Det är stort svenskt fokus när det kommer till Stryktipset denna lördag. Åtta matcher på bongen hämtas från antingen Ettan eller Division 2. Fotbolls-EM bjuder på de inledande två bataljerna och på andra sidan pölen ska också dubbla brasilianska Série A-strider samt en träningslandskamp avverkas innan vi är i mål. Bältet på, here we go!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Spanien – Kroatien | Speltips: 1X2

Femte-seedade Spanien har inte riktigt pressen på sig för att vinna EM i år och med tanke på den extremt tuffa grupp som La Roja hamnat i så finns absolut fog för en mer återhållsam framtoning. Kroatien står på motsatt sida i den första gruppspelsmatchen. Ett Modric-styrt Balkan-lag fullproppat med disciplin stängde ner både Portugal och Nordmakedonien i träningsmatchandet inför Europamästerskapet. En given utmanare om gruppens topp 2-platser trots motståndet. När oddset på ettan sakta men säkert närmat sig dubbeldeg är det svårt att ta fullt parti för spanjorerna. 1X först men på lite större byggen är det full bricka som gäller.

Match 2: Italien – Albanien | Speltips: 1X2

I samma grupp som nyss nämnda Spanien och Kroatien befinner sig så ska även dessa båda herrskap fajtas. På förhand är albanerna nederlagstippade till tusen men här finns tidigt skrälläge för Sylvinhos rödsvarta hjältar. Albanien gjorde ett jättefint kvalspel och har ett småkul lag där en hög med lirare till vardags spelar sin boll i just Italien. Något som knappast kommer stjälpa nationen nu utan snarare hjälpa. Gli Azzurri är regerande mästare men står utan ryggraden från EM-spelet senast i och med att herrar som Bonucci, Chiellini, Immobile och Verratti av olika anledningar inte finns med. Tro inte att detta blir någon walk in the park för Italien. Pressa in alla tecken tidigt.

Match 3: Hammarby TFF – Vasalund | Speltips: 12

Talangfabriken med grönvita färger gick på pumpen senast. 0-2 borta mot Sthlm Internazionale var en småtrött insats från HTFF och med tanke på hur fina både Umeå och Nordic United sett ut i toppen så känns topp 2-racet nära på avgjort redan. Vasalund har underpresterat säsongen lång. Hoppet om ett återtåg till Superettan fanns helt klart inför säsongen och med tanke på vilket lag som VIF kan ställa ut på banan är en sjätteplats och enbart fem vinster på tolv försök knappast godkänt. 1-0-viktorian mot Sollentuna nyligen kanske fyllde på med nytt självförtroende och i en böljande batalj under lördagen är det tidigt gubbläge. Etta-tvåa.

Match 4: Karlberg – Stocksund | Speltips: 1X2

Karlberg stod för en stabil insats borta mot AFC från Eskilstuna förra helgen. 1-1 på Tunavallen var dock pop-lagets blott fjärde inspelade poäng utomsocknes. Bättre lycka hemma på Stadshagen. Derbydags då Stocksund beträder mattan på Kungsholmen. För besökarna blev det lite proppen ur senast då Örebro Syrianska kunde köras över med klara 4-1. Fyra olika målskyttar kunde Kamratföreningen också visa upp. Är möjligen gästerna en aning på gång nu är frågan. Läge att tidigt bredda sig då vi väljer att inte ta någon större ställning. 1X2.

Match 5: Lund – Torslanda | Speltips: 1

Vi byter och tar oss raskt från den norra Ettan till den södra. Efter fyra raka vinster gick Lund på pumpen. Jumbon Onsala lyckades vinna med 1-0 på Rydet i en match som bjöd på drösvis med chanser. 3-3 hade speglat duellen bättre. Pågarnas oförmåga att hitta nätet var slående men med tanke på hur mycket som LBK skapade finns islossning i siktet nu. Torslanda håller inte riktigt klassen och besöker studentstaden bara för att kamma noll. Det här blir med stor sannolikhet enkelriktat. Etta.

Match 6: Norrby – Oskarshamn | Speltips: 1

Norrby är extremt svåranalyserat. Flera fina prestationer under våren har ändå inneburit noll poäng i matcherna och underliggande siffror ser överlag bra ut. 0-3-förlusten mot Eskilsminne senast var ett nytt lågvattenmärke. Oskarshamn står för motståndet på Borås Arena denna lördag. Ett bortalag som inte heller fått någon vidare träff under våren och tidig sommar. OAIK:s tabellplats längre ner backas också upp av sämre bakomliggande nuffror och här tror vi också att smålänningarna går bet. Etta.

Match 7: Rosengård – Trollhättan | Speltips: 1X

I matchens absolut sista sekvens så tappade Trollhättan 1-0 mot Ängelholm till 1-1. Inför matchen var inte mindre än sju FCT-spelare i farozonen för att bli avstängda. Tre “åkte dit”. Lundgren, Lennerskog och Rundqvist kommer alla missa matchen mot Rosengård och nu är det fem lirare i bortadressen som vid gult kort i Skåne riskerar att missa nästkommande seriestrid. Att besökarna, oavsiktligt såklart, har en handfull gubbar som säkerligen kommer att agera något mer försiktigt på planen nu är knappast till godo. Rosengård är dessutom ett frejdigt hemmalag som tagit för sig rejält på Ettan-scenen. 1X känns robust i Malmö.

