Äntligen är Stryktipset tillbaka med Premier League och Championship på radarn. Här har jag gjort analysen extra noga och det ser ut som att bortalagen dominerar i helgen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Brentford – Arsenal | Speltips: 2

Har vi ett londonderby varje Premier League-omgång? Det känns åtminstone som det när Brentford och Arsenal inleder kupongen. Gästerna för dagen blir mitt utgångstecken när ett starkt lag ställs upp på plan trots en del skador. Arsenal är det laget, tillsammans med Liverpool, som släppt in minst mål den här säsongen och det tyder på att mer än det berömda anfallsspelet fungerar. Med endast en poäng upp till Manchester City blir den här matchen väldigt viktig – då City möter ligatvåan Liverpool tidigare under lördagen. Lens i Champions League nästa vecka kommer i andra hand. X2 blir grön bock.

Match 2: Newcastle – Chelsea | Speltips: X2

På St James’ Park väntar stormöte när Chelsea kommer på besök. Hemmalaget har tappat farten i och med sina skador. Här hemma är man väldigt starka dock och det återstår att se om man kan hitta rätt nivå trots avbräcken. Bruno Guimaraes ser ut att återvända här, men listan kan göras lång ändå. Gästande Chelsea har en skadelista som börjar ordna upp sig och nu är Christopher Nkunku nära matchspel. Ni vet storvärvningen som hämtades från RB Leipzig inför säsongen. Jag tror att Chelseas två senaste prestationer håller i sig även efter uppehållet och att man tar ny(a) poäng här.

Match 3: Nottingham – Brighton | Speltips: 2

Taiwo Awoniyi, Nottinghams främsta striker, blir utanför spel i flera månader, det meddelades via en presskonferens under torsdagen. Ett tungt avbräck för Forrest i dagsläget och därmed blir mina tankar solklara här. Brighton har inte nått samma prestationsnivå under den senaste tiden, men efter segern mot Ajax senast och lite förnyad energi är det inget snack om saken. De Zerbi fortsätter gå obesegrad – trots lilla formsvackan – och vinner på Vitality Stadium.

Match 4: Burnley – West Ham | Speltips: 2

Vincent Kompany envisas med att spela ”sin” fotboll. Det tar laget ingenstans för tillfället och man fortsätter hålla till i den absoluta botten. Everton blev straffade med -10 poäng och ändå är det Burnley som är jumbo i Premier League, det säger en hel del. Här kommer en nyckelmatch till för Kompanys gäng. På hemmaplan skall poängen tas, men med enbart röda noteringar den sista tiden går det inte längre att hoppas. Det krävs ändringar i Burnley innan jag ändrar åsikt. West Ham kan utnyttja dagens hemmalag även utan Bowen i laguttagningen. Jag spikar av tvåan och noterar sex raka förluster för hemmalaget.

Match 5: Luton – Crystal Palace | Speltips: X2

Visst, Eze är tillbaka i Roy Hogdsons trupp men trots detta har vi nog lördagens tråkigaste match framför oss här. Jag bestämmer mig för att väga över på bortasidan trots att Luton är luriga på hemmaplan. Den starkare spetsen kan mycket väl bli avgörande, i ett möte som jag utgår från krysset i. Varför skulle det inte bli 0-0 här? Kanske att Eze får tillbaka radarpartnern Olise här. X2 låser in det här.

Match 6: Sheffield United – Bournemouth | Speltips: 1X2

Trots en hel del stora höjdpunkter i fotbollsvärlden den här helgen så bjuds vi också på mindre sevärda matcher. Här kommer en sådan. Sheffield United är fortsatt, enligt mig, Premier Leagues sämsta lag. Bournemouth kommer på besök och är inte mycket bättre, men det finns lite annan kvalitet i gästernas lag. Med det sagt, det är väldigt ovisst hur det här kommer gå. The Blades måste, precis som gästerna, vinna det här mötet och hemmaplanen är väll det som talar för laget. Jag helgarderar och går vidare.

