Speltips Längdskidor

 1. Speltips
 2. /
 3. Sport
 4. /
Längdskidor Författare: 2021-02-12T11:50:19+01:00

Speltips.se erbjuder speltips på längdskidor och är en sport som prioriteras hos oss med tanke på det stora intresset som finns i Sverige. Vi skriver betting tips för längdskidor både på vanliga tävlingar i Världscupen men också under OS och VM.

Speltips för Längdskidor

Speltips och betting på Längdskidor är något som inte varit jättevanligt i Sverige men som blivit alltmer populärt i takt med att Sverige skördat framgångar inom sporten. Den rutinerade åkaren Charlotte Kalla har varit bra under många år och talangen Frida Karlsson har nyligen tagit sig uppåt till toppen där hon vunnit flera medaljer de sista åren. Sverige har bland världens bästa åkare och det finns därför alltid intressanta spel hos spelbolagen, något som vi sedan skriver speltips om. Hä är några anledningar till varför du ska läsa våra längdskidor speltips:

 • Våra betting tips är helt gratis
 • Vi har långa och välmotiverade motiveringar till spelen
 • Vi har spelexperter som vet hur man hittar spelvärde
 • Du får de senaste nyheterna inför tävlingarna

Spela på Längdskidor

Att spela på längdskidor är givetvis lite annorlunda gentemot andra mer traditionella sporter inom betting. Det finns betydligt färre spelalternativ för längdskidor då det egentligen bara går att spela på tre olika saker i form av vinnare, topp tre och H2H. När det gäller mästerskap så kan det dock dyka upp ytterligare spelalternativ för hela mästerskapet i form av vem som tar flest medaljer eller vem som blir bästa svenska. Nedan förklarar vi de tre vanligaste spelalternativen:

 • Vinnare = Vem som vinner loppet
 • Topp tre = Den du spelat på behöver sluta 1-3
 • H2H = Spela på vem som placerar sig bäst mellan två olika åkare

Historian om sporten Längdskidor

Längdskidor är den grunden till all skidåkning och var därmed också den första sporten inom skidor. Det började faktiskt för väldigt länge sedan genom att man behövde ta sig fram i snön på ett smidigare sätt än att gå och då uppfanns längdskidåkningen, även om utrustningen till en början var allt annat än bra. Sedan dröjde det fram till 1800-talet innan längdskidor förvandlades till en sport och det var precis som inom Skidskytte den norska armén som var först att tävla inom det.

Det dröjde dock ytterligare några år innan sporten var allmänt känd och år 1842 så arrangerades den första riktiga tävlingen.