Ta del av Tysklands trupp Hockey-VM 2024 hos oss! Tysklands ishockeylandslag kommer att spela Ishockey VM. Det är ett spännande landslag som varit med och hotat lite de senaste åren. Man har tre silver och två brons inom mästerskapet genom tiderna. Tyskland kan få in några erfarna NHL-spelare i truppen om man har tur, vilket givetvis vore välbehövligt. Här hittar ni Tysklands trupp för Ishockey VM 2024.

Tysklands trupp Hockey-VM 2024

Namn Position Nummer Klubb Född
Tobias Ancicka Målvakt Hölner Haie 2001
Philipp Grubauer Målvakt Seattle 1991
Mathias Niederberger Målvakt München 1992
Tobias Fohrler Back Ambri-Piotta 1997
Lukas Kälble Back Fischtown 1997
Jonas Müller Back Berlin 1995
Moritz Müller Back Kölner Haie 1986
Maksymilian Szuber Back Tucson 2002
Colin Ugbekile Back Iserlohn 1999
Fabio Wagner Back Ingolstadt 1995
Kai Wissmann Back Berlin 1996
Tobias Eder Forward Berlin 1998
Alexander Ehl Forward Düsseldorfer 1999
Yasin Ehliz Forward München 1992
Daniel Fischbuch Forward Mannheim 1993
Dominik Kahun Forward Bern 1995
Maximilian Kastner Forward München 1993
Marc Michaelis Forward Zug 1995
JJ Peterka Forward Buffalo 2002
Leo Pföderl Forward Berlin 1993
Josh Samanski Forward Straubing 2002
Nico Sturm Forward San Jose 1995
Frederik Tiffels Forward Berlin 1995
Parker Toumie Forward Straubing 1995

Tyskland team management

Namn Roll
Harold Kreis  Head Coach
Pekka Kangasalusta  Assistant Coach
Alexander Sulzer  Assistant Coach
Sebastian Elwing  Goaltending Coach
Arne Greskowiak  Athletic Trainer
Erik Elenz  Video Coach 
Thomas Krauskopf Video Coach 

Tysklands spelschema

Match Datum Odds TV-kanal Livestream
Slovakien – Tyskland 10 maj, 16:20 TV6 / Viaplay
USA – Tyskland 11 maj, 20:20 TV10 / Viaplay
Tyskland – Sverige 13 maj, 20:20 TV6 / Viaplay
Tyskland – Lettland 15 maj, 16:20 TV10 / Viaplay
Tyskland – Kazakhstan 17 maj, 16:20 TV6 / Viaplay
Tyskland – Polen 18 maj, 16:20 Viaplay
Frankrike – Tyskland 21 maj, 12:20 TV6 / Viaplay

Spelbolag med odds på Tyskland

ComeOn logo

Omsättningskrav: 6x – Min Odds: 1.80

  • Sätt in 500 kr – Spela för 1000 kr

  • Läs mer om ComeOn

QuickCasino Odds Bonus

Omsättningskrav: 0x bonus

Betinia Odds Bonus

Omsättningskrav: 1

  • Kom igång på 2 minuter med Swish

  • Läs mer om Betinia

Tysklands Trupp Hockey-VM 2024

Ta del av Tysklands Trupp Hockey-VM 2024 hos oss på Speltips.se. Tyskland har hamnat i en tuff grupp och kommer behöva matcha sina främsta spelare lite extra i gruppspelet. Förra årets mästerskap var tyskarnas och trots att Kanada tog guldpengen måste man hylla det här gänget. Nu hoppas man få med sig ett minst lika starkt lag för att återigen utmana stornationerna. Det här årets mästerskap är dock klasserna bättre än ifjol och Tyskland kommer få en tuffare väg direkt. Nu slår man återigen ur ett kraftigt underläge, speciellt med tanke på att man inte kommer få alla sina främsta spelare med i det här mästerskapet.

Med det sagt, Tysklands trupp Hockey-VM 2024 ser aningen intressant ut på förhand. Man har en och annan stjärna som sticker ut och man hoppas givetvis på förstärkning under mästerskapets gång. Mängder av spelare kommer från den inhemska ligan. Tyskland kommer tvingas matcha sina bästa spelare hårt i mästerskapet för att hålla hoppet om en slutspelsplats vid liv. Vi på Speltips.se punktmarkerar Tyskland och förser er läsare med senaste nytt kring Tysklands Hockey-VM trupp 2024.

