Ta del av Tysklands trupp Hockey-VM 2023 hos oss! Tysklands ishockeylandslag kommer att spela Ishockey VM. Det är ett spännande landslag som varit med och hotat lite de senaste åren. Man har två silver och två brons inom mästerskapet genom tiderna. Tyskland kan få in några erfarna NHL-spelare i truppen om man har tur, vilket givetvis vore välbehövligt. Här hittar ni Tysklands trupp för Ishockey VM 2023.

Tysklands trupp Hockey-VM 2023

Namn Position Nummer Klubb Född
Maximilian Franzreb Målvakt Fischtown 1996
Mathias Niederberger Målvakt RB Munchen 1992
Dustin Strahlmeier Målvakt Wolfsburg 1992
Dominik Bittner Back RB Munchen 1992
Tobias Fohrler Back Ambri- Piotta 1997
Leon Huttl Back Ingolstadt 2000
Jonas Muller Back Eisbären Berlin 1995
Moritz Muller Back Kölner Haie 1986
Marco Nowak Back Eisbären Berlin 1990
Moritz Seider Back Detroit Red Wings 2001
Maksymilian Szuber Back RB Munchen 2002
Fabio Wagner Back Ingolstadt 1995
Mario Zimmerman Back Straubing 2001
Andreas Eder Forward RB Munchen 1996
Alexander Ehl Forward Dusseldorfer 1999
Yasin Ehliz Forward RB Munchen 1992
Daniel Fischbuch Forward Dusseldorfer 1993
Dominik Kahun Forward Bern 1995
Maximilian Kastner Forward RB Munchen 1993
Marcel Noebels Forward Eisbären Berlin 1992
JJ Peterka Forward Buffalo Sabres 2002
Justin Schutz Forward RB Munchen 2000
Samuel Soramies Forward Augsburger 1998
Wojciech Stachowiak Forward Ingolstadt 1999
Nico Sturm Forward San Jose Sharks 1995
Frederik Tiffels Forward RB Munchen 1995
Parker Tuomie Forward Straubing 1995
Filip Varejcka  Forward RB Munchen 2001

Tyskland team management

Namn Roll
Harold Kreis  Head Coach
Pekka Kangasalusta  Assistant Coach
Alexander Sulzer  Assistant Coach
Sebastian Elwing  Goaltending Coach
Arne Greskowiak  Athletic Trainer
Erik Elenz  Video Coach 
Thomas Krauskopf Video Coach 

Tysklands spelschema

Match Datum Odds TV-kanal Livestream
Sverige – Tyskland 12 maj kl. 19:20 1.30 – 6.00 – 7.00 SVT1/SVT Play
Tyskland – Finland 13 maj kl 19:20 XX – XX – XX SVT2/SVT Play
Tyskland – USA 15 maj kl 15:20 XX – XX – XX  SVT Play
Danmark – Tyskland 18 maj kl 19:20 XX – XX – XX SVT2/SVT Play
Österrike – Tyskland 19 maj kl 19:20 XX – XX – XX SVT Play
Tyskland – Ungern 21 maj kl 15:20 XX – XX – XX SVT Play
Tyskland – Frankrike 23 maj kl 11:20 XX – XX – XX SVT Play

Spelbolag med odds på Tyskland

Expekt Odds Bonus

Omsättningskrav: 1x – Min odds 1.8

  • Odds på alla VM-matcher

  • Läs mer om Expekt

Tysklands Trupp Hockey-VM 2023

Ta del av Tysklands Trupp Hockey-VM 2023 hos oss! Då tyskarna hamnat i en tuff grupp så kommer Tysklands förbundskapten med all förmodan att behöva matcha sina bästa spelare lite extra. Det finns inga enkla matcher i ett mästerskap och det kommer krävas en hög nivå om tyskarna ska lyckas ta de viktiga poängen. Tyskland är långt ifrån någon favorit i gruppen på förhand och kan därmed arbeta i skuggan av de stora nationerna. Att tyskarna tvingas slå ur underläge känns dock inte som någon skräll, speciellt inte med tanke på att Tysklands trupp Hockey-VM 2023 inte riktigt kan mäta sig med de stora hajarna.

Tysklands trupp Hockey-VM 2023 ser aningen intressant ut på förhand. Man har en och annan stjärna som sticker ut, men truppen består sedan till stor del av spelare som spelar i den inhemska ligan. Tyskland kommer tvingas matcha sina bästa spelare hårt i mästerskapet för att hålla hoppet om en slutspelsbiljett vid liv. Vi på speltips punktmarkerar Tyskland och förser er läsare med senaste nytt kring Tysklands Hockey-VM trupp 2023.

