Kanadas trupp Hockey-VM 2023 ser som alltid väldigt intressant ut. Kanada har en lång historia av att ta medaljer i Ishockey VM och att inte göra det är lite av ett misslyckande för nationen. Se hela Kanadas Hockey-VM trupp 2023 nedan!

Kanadas trupp Hockey-VM 2023

Namn Position Nummer Klubb Född
Joel Hofer Målvakt 30 Springfield Thunderbirds 2000
Devon Levi Målvakt 27 Buffalo Sabres 2001
Samuel Montembeault  Målvakt 35 Montreal Canadiens 1996
Justin Barron  Back 20 Montreal Canadiens 1997
Ethan Bear Back 74 Vancouver Canucks 1997
Brad Hunt Back 77 Colorado Avalanche 1988
Pierre-Oliver Joseph  Back 7 Pittsburgh Penguins 1999
Jacob Middleton  Back 5 Minnesota Wild 1996
Tyler Myers Back 57 Vancouver Canucks 1990
MacKenzie Weegar  Back 52 Calgary Flames 1994
Sammy Blais Forward 79 St Louis Blues 1996
Michael Carcone  Forward 53 Tucson Roadrunners 1996
Lawson Crouse  Forward 67 Arizona Coyates 1997
Adam Fantilli  Forward 91 University of Michigan 2004
Cody Glass Forward 8 Nashville Predators 1999
Peyton Krebs  Forward 19 Buffalo Sabres 2001
Scott Laughton  Forward 21 Philadelphia Flyers 1994
Milan Lucic  Forward 17 Calgary Flames 1988
Jack McBain Forward 11 Arizona Coyates 2000
Jake Neighbours  Forward 63 St Louis Blues 2001
Jack Quinn Forward 22 Buffalo Sabres 2001
Tyler Toffoli Forward 73 Calgary Flames 1992
Joe Veleno Forward 90 Detroit Red Wings 1992
Forward

Kanadas spelschema

Match Datum Odds TV-kanal Livestream
Lettland – Kanada 12 maj kl. 19:20 9.00 – 6.75 – 1.22 SVT Play
Slovenien – Kanada 14 maj kl 11:20 XX – XX – XX SVT Play
Slovakien – Kanada 15 maj kl 15:20 XX – XX – XX SVT1/SVT Play
Kanada – Kazakstan 17 maj kl 19:20 XX – XX – XX SVT2/SVT Play
Kanada – Schweiz 20 maj kl 15:20 XX – XX – XX SVT1/SVT Play
Kanada – Norge 22 maj kl 15:20 XX – XX – XX SVT Play
Kanada – Tjeckien 24 maj kl 15:20 XX – XX – XX SVT Play

Spelbolag med odds på Kanada

ComeOn logo

Omsättningskrav: 6x – Min Odds: 1.80

  • Snabba uttag med Trustly

  • Läs mer om ComeOn

QuickCasino Odds Bonus

Omsättningskrav: 0x bonus

Betinia Odds Bonus

Omsättningskrav: 0

  • Kom igång på 2 minuter med Swish

  • Läs mer om Betinia

Kanadas Trupp Hockey-VM 2023

Speltips.se levererar Kanadas Hockey-VM trupp 2023 direkt på hemsidan. Kanada presenterade flera namnstarka spelare redan tidigt och sedan dess har det bara rullat på. Det lär dessutom komma fler storstjärnor innan mästerskapet drar i gång – och även under VM:s gång. Det är en trupp som kommer innehålla både bredd och spets i massor där spelarna kommer från NHL. Flera stjärnor har tackat ja – och flera andra är påväg in i truppen. Allt handlar om Stanley Cup-slutspelet där man hoppas få in några spelare ifrån. Självklart lär det bli en del besvikelser då flera av de största stjärnorna oftast går långt i NHL, eller väljer att vila efter säsongen.

Kanada har flera storstjärnor att tillgå om alla hade varit tillgängliga. Connor McDavid är den största av dessa för tillfället, men superstjärnan lär inte ansluta till Hockey-VM i Finland och Lettland det här året. Edmonton Oilers, som han spelar för, är fortsatt i NHL-slutspelet och därför förblir han otillgänglig. Kanada har dock regristerat spelare som Tyler Myers, Milan Lucic, Jack Quinn och Tyler Toffoli.

