Allt om Tjeckiens trupp Hockey-VM 2023 hittar du hos oss! Tjeckien åker till Finland som ett av de lagen bakom de absoluta favoriterna till guldet. Man har en mycket bra trupp med spelare från NHL och flera andra stora ligor ute i Europa. Tjeckien ses som en liten outsider och kan mycket väll vara med och slåss långt in i turneringen. Här kan du se Tjeckiens trupp Hockey-VM 2023!

Tjeckiens trupp Hockey-VM 2023

Namn Position Nummer Klubb Född
Simon Hrubec  Målvakt ZSC Lions 1991
Marek Langhamer Målvakt Oskarshamn 1994
Karel Vejmelka Målvakt Arizona Coyotes 1996
Tomas Dvorak  Back Dynamo Pardubice 1995
Michal Jordán  Back Rapperswil-Jona 1990
Michal Kempny Back Sparta Praha 1990
Ronald Knot  Back Tucson Roadrunners 1994
Jan Kostalek  Back Dynamo Pardubice 1995
Tomas Kundratek  Back Ocelari Trinec 1989
David Nemecek  Back Sparta Praha 1995
Jakub Zboril  Back Boston Bruins 1997
Ondrej Beranek   Forward Karlovy Vary 1995
Jiri Cernoch Forward Karlovy Vary 1996
Roman Červenka Forward Rapperswil-Jona 1985
Jakub Flek Forward HC Energie Karlovy Vary 1992
Filip Chytil  Forward New York Rangers 1999
Martin Kaut  Forward San Jose Barracuda 1999
Dominik Kubalik  Forward Detroit Red Wings 1995
Lukas Sedlak  Forward Dynamo Pardubice 1993
Jiri Smejkal  Forward Ottawa Senators / Oskarshamn 1996
Vladimir Sobotka  Forward Sparta Praha 1987
Michael Spacek  Forward Ambri-Piotta 1997
David Tomasek  Forward Sparta Praha 1996
Daniel Vozenilek  Forward Ocelari Trinec 1996
Forward

Tjeckiens spelschema

Match Datum Odds TV-kanal Livestream
Slovakien – Tjeckien 12 maj kl. 15:20 4.80 – 4.70 – 1.52 SVT Play
Tjeckien – Kazakstan 14 maj kl 19:20 XX – XX – XX SVT Play
Tjeckien – Lettland 15 maj kl 19:20 XX – XX – XX SVT Play
Tjeckien – Slovenien 18 maj kl 15:20 XX – XX – XX SVT Play
Norge – Tjeckien 20 maj kl 11:20 XX – XX – XX SVT Play
Tjeckien – Schweiz 21 maj kl 19:20 XX – XX – XX SVT2/SVT Play
Kanada – Tjeckien 23 maj kl 15:20 XX – XX – XX SVT Play

Spelbolag med odds på Tjeckien

Tjeckiens trupp Hockey-VM 2023

Tjeckien målas i bronsfärg inför årets Ishockey VM i Finland och Lettland. Bronsmatchen vanns under fjolåret och det blev medalj för Martin Havlat och hans Tjeckien. Inför årets mästerskap i Tammerfors och Riga ser det mycket lovande ut. Det finns flera stora namn med i truppen och fler hoppas man kunna presentera. Det här är spelare som kan göra skillnad i de stora matcherna. Tjeckerna presenterar en trupp som man kan utmana Kanada, Finland, USA och Sverige med.

NHL-slutspelet påverkar även Tjeckien och det kan tillkomma ännu fler starka namn i den här VM-truppen. Det blir väldigt intressant att följa den processen inför Hockey-VM 2023. Tjeckien har visat prov på stark kvalitet senaste åren. Lyckas förbundskaptenen pricka rätt med trupp, känsla och spel så har man goda möjligheter även i år.

Tjeckiens Trupp Hockey-VM 2023:

  • XX XX
  • XX XX
  • XX XX

Tjeckiens spelare Ishockey-VM 2023

Tjeckien har flera meriterade namn på sin lista över den trupp som beger sig till Ishockey VM i Finland och Lettland. Det är visserligen lätt att underskatta Tjeckien när man ser giganter som Kanada, Finland och USA i turneringen, men faktum är att Tjeckiens spelare Ishockey-VM 2023 håller riktigt hög klass. Tjeckien blir att räkna med och är en stark kandidat till att ställa till det för de tippade guldkandidaterna.

Tjeckiens förbundskapten har fått klartecken ett flertalet tunga namn som har alla förutsättningar att bära sin nation till nya framgångar. Laget har sina tydliga starka sidor men också sidor som är betydligt svagare, delar som behöver ha en hög lägsta nivå om det skall bli en utmanande landslagstrupp under VM. Vi följer Tjeckiens spelare Hockey-VM 2023 med spänning och höga förväntningar.

