Det är lördag och således ett välpolerat Stryktips i görningen. FA-cupens semifinal från Wembley mellan Man City och Chelsea dundrar igång kalaset. Därefter följer ett koppel av Premier League– och The Championship-matcher innan vi tar oss i mål på svensk mark. Ett par fina spikar samt en och annan mäktig rensare bådar gott i jakten på 13 gröna bockar. Nu ska tröjan in!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Manchester City – Chelsea | Speltips: 1X2

City ägde matchen mot Real Madrid från mer eller mindre start till mål i onsdags men Guardiolas herrskap hade inte vad som krävdes för att slita sönder bjässen Antonio Rüdiger och hans försvarspolare i Madrid-lagets defensiv och på straffar fick The Cityzens ses besegrat. Nu är det Chelsea i semifinal av FA-cupen som gäller och här är det givetvis tidigt dags att hissa varningsflagg. The Blues skickade Everton till slakt hemma på The Bridge nyligen (6-0) och Cole Palmer är världens, just nu, bästa striker (?). London-laget kommer inte att ge sig utan strid på nationalarenan. Hela upp!

Match 2: Wolverhampton – Arsenal | Speltips: X2

Det var uppdukat för fest. Arsenal skulle spela bort ett Bayern München i mindre spillror i Champions League men efter två holmgångar mot den tyska bjässen så har vi fått svaret. The Gunners fick respass och Artetas lärjungar linkade moloket av mäktiga Allianz Arena inför ett hav av sjungande Bayern-fans. Efter debaclet i ligan nyligen (0-2 mot Aston Villa) så är det givetvis bara seger som gäller här. Wolves ska ändå inte helt räknas bort och Vargarna möter dessutom de rödvita i ett perfekt läge. Värdarna har åter haft Hwang och Cunha i spel sedan en tid tillbaka och värdarna är tillräckligt bra för att i någon mån orka hota hemma. Krysset öppnar, tvåan därefter.

Match 3: Luton – Brentford | Speltips: 2

Luton fick smaka bitter pannkaka på Eastlands i Manchester häromsistens. Nykomlingen stred tappert men föll till slut med klara 1-5. The Hatters förföljs av skador och liknande problematik och är redan från start ganska tunna. En kombination som inte spelar så väl ihop. Brentford har ryckt upp sig på slutet och plockat poäng vid fyra raka tillfällen. The Bees nyper i detta semiderby nästa skalp då bortasegern på Kenilworth Road ligger klart närmast. Tvåa.

Match 4: Sheffield United – Burnley | Speltips: X2

Sista chansen! Tåget är på väg att lämna Premier League-plattformen och både Sheffield United och Burnley står just nu kvar på densamma. Nykomlingsduon har inte rosat någon marknad på hela säsongen där framförallt gänget från stålstaden bitvis har varit bedrövliga. Spelet på Bramall Lane är naivt och defensivt plågsamt att bevittna på sistone. 0-3-5 och 11-31 i målskillnad på åtta raka tävlingsmatcher på eget gräs är inga siffror att glädjas åt direkt. Burnley å sin sida har fått lite bättre fart poängmässigt från mars och framåt. Vid fem av sex fajter i svit finns pinnar noterat och även denna eftermiddag ska Kompany och company lösa minst en poäng. X2.

Match 5: Cardiff – Southampton | Speltips: 2

Vi kastar oss över till världens bästa andraliga! Southampton har tagit sig själva i kragen efter en sämre period och visat tre raka vinster. The Saints är därmed, i allra högsta grad, inblandat i den absoluta toppstriden och chansen att nypa en direktplats till Premier League finns. Cardiff borta är också ett herrskap som ett i grunden väldigt mycket bättre rödvit gäng ska slå. Efter 1-3-torsken mot Millwall så har inte The Bluebirds mer än äran att fajtas för och det är inte tillräcklig motivation för att orka slå, eller ens ta poäng, mot Soton. Tvåa.

Match 6: Huddersfield – Swansea | Speltips: 1X2

Hudds hade 1-0 med sig hela vägen in mot den hundrade minuten (!) då Bristol tilldömdes en straff som säkert skickades in i nät av Wells. Surt för The Terriers som därmed misslyckades med att hålla huvudet ovanför nedflyttningsytan. Swansea på eget gräs väntar denna gång. Precis som svanarnas walesiska bröder från Cardiff finns inte mer än äran att spela för då varken upp- eller nedflyttning är aktuellt. 1X är givetvis en tidig tanke men frågan är om inte motivation ändå kan få svårt att slå klass på John Smith’s Stadium. Heltäckt gör sig således bäst.

Match 7: Norwich – Bristol City | Speltips: 1X

Bristol kom undan med blotta förskräckelsen hemma mot Huddersfield senast. Ett uddlöst City behövde hundra minuter på sig innan det gick att få hål på Nicholls i Hudds-målet där en straff användes som redskap för att påsa. Nu ställs gästerna mot ett taggat Norwich på Carrow Road. De kanariegula bevakar för stunden sina playoff-intressen på ett välansat sätt och när hela den offensiva “fågelstyrkan” med Sargent, Rowe, Barnes och Gabriel Sara är intakt, då är arrangörsklubben extremt svåra att tas med. Ettan är given att utgå från men då värdet ter sig begränsat får ändå ett välmående och inte helt orimligt kryss haka på.

