Spelschema Ishockey VM 2024 hittar ni hos oss! Ishockey VM 2024 kommer att spelas i Tjeckien. Detta mästerskap blir det 87:e världsmästerskapet i ishockey för herrar och väntas dra en stor publik världen över. Här finner du det officiella Hockey-VM spelschemat med alla matcher, datum och tider!

Spelschema för Hockey-VM 2024 i Tjeckien

Spelbolag med odds på Hockey-VM

ComeOn logo

Omsättningskrav: 6x – Min Odds: 1.80

  • Snabba uttag med Trustly

  • Läs mer om ComeOn

QuickCasino Odds Bonus

Omsättningskrav: 0x bonus

Betinia Odds Bonus

Omsättningskrav: 0

  • Kom igång på 2 minuter med Swish

  • Läs mer om Betinia

Heltäckande spelschema för VM 2024

Välkommen till vårt heltäckande spelschema för VM 2024. Årets världsmästerskap kommer att spelas i tjeckiska städerna Prag och Ostrava. Hockey-VM bjuder på totalt 64 matcher, där varje lag kommer att få spela minst sju matcher vardera i gruppspelet. Skulle ett lag gå hela vägen till semifinal eller final, så är det totalt 10 matcher som man får spela, då även det förlorande laget under semifinalerna spelar mot varandra om bronset.

Här är varför du ska använda vårt spelschema för Hockey VM 2024:

  • Vi hämtar det officiella spelschemat direkt från IIHF
  • Du hittar även TV-tider & TV-tablå för VM
  • Information om vilken arena respektive match spelas på
  • Vi ger dig också de senaste nyheterna inom Hockey VM 2024

Genom att ta del av Hockey-VM 2024 spelschema på speltips.se så garanterar vi att du håller dig uppdaterat kring spelschemat för Hockey-VM 2024 – uppdatera dig på vår sajt för full tillgång till allt viktigt som sker i Tjeckien. Trots att Sverige har ett gruppspel att gå igenom, så känns det givet att det svenska Hockey-VM 2024 spelschemat kommer inkludera minst en kvartsfinal och en semifinal, vi ser fram emot att uppdatera våra läsare med all information som behövs när Tre Kronor krigar sig igenom sitt Ishockey-VM 2024 spelschema, och förhoppningsvis spelar minst 10 matcher totalt.

Hela spelschemat för Ishockey-VM 2022

Spelprogram för Hockey-VM 2024

Under denna sektion på hemsidan hittar du hela vårt spelschema för Ishockey VM 2024 som kommer att gå av stapeln i Tjeckien. Schemat uppdateras dagligen av våra administratörer och informationen hämtar vi från IIHF’s (International Ice Hockey Federation) hemsida. Spelschemat för Ishockey-VM 2024 bör du givetvis ha koll på så du kan följa alla Sveriges matcher. Vi på Speltips.se kommer hålla dig uppdaterad kring eventuella ändringar, tider, sändningar och annan viktig information kring Hockey-VM spelschema 2024 – besök vår sajt dagligen för ny och fräsch information.

Ishockey-VM 2024 kommer att bjuda på maximal underhållning, men det gäller även att hålla koll på Hockey-VM spelschemat och när matcherna går av stapeln. Under turneringens gång kommer matcherna att dugga tätt och vi på speltips.se gör det enkelt för dig som läsare att hålla dig navigerad, uppkopplad men framför allt informerad om spelschemat för Ishockey-VM. Längre upp på sidan presenterar vi hela spelschemat för Hockey-VM 2024 med samtliga datum, tider och kanaler för respektive match – all information du söker efter på ett och samma ställe.

Fördelar med Speltips.se spelschema: 

  • Korrekt info
  • Uppdateringar direkt efter matcher
  • Snabba med ny information
  • Du missar inget kring Hockey-VM spelschema

Sveriges spelschema Hockey-VM 2024

Här tar du del av ett heltäckande spelschema för Hockey-VM 2024 med alla datum, tider och arenor. Turneringen spelas i Tjeckien under maj månad och förhoppningarna på Sverige är stora.

Sveriges spelschema i Hockey-VM 2024:

  • Sverige – USA, 10 maj, 20:30.
  • Sverige – Polen, 12 maj, 20:20.
  • Sverige – Tyskland, 13 maj, 20:20.
  • Kazakstan – Sverige, 16 maj, 16:20.
  • Lettland – Sverige, 18 maj, 12:20.
  • Sverige – Frankrike, 20 maj, 20:20.
  • Sverige – Slovakien, 21 maj, 20:20.

Turneringen spelas i de tjeckiska städerna Prag och Ostrava och årets spelschema för Hockey-VM 2024 ser ut ungefär som det brukar, där vi får ett par tuffa matcher i gruppspelet, men det är framförallt först i slutspelet som det kommer bli nervigt och riktigt tufft för Tre Kronor. Ett slutspel och en kvartsfinal skall vi greja utan problem.

Det gäller att Sverige får igång målskyttet redan i gruppen. Sverige möter USA redan i premiären, ett kanonläge att sätta en guldkandidat på pottkanten direkt. Sedan är det fler relativt enkla matcher i gruppspelet med utrymme att hitta rätt i innan slutspelet kommer. Matchen mot USA är en rejäl värdemästare.

Så spelas Ishockey-VM 2024

Ishockey-VM 2024 kommer spelas i Tjeckien och närmare bestämt Prag och Ostrava. Här gör 16 nationer från hela världen upp om att kunna titulera sig som världens bästa hockeynation, och vi har stora förhoppningar på vårt kära Tre Kronor. På listan nedan finner du all viktig information angående hur VM spelas och hur spelschema Ishockey-VM 2024 kommer betas av.

