994
Mikael Seppälä Back 50 Tappara 1994
Sami Vatanen Back 42 Geneve-Servette 1991
Miro Aaltonen Forward 15 Vityaz Podolsk 1993
Marko Anttila Forward 12 Ilves 1985
Joel Armia Forward 40 Montreal Canadiens 1993
Hannes Björninen Forward 24 Brynäs 1995
Valtteri Filppula Forward 51 Geneve-Servette 1984
Teemu Hartikainen Forward 70 Salavat Yulaev 1990
Jere Innala Forward 21 Frölunda 1998
Juho Lammikko Forward 91 Vancouver Canucks 1996
Sakari Manninen Forward 65 Salavat Yulaev 1992
Saku Mäenalanen Forward 80 Kärpät 1994
Markus Nurmi Forward 61 TPS 1998
Petrus Palmu Forward 52 Jukurit 1997
Harri Pesonen Forward 82 SCL Tigers 1988
Toni Rajala Forward 25 Biel-Bienne 1991
Jere Sallinen Forward 76 Biel-Bienne 1990

Finlands spelschema

Match Datum Odds TV-kanal Livestream
Finland – Norge 13 maj kl. 19:20 1.11 – 10.50 – 21.00 TV6/Viaplay
Streama gratis
Lettland – Finland 14 maj kl 19:20 XX – XX – XX TV6/Viaplay
Streama gratis
Finland – USA 16 maj kl 19:20 XX – XX – XX TV10/Viaplay
Streama gratis
Finland – Sverige 18 maj kl 19:20 XX – XX – XX TV6/Viaplay
Streama gratis
Storbritannien – Finland 20 maj kl 15:20 XX – XX – XX TV6/Viaplay
Streama gratis
Österrike – Finland 21 maj kl 15:20 XX – XX – XX Viaplay
Streama gratis
Finland – Tjeckien 24 maj kl 19:20 XX – XX – XX TV6/Viaplay
Streama gratis

Spelbolag med odds på Finland

Betsson Odds Bonus

Omsättningskrav: 6x bonus, minsta odds 1.8

 • Grymma odds på SHL & NHL

 • Läs mer om Betsson

Till Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se

Betinia Odds Bonus

Omsättningskrav: 1x gratisspel, valfritt min odds

 • Betting utan konto

 • Läs mer om Betinia

Till Betinia
Hajper Odds Bonus

Omsättningskrav: 6x – Min Odds: 1.80

 • Spela på odds med BankID

 • Läs mer om Hajper

Till Hajper

Finlands trupp Hockey-VM 2022

Är ni ute efter Finlands trupp Hockey-VM 2022 så hittar ni det hos oss. Finland har som många säkert vet otroligt bra ishockeyspelare runt om i världen. Patrik Laine, Sebastian Aho och Aleksander Barkov är tre namn värda att lyfta fram. Denna trio har av olika skäl tvingats lämna återbud och finns därför inte med i Finlands trupp Hockey-VM 2022. Det komplicerar naturligtvis förutsättningarna för de 2019-mästarna, som nu tvingas sätta hoppet till spelare från den inhemska ligan samt yngre förmågor som visat framfötterna i olika ligor runt om i världen.

En spelare att hålla koll på i Finlands trupp är Anton Lundell, det är en spelare de finska supportrarna verkligen tror på. 19-åringen stod för en stark säsong i den inhemska ligan och faktum är att den finlandssvenske centern draftades av NHL-klubben Florida Panthers. Lundell var lagkapten i truppen som plockade hem bronset i JVM tidigare i år och framtiden ser minst sagt lovande ut. Vi på speltips.se punktmarkerar Finlands trupp och förser er läsare med senaste nytt kring Finlands spelare i Hockey-VM.

Finlands trupp Hockey-VM 2022:

 • Hannes Björninen, Brynäs
 • Harri Säter, Arizona Coyotes
 • Atte Ohtamaa, Kärpät
 • Jere Innala, Frölunda
 • Joel Armia, Montreal Canadiens
 • Markus Nurmi, Turmi
 • Petrus Palmu, Jukurit
 • Juho Lammikko, Vancouver Canucks

Finlands spelare Ishockey VM 2022

Hos oss kan ni läsa allt om Finlands spelare Ishockey VM 2022. Finland har fått ständiga återbud från sina superstjärnor från NHL, men ur ett optimistiskt perspektiv så finns det en hel del spelare i Finlands trupp att hålla ögonen på. Truppen består till stor del av spelare från den inhemska ligan, men även ett par spelare från exempelvis KHL, SHL och NHL. Att få med sig spelare från NHL, världens bästa hockeyliga, är givetvis en stor fördel för en nation som Finland. Lyckligtvis för ledningens del har backen Olli Määttä och forwarden Arttu Ruostalainen, till vardags i Los Angeles Kings respektive Buffalo Sabres, inkluderats i den finska VM-truppen.