Daniel andelsspel
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 8: QPR – Preston | Speltips: 1

QPR har tappat stinget något på sistone. Två av nio poäng finns inspelat på kontot sedan sjätte april och när botten 5-lagen samtidigt löser poäng just nu är inte The Hoops The Championship-kontrakt räddat. Cifuentes var inte nöjd med hur hans mannar agerade borta mot Hull (0-3) nyligen och nu behöver London-klubben resa sig. Preston på Loftus Road känns ändå som ett behagligt motstånd. Gästerna har fått på läppen två gånger om och möjligheten att fixa en topp 6-plats ska anses vara borta. Ett hemmalag som kommer gå för det stenhårt får fullt förtroende.

Match 9: Rotherham – Birmingham | Speltips: 1X2

Rotherham har sedan en lång tid tillbaka fått finna sig i att det blir spel i League One till hösten. The Millers har inte haft en tillräckligt slagkraftig trupp i år, något som fyra vinster på 43 matcher vittnar om. Birmingham framför sin trogna hemmapublik är hursomhaver inget motstånd som skrämmer slag på Viktor Johansson och hans lagkompisar. Blånäsorna från Englands näst största stad har inte vunnit en bortamatch sedan januari och befinner sig bara en ynka pinne från nedflyttning. Krysset känns givet som första tecken att krita ner, därefter streckar vi med start från höger.

Match 10: Stoke – Plymouth | Speltips: 1

Plymouth har över en längre tid haft marginalerna emot sig. En bättre april har dock genererat sju av nio möjliga poäng den senaste tiden och avståndet till botten 3-platserna är numera fyra härliga poäng. Stoke befinner sig i ett sämre läge. The Potters hade svårt att komma till välpolerade chanser mot Sheffield W nyligen. Ett återkommande problem ska tilläggas. Hemmavid finns ändå en trygghet och med kniven mot strupen samt en värdemässigt godkänd etta blir det att plocka fram spikpistolen på Stoke-on-Trent.

Match 11: Sunderland – Millwall | Speltips: 1

Sunderlands tidigare så hemska frånvarolista är numera tämligen begränsad. Med påfylld trupp så har också viss framgång kunnat skönjas. The Black Cats tog häromsistens en meriterande seger borta mot WBA (1-0) och Clarke, Bellingham och övriga i den rödvita tröjan har alla möjligheter i världen att triumfera mot Millwall. Lejonen från London har i och med dubbla segrar i svit satt sig i ett utmärkt läge inför slutspurten och att sex bakomliggande klubbar ska trampa förbi under de sista tre omgångarna och således skicka besökarna till League One finns givetvis inte på kartan, även om det blir torsk nu. Etta.

Match 12: Watford – Hull | Speltips: 2

Hull vägrar att ge sig. Gästerna hade inga bekymmer att kliniskt sätta in trippla stötar på QPR senast och 3-0-vinsten mot The Hoops innebär att Liam Roseniors mannar fortfarande har en mikroskopisk chans att snuva antingen Norwich eller WBA på playoff-platsen. Då kommer det krävas seger på Vicarage Road. Watford är laget att slå och Watford är laget som just nu också mår ganska uselt. En genomgående tämligen svag säsong har kryddats med en bedrövlig vår. Faktum är att värdarna bara vunnit två av sina 18 (!) senaste tävlingsmatcher. Ett smått bedrövligt utfall. Ny torsk att vänta nu då ett mer motiverat Hull får förtroendet.

Match 13: Malmö – Västerås | Speltips: 1X

Vi kliver i mål från Stadion i Malmö. Västerås väntar fortsatt på sitt första allsvenska mål under sin comeback-säsong. Tre raka 0-1:or i gumpen har det blivit där Sportklubbens defensiv sett vass ut men framåt är det slappt värre. Malmö å sin sida känns ostoppbara. MFF har radat upp vassa prestationer och ska givetvis vinna fajten med de grönvita vid fyra av fem tillfällen. En gång därutöver finns ändå poängchans för ett i grunden inte alls så tokigt motståndarlag och med trolig överstreckning på Stadion lockar tidigt ett rensande kryss som stödhjul. 1X.

Antal rader: 432 | Spelstopp: Lördag kl. 15.59

KUPONGENS SÄKRA: Southampton

Änglarna från södern kommer knappast vika sig mot ett tröttkört och sommarlovs-suget Cardiff. Tvåan i Wales är spikad och klar.

CHANSNINGEN: Chelsea

Manchester City var ineffektiva till tusen mot Real i veckan och Haaland hade en dålig dag på jobbet. Chelsea har numera kraften och det offensiva kunnandet för att slita hål på de himmelsblå. Tvåan känns inte alls så tokig.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se