Frankrike är kvalificerat för Ishockey VM 2023 i Finland och Lettland. Man åker till mästerskapet utan några stora krav och förväntningar på sig själva. Majoriteten av spelarna i det franska landslaget håller hus i den inhemska ligan. Frankrikes fullständiga trupp för Ishockey-VM 2023 hittar du nedan.

Namn Position Klubb Född
Julian Junca Målvakt Gap 1998
Quentin Papillon Målvakt Bordeaux 1997
Sebastian Ylönen Målvakt Cergy-Pontoise 1991
Jules Boscq Back Bordeaux 2002
Florian Chakiachvili Back Rouen 1992
Pierre Crinon Back Grenoble 1995
Hugo Gallet Back KalPa 1997
Enzo Guebey Back ZSC Lions 1999
Vincent Llorca Back Angers 1992
Lucien Onno Back Grenoble 1999
Thomas Thiry Back Ajoie 1997
Justin Addamo Forward Wilkes-Barre 1998
Charles Bertrand Forward Ingolstadt 1991
Louis Boudon Forward Iowa Wild 1998
Kevin Bozon Forward Ajoie 1995
Tim Bozon Forward Lausanne 1994
Valentin Claireaux Forward Rouen 1991
Dylan Fabre Forward Grenoble 2000
Guillaume Leclerc Forward Fehervar 1996
Jordann Perret Forward Mountfield 1994
Anthony Rech  Forward Rouen 1992
Nicolas Ritz Forward Angers 1992
Alexandre Texier  Forward Columbus Blue Jackets 1999
Sacha Treille  Forward Grenoble 1987
Peter Valier  Forward Angers 1992

Frankrikes spelschema

Match Datum Odds TV-kanal Livestream
Frankrike – Österrike 13 maj kl. 11:20 1.81 – 4.00 – 3.60 SVT Play
Frankrike – Danmark 14 maj kl 15:20 XX – XX – XX SVT Play
Frankrike – Ungern 16 maj kl 19:20 XX – XX – XX SVT Play
Finland – Frankrike 17 maj kl 19:20 XX – XX – XX SVT Play
Sverige – Frankrike 20 maj kl 19:20 XX – XX – XX SVT1/SVT Play
USA – Frankrike 21 maj kl 19:20 XX – XX – XX SVT Play
Tyskland – Frankrike 22 maj kl 19:20 XX – XX – XX SVT Play

Spelbolag med odds på Frankrike

Frankrikes trupp Hockey-VM 2023

Är du på jakt efter Frankrikes trupp Hockey-VM 2023 så har du hittat rätt. Frankrikes landslag i Ishockey har tagit små steg framåt de senaste åren. Majoriteten av spelarna i Frankrikes trupp Hockey-VM 2023 spelar i den inhemska ligan. De övriga spelarna utöver de som spelar i den inhemska ligan håller hus i länder som Tjeckien, Finland och Schweiz. Frankrikes trupp håller ingen vidare hög klass i förhållande till övriga trupper, men man är fortfarande snäppet bättre än de landslagen som är rankade i den absoluta botten.

Frankrikes laguppställning Ishockey VM 2023

Frankrike åker till Finland och Lettland med ett ganska orutinerat och oerfaret lag. Man har dock några igenkända namn i Frankrike, bland annat Bellemare som har en bakgrund i den svenska ligan. Utöver honom, så saknar någon riktig avgörande stjärna i truppen och det är en trupp som är ganska jämn rent överlag, där den kollektiva styrkan är påtaglig. Eftersom majoriteten spelar i den inhemska ligan går det inte att förvänta sig stordåd från Frankrikes landslag, då ligan inte riktigt man mäta sig med övriga storligor i Europa. På grund av den jämna kvalitén över hela truppen kommer det nog roteras en del i laguppställningen och alla lär få chansen. Vill du veta vad som pågår i Frankrikes trupp till Hockey-VM 2023 under turneringen så hittar du det här.

Låga förväntningar på Frankrike

Det är långt ifrån höga förväntningar på Frankrike inför Hockey-VM 2023. Med en trupp som till stor del består av spelare från den inhemska ligan kan Frankrike få det tufft att mäta sig med stornationerna. Truppen i sin helhet står i skarp kontrast till konkurrenternas trupper och är det någonting som kan lägga grunden för franska framgångar under turneringen så är det den kollektiva styrkan, snarare än individuell briljans. På förhand kliver fransmännen in som ett av turneringens svagaste lag och det kan man inte argumentera emot.

Frankrikes VM trupp uttagning

Frankrikes förbundskapten hade nog hoppats på att få med sin lite tyngre namn i truppen som åker till Finland och Lettland. Nu är flera spelare inte tillgängliga och förbundskaptenen får förlita sig på spelarna från den inhemska ligan och andra europeiska ligor. Bredden i fransk ishockey är inte lika stor som till exempel Sverige. Förbundskaptenen i Frankrike har en betydligt kortare lista över spelare som är tillgängliga. Det skall bli intressant att se vad Frankrike kan stå emot för landslag i Ishockey VM 2023.

Frankrikes spelare Ishockey VM 2023

Frankrike har en betydligt mindre bredd än andra landslag i turneringen och åker till Ishockey VM i Finland och Lettland utan några större förväntningar på sig själva och från andra. Frankrikes ishockeylandslag hade behövt en stjärna eller två för att spetsa truppen ytterligare. Några storstjärnor kommer dock inte med till mästerskapet och förbundskapten får förlita sig på den trupp han tagit ut. Majoriteten tillhör den inhemska ligan och ligor där omkring. Den inhemska ligan är ingen vidare klass i jämförelse med SHL, KHL eller liknande liga runt om i Europa. Det kan bli ett tufft mästerskap för Frankrike, som får kämpa rejält för att knipa poäng mot de lägre rankade nationerna.