Så här spelas Ishockey-VM 2024: 

  • 16 länder delas upp i Grupp A & Grupp B
  • Alla möter alla i vardera grupp – 7 matcher var totalt
  • De fyra länderna med flest poäng i vardera grupp går till slutspel
  • Ettan i grupperna möter fyrorna, andraplats i grupperna möter treorna
  • De två nationerna som placerar sig i botten av grupperna degraderas till B-VM
  • Först gör åtta länder upp i kvartsfinalen
  • Sen möter fyra nationer varandra i semifinal
  • Förlorarna från semifinalen spelar bronsmatch och vinnarna spelar om guldet i final

Alla matcher i turneringen kommer spelas på två olika arenor: 02 Arena i Prag och Otravar Arena i Otrava.

Så spelas Hockey-VM 2022

Innehåller all information du behöver

Hos oss på speltips.se kommer du hitta all information kring Ishockey-VM 2024 som du behöver. Vi presenterar och jämför alla odds på Hockey-VM, ger dig ett fullständigt spelschema till Ishockey-VM 2024. Du får all information kring matcherna. Det kan vara svårt att hålla koll på allt ibland, men vi gör det betydligt lättare att ta del av spelschemat för Hockey-VM 2024 genom att samla all information om turneringen på ett och samma ställe.

Speltips.se är din bästa kompis för att hålla alltid stenkoll på Hockey-VM 2024 i Tjeckien. Se till att besöka oss regelbundet så att du inte missar någon viktig information kring odds, sändningar, trupperna, skador, bästa speltipsen och mycket, mycket mer.

Sveriges chanser till avancemang

Sveriges chanser till avancemang från gruppspelet är gigantiska och ett krav från oss supportrar. Sverige har blandat och gett lite senaste åren och det finns mer att önska i årets mästerskap. Att gå vidare från gruppen är en självklarhet och det har inte gjort oss missnöjda speciellt många gånger där. Vi har stora förväntningar på Tre Kronor under mästerskapet i Tjeckien 2024. Samtliga svenska gruppspelsmatcher spelas i Ostrava.

Vi tror stenhårt på att Sverige kommer avancera långt i Ishockey-VM 2024. Hockey-VM spelschemat kan vara en tuff nöt att knäcka för mindre länder som Polen, Kazakstan och Frankrike men Sverige har inget att oroa sig för – vi spelar slutspel i VM 2024, var så säkra.

Alla Sveriges matcher visas på SVT

Sveriges matcher i Hockey-VM 2024 kommer du kunna följa på Viaplay och deras kanaler TV6/TV10. Du kan alltså följa Tre Kronors framfart i Tjeckien gratis. Viaplay ger dig också möjlighet att följa mästerskapet var du än befinner dig via dator, surfplatta eller telefon.

Värdlandet för Ishockey-VM 2024

Tjeckien och de hockeytokiga städerna Prag och Ostrava håller värdskapet för Hockey VM 2024. Vi lämnar Finland och Lettland som förra året anordnade festen. Massvis med svenskar förväntas flyga ner till Tjeckien och följa mästerskapet på plats. Det har varit en väldigt populär sak tidigare år och så sent som 2015 hade Tjeckien värdskapet senast. Nedanför följer lite fakta om värdlandet.

Fakta om Finland – Hockey-VM 2024: 

  • Landet har drygt 10,6 miljoner invånare
  • Prag är största staden med över 1 000 000 invånare
  • Tjeckien har vunnit VM sex gånger
  • Finland är rankat 8:a på världsrankingen för Hockey.

Antalet matcher i gruppspelet

Båda grupperna i VM 2024 består utav åtta lag totalt, där de fyra länderna med flest poäng i vardera grupp går vidare till slutspelet. Varje land har ett spelschema Hockey-VM 2024 med minst 7 matcher var, det blir alltså väldigt mycket hockey vi får se i majmånad – totalt 56 gruppspelsmatcher.

Alla matcher i Ishockey-VM 2024 spelas i Prag och Ostrava. Under majmånad skall både ett gruppspel och slutspel avverkas för att kora en mästare. Senast det begav sig vann Kanada, som utökade sin överlägsenhet i medaljligan. Sverige har under gruppspelet flera matcher som är relativt enkla mot till exempel Polen, Kazakstan och Frankrike.

Hockey-VM Spelschema – Sveriges motståndare i gruppspelet: 

  • USA
  • Polen
  • Tyskland
  • Lettland
  • Kazakstan
  • Frankrike
  • Slovakien

Arenorna under Hockey-VM 2024

Ishockey-VM 2024 blir den 87:e upplagan av Världsmästerskapet i Ishockey och kommer att spelas i Tjeckien. Vi har naturligtvis koll på arenorna som matcherna kommer spelas i under mästerskapet. Ostrava har värdskapet för Sveriges grupp under mästerskapet.

Den andra gruppen – där värdnationen Tjeckien håller hus – spelar i klassiska O2 Arena. Det lär koka i Prag.

ANDREAS BLOMDAHL

Andreas är vår nya chefredaktör här på Speltips.se. Han har flera års erfarenhet inom branschen och har jobbat som bland annat oddssättare och sportsbook manager på Malta. Sportintresset är brett och när inte favoritlaget Hammarby spelar är det basket som gäller. Andreas sköter kontakten med Speltips skribenter och har du några frågor kring det är du varmt välkommen att kontakta honom.