Gruppspelet i EM är över. Åttondelarna drar igång till helgen och de första matcherna liras mellan Schweiz – Italien och Tyskland – Danmark. Givetvis letar duellerna sig in på lördagens fina Stryktips. En kupong som i övrigt är kryddad med svensk Ettan-boll samt Division 2-matcher men även ett par inslag från Copa América samt en finländsk dust. 5 miljoner i jackpot gör ingenting sämre. Analysen är redo att sätta tänderna i. Nu kör vi!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Schweiz – Italien | Speltips: X2

Schweiz och Italien slutade som grupptvåor och strålar samman i åttondelen på Berlins Olympiastadion. Nationerna ramlade in på “rätt sida trädet” vilket innebär att länder som Tyskland, Spanien, Portugal, Frankrike och Belgien kommer kunna undvikas hela vägen fram till en eventuell final. Sett till hur lagen presterat i de inledande matcherna på tysk mark är det svårt att inte låta sig imponeras av schweizarna. Aebischer, Embolo, Shaqiri, Freuler och övriga är utan nederlag så långt och lirar disciplinerad boll. Nu ställs ändå allt på sin spets. Regerande Europamästarna direkt i åttondelen är givetvis en tung lott och även om ostälskarna mycket väl kan gnugga till sig ett kryss efter 90 minuter så sitter vi stabilt med X2. Mer behövs inte.

Match 2: Tyskland – Danmark  | Speltips: 12

Tillsammans med Spanien så har Tyskland imponerat mest på oss i gruppspelsfasen. Föga förvånande kanske då Die Mannschaft burits fram av en högljudd hemmapublik samtidigt som lirare som Musiala, Wirtz och Gündogan med många flera har presterat på en hög nivå. Danmark står som ett första hinder i knockout-fasen. Hjulmands herrskap är faktiskt segerlösa så långt då tre raka kryss-matcher räckte för att ta nationen vidare. Nu har de rödvita bestigit det första hindret och möjligen kan detta få pölsemännen att slappna av lite mer. Med inget att förlora utan istället allt att vinna tornar tvåan upp sig som ett riktigt häftigt skrälldrag. Gubbläge i Dortmund. Etta-tvåa.

Match 3: Argentina – Peru | Speltips: 1

Peru har varit direkt svaga offensivt under Copa América-starten. Med noll mål framåt på två strider så blir det svårt att vinna matcher. Nu befinner sig Jorge Fossatis mannar i en sits där seger mot Argentina kommer att krävas för att möjligheten om att gå vidare i tävlingen ska kvarstå. Defensiva klippan Miguel Araújo är avstängd nu vilket kommer göra uppdraget än mer komplicerat. Argentina är å sin sida redan klara för vidare spel i tävlingen och kan säkert rotera något här. Det ska inte spela någon roll. Ett väldigt mycket bättre argentinskt landslag vinner. Etta.

Match 4: Kanada – Chile | Speltips: 2

I Copa Américas grupp A är det Kanada som befinner sig i förarsätet i kampen om andraplatsen. Ett kryss mot Chile ska med stor sannolikhet räcka. Frågan är givetvis om så blir fallet. Chilenarna är likt Peru utan mål framåt men har i och med 0-0-mötet med peruanerna hoppet uppe om att ta sig vidare. Spelmässigt har det bitvis sett helt okej ut och mot Kanada är också chilenarna tämligen klara favoriter i ett tidigt skede. När spelvärdet tydligt tippar över åt höger är det läge att banka in spiken.

Match 5: Örebro Syrianska – Hammarby TFF | Speltips: X2

Tidigare U19-landslagsmannen Felix Bindelöv är avstängd för Örebro Syrianska vilket såklart blir ett stort hål för värdklubben att fylla under lördagen. Formen hos Närke-gänget är därtill en aning tveksam då en av nio möjliga poäng lirats in på slutet. Hammarby TFF är ligafyra efter att Bajens farmare hittills roffat åt sig poäng i tio av totalt 14 matcher. Gästerna är trevliga att titta på där underliggande stats också är klart mycket vassare jämfört med de rödgulas. Tvåan kritas ner först i Örebro.

Match 6: Jönköpings Södra – Ariana | Speltips: 1X2

Patrik Ingelsten och hans J-Södra har fått lite ny fart i botten av den södra Ettan. Med sju av nio möjliga poäng in på kontot så är botten 4-platserna, åtminstone för stunden, ett minne blott. Jönköpings-klubben har tätat sin defensiv och hittat in med ett par viktiga mål. Bland annat så kom 2-1-påsen mot Trollhättan senast djupt in på stopptid. Ariana är ett i grunden bättre fotbollslag men Malmö-grabbarnas senaste bortamatch mot Eskilsminne var minst sagt svag. 0-2 i gumpen där och då innebär att avståndet upp till topp 2-platserna numera är nio tunga poäng, visserligen i en fördelaktigt haltande tabell. AFC har givetvis ändå kraften att kunna mäta sig vid Vätterns södra strand och vi pangar på med alla tecken.

