Det är Champions League-finalen som står i fokus. En riktigt häftig match väntas i London mellan Dortmund och Real Madrid och självklart öppnar denna delikata batalj Stryktipset. I övrigt är det stort blågult fokus då inte mindre än nio strider från de tre främsta svenska ligorna hittas på bongen. Norge och Island ståtar med dagens sista bidrag på en kupong som även huserar 7 fräcka miljoner i jackpot. Buckle up – Let’s go!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Dortmund – Real Madrid | Speltips: 2

Det är tydligt högerlut kring oddsen i mötet Dortmund – Real Madrid. Spanjorerna bär ett favoritskap som också anses berättigat. Tyskarna har kämpat tappert och att bara ta sig till en CL-final är en bedrift i sig givetvis. Men att de gulsvartas flyt ska hålla i sig vidare tror vi inte riktigt på. Spelare för spelare är Ancelottis herrar bättre på de flesta positioner och när Hummels och gänget skickade ut PSG i semifinalen så lyckades Borussia nolla parisarna och ducka fransmännens xG som visade totalt norr om 4,5! Visst kan väldigt mycket hända i en enskild match men här mår vi bäst av att bara sitta lugnt och fint i Real-båten och ta finalen i hamn.

Match 2: Halmstad – GAIS | Speltips: X2

Halmstad ska vara extremt nöjda som skrapat ihop 15 poäng på elva matcher. Bollklubben från Halland har spelmässigt sett sisådär ut och ett par av lagets triumfer har varit mindre rån som begåtts. Notabelt är hemmalagets streak som visar fyra förluster på fem raka strider och möjligen är således verkligheten på väg ikapp. GAIS fortsätter sväva på små moln. Atleterna från Göteborg utmanar om topp 3 och Holmbergs grönsvarta herrskap spelar också en underhållande och vägvinnande fotboll. X2 ska anses fullt tillräckligt.

Match 3: Sirius – IFK Norrköping | Speltips: 1

Oddset på att Andreas Alm ryker som tränare har knappast tickat uppåt den senaste tiden. Peking-coachen sover inte som någon prins för stunden då hans blåvita gäng fått smaka stortorsk mot Värnamo nyligen (0-4) och fallet genom tabellen varit tydligt. Defensiven är sprucken och snittet på 2,45 baljor i brakan per match är siffror som inget annat lag i ligan kan matcha. Sirius är inte heller något fotbollslag att hålla i handen vanligtvis men Uppsala-klubben ska ändå ha finfina chanser att knocka ett redan vimmelkantigt Norrköping på Studan. Ettan är en rimlig spik till rätt pris.

Match 4: Landskrona – Trelleborg | Speltips: 1X2

Landskrona testade nyligen lyckan på Olympia och sopade hem säsongens “skönaste” seger i och med 1-0 mot ärkerivalen Helsingborg. Dags för Boisarna att få en liten reaktion direkt. Nästa Skånederby står för dörren på IP då Trelleborg besöker den vitsvarta staden. TFF öppnade Superettan på ett ganska blekt sätt men har sakta men säkert stabiliserat sitt defensiva spel och även fått igång en del viktiga frontmän. Bland annat har Filip Bohman nätat vid två raka tillfällen. X2 är givna utgångstecken.

Match 5: Friska Viljor – Stockholm Internazionale | Speltips: 2

Dagens bästa spik letar sig in på Skyttis IP i Övik. Friska Viljor är nykomlingar på Division 1-scenen och inför säsongen tippades hemmalaget som jumbo i den norra Ettan av en tämligen enig expertkår. Ungdomlig entusiasm spirar men över en hel säsong kommer den bristfälliga rutinen lysa igenom och när tyngre lag som Stockholm Internazionale kommer på besök blir det snällt att stå åt sidan. Gästerna med Rikard Norling vid rodret körde enkelt över Haninge i Svenska Cupen (4-0) under onsdagen och tittar vi till helheten är detta besökande herrskap ämnat för en toppstrid i Ettan Norra. Stannar tvåan under 75 procent är det spikat och klart.

Match 6: Ariana – Olympic | Speltips: 1

Derby på Malmö stadion! Ariana är rustat från topp till tå. Värdklubben har byggt en trupp med stjärnor som Ahmed Awad, Brwa Nouri och André Reinholdsson. Spelare som lirat på betydligt högre höjder än detta. Formen pekar däremot i en annan riktning. Tre raka förluster gör att en del ögonbryn höjs. Olympic är ändå inte ett tillräckligt bra fotbollslag för att orka rå på sin stadsrival och bortalagets form är inte heller något att direkt hänga i granen (1-0-5 på sex senaste). Ettan testas allena.

Match 7: Lund – Jönköpings Södra | Speltips: 1

Det var ett J-Södra som fick springa igenom ett stålbad under vintern. 15-talet grabbar lämnade klubben efter lagets degradering och med ett nybygge på banan och en således också begränsad trupp så har framgångarna i Ettan uteblivit. Gästerna befinner sig som nästjumbo efter tio matcher och läget känns faktiskt tämligen hopplöst. Lund borta blir dessutom ett motstånd övermäktigt de grönvita från Småland. Pågarna har trippla vinster i svit och bara Falkenberg har skördat fler poäng under våren. Spiketta.

