Ta del av Slovakiens trupp Hockey-VM 2023 hos oss på speltips.se! Det väntar ännu ett Ishockey-VM för Slovakien och man har rustat upp med en intressant trupp. Man befinner sig i en tuff grupp med många bra lag och det krävs en prestation utöver det vanliga om man skall lösa en slutspelsbiljett. Här finner ni Slovakiens trupp Hockey-VM 2023!

Slovakiens trupp Hockey-VM 2023

Namn Position Nummer Klubb Född
Samuel Hlavaj  Målvakt Plzen 2001
Dominik Riecicky  Målvakt Kosice 1992
Stanislav Skorvanek  Målvakt Dukla Michalovce 1996
Frantisek Gajdos Back Nitra 2001
Mario Grman  Back Vitkovice 1997
Michal Ivan  Back Tygri Liberec 1999
Adam Janosik  Back Mlada Boreslav 1992
Samuel Knazko  Back Cleveland 2002
Patrik Koch  Back Ocelari Trinec 1996
David Mudrak  Back Zvolen 2001
Mislav Rosandic  Back Mountfield 1995
Viliam Cacho  Forward Ocelari Trinec 1998
Peter Cehlarik  Forward Leksand 1995
Martin Chromiak  Forward Ontario 2002
Marek Hrivik  Forward Leksand 1991
Libor Hudacek  Forward Ocelari Trinec 1990
Milos Kelemen  Forward Tucson 1999
Andrej Kudrna  Forward Litvinov 1991
Robert Lantosi  Forward Mlada Boreslav 1995
Mario Lunter Forward Mlada Boreslav 1994
Oliver Okuliar  Forward Mountfield 2000
Richard Panik  Forward Lausanne 1991
Pavol Regenda  Forward San Diego 1999
Matus Sukel  Forward Litvinov 1996
Alex Tamasi  Forward Mountfield 1998

Slovakien team management

Namn Roll
Craig Ramsay Head Coach
Peter Fruhauf Assistant Coach
Ján Pardavý Assistant Coach
Andrej Podkonicky Assistant Coach
Peter Kosa Goaltending Coach
Miroslav Satan General Manager
Zuzana Chrenkova Team Manager
Robert Beres Conditioning Coach
Marek Jencik Equipment Manager
Juraj Stopka Equipment Manager
Martin Andreansky Physical Therapist
Vladimir Cavojec Physical Therapist
Igor Andrejkovic Video Coach

Slovakiens spelschema

Match Datum Odds TV-kanal Livestream
Slovakien – Tjeckien 12 maj kl. 15:20 4.80 – 4.70 – 1.52 SVT Play
Slovakien – Lettland 13 maj kl 19:20 XX – XX – XX SVT Play
Slovakien – Kanada 15 maj kl 15:20 XX – XX – XX SVT1/SVT Play
Schweiz – Slovakien 18 maj kl 19:20 XX – XX – XX SVT Play
Kazakhstan – Slovakien 19 maj kl 19:20 XX – XX – XX SVT2/SVT Play
Slovenien – Slovakien 21 maj kl 19:20 XX – XX – XX SVT1/SVT Play
Slovakien – Norge 23 maj kl 11:20 XX – XX – XX SVT1/SVT Play

Spelbolag med odds på Slovakien

Slovakiens trupp Hockey-VM 2023

Slovakiens trupp Hockey-VM 2023 ser spännande ut på förhand och truppen kan ni ta del av hos oss. Slovakien har presenterat sin trupp till Hockey-VM och det finns ett par spelare att hålla koll på, trots att nationen genomgår en omfattande generationsväxling. Ur en svensk synvinkel är det svårt att inte uppmärksamma Leksand-duon Marek Hrivik och Peter Cehlárik, som öst in poäng i SHL. Spelarna i Slovakiens trupp ställs inför en otrolig upplevelse men även en tuff utmaning.

En spelare som saknas i truppen är Tomas Tatar. De egna fansen hade verkligen hoppats på 30-åringen, som onekligen hade bidragit med rutin och erfarenhet i Slovakiens VM-trupp. Slovaken har trots allt över 600 NHL-matcher i bagaget. Tatar var assisterande lagkapten i det senaste världsmästerskapet men kommer dessvärre inte att delta i Hockey-VM 2023. I övrigt har Slovakien presenterat en intressant trupp som ni givetvis kan ta del av här på Speltips.se.

