Lördag och ett nytt trevligt Stryktips. Lejonparten av bataljerna hämtas från The Championship men även Premier League och League One får vara med på varsitt hörn. Svårtippad öppningsmatch i London drar igång spektaklet. Analysen står redo. Dags att fånga 13 rätt. Häng med!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Chelsea – Manchester United | Speltips: 1X2

Manchester United gjorde en ruskigt stabil hemmamatch mot Tottenham i veckan (2-0). Ten Hag matchade en elva utan svenskar och utan Ronaldo. Portugisen var inte tillfreds med situationen och sågs lämna innerplan av Old Trafford med ett par minuter kvar. Speltid för den forne superstjärnan på The Bridge? Knappast! Chelsea derbykryssade mot Brentford häromsistens. Conor Gallagher fick kliva av med bekymmer i den första halvleken. Reece James, Kanté och Fofana är andra herrar utanför spel för tillfället. Under Potters ledning ser hursomhelst The Blues väldigt bra och stabila ut överlag så att räkna bort värdklubben är trots allt inte aktuellt. Alla tecken.

Match 2: Manchester City – Brighton | Speltips: 1

Fyra raka utan seger och 0-0 häromsistens mot Nottingham var en uppvisning i missade chanser och ett bevis på stukat självförtroende i framkant. Brighton tar sig denna helg upp till ogästvänlig mark. Manchester City på Etihad står för dörren och det är ett motstånd som kan sätta skräck i vilket lag som helst. The Citizens fick visserligen på läppen av Liverpool i gigantkampen under förra helgen. Ett mindre hack i skivan bara. Guardiola och company kommer knappast förlora många fler matcher i ligaspelet och hemma på sitt egna gräs finns inte mindre än tolv raka vinster i alla tävlingar. En streak som blir 13 efter lördagens batalj. Vrålspik!

Match 3: Everton – Crystal Palace | Speltips: X2

Everton är inne i en otäck period. Tre raka förluster och borta mot Newcastle fanns ingenting framåt. Risk för nytt poängtapp för The Toffees under lördagen är överhängande. Crystal Palace har sju inspelade poäng på tre matcher den senaste tiden där Eze, Zaha och Édouard varit riktigt fina i fronten. Örnarna från London är i dagsläget ett mer harmoniskt och bättre fotbollslag. X2 ska räcka långt på Goodison Park.

Match 4: Blackburn – Birmingham | Speltips: 1X2

Blackburns guldklimp Ben Brereton Díaz låg bakom Rovers 2-0-triumf då Sunderland besegrades i veckan. Matchen som helhet var jämn men värdarnas tyngd framåt fällde denna gång avgörandet. Birmingham är ett svårslaget lag under John Eustaces ledning. Blånäsorna har över åtta spelade matcher sedan september bara förlorat en gång och krysset mot Burnley (1-1) i veckan imponerar. Att ettan målas upp en bit över 60 prollar är inte korrekt. Högersidan är av högsta prio på Ewood Park.

Match 5: Middlesbrough – Huddersfield | Speltips: 1

Huddersfield är sist i en haltande Championship-tabell. Terrierna har inte alls fått spelet att stämma och på resande fot finns endast en futtig inspelad poäng. Det håller såklart inte och Mark Fotheringham har inte fått någon jättebra start som ny tränare på gästernas bänk sedan han tog över i slutet av september. Boro gjorde å sin sida en av säsongens bästa matcher i och med 4-1-viktorian borta mot Wigan under onsdagen. Watmore låg bakom både kvittering och ledningsmål (1+1) och därefter pressades ytterligare två bollar in. Värdarna har varit en av klubbarna som över tid underpresterat i seriespelet men vändningen är möjligen på gång nu. Ettan på Riverside denna dag är inte mycket att snacka om.

Match 6: Millwall – West Bromwich | Speltips: X2

WBA gjorde en tämligen slätstruken insats hemma mot Bristol City häromsistens. Gnistan fanns inte där och Richard Beales mannar föll med 0-2. Det topptippade laget fortsätter därmed stångas längre ner i tabellen och någon superenkel resa i London denna helg är det inte heller tal om. Millwall visar upp ett fint spel för tillfället där ett kreativt anfallsspel inneburit tre raka vinster och 7-1 i total målskillnad mot Watford, Bristol City samt Boro. Inte så tokigt. På The Den blir dock värdarna rejält upphaussade och en etta närmare 50 procent är ett tecken vi faktiskt helt kan välja bort. X2 är vägen att gå.

Match 7: QPR – Wigan | Speltips: 1X2

Vi stannar kvar i London men tar oss till Loftus Road och QPR:s möte med Wigan. De blåvita från huvudstaden har varit ligans kanske största utropstecken och i en haltande tabell finner vi The Hoops allra högst upp. Otroligt starkt men med spelare som Dykes, Chair och superlöftet Iroegbunam finns en riktigt spännande offensiv att luta sig mot. Queens Park Rangers ser dock fortsatt ut att få kicka boll utan sin kanske allra bästa spelare i Willock som sakteliga börjat träna på gräs igen men spel redan här är knappast troligt. Wigan har efter sin fina start på säsongen tappat kraft framåt och bakåt fanns en hel del problem mot Boro i veckan. The Latics trupp i stort är småtrevlig och kan Leam Richardson få sina killar att dra mot samma mål ska poäng eller till och med seger i huvudstaden inte alls vara omöjligt. 1X2.