Det är dags för Stryktipset på en söndag igen. Nio klubblagsmatcher och fyra fajter mellan landslag, där EM och Copa América står i fokus, är vad som gäller. Ett par fina drag lägger en välsmord grund när vi både drar mot 13 rätt men också fin utdelning. Vi öppnar med en knall direkt då Schweiz mycket väl kan chocka Tyskland.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Schweiz – Tyskland | Speltips: 1X2

Efter 2-0 mot Ungern så är Tyskland klara för åttondelsfinal. Prestationen mot Marco Rossis landslag var bra men kanske inte riktigt lika övertygande bra som mot Skottland i premiären. Räkna också med att coach Nagelsmann testar att göra om lite i sin startelva där gubbar som Füllkrug och Sané säkerligen får starta. Schweiz är också redo för en kommande fas i EM-slutspelet då fyra pinnar räcker för minst en tredjeplats. Ostälskarna har ändå förstaplatsen inom räckhåll vid seger här och kommer garanterat gå för vinst. Banka in alla tecken tidigt.

Match 2: Skottland – Ungern | Speltips: 12

Föga förvånande så kom Skottland upp med en väldigt mycket bättre prestation mot Schweiz jämfört med öppningsmatchen mot Die Mannschaft. 1-1-resultatet öppnar inför den sista gruppspelsmatchen upp möjligheterna för britterna att gå vidare om en seger nu skulle ramla in. Skadan på Tierney (troligen out nu) och Porteous avstängning försvagar däremot skottarna bakåt vilket inte ska förbises. Ungern har också chansen att ge sig in i leken om att nå tredjeplatsen och således fortsatt ha en teoretisk chans att gå vidare. Likt Skottland så är Rossis mannar pressade till seger nu vilket kommer öppna upp gigantiska svängdörrar bakåt. Gubben har aldrig visat sig bättre. Etta-tvåa.

Match 3: Espanyol – Real Oviedo | Speltips: 1X

Santi Cazorla kunde från bänken jubla åt sitt Real Oviedo som lyckades vinna den första playoff-finalen mot Espanyol på hemmaplan. 1-0-triumfen kom efter att brasselånet Alemao tryckt in segermålet med mindre än 20 minuter kvar att spela. Nu ska Real försöka stänga ner Espanyol i Barcelona och det blir givetvis lättare sagt än gjort. Värdklubben har en väldigt hög höjd att nå när laget spelar som bäst. Senast Espanyol föll på hemmaplan var i Copa del Rey i början av januari. Krysset först, ettan snabbt därefter.

Match 4: Skövde – Sandviken | Speltips: 2

Efter tolv spelade omgångar av Superettan så finner vi Sandviken som ligatrea. Nykomlingen är stabilt byggda och har som bekant också fått in klass på slutet i och med att Amin Al-Hamawi gjort entré. 20-åringen låg bland annat bakom segern mot Oddevold senast. Skövde har tappat lite kraft på slutet. SAIK var ganska tungt nederlagstippade inför säsongen och möjligen är också värdarna inne i en fallande trend på mer eller mindre konstant basis nu. Här tänker vi oss att hemmalaget också går bet. Bra tvåa.

Match 5: Varberg – Gefle | Speltips: 1

Tobias Linderoth verkar ha fått bättre ordning på torpet. Fyra raka matcher har Varberg lirat nu med poäng och ett lyft i tabellen har därmed kunnat skönjas på slutet. Gefle går lite i motsatt riktning. GIF:s problem bakåt har varit tydligt. De himmelsblå visar tre nederlag på fyra fajter sedan 22:a maj där inte mindre än tio mål ramlat in i baken. Vi har ytterst svårt att se Gefle freda sig över 90 minuter på Påskbergsvallen. Ettan kan vi med fördel singla upp till låga 60 procent.

Match 6: Kristianstad – Linköping | Speltips: 1X2

Tre raka vinster för Linköping har inneburit ett fint hopp uppåt i tabellen. Gänget från Östergötland har bland annat fått fart på De Jongh och Kapocs offensivt vilket givetvis varit av yttersta vikt. Nu blir motståndet ruskigt tufft. Kristianstad på skånsk mark kommer ställa drösvis med svåra frågor till lejoninnorna men vi tänker oss att bortalaget absolut ska kunna stå emot väl här. När klubbarna stångades i höstas så slutade mötet 3-3 i en svängig och rolig match. Jämnt och målrikt även nu. Alla tecken.

Match 7: Ljungskile – Olympic | Speltips: 1X

Precis bortom botten 4-platserna i den södra Division 1-serien så finner vi Ljungskile och Olympic. Gästerna från Skåne har sedan laget tog steget upp till Ettan (2022) snabbt etablerat sig som ett relativt stabilt lag i serien. Årets trupp är något mer begränsad och framförallt stångas skåningarna med offensiva bekymmer. Elva påsar på 13 fajter är siffror som är sämst i klassen. Ljungskile fick visserligen på läppen av Ariana borta senast men hade dessförinnan fyra raka dueller med poäng. Även denna gång håller vi LSK som det något vassare. 1X räcker.

