Frankrike är kvalificerat för Ishockey VM 2020 i Schweiz. Man åker till mästerskapet utan några stora krav och förväntningar på sig själva. Majoriteten av spelarna i det franska landslaget håller hus i den inhemska ligan. Frankrikes fullständiga trupp för Ishockey-VM 2020 hittar du nedan.

Namn Position Klubb Född

Spelbolag med odds på Frankrike

Betsson Odds Bonus

Omsättningskrav: 6x bonus, minsta odds 1.8

  • Grymma odds på SHL & NHL

  • Läs mer om Betsson

Till Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se

Betinia Odds Bonus

Omsättningskrav: 1x gratisspel, valfritt min odds

  • Betting utan konto

  • Läs mer om Betinia

Till Betinia
Hajper Odds Bonus

Omsättningskrav: 6x – Min Odds: 1.80

  • Spela på odds med BankID

  • Läs mer om Hajper

Till Hajper

Frankrikes trupp Hockey-VM 2022

Är du på jakt efter Frankrikes trupp Hockey-VM 2022 så har du hittat rätt. Frankrikes landslag i Ishockey har tagit små steg framåt de senaste åren. Majoriteten av spelarna i Frankrikes trupp Hockey-VM 2022 spelar i den inhemska ligan. De övriga spelarna utöver de som spelar i den inhemska ligan håller hus i länder som Tjeckien, Finland och Schweiz. Frankrikes trupp håller ingen vidare hög klass i förhållande till övriga trupper, men man är fortfarande snäppet bättre än de landslagen som är rankade i den absoluta botten.

Frankrikes laguppställning Ishockey VM 2022

Frankrike åker till Finland med ett ganska orutinerat och oerfaret lag. Eftersom den riktigt stora stjärnan saknas i den franska truppen kommer det behövas andra spelare som kliver fram som ett kollektiv. Man saknar någon riktig avgörande stjärna i truppen och det är en trupp som är ganska jämn rent överlag, där den kollektiva styrkan är påtaglig. Eftersom majoriteten spelar i den inhemska ligan går det inte att förvänta sig stordåd från Frankrikes landslag, då ligan inte riktigt man mäta sig med övriga storligor i Europa. På grund av den jämna kvalitén över hela truppen kommer det nog roteras en del i laguppställningen och alla lär få chansen. Vill du veta vad som pågår i Frankrikes trupp till Hockey-VM 2022 under turneringen så hittar du det här.

Låga förväntningar på Frankrike

Det är långt ifrån höga förväntningar på Frankrike inför Hockey-VM 2022. Med en trupp som till stor del består av spelare från den inhemska ligan kan Frankrike få det tufft att mäta sig med stornationerna. Truppen i sin helhet står i skarp kontrast till konkurrenternas trupper och är det någonting som kan lägga grunden för franska framgångar under turneringen så är det den kollektiva styrkan, snarare än individuell briljans. På förhand kliver fransmännen in som ett av turneringens svagaste lag och det kan man inte argumentera emot.

Frankrikes VM trupp uttagning

Frankrikes förbundskapten hade nog hoppats på att få med sin lite tyngre namn i truppen som åker till Finland. Nu är flera spelare inte tillgängliga och förbundskaptenen får förlita sig på spelarna från den inhemska ligan och andra europeiska ligor. Bredden i fransk ishockey är inte lika stor som till exempel Sverige. Förbundskaptenen i Frankrike har en betydligt kortare lista över spelare som är tillgängliga. Det skall bli intressant att se vad Frankrike kan stå emot utan några riktiga stjärnor i truppen för Ishockey VM 2022.

Frankrikes spelare Ishockey VM 2022

Frankrike har en betydligt mindre bredd än andra landslag i turneringen och åker till Ishockey VM i Finland utan några större förväntningar på sig själva och från andra. Frankrikes ishockeylandslag hade behövt en stjärna eller två för att spetsa truppen ytterligare. Några storstjärnor kommer dock inte med till mästerskapet och förbundskapten får förlita sig på den oerfarna trupp han tagit ut. Majoriteten tillhör den inhemska ligan. Den inhemska ligan är ingen vidare klass i jämförelse med SHL, KHL eller liknande liga runt om i Europa. Det kan bli ett tufft mästerskap för Frankrike, som får kämpa rejält för att knipa poäng mot de lägre rankade nationerna.