Ta del av Kazakhstans trupp Hockey-VM 2023 hos oss! Det är dags för Hockey-VM 2023 och Kazakhstan är tillbaka i mästerskapet efter förra turneringens frånvaro. Kazakhstan har varit med förut och känt på spel på den absoluta toppnivån. Man är ingen större favorit till att gå långt i mästerskapet utan kommer nog få det tufft om man inte kan överraska alla tvivlare. Här hittar ni Kazakhstan trupp Hockey-VM 2023.

Kazakhstans trupp Hockey-VM 2023

Namn Position Nummer Klubb Född
Nikita Boyarkin Målvakt 1 Barys Astana  1998
Maxim Pavlenko Målvakt 73 Nomad Nur-Sultan  2002
Andrei Shutov Målvakt 43 Nomad Astana 1998
Adil Beketayev Back 87 Nomad Nur-Sultan 1998
Danil Butenko Back 25 Nomad Nur-Sultan 2001
Samat Daniyar Back 65 Barys Astana  1999
Madi Dikhanbek Back 71 Nomad Nur-Sultan  2001
Tamirlan Gaitamirov Back 55 Nomad Nur-Sultan  2000
Artyom Korolyov Back 31 Nomad Nur-Sultan 2001
Valeri Orekhov Back 28 Metallurg 1999
Kirill Polokhov Back 21 Arlan Kokshetau 1998
Alikhan Asetov Forward 96 Barys Astana 1996
Dmitri Grents Forward 92 Arlan Kokshetau 1996
Dinmukhamed Kaiyrzhan Forward 13 Nomad Nur-Sultan 2003
Abay Mangisbayev Forward 86 Nomad Nur-Sultan 2002
Nikita Mikhailis Forward 10 Barys Astana 1995
Maxim Mukhametov Forward 23 Nomad Nur-Sultan 1999
Batyrlan Muratov Forward 81 Nomad Nur-Sultan  1999
Maxim Musorov Forward 72 Khimik Voskrenensk  2001
Alikhan Omirbekov Forward 17 Nomad Nur-Sultan 2001
Mikhail Rakhmanov Forward 79 Nomad Nur-Sultan  1992
Yevgeni Rymarev Forward 88 AKM Tula 1988
Kirill Savitsky Forward 84 Barys Astana  1995
Ansar Shaikhmeddenov Forward 18 Nomad Nur-Sultan 2002
Roman Starchenko Forward 48 Spartak Moskva 1986

Kazakhstan team management

Namn Roll
Galym Mambetaliyev Head Coach
Yerlan Sagymbayev Assistant Coach
Alexander Vysotsky  Assistant Coach
Alexander Berezensky Conditioning Coach
Alexander Shimin Goaltending Coach
Gleb Karatayev  General Manager
Rustem Bikbusunov Equipment Manager
Bolat Aglanbekov Physical Therapist
Baurzhan Zhetdikbayev Physical Therapist

Kazakhstans spelschema

Match Datum Odds TV-kanal Livestream
Norge – Kazakhstan  13 maj kl 15:20 1.95 – 4.10 – 3.10 SVT Play
Tjeckien – Kazakhstan 14 maj kl 19:20 XX – XX – XX SVT Play
Schweiz – Kazakhstan 16 maj kl 19:20 XX – XX – XX SVT2/SVT Play
Kanada – Kazakhstan 17 maj kl 19:20 XX – XX – XX SVT2/SVT Play
Kazakhstan – Slovakien 19 maj kl 19:20 XX – XX – XX SVT2/SVT Play
Kazakhstan – Lettland 20 maj kl 19:20 XX – XX – XX SVT Play
Kazakhstan – Slovenien 22 maj kl 19:20 XX – XX – XX SVT Play

Spelbolag med odds på Kazakhstan

Expekt Odds Bonus

Omsättningskrav: 1x – Min odds 1.8

  • Odds på alla VM-matcher

  • Läs mer om Expekt

Kazakhstans trupp Hockey-VM 2023

Kazakhstans trupp Hockey-VM 2023 kan ni ta del av hos oss på speltips.se. Kazakhstan är långt ifrån en av favoriterna under Hockey VM och med tanke på kvalitén i Kazakhstans trupp Hockey-VM 2023 så är det svårt att argumentera emot nationens förutsättningar. Man kommer ha det tufft att hitta vinsterna under mästerskapet. Kazakhstan har en väldigt svår uppgift där man redan i gruppspelet ställs mot flera av världens bästa landslag.

Kazakhstan kommer att slåss för att få vara kvar i A-VM och varje mål för Kazakhstan kommer visa sig vara otroligt viktigt. Man kommer till Hockey VM med en trupp som inte riktigt håller måttet jämfört med andra nationer. Kazakhstans trupp Hockey-VM 2023 består visserligen av hela 14 spelare från den ryska högstaligan KHL, men avsaknaden av kvalité, bredd och spets är påtaglig. Kazakhstan har varit under ett generationsskifte under en längre tid nu. Är du ute efter Kazakhstans trupp Hockey-VM 2023 så hittar du truppen hos oss.