Daniel andelsspel
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 8: Oskarshamn – Rosengård | Speltips: 2

Oskarshamn visar inga roliga underliggande nuffror och detta speglar sig numera också i resultaten på planen. OAIK har sju raka utan seger och blev kölhalade borta mot Norrby i förra rundan då boråsarna skickade på Oskarshamn en 6-0-smäll. Rosengård på Arena Oskarshamn blir en ny tuff uppgift för ett sargat hemmalag. Malmö-gänget har poäng noterat i fem av sju raka matcher och spelar en bättre fotboll för stunden. Forne Oskarshamn-spelaren Tamaz Tsetskhladze har sett bra ut i FCR-tröjan och kan absolut skjuta sitt gamla gäng i sank nu. Trolig tvåa.

Match 9: Stenungsund – Kongahälla | Speltips: 1

IK Kongahälla är nykomlingar i Division 2 och har gjort en strålande vår. Grabbarna från Kungälv toppade tabellen efter nio spelade matcher men har mattats en aning på slutet. En av nio möjliga poäng har inneburit att gästerna snällt fått lämna ifrån sig herren på täppan-positionen till IFK Skövde. Ånyo kommer gästerna få problem. Stenungsund på Olssons Trävaror Arena blir en minst sagt svårknäckt uppgift. Värdarna har inte fått någon superträff i årets ligaspel men har ett tillräckligt fint lag för att starta sin klättring. På hemmaplan finns kapaciteten att göra livet surt för Kungälvsborna. Intressant etta.

Match 10: Uruguay – Panama | Speltips: 1X

Det är dags för Copa América att dra igång. Uruguay laddade upp på bästa tänkbara sätt i och med två raka träningsmatcher utan insläppt mål där också 4-0-krossen av Mexiko sticker ut på ett mycket positivt sätt. Efter Argentina och Brasilien så är det Marcelo Bielsas mannar som rankas högst i tävlingen och givetvis ska Panama vanligtvis också städas av enkelt. Det är ändå premiär för tävlingen på Miami-mark. Ett område i USA som har varit stenhårt drabbat av regn på slutet och planen ska enligt rykten inte vara i absolut bästa skick. Möjligen kan detta påverka ett snabbt spelande Uruguay och därför gillas ett lågt streckat kryss som stöd.

Match 11: USA – Bolivia | Speltips: 1

AT&T Stadium i Texas huserar USA:s första fajt i Copa América. Gregg Berhalters gäng är tunga favoriter att nypa en av två platser till ett kommande knockout-spel och då kan givetvis inte värdnationen ta stryk mot ett svagt Bolivia. De tillresta sydamerikanerna rosar sällan någon marknad bortom La Paz höga höjd och truppen är väldigt mycket mer begränsad. Frågan är faktiskt inte om USA vinner detta utan istället med hur mycket. Banketta.

Match 12: Bahia – Cruzeiro | Speltips: 1

Vi trampar i mål med två matcher från Brasilien. Bahia står inför ett väldigt tätt matchande. Innan mötet med Cruzeiro så ska Salvador-klubben upp i ringen, natten mot fredag, då Flamengo på bortaplan står för motståndet. Hemmalagets form inför resan till Rio och Maracana är bra och även om Cruzeiro fått en dags mer vila och dessutom lyckades tvåla till Fluminense häromsistens (2-0) så tycker vi att värdarna ser bättre och mer välbyggda ut överlag. Stannar ettan runt 55 procent är det spikläge på Arena Fonte Nova.

Match 13: Fluminense – Flamengo | Speltips: 1X2

Fluminense fick smaka torsk mot nyss nämnda Cruzeiro borta och goda råd är sannerligen dyra just nu. Sist i tabellen efter att bara en vinst på tio försök ramlat in.  Noterbart var ett gäng avstängda spelare där och då. Bland annat Guga och Ganso som ska finnas tillbaka nu. Flamengo går väldigt mycket bättre. Rio-konkurrenten befinner sig bland de främsta i tabellens topp men saknar en handfull gubbar nu som är iväg på Copa América. Bland annat Pulgar, De Arrascaeta, De la Cruz och Varela. Att tunga gubbar som Everton och Ayrton Lucas dessutom dras med vissa skadebekymmer ställer till det ytterligare. Alla tecken föredras.

Antal rader: 432 | Spelstopp: Lördag kl. 15.59

KUPONGENS SÄKRA: USA

Bolivia är för dåliga i sammanhanget och kommer inte hänga med i svängarna då USA drar upp tempot i Texas. Stensäker etta.

CHANSNINGEN: Schweiz

Tyskland har gjort jobbet i de första två matcherna i EM och ett något mer motiverat Schweiz ska absolut kunna ställa till det för Die Mannschaft i Frankfurt. Ettan finns tidigt med på ett hörn.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se