Norges ishockeylandslag är återigen i ett stort mästerskap. Ishockey VM 2023 är här och Norge kommer med en relativt svag trupp och låga förväntningar. Läs mer om Norges trupp Hockey-VM 2023 hos oss!

Norges trupp Hockey-VM 2023

Namn Position Klubb Född
Jonas Arntzen Målvakt Örebro 1997
Henrik Haukeland  Målvakt Dusseldorfer 1994
Tobias Normann  Målvakt AIK 2001
Ole Bjorgvik Holm  Back Cleveland 2002
Ole Engeland Andersen Back Stjernen 1999
Isak Hansen  Back Sarpsborg 2003
Johannes Johannesen  Back Rögle 1997
Max Krogdahl  Back Västervik 1998
Christian Kåsastul  Back HIFK 1997
Emil Martinsen Lilleberg Back Oskarshamn 2001
Mattias Nörstebö Back Björklöven 1995
Thomas Berg-Paulsen Forward Malmö 1999
Philip Granath  Forward Tappara 2002
Michael Haga Forward Linz 1992
Ludvig Hoff Forward Stavanger 1996
Andreas Martinsen Forward Storhamar 1990
Sondre Olden  Forward La Chaux 1992
Ken Andre Olimb Forward Schwenninger 1989
Thomas Valkvae Olsen  Forward Asker 1993
Eirik Salsten  Forward Storhamar 1994
Håvard Ostrem Salsten  Forward Sarpsborg 2000
Noah Steen  Forward Mora 2004
Mathias Trettenes Forward HPK 1993
Petter Vesterheim  Forward Mora 2004
Markus Vikingstad  Forward Fischtown 1999

Norges spelschema

Match Datum Odds TV-kanal Livestream
Norge – Kazakhstan 13 maj kl. 15:20 1.95 – 4.10 – 3.10 SVT1/SVT Play
Norge – Schweiz  14 maj kl 15:20 XX – XX – XX SVT1/SVT Play
Slovenien – Norge 16 maj kl 15:20 XX – XX – XX SVT Play
Lettland – Norge 17 maj kl 15:20 XX – XX – XX SVT Play
Norge – Tjeckien 20 maj kl 11:20 XX – XX – XX SVT Play
Kanada – Norge 22 maj kl 15:20 XX – XX – XX SVT Play
Slovakien – Norge 23 maj kl 11:20 XX – XX – XX SVT1/SVT Play

Spelbolag med odds på Norge

Norges trupp Hockey-VM 2023

Norges förbundskapten har tagit ut sin trupp till Ishockey VM i Finland och Lettland. I Norges trupp Hockey-VM 2023 hittar vi flera spelare från den inhemska ligan i Norge, DHL, SHL och Hockeyallsvenskan samt andra ligor runt omkring i Europa. Norge har till skillnad från många andra länder betydligt färre spelare från NHL, världens största hockeyliga. Norrmännen lär får det tufft att prestera något utöver det vanliga under mästerskapet. Norges VM-trupp håller ingen vidare klass och ett tidigt uttåg ur turneringen känns som ett troligt scenario för grannlandet.

Norges trupp Hockey-VM 2023:

  • Jonas Arntzen, Örebro
  • Ole Julian Björgvik Holm, Columbus
  • Emil Martinsen, Oskarshamn
  • Ken Andre Olimb, DHL

Nyheter om Norges Ishockey-VM trupp 2023

Ta del av nyheter om Norges Ishockey-VM trupp 2023 hos oss på speltips.se. Rent överlag är det ingen stark trupp som Norge presenterar till VM, och känslan är att man får det tufft. Riktigt tufft. Men det är trots allt ett världsmästerskap som går av stapeln och det innebär att det naturligtvis kommer finnas en hel del att hålla koll på under turneringens gång.

Vi på speltips.se bevakar vårt kära grannland och förser er läsare med senaste nytt kring Norges Ishockey-VM trupp 2023, med allt från förändringar i truppen till eventuella skador och orosmoment. En del förändringar i truppen är att vänta, i ett mästerskap där förbundskaptener faktiskt har möjligheten att ändra i trupperna under turneringens gång, och naturligtvis rapporterar vi senaste nytt kring Norges Ishockey-VM trupp 2023.