Uttagning av Tysklands VM-trupp

Tysklands förbundskapten hade en hyfsat lätt uppgift när truppen skulle tas ut om man jämför med stornationernas förbundskaptener. Man har självklart försökt få in spelare med NHL-erfarenhet och spelare som varit med i mästerskap förut. De flesta spelarna är hämtade ifrån den inhemska ligan, samtidigt som man kollat utanför ramarna efter det. Det är tydligt att en nation som Tyskland gör allt för att få med sig en av sina storstjärnor inom sporten. NHL-rutin i Tysklands landslag betyder mycket och lyfter landslaget till en extra dimension. Utöver att man kollar på ytterligare förstärkningar under mästerskapets gång så är nog förbundskapten hyfsat nöjd – än så länge.

Nyheter om Tysklands Ishockey-VM trupp 2024

Det är en hel del att hålla koll på under Hockey-VM 2024. Tyskland är en av 16 nationer i fokus och hos oss kan du ta del av nyheter om Tysklands Ishockey-VM trupp 2024 såväl inför som under mästerskapet. Mycket talar för att förbundskaptenen gör förändringar i sin trupp under mästerskapet och känslan är att blickarna småningom riktas mot USA, i hopp om att plocka in ett par välbehövliga förstärkningar från NHL.

Vi på Speltips.se bevakar Tyskland under deras VM-äventyr och dukar fram rapporter, nyheter och senaste nytt kring Tysklands Hockey-VM trupp och Tysklands laguppställning inför varje omgång. Det lär hända en hel del i den tyska truppen och senaste nytt kan ni läsa hos oss.

Tyskland laguppställning Ishockey VM 2024

Hos kan ni ta del av Tyskland laguppställning Ishockey VM 2024. I en tuff grupp där tyskarna målas upp som underdogs förväntar vi oss att förbundskaptenen matchar starkast möjliga laguppställning. Motståndet är av hög klass och det finns ingen som helst anledning att spara på krutet – varje poäng är vital. I ett världsmästerskap finns det inga enkla matcher och vi förväntar oss att Tyskland laguppställning Ishockey VM 2024 består av de bästa spelarna.

Tysklands Hockey-VM trupp 2024 består till stor del av spelare från den inhemska ligan, som visserligen inte kan mäta sig med superligor som NHL och KHL, men som ändå håller en jämn och hög nivå. Till skillnad från många andra trupper som präglas av individuell briljans, så är det den kollektiva styrkan som präglar Tysklands Hockey-VM trupp. Det är naturligtvis något som kommer att återspeglas i Tyskland laguppställning Hockey-VM 2024. Vi förväntar oss en kollektivt stark tysk laguppställning som kommer att bjuda på hög underhållning.

Förväntningarna på Tyskland i Hockey-VM

Nationer som Finland, Kanada, USA och Sverige åker till mästerskapet med höga förväntningar på sig, speciellt från de egna supportarna, men dessvärre tillhör inte Tyskland den skara av länder. En plats i slutspelet skulle definitivt kunna betraktas som en tysk framgång med tanke på den hårda konkurrensen i turneringen. Tysklands trupp Hockey-VM 2024 känns tämligen svag i förhållande till en drös andra trupper, då bristen av stjärnspelare lyser med sin frånvaro. Det blir onekligen intressant att följa tyskarna som säkerligen kommer bjuda på underhållning i mängder, men att nationen skulle kunna utmana de stora drakarna känns föga troligt.

Tysklands historik i Hockey-VM

Tyskarna betraktas inte som någon stormakt inom sporten och faktum är att grannländer som Schweiz och Danmark lyckats betydligt bättre ur ett historiskt perspektiv. Under 1930-talet hade tyskarna något av en framgångsrik period, med ett VM-silver 1930 följt av en bronsmedalj 1934. Det blev ytterligare ett silver under VM 1954, men sedan dess har det inte blivit några fler medaljer i VM-sammanhang. Efter att Tyskland gjorde sitt bästa VM någonsin 2019 har nationen gått framåt. 2021 slogs man om bronsmedaljen och det är tyskarnas bästa resultat någonsin. Förra året var ett enormt steg framåt för Tyskland, som tog en silverpoäng.