Frankrike är kvalificerat för Ishockey VM 2024 i Tjeckien. Man åker till mästerskapet utan några stora krav och förväntningar på sig själva. Majoriteten av spelarna i det franska landslaget håller hus i den inhemska ligan. Frankrikes fullständiga trupp för Ishockey-VM 2024 hittar du nedan.

Namn Position Klubb Född
Julian Junca Målvakt Tulsa 1998
Quentin Papillon Målvakt Bordeaux 1997
Sebastian Ylönen Målvakt Cergy-Pontoise 1991
Yohann Auvitu Back Vitkovice 1989
Enzo Cantagallo Back Rouen 1998
Florian Chakiachvili Back Rouen 1992
Pierre Crinon Back Grenoble 7
Hugo Gallet Back KalPa 8
Enzo Guebay Back Davos 5
Vincent Llorca Back Angers 6
Thomas Thiry Back Ajoie 74
Pierre-Edouard Bellemare Forward Seattle 41
Charles Bertrand Forward Ingolstadt 3
Louis Boudon Forward Iowa 29
Kevin Bozon Forward Lausanne 1994
Baptiste Bruche Forward Bordeaux 2000
Valentin Claireaux Forward Vitkovice 1991
Stephane Da Costa Forward Avtomobilist Yekaterinburg 1989
Aurelien Dair Forward Grenoble 1999
Jordann Perret Forward Mountfield 1994
Anthony Rech Forward Rouen 1992
Nicolas Ritz Forward Angers 1992
Tomas Simonsen Forward Amiens 2002
Sacha Treille Forward Grenoble 1987

Frankrikes spelschema

Match Datum Odds TV-kanal Livestream
Frankrike – Kazakhstan 11 maj, 12:20 Viaplay
Lettland – Frankrike 12 maj, 16:20 Viaplay
Polen – Frankrike 14 maj, 20:20 Viaplay
USA – Frankrike 16 maj, 20:20 Viaplay
Frankrike – Slovakien 18 maj, 20:20 Viaplay
Sverige – Frankrike 20 maj, 16:20 TV6 / Viaplay
Frankrike – Tyskland 21 maj, 12:20 Viaplay

Spelbolag med odds på Frankrike

ComeOn logo

Omsättningskrav: 8x – Min Odds: 1.80

  • Sätt in 1000 kr – Spela för 2000 kr

  • Läs mer om ComeOn

QuickCasino Odds Bonus

Omsättningskrav: 0x bonus

Betinia Odds Bonus

Omsättningskrav: 6

  • Kom igång på 2 minuter med Swish

  • Läs mer om Betinia

Frankrikes trupp Hockey-VM 2024

Är du på jakt efter Frankrikes trupp Hockey-VM 2024 så har du hittat rätt. Frankrikes landslag i Ishockey har tagit små steg framåt de senaste åren. Majoriteten av spelarna i Frankrikes trupp Hockey-VM 2024 spelar i den inhemska ligan. De övriga spelarna utöver de som spelar i den inhemska ligan brukar hålla hus i länder som Tjeckien, Finland och Schweiz. Frankrikes trupp håller ingen vidare hög klass i förhållande till övriga trupper, men man är fortfarande snäppet bättre än de landslagen som är rankade i den absoluta botten.

Frankrikes laguppställning Ishockey VM 2024

Frankrike åker till Ostrava i Tjeckien med ett ganska orutinerat och oerfaret lag. Man saknar någon riktig avgörande stjärna i truppen och det är en trupp som är ganska jämn rent överlag, där den kollektiva styrkan är påtaglig. Givetvis hoppas man få loss sina storstjärnor, sett till landets kvalitet. Eftersom majoriteten spelar i den inhemska ligan går det inte att förvänta sig stordåd från Frankrikes landslag, då ligan inte riktigt man mäta sig med övriga storligor i Europa. På grund av den jämna kvalitén över hela truppen kommer det nog roteras en del i laguppställningen och alla lär få chansen. Vill du veta vad som pågår i Frankrikes trupp till Hockey-VM 2024 under turneringen så hittar du det här.

Låga förväntningar på Frankrike

Det är långt ifrån höga förväntningar på Frankrike inför Hockey-VM 2024. Med en trupp som till stor del består av spelare från den inhemska ligan kan Frankrike få det tufft att mäta sig med stornationerna. Truppen i sin helhet står i skarp kontrast till konkurrenternas trupper och är det någonting som kan lägga grunden för franska framgångar under turneringen så är det den kollektiva styrkan, snarare än individuell briljans. På förhand kliver fransmännen in som ett av turneringens svagaste lag och det kan man inte argumentera emot.

Frankrikes VM trupp uttagning

Frankrikes förbundskapten hoppas på att få med sig lite tunga namn i truppen som åker till Tjeckien. Det återstår att se om man får loss sina bästa spelare till turneringens start. Att ha det bästa möjliga laget är avgörande för ett landslag som Frankrike. Bredden i fransk ishockey är inte lika stor som till exempel Sverige. Förbundskaptenen i Frankrike har en betydligt kortare lista över spelare som är tillgängliga. Det skall bli intressant att se vad Frankrike kan stå emot för landslag i Ishockey VM 2024.

Frankrikes spelare Ishockey VM 2024

Frankrike har en betydligt mindre bredd än andra landslag i turneringen och åker till Ishockey VM i Tjeckien utan några större förväntningar på sig själva och från andra. Frankrikes ishockeylandslag hade behövt en stjärna eller två för att spetsa truppen ytterligare. Några storstjärnor kommer dock inte med till mästerskapet och förbundskapten får förlita sig på den trupp han tagit ut. Majoriteten tillhör den inhemska ligan och ligor där omkring. Den inhemska ligan är ingen vidare klass i jämförelse med SHL, KHL eller liknande liga runt om i Europa. Det kan bli ett tufft mästerskap för Frankrike, som får kämpa rejält för att knipa poäng mot de lägre rankade nationerna.