Allt om USA:s trupp Hockey-VM 2023! USA är en stor nation inom ishockey och USA:s trupp Hockey-VM 2023 ser ut att bli lika tillspetsad som vanligt. Flera stora stjärnor ingår i USA:s Hockey-VM trupp och fler väntas ansluta inom kort. Se hela USA:s trupp till Hockey-VM 2023 här.

USA:s trupp Hockey-VM 2023

Namn Position Nummer Klubb Född
Drew Commeso Målvakt 29 Rockford IceHogs 2002
Casey DeSmith Målvakt 1 Pittsburgh Penguins 1991
Cal Petersen Målvakt 40 Ontario Reign 1994
Ronnie Attard  Back 7 Lehigh Valley Phantoms 1999
Lane Hutson Back 20 Boston University 2004
Connor Mackey Back 4 Arizona Coyates 1996
Nick Perbix Back 25 Tampa Bay Lightnings 1998
Scott Perunovich Back 15 Springfield Thunderbirds 1998
Dylan Samberg Back 12 Winnipeg Jets 1999
Henry Thrun  Back 3 San Jose Barracuda 2001
Back
Anders Bjork  Forward 22 Chicago Blackhawks 1996
Nick Bonino  Forward 13 Pittsburgh Penguins 1995
Matt Coronato  Forward 27 Calgary Flames 2002
Sean Farrell Forward 21 Montreal Canadiens 2001
Conor Garland Forward 83 Vancouver Canucks 1996
Cutter Gauthier  Forward 19 Boston Collage 2004
Carter Mazur  Forward 91 Grand Rapids Griffins 2002
Drew O’Connor Forward 10 Pittsburgh Penguins 1998
Alex Tuch  Forward 89 Buffalo Sabres 1996
Luck Tuch Forward 11 Boston University 2002
T.J Tynan Forward 17 Ontario Reign 1992
Samuel Walker  Forward 9 Iowa Wild 1999
Forward

USA:s spelschema

Match Datum Odds TV-kanal Livestream
Finland – USA 12 maj kl. 15:20 1.73 – 4.25 – 3.75 SVT1/SVT Play
USA – Ungern 14 maj kl 11:20 XX – XX – XX SVT1/SVT Play
Tyskland – USA 15 maj kl 15:20 XX – XX – XX SVT Play
USA – Österrike 17 maj kl 15:20 XX – XX – XX SVT1/SVT Play
USA – Danmark 20 maj kl 11:20 XX – XX – XX SVT1/SVT Play
USA – Frankrike 21 maj kl 19:20 XX – XX – XX SVT Play
Sverige – USA 23 maj kl 15:20 XX – XX – XX SVT1/SVT Play

Spelbolag med odds på USA

Expekt Odds Bonus

Omsättningskrav: 1x – Min odds 1.8

  • Odds på alla VM-matcher

  • Läs mer om Expekt

USA Trupp Hockey-VM 2023

Vi ställer höga förväntningar på USA Trupp Hockey VM 2023. USA har som sagt väldigt många duktiga spelare till årets mästerskap i Tammerfors och Riga. Man tippas som en av guldkandidaterna. Samtliga spelare i USA:s trupp till Hockey-VM 2023 spelar i NHL och det är ett styrkebesked. Det har tagits ut en trupp, men det finns fortfarande öppna platser i och med att NHL-slutspelet pågår under turneringens gång och spelare från utslagna lag kan ankomma senare under VM. Även det här året åker USA med en väldigt slagkraftig trupp.

USA är ett väldigt stort land med mängder av duktiga ishockeyspelare världen över, det här gör att man har en otrolig bredd och kan välja mellan många fler spelare, i förhållande till andra länder. USA trupp Hockey-VM 2023 ser väldigt stark ut och man kommer definitivt vara att räkna med under mästerskapet, detta trots att spelbolagen inte håller USA som en av förhandsfavoriterna. Det finns en stark kollektiv defensiv med ett starkt målvaktspar längst bak. Offensivt så har man flera starka kedjor som har både spetsen och de defensiva kvalitéerna som krävs för att måla upp nationen som en guldkandidat.

USA Trupp Hockey-VM 2023

  • Casey DeSmith, Pittsburgh Penguins
  • Ronnie Attard, Philadelphia Flyers
  • Nick Bonino, Pittsburgh Penguins
  • Conor Garland, Vancouver Canucks
  • Drew O’Connor, Pittsburgh Penguins
  • Alex Tuch, Buffalo Sabres

Nyheter om USA:s Ishockey-VM trupp 2023

Det är en hel del att hålla koll på när det kommer till USA:s Ishockey-VM trupp 2023. Hos oss kan du ta del av alla nyheter om USA:s Ishockey-VM trupp 2023 såväl inför som under mästerskapets gång. Under mästerskapet har tränarna möjligheten att göra förändringar i truppen och nog talar det mesta för att förbundskapten David Quinn gör vissa justeringar under turneringens gång. Vi punktmarkerar USA under Hockey-VM och förser er läsare med information, nyheter och senaste nytt kring USA:s trupp och laguppställning.