Match 7: Olympic – Oskarshamn | Speltips: 1X2

0-2-6 och 7-19 i målskillnad är hemska siffror såklart. Oskarshamns fall stannar inte och OAIK befinner sig numera enbart tre poäng före Onsala i den absoluta botten. Är det någon gång på säsongen som trenden ska kunna vändas så är det kanske nu. Värdarna är nämligen utan fyra spelare (avstängda) till lördagens strid. Laci, Robért, Mubaarak Nuh och Miftari ska samtliga syna denna batalj från sidan. Blytungt såklart och därtill ska vi också ha med oss att Olympics senaste hemmamatch slutade med 0-5 i brakan då Falkenberg gästade. Håll inte igen, alla tecken!

Daniel andelsspel
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 8: Tvååker – Falkenberg | Speltips: X2

Hallandsderby på tapeten. Tvååker och Falkenberg ska upp i ringen på neutral matta i Varberg. Påskbergsvallen står nämligen som värd för dagens strid då Övrevi inte riktigt har kapaciteten att ta emot den anstormning av folk som förväntas. Hur mycket detta kommer att påverka utfallet runt matchen känns givetvis svårt att säga men visst blir fördelen för FFF något större då TIF inte får kicka boll på sin egna matta hemmavid. De gulklädda från Falkenberg är också seriens bästa lag. Detta trots att det blev förlust mot Lund i seriefinalen senast. X2 ska räcka.

Match 9: Ängelholm – Eskilsminne | Speltips: 1X2

Från ett derby till ett annat. I Skåne ska Ängelholm och Eskilsminne från Helsingborg mäta svärd. Ängelholm har överraskat så långt. ÄFF var tippade långt ner i tabellen inför seriestart men Andreas Granqvist har från tränarbänken trollat med en ung och formbar trupp på ett imponerande sätt. Herrar som bland annat Max Eriksson och André Gustafson har varit ruskigt bra sedan intåget från Öster. Eskilsminne är också vassa. Gästerna befinner sig precis framför i tabellen och formen är kanon. 5-1-0 och nollan bakåt intakt i fem av dessa strider tyder på ett strukturerat och välbyggt fotbollslag. X2 först, alla tecken strax därefter.

Match 10: Laholm – Västra Frölunda | Speltips: 1

Vi pressar oss nedåt i den svenska seriepyramiden och tar oss till Division 2 Västra Götaland. Västra Frölunda har visserligen fortsatt hopp om att ge sig in i den absoluta toppstriden men våren har varit en aning vinglig. Sex vinster på 13 försök är ett tveksamt utfall med tanke på förväntningarna. Inför resan till Laholm är dessutom duon Bosnic och Al-Jarah avstängda. Hallänningarna är tunga att möta på Glänninge Park och har bara noterats för en torsk hemmavid sedan femte augusti 2023. Motsvarande dust slutade dessutom 2-1 i fjol. Ettan är intressant som chansspik under rådande förutsättningar.

Match 11: Berga – Simrishamn | Speltips: 1

Bergas spel på resande tass är undermåligt. Värdarna från Kalmar har torskat sex av sju fajter från främmande underlag och behöver spela sina matcher på Bergaviks IP för att lösa poäng i mer strid ström. 10 av totalt 13 pinnar har ramlat in här och den skörden tror vi blir ännu lite bättre nu. Simrishamn är visserligen stabila på bortaplan men var i fjolårets motsvarande batalj helt chanslösa (4-1) och kommer ånyo få bekymmer. Ettan är trolig och testas allena.

Match 12: Kristianstad – IFK Hässleholm | Speltips: 1

Bubacarr Jobe är ett av Division 2 Södra Götalands stora affischnamn. 29-åringen ligger bakom det mesta av det bästa framåt för Kristianstad och tillsammans med bland annat David Löfquist och Omar Dampha finns klass så det räcker och blir över i sammanhanget. KFC ska i slutändan finnas med i kampen om förstaplatsen och då finns inget utrymme för att gå på minor mot sämre klubbar likt IFK Hässleholm. Gästerna befinner sig av en anledning som tredje sist i tabellen och kommer att få slita för att rädda kontraktet in i det sista. Given etta.

Match 13: Lahti – Ilves | Speltips: 2

Vi traskar i mål på finländsk mark. Lahti och Ilves stångas på Lahden Stadion. Hemmalaget har fått en hemsk start på säsongen i Veikkausliiga och har på tolv raka försök endast en seger noterad. Avståndet upp till topp 6-platserna är långt och framförallt är det en bristande offensiv som grusat det mesta under våren och tidig sommar då totalt elva gjorda baljor är ursvagt. Ilves mår bättre. Santeri Haarala är i magisk form och noterats för sju mål och tre assist på sina tio senaste tävlingsmatcher. En matchvinnare att åter hålla ögonen på nu. Tvåan kan singlas utan större diskussion.

Antal rader: 432 | Spelstopp: Lördag kl. 15.59

KUPONGENS SÄKRA: Argentina

Peru håller inte måttet och kommer att få extremt svårt att hålla ett starkt Argentina stången. Bra etta.

CHANSNINGEN: Oskarshamn

Oskarshamn må vara i risig form och nästjumbo men mot ett ojämnt Olympic som därtill saknar flera av sina bästa spelare under lördagen finns gott hopp om OAIK-seger i Malmö. Tvåan ska med.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se