Daniel andelsspel
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 8: Oskarshamn – Eskilsminne | Speltips: 1X2

Mittenmöte från Ettan Södra där Eskilsminnes 2-0-seger mot Rosengård nyligen var ett stabilt dagsverke av en klubb som hittills fått med sig lite färre poäng jämfört med vad laget förtjänat. Ynglingen Hampus Stoltz målade mot Malmö-laget senast och är ett framtidsnamn att bygga runt. Oskarshamn gjorde å sin sida en spelmässigt bra prestation nyligen då topplaget Falkenberg stod på motsatt sida. 0-1-förlusten i Halland var överlag inget att gråta över och fortsätter OAIK på samma väg bör vinsterna ticka in i mer raskt takt. Med jämna odds och streck är 1X2 en given väg att gå.

Match 9: Rosengård – Norrby | Speltips: 12

Nykomlingen Rosengård har tagit för sig rejält. Hemmalaget befinner sig som femma efter tio omgångar i den södra serien och blickar vi mot xPTS (förväntade poäng) så huserar Malmö-klubben på en plats där laget faktiskt ska vara! Det gör däremot inte Norrby. Gästerna från Borås underpresterar grovt sett till underliggande nuffror. 3-1-skalpen mot Trollhättan kom därmed som ett viktigt brev på posten och ska textilstadens mannar ha något att göra med en toppstrid framöver så behöver vinsterna fortsätta rulla in, precis som tänkt. Ettan finns med, så också tvåan. Gaffla på!

Match 10: Ängelholm – Onsala | Speltips: 1X2

Onsala är nykomlingar i den södra Division 1-serien. Starten har varit tuff för OBK som ändå fått upp lite bättre ånga på slutet i och med poäng i två raka matcher. Gästerna plockade hem Victor Andersson inför denna säsong och det var såklart helt rätt kort att spela ut. Den forne målkungen i OBK-tröjan har inte gjort bort sig i år och ligger i topp av hela skytteligan med sju påsar på tio matcher och fler lär det bli. Ängelholm har å sin sida överpresterat grovt under den första tredjedelen av säsongen. ÄFF befinner sig som fyra med poäng i sju av tio ligastrider. Över tid kommer såklart inte detta att hålla och skåningarna kan redan här få bekänna färg. X2 är skrälltecken vi inte får missa.

Match 11: Ham-Kam – Brann | Speltips: X2

Brann hade en hel del flyt som lyckades vinna hemma mot Kristiansund i veckan. Bergen-klubben hittade en straff djupt in på stopptid där Soltvedt skickligt prickade kulan i nät. Efter två raka utan seger så hoppade gästerna därmed in på segerspåret igen. Ham-Kam är inte riktigt lika bra sett till materialet som Hamar-klubben kan ställa ut på mattan men en del häftiga resultat kan ändå Jakob Michelsen stoltsera med då bland annat en fin skalp noterats mot Bodö/Glimt. Tvåan åker fram först men på ett lite större system välkomnas garderingar.

Match 12: Kongsvinger – Bryne | Speltips: 1

Vi stannar kvar i Norge men tar oss ner i seriepyramiden ett hack. OBOS-ligaen bjuder nämligen på ett fint möte i Kongsvinger där hemmalaget lagt beslag på förstaplatsen under våren. Poäng i nio av tio matcher är starka papper och Lucas Haren (4+5) har varit en av seriens allra bästa spelare så långt. Bryne är också ett stabilt lag i ligan. Det är dock främst hemma som BFK gör större avtryck då bortamatcherna så långt endast bjudit på en seger. Även denna gång tror vi att Ole Kevin Knappen och hans mannar går bet. Bra etta!

Match 13: Akureyrar – Akranes | Speltips: 1X

En isländsk fajt från Úrvalsdeild tar kupongen i mål. Akranes har noterats för en vinst på de sex senaste matcherna i alla tävlingar och framåt är det just nu i stort sett bara Viktor Jónsson som imponerar. Viktige Marko Vardic är därtill avstängd nu vilket försämrar läget för gästerna ytterligare. Akureyrar på Akureyrivallen är tuffa att ha att göra med. Fylkir fick smaka 2-4-kaka här senast och i cupen för drygt två veckor sedan så blev det Vestri som fick rygga tillbaka då hemmalaget vann med 3-1. 1X anses som ett fint lås.

Antal rader: 432 | Spelstopp: Lördag kl. 15.59

KUPONGENS SÄKRA: Stockholm Internazionale

Friska Viljor har inte klassen för att orka hota ett i grunden mycket bättre Stockholm Internazionale. Tvåan i Övik är klappad och klar.

CHANSNINGEN: Trelleborg

Landskrona kommer att bli hårt utmanade av Trelleborg på hemmaplan. Boisarnas favoritskap blir stort och med spelvärde i öst är det av största vikt att X2 åker med tidigt.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se