Publicerad: 11 maj 2021 kl 10.00

New York Rangers meddelade vilka av sina spelare som reser till Riga och Hockey-VM. Tyvärr, Sverige – där fanns ingen Mika Zibanejad nämnd.

Sveriges kanske mest lysande stjärna i NHL för tillfället heter Mika Zibanejad. Den före detta JVM-hjälten har mer eller mindre tagit över Henrik Lundqvist status i New York Rangers. Efter en lysande säsong i sitt klubblag var det många som hade hoppats på att stjärnan skulle spela VM med Sverige efter säsongen. Så verkar det inte bli. När Rangers presenterade de spelarna som förväntas åka till mästerskapet i Riga fanns Zibanejad inte med. Det mesta tyder på att Mika själv tackat nej till möjligheten, efter att New York Rangers återigen missat Stanley Cup-slutspelet.

Spelaren själv har visserligen inte gått ut själv med något besked ännu. Det är nog bara en tidsfråga innan det klara beskedet ges från stjärnan.

Fler spelare nobbar Hockey-VM

Mika Zibanejad är högst osäker, om inte till och med körd i chanserna om att spela Hockey-VM. Men det är fler spelare som missar mästerskapet och som nobbat landslagsspel den här gången. Dallas-backen John Klingberg är näste storstjärna att tacka nej, efter en mycket slitsam och oklar säsong. John Klingberg är bara en spelare i raden av storstjärnor som inte kommer att anlända till det svenska hockeylandslagets samling inför VM. Tidigare har även Erik Karlsson nobbat VM-spel.

Det känns ganska tomt just nu. Det har varit en konstig säsong, där vi drabbades av Covid-19 och fick flera matcher inställda i olika omgångar. Sedan har vi spelat varannan dag och det tar på kroppen, säger Klingberg till Expressen.