Nyheter om Tjeckiens Ishockey-VM trupp 2023

Ett fullspäckat mästerskap står runt hörnet och en hel del trupper skall bevakas, inte minst Tjeckiens Ishockey-VM trupp 2023. Vi på speltips.se punktmarkerar Tjeckiens Hockey-VM trupp och förser er läsare med senaste nytt kring truppen, spelarna, spelschemat och mycket mer. I ett mästerskap där tränarna har möjligheten att göra förändringar i truppen, förväntar vi oss en hel del förändringar i just Tjeckiens trupp Hockey-VM 2023, såväl inför som under mästerskapet. Idel spelare lär ansluta till Tjeckiens trupp när klubblagssäsongerna avslutas och vi dukar givetvis fram de senaste nyheterna kring Tjeckiens Ishockey-VM trupp.

Uttagning av Tjeckiens VM-trupp

Tjeckiens förbundskapten har tagit ut de spelarna han tror mest på inför Ishockey VM. Eftersom NHL är i fullgång så saknas några spelare som hade varit ordinarie. Man har trots detta fått med några av landets bästa spelare, så som i Jakub Voracek. Mer eller mindre samtliga spelare i Tjeckiens trupp spelar i någon av världens toppligor, allt från NHL till SHL. Det kan komma att dyka upp fler namn i Tjeckien ju närmare turneringen kommer, beroende på vad som händer i de tänkbara spelarnas klubblag. Tjeckien bildar en stark trupp redan nu och om ytterligare namn skulle dyka upp så hade det varit ett rejält plus i kanten.

Tjeckiens laguppställning Hockey-VM 2023

Läs allt om Tjeckiens laguppställning Hockey-VM 2023 hos oss på speltips.se! Tjeckien kommer onekligen med en spännande laguppställning till mästerskapet. De klaraste lysande stjärnorna kommer att spela fullt så länge det behövs, dock kan det möjligtvis vara så att förbundskaptenen roterar en aning i Tjeckiens laguppställning om man lyckas säkra en biljett till slutspelet tidigare än väntat. Ett exempel på en eventuell förändring i Tjeckiens laguppställning Hockey-VM 2023 är om man har möjlighet att plocka in någon spelare som exempelvis avslutat sin klubblagssäsong. Tjeckien har med sig tre målvakter till Ishockey VM 2023 och alla lär få sin chans. Håll er uppdaterade via Speltips.se för att veta vad som händer i Tjeckiens trupp och Tjeckiens laguppställning under Ishockey-VM.

Tjeckiens laguppställning idag

Läs mer om Tjeckiens laguppställning idag hos oss på speltips.se. Tjeckiens laguppställning är aningen svårtippad idag och känslan är att förbundskaptenen har det hett om öronen just nu. Vi på speltips.se bevakar Tjeckien under mästerskapet och förser er läsare med senaste nytt kring Tjeckiens laguppställning Hockey-VM 2023. Kanadas laguppställning kommer troligtvis att variera från match till match.

Rotation är nyckeln till en hälsosam trupp, samtidigt som det råder viss tuff konkurrens i Tjeckiens trupp. Skulle man lyckas knipa en tidig slutspelsbiljett så lär förbundskaptenen rotera friskt i truppen för att vila sina viktigaste spelare inför slutspelet. Vi håller er ständigt uppdaterade genom att duka fram de senaste rapporterna kring Tjeckiens laguppställning, med fokus på vilka spelare som startar, vilas och saknas. Läs allt om Tjeckiens laguppställning hos oss!

Förväntningarna på Tjeckien i Hockey-VM

Tjeckien är en stornation inom ishockeyn och har höga förväntningar på sig inför Ishockey-VM 2023 i Tammerfors, Finland och Riga, Lettland. Det har man trots att man själva försöker dra ner på förväntningarna för att bli lite underdogs mot landslag som Finland, Kanada och USA till exempel. Tjeckiens trupp är stark och skall kunna utmana även det här året. Sedan har man inte samma bredd som Kanada och USA, men det finns stjärnor som sticker ut även i den här truppen. Förra mästerskapet var ett bra exempel efter bronset.

Tjeckien kliver in i mästerskapet från Tammerfors och Riga som en utmanare. Det här blir varken en slagpåse eller guldfavorit, men någonstans däremellan och det blir nog Tjeckien tillsammans med USA och Sverige som utmanar Finland och Kanada främst. En dag där allting stämmer för Tjeckien kan allting hända och då bjuder man upp mot giganterna. Under Hockey-VM 2023 kommer Tjeckien med goda möjligheter.

Tjeckiens historik i Hockey-VM

Ur ett historiskt perspektiv kan Tjeckien betraktas som en av sportens stormakter. När man gick under Tjeckoslovakien lyckades man knipa ett VM-guld på hemmaplan 1947, en bedrift man lyckades upprepa i Sverige två år senare. Efter Sovjetunionens uppfart började Tjeckiens framgångar att avta, men framgångarna skulle återigen radas upp ettpar år senare – mellan 1976-1977 lyckades Tjeckoslovakien plocka hem två raka VM-guld.

Efter Tjeckoslovakiens upplösning lyckade tjeckerna på egen hand kamma hem VM-guldet 1996 efter finalsegern mot Kanada. Ett par år senare, mellan 1999-2001, hade Tjeckien en dominerande era med tre raka VM-guld. Nationens senaste guld kammades hem 2010 med den evigt unge Jaromir Jagr i truppen. Tjeckien tog en efterlängtad medalj i förra mästerskapet och fick nöja sig med en bronsmedalj.