Allt om USA:s trupp Hockey-VM 2022! USA är en stor nation inom ishockey och USA:s trupp Hockey-VM 2022 ser ut att bli lika tillspetsad som vanligt. Flera stora stjärnor ingår i USA:s Hockey-VM trupp och fler väntas ansluta inom kort. Se hela USA:s trupp till Hockey-VM 2022 här.

USA:s trupp Hockey-VM 2022

Namn Position Nummer Klubb Född
Jon Gilles Målvakt 32 New Jersey Devils 1994
Strauss Mann Målvakt 31 Skellefteå 1998
Alex Nedeljkovic Målvakt 39 Detroit Red Wings 1996
Andrew Peeke Back 2 Columbus Blue Jackets 1998
Caleb Jones Back 3 Chicago Blackhawks 1997
Seth Jones Back 4 Chicago Blackhawks 1994
Nick Blackenburg Back 7 Columbus Blue Jackets 1998
Jordan Harris Back 20 Montreal Canadiens 2000
Luke Hughes Back 43 University of Michigan 2003
Jaycob Megna Back 44 San José Sharks 1992
Nate Schmidt Back 88 Winnipeg Jets 1991
Riley Barber Forward 11 Grand Rapids Griffins 1994
John Hayden Forward 15 Buffalo Sabres 1995
Austin Watson Forward 16 Ottawa Senators 1992
Adam Gaudette Forward 17 Ottawa Senators 1996
Kieffer Bellows Forward 22 New York Islanders 1998
Alexander Chmelevski Forward 23 San José Sharks 1999
Sam Lafferty Forward 24 Chicago Blackhawks 1995
Karson Kuhlman Forward 25 Seattle Kraken 1995
Sean Farrell Forward 26 Harvard University 2001
Alex Galchenyuk Forward 27 Arizona Coyotes 1994
Vinni Lettieri Forward 28 Anaheim Ducks 1995
Thomas Bordeleau Forward 34 San José Sharks 2002
Ben Meyers Forward 59 University of Minnesota 1998

USA:s spelschema

Match Datum Odds TV-kanal Livestream
USA – Lettland 13 maj kl. 15:20 1.58 – 4.80 – 4.90 TV6/Viaplay
Streama gratis
Österrike – USA 15 maj kl 15:20 XX – XX – XX TV6/Viaplay
Streama gratis
Finland – USA 16 maj kl 19:20 XX – XX – XX TV10/Viaplay
Streama gratis
Storbritannien – USA 19 maj kl 15:20 XX – XX – XX TV10/Viaplay
Streama gratis
USA – Sverige 21 maj kl 11:20 XX – XX – XX TV6/Viaplay
Streama gratis
USA – Tjeckien 23 maj kl 15:20 XX – XX – XX TV6/Viaplay
Streama gratis
USA – Norge 24 maj kl 15:20 XX – XX – XX TV6/Viaplay
Streama gratis

Spelbolag med odds på USA

Betsson Odds Bonus

Omsättningskrav: 6x bonus, minsta odds 1.8

 • Grymma odds på SHL & NHL

 • Läs mer om Betsson

Till Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se

Betinia Odds Bonus

Omsättningskrav: 1x gratisspel, valfritt min odds

 • Betting utan konto

 • Läs mer om Betinia

Till Betinia
Hajper Odds Bonus

Omsättningskrav: 6x – Min Odds: 1.80

 • Spela på odds med BankID

 • Läs mer om Hajper

Till Hajper

USA Trupp Hockey-VM 2022

Det är höga förväntningar på USA Trupp Hockey-VM 2022. USA har som sagt väldigt duktiga spelare till årets Hockey-VM och tippas bli en av lagen som gör upp om guldet. De flesta spelarna i USA:s trupp Hockey-VM 2022 spelar i NHL, men inför årets mästerskap tvingas man att räkna med fler spelare i de europeiska toppligorna. Och nog finns det gott om spelare som kan spetsa USA:s Hockey-VM trupp. USA åker allt som oftast till mästerskap med en stark trupp, och nog blir så fallet även den här gången.

USA är ett väldigt stort land med mängder av duktiga ishockeyspelare världen över vilket gör att man har en otrolig bredd och kan välja mellan många fler spelare, i förhållande till många övriga länder. USA trupp Hockey-VM 2022 ser väldigt stark ut och man kommer definitivt vara att räkna med under mästerskapet, detta trots att spelbolagen inte håller USA som en av förhandsfavoriterna. Det finns en stark kollektiv defensiv med ett starkt målvaktspar längst bak. Offensivt så har man flera starka kedjor som har både spetsen och de defensiva kvalitéerna som krävs för att måla upp nationen som en guldkandidat.

USA Trupp Hockey-VM 2022

 • Strauss Mann, Skellefteå
 • Caleb Jones, Chicago Blackhawks
 • Jordan Harris, Montreal Canadiens
 • Kieffer Bellows, New York Islanders
 • Karson Kuhlman, Seattle Kraken
 • John Hayden, Buffalo Sabres
 • Thomas Bordeleau, San José Sharks
 • Adam Gaudette, Ottawa Senators

Nyheter om USA:s Ishockey-VM trupp 2022

Det är en hel del att hålla koll på när det kommer till USA:s Ishockey-VM trupp 2022. Hos oss kan du ta del av alla Nyheter om USA:s Ishockey-VM trupp 2022 såväl inför som under mästerskapets gång. Under mästerskapet har tränarna möjligheten att göra förändringar i truppen och nog talar det mesta för att förbundskapten Jeff Blashill gör vissa justeringar under turneringens gång. Vi punktmarkerar USA under Hockey-VM och förser er läsare med information, nyheter och senaste nytt kring USA:s trupp och laguppställning.

