Skidskytte är en sport som fått ett stort uppsving under de sista åren i samband med att Sverige återigen skördat framgångar med sina nya talanger. Speltips.se följer sporten på daglig basis och skriver speltips för Skidskytte både i världscupen och VM.
Speltips för Skidskytte
På Speltips.se kan du hämta och läsa gratis speltips för Skidskytte. Vi har skribenter med bred erfarenhet inom området och som följer både världscupen, VM och fler tävlingar. I takt med att Sverige skördat fler framgångar inom skidskytte under den sista tiden så har också intresset för att läsa speltips om sporten ökat vilket gjort att vi ökat vår bevakning av den. Våra speltips tar fram de spelen med bäst spelvärde inom skidskytte och spelen kan vara både långtidsspel och spel på specifika tävlingar och deltagare. Fyra anledningar till varför du borde läsa våra speltips skidskytte:
- Våra skidskytte tips är helt gratis
- Vi har skribenter som följer skidskytte varje vecka
- Vi presenterar inte bara ett spel utan även en bra motivering till det
- Vi skriver nyheter och analyser om sporten
Spela på Skidskytte
Idag erbjuder i stort sett alla bettingsidor och spelbolag odds på Skidskytte både i världscupen och mästerskap som VM. Unibet är ett spelbolag i Sverige som haft ett stort fokus på Skidskytte och erbjuder spel på enskilda tävlingar men också på mästerskap som t.ex. vem som tar flest medaljer under VM. Det vanligaste att spela på är dock vem som vinner en enskild tävling även om spelalternativen blir allt fler för varje år som går då den fått större utrymme i Sverige sedan Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg intog scenen med storm.
Historian om Skidskytte som sport
Skidskytte är precis som det låter på namnet en sport där utövarna kombinerar vanlig längdskidåkning tillsammans med skytte. Sporten uppkom i grannlandet Norge redan under 1700-talet av norska soldater men då utövade man sporten på ett annorlunda sätt jämfört med idag. Det tog sedan tid innan sporten växt och det var först år 1924 som skidskytte fick en plats i OS men därefter dröjde det på nytt till så sent som år 1960 innan sporten var en del av OS igen, detta eftersom man inte var överens om reglerna.
Idag är sporten utbredd i de flesta länder i Europa och framförallt i Norden där Norge, Finland och Sverige länge varit framträdande länder.