USA laguppställning Hockey-VM 2023

Det är med spänning som vi kommer att bevaka USA laguppställning Hockey-VM 2023. USA:s Hockey-VM trupp är kryddad med såväl rutin som talang och det finns onekligen en drös spelare att hålla ögonen på under mästerskapet. Med en coach som med all förmodan kommer att vilja spela lika målvakter, testa olika formationer och därtill så är skador i USA:s trupp något att vara beredd på. Det är därför en bra idé att ta del av USA laguppställning inför varje match som vi presenterar på den här sidan. Du får alltid aktuella laguppställningar direkt framför dig och kan se hur USA:s laguppställning kommer att se ut inför varje match.

USA:s laguppställning idag

Ta del av USA:s laguppställning idag hos oss på speltips.se. Under mästerskapets gång punktmarkerar vi USA:s Hockey-VM trupp, och inför varje match dukar vi fram USA:s laguppställning för er läsare att ta del utav, tillsammans med information och senaste nytt kring truppen och laguppställningen. USA:s laguppställning kommer att skilja sig från match till match, mycket beroende på motstånd men även rådande formkurvor.

Vi presenterar allt som du behöver veta om USA:s laguppställning inför varje match. Spelare som saknas, spelare som startar, tröjnummer och kedjor – vi dukar fram allt som berör USA:s laguppställning inför varje omgång.

Förväntningarna på USA i Hockey-VM

En drös länder åker till Hockey-VM i Tammerfors och Riga med skyhöga förväntningar på sig. USA är ett av dessa och man förväntas kriga om de ädlaste medaljerna även det här året. Det är ett blandat lag på pappret, men det skall tilläggas att det kan komma en och annan stjärna under turneringens gång och stärka laget. I vissa lägen kommer man kunna slå i underläge, för det finns nationer som har fått hem betydligt mer stjärnor i sina trupper det här året. Förbundskaptenen David Quinn har tagit ut en trupp med spelare som samtliga har känning på världens bästa hockeyliga på något sätt.

Risken är stor att flera storstjärnor tackar nej eller inte följer med till Hockey VM 2023 i Finland och Lettland. I dagsläget är flera spelare kvar i NHL-slutspelet och det återstår att se vilka spelare som hinner med till mästerskapet. Ur ett historiskt perspektiv har USA alltid bjudit på starka prestationer under Hockey-VM och vi förväntar oss en nation som kliver ut på isen och ger järnet.

USA:s historik i Hockey-VM

USA betraktas naturligtvis som en stormakt inom sporten hockey, men faktum är att man haft svårt med att nå hela vägen på senare år. I förhållande till exempel Kanada eller Ryssland genom åren, så har man inte levt upp till förväntningarna rent titelmässigt, men blickar vi tillbaka till 1933 så var USA faktiskt det första laget som lyckades bryta Kanadas svit på fem raka VM-guld. Nationen fick vänta ända fram till 1960 innan man lyckades lägga vantarna på den åtråvärda trofén, vilket än idag är landets blott andra VM-guld.

Det har blivit idel bronsmedaljer sedan dess, men jakten på ett tredje guld fortsätter alltjämt. Och nog får det betraktas som ett smärre fiasko med tanke på att den inhemska ligan är världens överlägset bästa hockeyliga. Sett till helheten har USA alla förutsättningar för att lyckas nå hela vägen i år men även kommande mästerskap, speciellt med tanke på de heta stjärnorna som landet fått fram på senare tid.

Viktiga spelare i USA:s Ishockey-VM Trupp

USA:s VM-trupp 2023 är urstark och förväntas förstärkas under mästerskapets gång. I år har man fått med sig flera namnstarka spelare från NHL med både finess och rutin. Spelarna kommer från klubbar som Pittsburgh Penguins, Buffalo Sabres, Chicago Blackhawks och andra NHL-klubbar som avslutat säsongen och kunnat släppa sina spelare.

Storstjärnorna har ännu inte presenterats men det finns flera spelare med stora roller i NHL. Pittsburgh Penguins-forwarden Drew O’Connor, Tampa Bay Lightnings-backen Nick Perbix och framförallt Buffalo Sabres-forwarden Alex Tuch, som gjorde 79 poäng under NHL-säsongen. Laget väntar dock på namn i klass med Patrick Kane, Auston Matthews och så vidare.

Håll även koll på svenskbekantingen Cutter Gauthier – född i Skellefteå – som gjort en hel del poäng i Boston College i år. Där har vi ett intressant namn att följa, men det är också den här typen av spelare som kan försvinna under turneringens gång om man skulle besluta sig för att ta in en tillgänglig storstjärna istället.