Publicerad: 8 maj 2021 kl 10.00

Allsvenskan har nått omgång fem och under lördagen var det dags för ett göteborgsderby mellan IFK Göteborg och BK Häcken på Ullevi i Göteborg.

IFK Göteborg fick det inte att stämma den här dagen heller. BK Häcken såg ut att gå mot säsongens första seger, men det skulle ändras sent. Häcken gjorde 1-0 målet på en fast situation genom succémannen Ekpolo. Det målet skulle dock inte bli avgörande och därmed inte kvällens sista mål. IFK Göteborg fortsätter att undvika förlora efter den tunga förlusten mot nykomlingen Degerfors. Kolbeinn Sigthorsson blev nerriven i straffområdet och löste en straff i slutminuterna. Tobias Sana steppade fram – och gjorde ett förlösande och viktigt 1-1 mål i matchen. Målet betydde att Blåvitt säkrade en poäng i göteborgsderbyt. För Häcken var detta tungt – inte minst för den storspelande målvakten Pontus Dahlberg.

För mig är det ett jävla skämt, säger Dahlberg om straffen.

Guldkandidaten utan seger

BK Häcken fortsätter att undvika trepoängare. Den utnämnda guldkandidaten har nu gått fem omgångar utan att lyckas vinna. Det är en tung inledning för Andreas Alm, som tappade humöret efter derbymatchen, och Häcken. IFK Göteborg blev ett lag som man såg ut att slå, tills slutminuterna ändrade det helt och hållet. Straff för Blåvitt och ett 1-1 resultat. Ny poäng för Hisingens stolthet, men ännu ingen seger i årets allsvenska. Finländaren Jona Toivio blev syndabock och menade efter slutsignal att domaren knappast kan ha varit hundra procent säker kring beslutet.

Han (domaren) kan omöjligen vara hundra procent säker på att det är straff där, men så kan det vara ibland, sa Toivio.