Slovakiens trupp Hockey-VM 2023:

  • Peter Cehlárik, Leksand
  • Marek Hrivik, Leksand
  • Samuel Knazko, signad av Columbus
  • Martin Chromiak, signad av LA Kings
  • Richard Panik, lång erfaren het från NHL

Slovakiens spelare Ishockey VM 2023

Slovakiens förbundskapten har haft flera lyckosamma samtal inför uttagningen av truppen till Hockey-VM. Flera av nationens mest lovande spelare har tackat ja, inte så konstigt då man kanske bara får den här möjligheten en gång i livet. Slovakien rustar en tung trupp och mer går att hämta beroende på hur det artar sig i NHL-slutspelet. Skulle man få in ytterligare spelare därifrån seglar man upp ännu mer i tankarna om en hög placering. Spelarna kommer vara laddade och det kommer inte bli lätt att slå Slovakien under mästerskapet, som genom åren visat att man trivs med att slå ur underläge. En duo som Peter Cehlárik och Marek Hrivik blir oerhört nyttiga i landslaget, speciellt med ruskigt starka säsonger i ryggen.

Uttagning av Slovakiens VM-trupp

Slovakien har lyckats få med sig några spelare med NHL-rutin. NHL-slutspelet är i full gång och det kan komma ytterligare namn därifrån ju längre det lider. Slovakiens förbundskaptenen har nog haft en lång lista över spelare som är villiga att åka med till Finland och Lettland. I övrigt består truppen av en hel del spelare från den inhemska ligan och en drös spelare från några av Europas toppligor.

Anmärkningsvärt ur en svensk synvinkel är att flera av spelarna i Slovakiens VM-trupp har kopplingar till Sverige. Peter Cehlárik är ett namn som sticker ut tillsammans med Leksand-kollegan Marek Hrivik, båda poängspelare i SHL och går att hitta i Slovakiens VM-trupp. Slovakien blir en nation att respektera under mästerskapet.

Slovakiens laguppställning Hockey-VM 2023

Slovakiens laguppställning Hockey-VM 2023 blir spännande att följa. Nationen är mitt inne i en generationsväxling där nya spelare fått chansen i landslaget. Flera intressanta namn finns med i Slovakiens VM-trupp och dessa kommer säkerligen att sätta avtryck i en på förhand stark trupp. Det är en tuff grupp man ställs inför och matchningen på de allra vassaste spelarna kommer påtaglig. Det finns matcher mot lite mindre nationer som väntar i gruppspelet och där kommer man kunna lufta en drös spelare som matchats hårt mot de tuffare nationerna.

Man har tre bra målvakter uttagna och det blir en intressant kamp dessa emellan. Det kommer finnas utrymme för rotation på målvaktspositionen under gruppspelet, så det gäller att ta chansen när den väl dyker upp. I övrigt finns en hel del andra spelare att hålla ögonen på i Slovakiens trupp Hockey-VM 2023. Föredettingen i Örebro, Libor Hudacek, som varit med i ett flertalet världsmästerskap tidigare, finns inte med i året trupp. Det finns annan spets kring målvakterna i Slovakiens trupp den här säsongen.

Förväntningarna på Slovakien i Hockey-VM

När det spekuleras i vilka lag som kan gå hela vägen i Hockey-VM 2023 så är det inte ofta Slovakien nämns. Det är naturligtvis en nation med en förmåga att slå ur underläge, en förmåga som bör respekteras, men samtidigt finns en hel del andra punkter som talar emot slovakerna. Exempelvis det faktum att spelarna med NHL-rutin minskat i antal, omständigheterna har komplicerat förutsättningarna och känslan är att man hade behövt ett och annat namn mer från NHL det här året.

Hade en spelare som Tomas Tatar funnits med i truppen så hade förväntningarna på laget ökat drastiskt. Dessutom genomgår landslaget en större generationsväxling, där tongivande spelare från tidigare mästerskap inte längre finns med. Istället har nya ansikten trätt fram i truppen. Många av spelarna är intressanta, lovande och har framtiden för sig, men det återstår att se om de har vad som krävs för att göra skillnad på den stora scenen.

Slovakiens historik i Hockey-VM

Slovakien är knappast en stormakt inom sporten, men det finns givetvis framgångar att blicka tillbaka på för de slovakiska fansen. Man lär knappast ha glömt världsmästerskapet 2002 som spelades i Sverige, där slovakerna mot alla odds lyckades skrälla dig hela vägen till guldet. Man lyckades fälla giganterna Kanada i kvartsfinalen och i semifinalen var det värdnationen Sverige som fick se sig besegrade. Slovakerna var inte klara än, i finalen väntade ytterligare en jätte som man skulle lyckas fälla – självaste maktfaktorn Ryssland. Landets första VM-guld, och som man kammade hem det.

10 år senare såg slovakerna möjligheten att återupprepa bedriften. Världsmästerskapet 2012 spelades även det i Sverige (men även i Finland) och Slovakien gjorde det man är vassa på – att slå ur underläge och chocka när man minst anar det. Man besegrade på nytt Kanada i kvartsfinalen och i semifinalen var det Tjeckiens tur att smaka på en förlust mot hungriga slovaker. Det var upplagt för en repris i finalen men den här gången visade sig Ryssland vara överlägsna, Slovakien fick pisk med hela 6-2 och man fick nöja sig med en silvermedalj – en imponerande sådan.