Stryktipset är denna vecka en tvådagarskanon. VM-matcherna är sex till antalet och därutöver ska vi grotta ner oss i sju fina FA-cupmatcher från England. Japan är en klockren spik att hålla hårt i när det blåser och Exeter, Mexiko, Marocko och Kanada ett gäng utmärkta skrälldrag. Analysen är klar så nu kör vi!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Frankrike – Danmark | Speltips: 1

Frankrike snubblade till inledningsvis mot Australien i och med ett tidigt 0-1-mål i gumpen. Les Bleus knöt därefter en kollektiv näve vilket också resulterade i fyra obesvarade mål framåt och en enkel 4-1-viktoria. Starkt av Deschamps mannar som därmed sitter i ett perfekt utgångsläge inför fortsättningen. Danmark traskade in i VM-tävlingen som en liten outsider. Efter drygt 90 minuter mot Tunisien finns dock en hel del tvivel. De rödvita spelade en tämligen enkelspårig fotboll och det där sista lilla fanns inte riktigt där. Hjulmand och hans herrskap kommer få stora bekymmer att freda sig mot tunga herrar som Mbappé och Giroud denna eftermiddag. Högst trolig etta.

Match 2: Argentina – Mexiko | Speltips: 1X2

Mexiko spelade stabil och disciplinerad fotboll mot Polen i premiären. Förutom Lewandowskis straffmiss hade inte polackerna speciellt mycket farligheter framåt. Nu skruvas hursomhelst svårighetsgraden upp. Argentina står på andra sidan mittlinjen och det är som bekant ett sydamerikanskt sällskap som tog stryk av Saudiarabien i premiären. Tre bortdömda mål på grund av offside tyder på dålig tajming och oskärpa hos La Albiceleste. Nu måste Messi och hans lagkamrater steppa upp och komma ihop som lag för poängtapp här kan bli förödande inför fortsättningen. Frågan är hur ett pressat Argentina tar sig an uppgiften på Lusail Stadium. Alla tecken.

Match 3: Hartlepool – Harrogate | Speltips: 2

Andra omgången av FA-cupen. Victoria Park står som värd för denna batalj mellan två sällskap som känner varandra väl. Lagen spelar till vardags i League Two där framgångarna på båda sidorna får anses väldigt begränsade. Hartlepool bottnar den engelska andradivisionen efter 19 spelade matcher där framförallt spelet på resande tass varit utmärkande i negativ bemärkelse. Harrogate reser hit med en gnutta påfyllt självförtroende. Gästernas första halvlek mot Mansfield i ligan häromsistens var briljant. Tidigare Hartlepool-spelaren Luke Armstrong hade stor show i och med dubbla mål i 3-0-segern. Nu får 26-åringen chansen att skjuta bort sitt gamla gäng från vidare spel i tävlingen. Släkten är som bekant värst och tvåan är vägen att gå.

Match 4: Oxford United – Exeter | Speltips: 12

Riktigt spännande strid på Kassam Stadium härnäst. Oxford har fått upp ångan efter en något trött start på säsongen. De blågula har fått fin fart på toppgubbar som Cameron Brannagan och Billy Bodin den senaste tiden vilket också resulterat i en rad matcher med segrar och oavgjorda utfall. Exeter är dock inte någon slagpåse. The Grecians, som gästerna kallas, slog ut Port Vale i förra omgången av FA-cupen efter en fin 3-2-viktoria på bortagräs. I senaste hemmamatchen i ligan fick Peterborough på läppen via en 2-0-seger. Räkna med en böljande fajt där tvåan till 20-25 procent är ett tidigt måste. Gubben spelas.

Match 5: Portsmouth – MK Dons | Speltips: 1

MK Dons har inte varit i närheten av att återupprepa fjolårets fina prestation. Milton Keynes-klubben slåss i botten av League One denna höst. Framförallt saknas en kreatör som David Kasumu (lämnat för Huddersfield) samt poängkungen Scott Twine som numera tillhör Burnley. Portsmouth traskar ut till denna batalj med åtta raka utan förlust. Danny Cowley och hans Pompey kommer inför sin hemmapublik göra allt för att ta klubben vidare i denna anrika tävling. Ettan är spikad och klar.

Match 6: Sheffield Wednesday – Mansfield | Speltips: 1

Mansfield fick en riktigt tung lott i FA-cupens andra omgång. Sheffield Wednesday borta blir en utmaning som heter duga. League Two-klubben slog ut Barrow i första omgången men har haft väldiga bekymmer mot bättre motstånd i ligaspelet på slutet vilket inte minst poängtapp vid fem av de sex senaste matcherna visar. Roland Nilssons gamla Sheffield visar gott gry i League One och hugger om en plats bland topp 2. Ugglorna har dessutom 6-1-0 på sina sju senaste hemmamatcher i alla tävlingar och detta är en trend som kommer förbättras ytterligare efter denna kamp. Given etta på Hillsborough.

Match 7: Shrewsbury – Peterborough | Speltips: 2

Förutom 1-0-skalpen mot York City i FA-cupen i början av november finns det inte mycket skoj att glädjas åt när det kommer till Shrewsbury. Offensivt funkar inte spelet och en målskytt som Ryan Bowman står och trampar vatten för tillfället. Peterborough mår bättre även om det även i bortalägret har rullat in en del trötta förluster på sistone. Jonson Clarke-Harris och Jack Marriott är ändå en duo som håller hög League One-klass och väljer coach Grant McCann att spela herrarna här hänger det ett eller flera mål i luften. Tvåan har fina möjligheter att landa in strax söder om 45 procent vilket öppnar upp för spikpistolen på New Meadow.