Kanadas Trupp Hockey-VM 2023

  • Milan Lucic, Calgary Flames
  • Tyler Myers, Vancouver Canucks
  • Jack Quinn, Buffalo Sabres
  • Tyler Toffoli, Calgary Flames

Nyheter om Kanadas Ishockey-VM trupp 2023

Ett fullspäckat Hockey-VM står runt hörnet och det är naturligtvis en hel del att hålla koll på, såväl inför som under mästerskapet. Vi på speltips.se bevakar givetvis Kanada och förser er läsare med senaste nytt kring Kanadas Ishockey-VM trupp 2023, allt från spelare till tränare. Vi kan förvänta oss en hel del truppförändringar av Kanadas förbundskapten, i ett mästerskap där tränarna faktiskt har den lyxiga möjligheten att göra en hel del ändringar i truppen under mästerskapets gång. Vi håller koll på Kanadas trupp Hockey-VM 2023 och dukar fram den senaste informationen kring truppen, spelarna, tränarna och inte minst Kanadas laguppställning.

Kanadas laguppställning Hockey-VM 2023

Kanadas laguppställning Hockey-VM 2023 presenteras strax före matchstart och det kan bli stora förändringar från match till match. Det kan uppstå skador som gör att förbundskaptenen blir tvungen att formatera om sitt lag eller att spelarna helt enkelt inte presterar som förväntat. Det är också vanligt att bättre nationer ofta skiftar målvakt beroende på vilket motstånd laget möter för att vila den uttalade förstamålvakten. För att inte missa hur Kanadas laguppställning ser ut inför varje match så kan du kolla här på Speltips.se för att få den senaste laguppställningen. Vi punktmarkerar Kanada under turneringens gång och dukar fram senaste nytt kring Kanadas laguppställning Hockey-VM 2023 – inför samtliga matcher.

Kanadas laguppställning idag

Läs mer om Kanadas laguppställning idag hos oss på speltips.se. Vi förser er läsare med Kanadas laguppställning inför varje match, och utöver det så kan ni även ta del av nyheter och rapporter gällande Kanadas laguppställning Hockey-VM 2023. Kanadas laguppställning kommer naturligtvis att skifta från match till match, dels för att förbundskapten lär vilja vila spelare emellanåt, och dels för att konkurrensen minst sagt sätter sin ton i den kanadensiska truppen. Hos oss får du all information om Kanadas laguppställning i Hockey-VM. Spelare som starta, spelare som saknas och rådande formkurvor – läs mer om Kanadas laguppställning idag hos oss.

Förväntningarna på Kanada i Hockey-VM

Kanada åker till Hockey VM 2023 i Tammerfors och Riga med skyhöga förväntningar och är tillsammans med värdnationen Finland guldfavorit. Enorma krav från både ledning och supportrar går inte att blunda för sett till landets meriter och tidigare mästerskap. Kanada är en gigant inom ishockeyn och man kliver in i turneringen som en rättvis favorit till guldet. Det är inte svårt att hålla med om den saken i och med den starka laguppställningen man presenterat inför Ishockey VM 2023. Laget kommer som vanligt sprudla av självförtroende och klass. Truppens potential är enorm och kapaciteten sitter man verkligen inne på inför mästerskapet. Allt annat än en pallplats är ett stort fiasko.

Kanadas historik i Hockey-VM

Kanada har vunnit Ishockey-VM 27 gånger (!) genom tiderna och fler väntas det bli under kommande åren. Det har blivit hela 51 medaljer och det är man främst genom alla tiderna med – något som talar sitt egna språk. Kanada har dominerat ishockeyns mästerskap och sett till landets utveckling på senare år är det ingenting som talar för något annat.

Hockey-VM 2018 resulterade i en storbesvikelse för Kanada, då gick man – för första gången på tre år – utan medalj. Året efter blev man besegrade av Finland i finalen, ett snöpligt utfall med tanke på att finländarnas trupp bestod av flera debutanter. Suget efter revansch lär inte vara mindre i år eftersom man förlorade ytterligare en final mot Finland under fjolåret. Blodad tand brukar man säga, något som skall fixa ett trendbrott och ett nytt guld till Kanada här.