Norges spelare Ishockey VM 2023

Norge har ingen vidare slagkraftig trupp till Ishockey VM 2023. Det är en trupp bestående av mestadels unga spelare från både juniorligor och SHL, Hockeyallsvenskan, DHL och så vidare. Ken Andre Olimb, en av Olimb-brorsorna, finns fortfarande med i landslaget men är ingen stjärna som sticker ut från mängden. Det är en trupp av svagare kvalitet och man får nog räkna med att ett tungt lass måste dras i år. Förbundskaptenen har försökt ta ut det bästa laget till mästerskapet i Finland och Lettland, men det kan bli ett tungt VM.

Vi hittar flera spelare från SHL och Hockeyallsvenskan vilket är roligt. Det blir enklare att följa Norge om man har en koppling till spelare i truppen. Men, dessa spelarna är inga som sticker ut och kan göra skillnad mot större nationer i Hockey-VM och därför bör det bli ett ganska tufft uppdrag i år. Gruppspelet blir ett rejält test.

Norge behöver förlita sig på spelare som inte riktigt sticker ut i toppligorna. Matcherna mot toppnationerna kan komma att bli tuffa för Norge. Det skall till en mindre bragd om detta landslag skall ta sig längre än kort i Ishockey-VM 2023 från Finland och Lettland.

Norges laguppställning Hockey-VM 2023

Läs allt om Norges laguppställning Hockey-VM 2023 hos oss på Speltips.se. Norges uppgift i Ishockey VM 2023 blir ruskigt tuff. Man har en trupp på pappret som är långt ifrån övertygande och det är fortsatt oklart hur förbundskaptenen väljer att mönstra Norges laguppställning Hockey-VM 2023. På målvaktssidan känns det aningen svagt, man saknar den så-kallade säkra posten längst bak och det kan vara en av Norges svagaste delar i detta lagbygge. Oavsett hur det går för Norge så är man tvungna att matcha sina bästa spelare hårdare än övriga. Martinsen, som till vardags spelar för Storhamar, kommer troligen att få mycket speltid. Norska folket hoppas på ett framgångsrikt mästerskap, men då måste samtliga pusselbitar falla på rätt plats. Allt från målvaktsfrågan till den kollektiva styrkan.

Norges laguppställning idag

Läs mer om Norges laguppställning idag hos oss på speltips.se. Vi rapporterar allt kring Norges laguppställning inför varje omgång, med senaste nytt kring spelare, tränare och spelschema. Vi förväntar oss en norsk laguppställning som inte kommer att roteras allt för ofta, konkurrensen är inte lika hård som hos övriga länder i turneringen, men samtidigt lär förbundskaptenen vilja vila sina bästa spelare när tillfället väl dyker upp. Vi dukar fram senaste informationen kring Norges laguppställning idag med fokus på formkurvor, spelare som startar och spelare som vilas.

Förväntningarna på Norge i Hockey-VM

Det finns en drös nationer som åker till Hockey-VM med höga förväntningar på sig, men dessvärre tillhör inte Norge den skaran av länder. Istället får grannlandet i väst åka till turneringen med relativt låga förväntningar och krav, med vetskapen om att man slår ur underläge i princip samtliga matcher. Norges Hockey-VM trupp kan inte mäta sig med allt för många nationer i turneringen och känslan är att det blir ett tidigt respass för norrmännen. En eventuell plats i slutspelet skulle kunna betraktas som en framgång och en biljett till slutspelet är också det primära målet inför mästerskapet.

Norges historik i Hockey-VM

Rent historiskt är Norge ingen tungviktare inom sporten direkt, man tillhör snarare skaran av lag som inte riktigt fått det att stämma i mästerskap. Grannlandet saknar medaljer från VM-sammanhang och framgångarna har lyst med sin frånvaro. Det skall dock sägas att landet tagit vissa kliv i utvecklingen de senaste åren, det skall man inte sticka under stolen med.

De norska framgångarna må vara få, i synnerhet ur ett medaljperspektiv, men det finns ändå en hel del att minnas för de norska fansen. Under mästerskapet 2011 lyckades man faktiskt ta sig till kvartsfinal efter att ha besegrat Sverige med 5-4 i gruppspelet. Man följde upp kvartsfinalen med en ny kvartsfinal året därpå, dock visade sig ryssarna vara minst ett par nummer för stora.