USA laguppställning Hockey-VM 2022

Det är med spänning som vi kommer att bevaka USA laguppställning Hockey-VM 2022. USA:s Hockey-VM trupp är kryddad med såväl rutin som talang och det finns onekligen en drös spelare att hålla ögonen på under mästerskapet. Med en coach som med all förmodan kommer att vilja spela lika målvakter, testa olika formationer och därtill så är skador i USA:s trupp något att vara beredd på. Det är därför en bra idé att ta del av USA laguppställning inför varje match som vi presenterar på den här sidan. Du får alltid aktuella laguppställningar direkt framför dig och kan se hur USA:s laguppställning kommer att se ut inför varje match.

USA:s laguppställning idag

Ta del av USA:s laguppställning idag hos oss på speltips.se. Under mästerskapets gång punktmarkerar vi USA:s Hockey-VM trupp, och inför varje match dukar vi fram USA:s laguppställning för er läsare att ta del utav, tillsammans med information och senaste nytt kring truppen och laguppställningen. USA:s laguppställning kommer att skilja sig från match till match, mycket beroende på motstånd men även rådande formkurvor.

Vi presenterar allt som du behöver veta om USA:s laguppställning inför varje match. Spelare som saknas, spelare som startar, tröjnummer och kedjor – vi dukar fram allt som berör USA:s laguppställning inför varje omgång.

Förväntningarna på USA i Hockey-VM

En drös länder åker till Hockey-VM med skyhöga förväntningar på sig, USA tillhör dock inte den skaran av länder. Snarare tillhör man skaran av lag som förväntas kunna slå ur underläge. En anledning till detta är att USA:s Hockey-VM trupp inte riktigt lär komma upp i den nivå som man själva hoppats på. Under ett år med svajiga omständigheter lär förbundskapten Jeff Blashill behöva sondera terrängen rejält när han väljer ut sin trupp. Spelare från europeiska ligor, som vanligtvis inte är direkt givna i USA:s Hockey-VM trupp, lär få chansen under mästerskapet och det beror till stor del på att de flesta NHL-klubbarna inte lär vara allt för sugna på att skicka iväg en drös slitna spelare till ett mästerskap, speciellt inte under ett corona-präglat år där spelschemat varit ruskigt tight för samtliga klubbar.

Risken är stor att de viktigaste grundpelarna inte följer med till Finland, men nog har man potentialen att slå ur underläge. Ur ett historiskt perspektiv har USA alltid bjudit på starka prestationer under mästerskap och vi förväntar oss en nation som kliver ut på isen och ger järnet.

USA:s historik i Hockey-VM

USA betraktas naturligtvis som en stormakt inom sporten hockey, men faktum är att man haft svårt med att nå hela vägen på senare år. I förhållande till exempel Kanada eller Ryssland så har man inte levt upp till förväntningarna rent titelmässigt, men blickar vi tillbaka till 1933 så var USA faktiskt det första laget som lyckades bryta Kanadas svit på fem raka VM-guld. Nationen fick vänta ända fram till 1960 innan man lyckades lägga vantarna på den åtråvärda trofén, vilket än idag är landets blott andra VM-guld.

Det har blivit idel bronsmedaljer sedan dess, men jakten på ett tredje guld fortsätter alltjämt. Och nog får det betraktas som ett smärre fiasko med tanke på att den inhemska ligan är världens överlägset bästa hockeyliga. Sett till helheten har USA alla förutsättningar för att lyckas nå hela vägen i år men även kommande mästerskap, speciellt med tanke på de heta stjärnorna som landet fått fram på senare tid.

Viktiga spelare i USA:s Ishockey-VM Trupp

USA:s Hockey-VM trupp 2022 präglas av Europeisk finess, mycket tack vare att man inte lär kunna få med sig de allra bästa spelarna från NHL. Från NHL är spelare som Patrick Kane och Auston Mathews är naturligtvis givna i USA:s Hockey-VM trupp och det är två herrar som definitivt kan lägga grunden för nya framgångar. Phil Kessel är en annan herre som kan bidra med rutin i massor.

En spelare som onekligen har potential att sticka ut under mästerskapet är Shane Price, som nyligen tog klivet från Dinamo Minsk till Avtomobilist Yekaterinburg. Stod för en ruskig stark säsong i Vitryssland med 49 poäng på 52 matcher, och har sedan tidigare spelat i inhemska klubbar som Ottawa Senators och New York Islanders. En fantastiskt fin spelare som definitivt lär vara hungrig efter att fira framgångar med sitt USA.

En annan spelare att hålla extra koll på är svenskbekante Andy Miele, till vardags i Torpedo Nizhny Novgorod. 33-åringen fick chansen under Hockey-VM 2014 men efter en stark säsong i Ryssland, med 44 poäng på 55 matcher, är centern återigen ett högintressant namn i den amerikanska truppen. Miele tillhörde Malmö Redhawks och Växjö under sin sejour i SHL säsongen 2017-18 och är således ett bekant namn för det svenska folket.