Tysklands Trupp Hockey-VM 2023:

  • Maksymilian Szuber, Arizona (NHL)
  • JJ Peterka, Buffalo (NHL)
  • Nico Sturm, San Jose (NHL)

Uttagning av Tysklands VM-trupp

Tysklands förbundskapten hade en hyfsat lätt uppgift när truppen skulle tas ut om man jämför med stornationernas förbundskaptener. Man har självklart försökt få in spelare med NHL-erfarenhet och spelare som varit med i mästerskap förut. De flesta spelarna är hämtade ifrån den inhemska ligan, samtidigt som man kollat utanför ramarna efter det. Det är tydligt att en nation som Tyskland gör allt för att få med sig en av sina storstjärnor inom sporten. NHL-rutin i Tysklands landslag betyder mycket och lyfter landslaget till en extra dimension. Utöver att man kollar på ytterligare förstärkningar under mästerskapets gång så är nog förbundskapten hyfsat nöjd – än så länge.

Nyheter om Tysklands Ishockey-VM trupp 2023

Det är en hel del att hålla koll på under Hockey-VM 2023. Tyskland är en av 16 nationer i fokus och hos oss kan du ta del av nyheter om Tysklands Ishockey-VM trupp 2023 såväl inför som under mästerskapet. Mycket talar för att förbundskaptenen gör förändringar i sin trupp under mästerskapet och känslan är att blickarna småningom riktas mot USA, i hopp om att plocka in ett par välbehövliga förstärkningar från NHL.

Vi på speltips.se bevakar Tyskland under deras VM-äventyr och dukar fram rapporter, nyheter och senaste nytt kring Tysklands Hockey-VM trupp och Tysklands laguppställning inför varje omgång. Det lär hända en hel del i den tyska truppen och senaste nytt kan ni läsa hos oss.

Tyskland laguppställning Ishockey VM 2023

Hos kan ni ta del av Tyskland laguppställning Ishockey VM 2023! I en tuff grupp där tyskarna målas upp som underdogs förväntar vi oss att förbundskaptenen matchar starkast möjliga laguppställning. Motståndet är av hög klass och det finns ingen som helst anledning att spara på krutet – varje poäng är vital. I ett världsmästerskap finns det inga enkla matcher och vi förväntar oss att Tyskland laguppställning Ishockey VM 2023 består av de bästa spelarna.

Tysklands Hockey-VM trupp 2023 består till stor del av spelare från den inhemska ligan, som visserligen inte kan mäta sig med superligor som NHL och KHL, men som ändå håller en jämn och hög nivå. Till skillnad från många andra trupper som präglas av individuell briljans, så är det den kollektiva styrkan som präglar Tysklands Hockey-VM trupp. Det är naturligtvis något som kommer att återspeglas i Tyskland laguppställning Hockey-VM 2023. Vi förväntar oss en kollektivt stark tysk laguppställning som kommer att bjuda på hög underhållning.

Förväntningarna på Tyskland i Hockey-VM

Nationer som Finland, Kanada, USA och Sverige åker till mästerskapet med höga förväntningar på sig, speciellt från de egna supportarna, men dessvärre tillhör inte Tyskland den skara av länder. En plats i slutspelet skulle definitivt kunna betraktas som en tysk framgång med tanke på den hårda konkurrensen i turneringen. Tysklands trupp Hockey-VM 2023 känns tämligen svag i förhållande till en drös andra trupper, då bristen av stjärnspelare lyser med sin frånvaro. Det blir onekligen intressant att följa tyskarna som säkerligen kommer bjuda på underhållning i mängder, men att nationen skulle kunna utmana de stora drakarna känns föga troligt.

Tysklands historik i Hockey-VM

Tyskarna betraktas inte som någon stormakt inom sporten och faktum är att grannländer som Schweiz och Danmark lyckats betydligt bättre ur ett historiskt perspektiv. Under 1930-talet hade tyskarna något av en framgångsrik period, med ett VM-silver 1930 följt av en bronsmedalj 1934. Det blev ytterligare ett silver under VM 1954, men sedan dess har det inte blivit några fler medaljer i VM-sammanhang. Efter att Tyskland gjorde sitt bästa VM någonsin 2019 har nationen gått framåt. 2021 slogs man om bronsmedaljen och det är tyskarnas bästa resultat någonsin. Förra året gick man hela vägen till kvartsfinal.