Timbuktu och Christer Björkman var programledare under lördagens show. Favoriterna i deltävling 3 levde upp till förväntningarna och avancerade till final.

Storfavoriterna Tusse och Charlotte Perrelli avancerade vidare till final under lördagens deltävling. Tusse, som var enorm favorit inför deltävlingen, räknas nu in i den absoluta toppen över att få representera Sverige i Eurovision. Den före detta Idol-vinnaren framförde bidraget ‘Voices’ och har jämförts med Loorens ‘Euphoria’. 19-åringen fick sällskap till finalen av en desto mer rutinerad artist i Charlotte Perrelli, som med oerhörd lättnad kunde pusta ut efter beskedet.

– Jag hade så mycket att leva upp till, lite så kände jag i dag. Det hade inte varit superkul att åka ut. Jag svettades på varje bit av kroppen, sa 46-åringen till Aftonbladet.

Tusse seglar upp som favorit

19-åriga Tousin “Tusse” Chizas levde upp till förväntningarna i deltävling tre. Tusses framträdande i Melodifestivalen på Annexet i Stockholm hyllades stort och den före detta Idol-vinnaren gick precis som väntat till final. Debuten blev så lyckad den kunde bli och det var en överraskad Tusse som sedan gjorde segerintervju till media.

– Jag kände inte att det skulle gå. Jag tänkte: ”Jag drar väl hem, jag är nöjd med vad jag gjorde”. Det var asskönt att Sverige röstade, säger han.

Nu är Tusse favorit att ta hem hela tävlingen och seglade efter deltävling 3 förbi motståndarna i oddsen (hämtade hos Unibet):

  • Tusse, 2.15
  • Dotter, 3.50
  • Eric Saade, 4.50
  • The Mamas, 8.50
  • Danny Saucedo, 10.00