I takt med att slutspelet pågår i NHL så finns alltjämt chansen att det dyker upp förstärkningar från andra sidan atlanten. Vi på speltips.se bevakar situationen och förser er med senaste nytt kring Finlands spelare Ishockey VM 2022. Vi punktmarkerar Finlands VM-trupp och dukar fram de senaste nyheterna och rapporterna kring laget.

Nyheter om Finlands Ishockey-VM trupp 2022

Ta del av nyheter om Finlands Ishockey-VM trupp 2022 hos oss på speltips.se. Ett fullspäckat mästerskap står på menyn och det blir naturligtvis en hel del att hålla koll på. Vi rapporterar direkt från Riga och förser er läsare med de rapporterna, nyheterna och förändringarna i Finlands Ishockey-VM trupp 2022. Förbundskaptenerna har under mästerskapet möjligheten att göra förändringar i trupperna och vi skulle inte bli allt för överraskade om Finland fick välbehövlig förstärkning från NHL. Nyheter om Finlands Ishockey-VM trupp 2022 kan ni läsa hos oss varje dag.

Uttagning av Finlands VM-trupp

Det har varit en relativt jobbig period för Finlands förbundskapten. Man har exempelvis misslyckats med att få med NHL-spelare som Laine, Barkov och Aho i Finlands Hockey-VM trupp – det är spelare som hade tagit Finlands trupp till en helt annan nivå under ett mästerskap. För en så pass stor nation som Finland, som dessutom är regerande mästare, är det givetvis tufft att inte kunna få med de stora stjärnorna. En imponerande bredd i all ära, men avsaknaden av spets och individuell briljans kan onekligen komplicera förutsättningarna.

Det finns experter som menar att Finlands trupp Hockey-VM 2022 kan vara en av de svagare finska trupperna på många år, mycket på grund av bristen av en eller två superstjärnor i truppen. Man har inga direkta superstjärnor som sticker ut och känslan är att man får tvingas göra det bästa av situationen. Markus Granlund och Teemu Hartikainen är två spelare man hoppas på i det finska lägret. Den förstnämnde har stått för en ruskigt stark säsong samtidigt som den sistnämnde i sina bästa stunder levererar poäng på löpande band.

Finlands laguppställning Hockey-VM 2022

Ta del av Finlands laguppställning Hockey-VM 2022 hos oss på speltips.se. Finland åker till mästerskapet med tre uttagna målvakter som inte sitter inne på någon vidare mästerskapsrutin på seniornivå, det råder med andra ord stora frågetecken kring vem av målvakterna som får chansen i Finlands laguppställning Hockey-VM 2022. Hoppet om att få in någon målvakt från NHL-slutspelet lever dock eftersom det finns finska målvakter kvar där. Det hade varit en viktig förstärkning då målvaktssidan ser relativt tunn ut.

Finland har en del spelare i truppen som spelar i den ryska högstadivisionen KHL, spelare som onekligen kan göra skillnad i Finlands laguppställning Hockey-VM 2021, men i övrigt består truppen till stor del av spelare från den inhemska ligan och mindre ligor i världen. Givetvis hittar vi även ett par SHL-spelare i den finska truppen, Niko Ojamäki från Linköping och Miika Koivisto från Växjö är två av spelarna som ställt in siktet på en plats i Finlands laguppställning Hockey-VM 2022.

Förväntningarna på Finland i Hockey-VM

Finland åker knappast till ett mästerskap utan höga förväntningar på sig. Man kliver in i turneringen med höga förväntningar, speciellt från de egna fansen. Att en regerande mästare kliver in i ett mästerskap med höga förväntningar hör inte direkt till ovanligheterna. I det senaste mästerskapet lyckades Finland mot alla odds att ta sig hela vägen till final, där man lyckades besegra ett favorittippat Kanada. Man visade prov på en ruggig kollektiv styrka och naturligtvis är det återigen den kollektiva styrkan man sätter hoppet till, speciellt under rådande omständigheter där ledningen inte riktigt lyckats få med sig de allra största namnen. Det är långt ifrån den starkaste truppen Finland presenterar inför mästerskapet, men förväntningarna är alltjämt höga i sann finsk anda.

Finlands historik i Hockey-VM

De finska lejonen i öst kan onekligen blicka tillbaka på många framgångar i historiska världsmästerskap. År 1995 lyckades man för första gången gå hela vägen i ett världsmästerskap efter finalsegern mot Tre Kronor. Under världsmästerskapet 2011, hela 16 år senare, var det dags för ett nytt finskt VM-guld. Under världsmästerskapet 2019 lyckades man ta sig hela vägen till final, där man mot alla odds lyckades fälla Kanada som på förhand målades upp som kraftiga favoriter. Utöver tre blytunga guld har man lyckats kamma hem nio silvermedaljer och tre bronsmedaljer genom åren. Det är bedrifter som vittnar om Finlands status inom sporten. Finland har genom åren visat att man är en nation att räkna med, och är det något vi har lärt oss så är det att aldrig underskatta “leijonat” – de finska lejonen.