Kazakhstans trupp Hockey-VM 2023:

  • Andrei Buyalsky, draftad av Colorado och den enda med spel i USA.
  • Nikita Mikhailis, KHL
  • Mikhail Rakhmanov, KHL
  • Yevgeni Rymarev, KHL
  • Roman Starchenko, KHL

Kazakhstans spelare Ishockey-VM 2023

Hos oss kan ni ta del av de senaste nyheterna kring Kazakhstans spelare Ishockey-VM 2023. Kazakhstan saknar den där riktiga spetsen som man kan behöva som bottennation. Man kommer få det tufft när man ställs mot landslag som Kanada och Tjeckien redan i gruppspelet. Det skrälldes rejält så sent som i senaste mästerskapet och Kazakhstan får hoppas att man själva kan bjuda på en och annan skräll. Det är just skrällarna som man sätter hoppet till, att sätta hoppet till nationens egna förmåga vore alldeles för naivt.

Bland Kazakhstans spelare Ishockey-VM 2023 så hittar vi inte allt för många spelare som sticker ut. En spelare vi kan hålla ett extra öga på är Andrej Buyalsky, den enda spelaren som är i Nordamerika och spelar för tillfället och det är Kazakhstans namn som sticker ut lite här. Hos oss på speltips kan ni ta del av de senaste nyheterna kring Kazakhstans spelare Ishockey-VM 2023.

Kazakhstans laguppställning Hockey-VM 2023

Kazakhstans laguppställning Hockey-VM 2023 hittar ni hos oss inför varje omgång. Kazakhstan kommer till mästerskapet med en relativt oerfaren trupp, där erfarenheten och rutinen från större mästerskap lyser med sin frånvaro. Man åker till mästerskapet med hopp om att skrälla sig till ett slutspel, men tittar vi på Kazakhstans laguppställning Hockey-VM 2023 så är det inte svårt att inse att man får det tufft direkt.

När det kommer till Kazakhstans laguppställning Hockey-VM 2023 så är det självklart att förbundskaptenen kommer gå efter dagsform och prioritera de spelare som ser hetast ut för dagen. Varje mål och varje poäng är viktig för Kazakhstan och man kommer behöva matcha sin trupp flitigt under varje omgång. Man har såklart störst chans att ta poäng mot de på förhand sämre nationerna i gruppspelet, och det är där den absoluta prioriteten kommer ligga. Vi på speltips punktmarkerar Kazakhstans laguppställning Hockey-VM 2023 och förser er läsare med senaste nytt kring landslaget.

Uttagning av Kazakhstans VM trupp

Kazakhstan har till skillnad från större nationer ett mindre utbud att jobba med när det gäller trupputtagning. Kazakhstans trupp är tunn och det är inga direkt frågetecken när det kommer till slutbeskedet. Man har med sig spelarna som platsar bäst och i jämförelse med stornationerna, där det kan bli en del frågetecken kring uttagningarna, så har Kazakhstans förbundskapten oftast folket på sin sida. Det beror mycket på den mindre skara av spelare man har att välja mellan och antalet toppspelare är betydligt mindre än hos andra nationer.

Kazakhstan har tagit ut en trupp som är bäst lämpad för att försöka skrälla under mästerskapet. Målet är att skapa en bra stämning inom laget och ett starkt kollektiv är betydligt viktigare här jämfört med individuell briljans, speciellt då man inte riktigt besitter samma kvalité som motståndarna i turneringen.

Förväntningarna på Kazakhstan i Hockey-VM

Kazakhstan tillhör skalan av länder som åker till Finland och Lettland utan några större krav och förväntningar på sig. Nationen har hållit sig kvar i A-VM nu under två mästerskap, men misslyckats att ta sig till slutspel båda två. Det är ett stort kliv mellan att vara ett återkommande mästerskapslag och sedan bli ett slutspelslag. Kazakhstans VM-trupp 2023 saknar både bredd och spets i klass med större nationer, med det sagt blir både mål och poäng ett stort plus. Lägg därtill att nationen genomgått ett lite misslyckat generationsskifte. Känslan är att Kazakhstan får det tufft direkt i gruppspelet.

Kazakhstans historik i Hockey-VM

Kazakhstan var under en lång period del av Sovjetunionen, men under egen fana är framgångarna väldigt få. I världsmästerskapet 2005 slutade Kazakhstan på en 12:e plats, lagets bästa placering någonsin i ett världsmästerskap. Det säger det mesta om Kazakhstan. Landet var med och deltog i OS 2006 men även där gick det tungt med en blygsam placering som nästjumbo. Minnesvärt från turneringen är matchen mot Tre Kronor som resulterade i en 7-2-förlust för kazakerna. Kazakhstans trupp Hockey-VM 2023 håller inte allt för hög nivå, speciellt inte efter att man gjort ett generationsskifte senaste åren. Man får det tufft omgående i gruppspelet och det är inte mycket som talar för att kazakerna ska ta sig till ett slutspel.