Daniel andelsspel
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 8: Ängelholm – Tvååker | Speltips: X2

Vi håller oss kvar i Skåne men beger oss från Malmö till Ängelholm. Andreas Granqvist har från tränarbänken lotsat sitt ÄFF till tidig succé. Ett nederlagstippat Ängelholm huserar som trea i serien efter tolv spelade matcher och överträffar således alla förväntningar. Frågan är givetvis om eller när verkligheten ska komma ikapp. Tvååker har ett, på pappret, bättre lag till sitt förfogande men det är inte på ritbordet man vinner matcher utan på planen. Tre förluster på fyra raka försök är en småtrött trend. Oliver Brynéus har i alla fall motsvarat alla förväntningar framåt. När värdarna också saknar två av sina bästa spelare i Leo Hedenberg och Max Eriksson känns högersidan allt bättre. X2 är en finfin väg att våga gå.

Match 9: Gauthiod – Stenungsund | Speltips: 2

Vi kämpar oss nedåt i seriepyramiden. Division 2-fotboll från Grästorp blir nästa stopp då det vankas semiderby på Lunnevi. Hemmalaget gjorde nära på 60 bra minuter borta mot Skövde senast men därefter blev det kortslutning och Kamratföreningen från “schlätta” gick från 1-1 till 5-1 på 25 minuter. Stenungsund på hemmaplan blir en ny tuff uppgift. SIF visar visserligen en vinst på åtta raka försök men truppmässigt håller vi gästerna som det något bättre. Trots hemmapubliken i ryggen ger vi inte arrangören förtroende. Tvåa.

Match 10: Qviding – Västra Frölunda | Speltips: 12

Qvidings sämre start på spelet i Division 2-Västra Götaland är glömt. Hemmalaget visar tre vinster på fyra raka försök och klättringen uppåt har börjat. På Valhalla IP ska det spelas Göteborgs-möte och Frölundas konstanta bekymmer på slutet med att vinna matcher har förflyttat VF från en topp 2-plats till en något mer återhållsam fjärde. Tyrén, Bosnic, Tolf, Sandford är en fyra skickliga Division 2-spelare som har tillräckligt med kvalité för att vända på VF:s trend och börja bära laget uppåt igen. Ettan öppnar men snabbt därefter vill vi få med tvåan.

Match 11: Colombia – Bolivia | Speltips: 1

Vi tar oss till Connecticut och Pratt & Whitney-stadion för att blicka ut mot en landskamp. Colombia och Bolivia gör sig redo för spel i Copa América som drar igång inom en snar framtid. Bolivianerna kommer närmast från en 1-3-förlust mot Ecuador i Chester och utanför La Paz så har Antonio Carlos Zago och hans mannar stora bekymmer med att freda sig. Enklare blir det knappast nu. Colombia har visat sig råstarka under träningsveckorna på nordamerikansk mark och truppen, sett till namn och kvalité, är ljusår bättre. Given etta.

Match 12: Bragantino – Juventude | Speltips: 1

Série A-fotboll spelas inte bara i Italien utan också i Brasilien. Red Bull-koncernens inslag på brasse-scenen kommer från Braganca Paulista. Hemmalaget har ett lag ämnat för en strid bland de tio främsta och öppningen av säsongen har varit godkänt i och med poäng vid sex av åtta tillfällen. Juventude är nykomlingar i år och besökarnas start på årets ligaspel har varit helt okej. Två vinster och ett gäng oavgjorda matcher finns i trunken men denna gång går gästerna bet. Bra spiketta.

Match 13: Fluminense – Goianiense | Speltips: 1

Fluminense är en stor negativ överraskning. Gigantklubben från Rio har så långt bara mäktat med att vinna en fotbollsmatch i seriespelet denna säsong. Fernando Diniz har inte lyckats att få sina mannar att dra åt samma håll och nu är goda råd dyra. Goianiense är ändå ett lag som ska kunna besegras hemma. Bortalaget har faktiskt öppnat ännu sämre. Kan vi få lira ettan till 55-60 procent är det spikläge på Maracana.

Antal rader: 432 | Spelstopp: Lördag kl. 15.59

KUPONGENS SÄKRA: Colombia

Bolivia är direkt usla så fort matcherna spelas på normal höjd och när samtidigt Colombia har ett ruskigt spännande lag på nordamerikansk mark att tillgå luktar det etta lång väg och mötet på Pratt & Whitney-stadion.

CHANSNINGEN: Albanien

Italien känns en aning svårplacerade i år och här blir Gli Azzurri alldeles för hårt betrodda mot ett kompetent Albanien som absolut har kapaciteten att skrälla.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se