Match 7: Bristol City – Middlesbrough | Speltips: 12

Hemmastarka Bristol City får storfrämmat under lördagen. Middlesbrough har fått fart och klättrar uppåt i tabellen. Michael Carricks gäng slog tillbaka Leicester innan uppehållet och har fått luft under vingarna. Jag är dock inte säker på att Bristol City blir en munsbit för Boro med tanke på det starka hemmaspelet och att man ibland kan sprattla till. Hemmalaget bjuder upp och Middlesbrough hänger på, gubben blir min utgång i det här mötet.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 8: Huddersfield – Southampton | Speltips: 2

Respekt för Huddersfield på deras hemmaplan? Nej, inte riktigt, åtminstone inte den här helgen när Southampton kommer på besök. The Saints har tagits över av en tränare som älskar possession och det kan bli helt avgörande i den här matchen. Hemmalaget förväntas ställa sig lågt och försvara – vilket innebär att gästerna får matchbilden dit man vill. Håller värdarna tätt? Nix, här maler Southampton ner motståndet och vinner säkert. Spik.

Match 9: Millwall – Coventry | Speltips: X2

Dags att plocka bort en hemmafavorit när Millwall blir förstora favoriter mot Coventry. Strecken är tidiga (skrivs under torsdagen) och därför får vi se vart det landar när spelstopp närmar sig. Här är mitt drag bortalaget och vi låser in det med X2. För när skall det lossna för förra årets playoff-lag? Underliggande siffror tyder på att man borde ligga på övre halvan och slåss även i år. Men icke, hittills har man underpresterat och det är bara en tidsfråga, förhoppningsvis, innan man får ut det rätta. Millwall är som vanligt starka hemma och det finns kryssrisk. Bortasidan om man måste välja sida.

Match 10: Plymouth – Sunderland | Speltips: 2

Vi stannar till litegrann vid underliggande siffror. Nykomlingarna Plymouth får besök av Sunderland här och återigen har vi ett lag som skulle haft med sig mer såhär långt. Klassikerklubben som gjort stora avtryck på svenska folket via sin Netflix-serie ligger på en sjätteplats såhär långt och har såklart gått starkt. De underliggande siffrorna visar på att man skulle varit ännu högre upp i tabellen. Det här är ett lag som kommer spela play-off och hota om Premier League-plats framöver. Jag är inte lika övertygad om Plymouth och spiken till höger passar därför väldigt bra.

Match 11: Preston – Cardiff | Speltips: 1X2

Preston är ett väldigt mycket upp-och-ner-lag den här säsongen. Man startade lysande och ledde Championship efter några omgångar, sedan har det gått – ja just det – neråt. Nu har man visserligen sprattlat till i två omgångar innan landslagsuppehållet och det återstår att se om man kan behålla formen. Lördagens match är oviss och gästerna gör det inte bättre. Cardiff blandar och ger, får inte riktigt grepp om säsongen ännu och är svåra att läsa av för dagen. Den modige spikar krysset, annars gör man som mig och helgarderar det här.

Match 12: Stoke – Blackburn | Speltips: 1

Stoke hittade verkligen formen innan uppehållet. Inför hemmamötet med Blackburn står man med en fin rad där man hållit nollan i fyra raka matcher. Det övertygar framförallt inför mötet med Blackburn här. Defensiven kommer behöva sitta om man skall besegra det här motståndet. Hemmaplanen säger sitt och så även den nyssnämnda formkurvan. Jag såg Stoke i mötet med Leeds för en månad sedan, den näst senaste hemmamatchen, och blev förtjust. Det här torskar man inte.

Match 13: Swansea – Hull | Speltips: 1X2

Vad är bättre än att avsluta kupongen i Wales? Swansea möter Hull i något som kan bli en oviss tillställning. Här är det inget alternativ att ta bort värdarna, Swansea är alltid att lita på här hemma och tas sällan bort. Hull är dock ett svårläst lag den här säsongen och kan ta poäng mot de flesta. Kan man så är helgardering att rekommendera här. Det är väldigt svårt att spika sig ur det här mötet. Om man måste, så är utgången krysset. Lycka till i jakten på 13 rätt!

Antal rader: 864 | Spelstopp: Lördag kl. 15.59

KUPONGENS SÄKRA: Brighton

Jag gillar Brighton även den här helgen. Formsvacka är att ta i, men den lilla dipp man hamnade i stärktes av Ajax-seger senast. Nu möter man ett Nottingham utan anfallsstjärnan Awoniyi. Då vinner man.

CHANSNINGEN: Coventry

De underliggande siffrorna talar för att det är en tidsfråga innan Coventry ökar takten när det gäller tagna poäng. Det här är ett lag som är påväg uppåt och därför är det rätt att ta bort Millwall i det här mötet.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se