Det är ett mysigt Stryktips denna lördag där EM blandas med svensk Division Ett-fotboll på en kupong som sträcker sig över två dagar. 7 miljoner i jackpot är en smarrig krydda till spektaklet där det såklart ska bli extra spännande att följa matcherna från EM. Vi har tagit sikte på 13 rätt och här kommer analysen!

Gå till Stryktipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Danmark – Finland | Speltips: 1

Danmark ser onekligen ut att ha alla bitar på plats inför EM och det är inte förvånande att de rödvita haussas upp som en outsider inför starten. Försvaret med Kjaer och Schmeichel i spetsen är både cyniska och spelskickliga och i de främre leden är Eriksen, Poulsen och Braithwaite en trio som är otroligt svårstoppade. Finland har ett klart sämre lag på pappret även om anfallet med Pukki, Pohjanpahlo och Forss inte ska underskattas. Här lär dock Berguvarna främst få rikta in sig på att försöka freda det egna målet, något vi inte tror gästerna lyckas med på Parken. Högst trolig etta, överstreckningen till trots.

Match 2: Belgien – Ryssland | Speltips: 1X2

Belgien är en av guldkandidaterna i EM och med tanke på vilken trupp Roberto Martínez förfogar över är det inte särskilt förvånande. Här tyder dock det mesta på att varken De Bruyne eller Witsel kommer till spel och då dessutom Eden Hazard dras med frågetecken är belgarna en favorit i fara. Ryssland lär ha ett massivt publikstöd i ryggen hemma i Sankt Petersburg och med lirare som Dzyuba, Golovin och Miranchuk i de främre leden ska Cherchesovs manskap inte underskattas. Hela spannet kopplas på då det stinker skräll i Rysslands näst största stad.

Match 3: Gefle – Täby | Speltips: 1X2

Vi lämnar EM därhän för ett tag och riktar istället fokus mot Sverige och Division Ett. Ettan Norra är första serie till rakning där Gefle tar emot Täby FK hemma på Gavlevallen. De sistnämnda är inne i en negativ spiral med fem raka nederlag, men bortsett matcherna mot förväntade topplagen Karlstad och Brommapojkarna har gästerna trots allt hängt med väl i resterande fajter. Här väntas TFK kunna bjuda upp till dans mot ett inte alltför märkvärdigt Gefle. Värdföreningen trivs inte ypperligt i favorit-kostymen och då ettan trots det ser ut att övervärderas är vi snabba med garderingar. Helst alla tecken.

Match 4: Hudiksvall – Dalkurd | Speltips: 2

Dalkurd föll med flaggan i topp mot Sandviken (2-3). Försvaret bjöd på åtminstone en balja och kan kurderna bara skärpa till de defensiva leden ska de kunna studsa tillbaka på vinnande väg denna lördag. Kabashi och Söderström är två spelare med oerhört hög högstanivå och om duon hittar rätt får Hudiksvalls Förenade FF svårt att stå emot. Värdarna har förlorat sex av nio matcher så här långt och är i grunden ett lag för den absoluta bottenstriden. Det är definitivt inte Dalkurd. Tvåan kan med gott samvete lämnas på egna ben.

Match 5: Karlstad – Sollentuna | Speltips: 1

Viktigt trendbrott för Sollentuna som efter tre raka förluster och hela tolv insläppta mål nu kommer från två raka segrar. Det ska dock snabbt föras till protokollet att triumferna kommit mot de två lagen längst ner i tabellen och på Tingvalla IP spås gästerna få en tuff eftermiddag framför sig. Karlstad har kunnandet för att kunna utmana om en topp-3-placering och i kraft av eget gräs ska värdföreningen hållas klart högst här. Ettan klarar sig allena upp till åtminstone 60 procent.

Match 6: Örebro Syrianska – Umeå FC | Speltips: 2

Segern mot Hammarby Talang var Örebro Syrianskas femte raka utan nederlag på resande fot. Ett starkt facit såklart, men det ska också påpekas att viktorian kom med minsta möjliga marginal. En liknande insats mot Umeå FC kommer inte att bära långt. Norrlänningarna är i ruskigt gott slag för dagen med fyra raka trepoängare och UFC är definitivt en utmanare till Brommapojkarna och Sandviken om de två översta placeringarna. Victor Kamf är en spelare som kan avgöra detta möte på egen hand. Tvåan är ett finurligt singelstreck.

Match 7: Assyriska IK – Lindome | Speltips: 12

Oviss kamp att vänta mellan två aktörer som gått segerlösa i nio respektive fem omgångar. Assyriska IK inledde med att lägga topplaget Ljungskile på rygg med 1-0, men därefter har det mesta gått snett för värdarna. En seger denna lördag skulle betyda mycket för att inte hamna alltför långt efter redan i inledningen. Lindome parkerar in en poäng ovanför återkvalsplatsen och även om det inte är tal om någon kris är det ändå tydligt att tränarduon Ivarsson/Mattsson lämnat ett stort tomrum efter sig. Många mål är att vänta på Rosenlunds IP och då väljer vi att lira gubben (etta-tvåa).

Match 8: Oskarshamn – Lunds BK | Speltips: 1

Oskarshamn ser av allt att döma ut att göra upp om seriesegern med FC Trollhättan. Hemma på Arena Oskarshamn har smålänningarna hittills varit skoningslösa vilket inte minst raden 5-0-0 vittnar om. Att ett bortaskyggt Lunds BK ska bryta den trenden känns inte troligt. Skåningarna trivs som bäst hemma på Klostergårdens IP, utanför densamma har LBK hittills bara plockat en poäng av tolv möjliga. Väl medvetna om att ettan kommer att streckas hårt är det ändå ett tecken som kan lämnas ensamt.

Match 9: Torns IF – Skövde AIK | Speltips: 2

Trots ledning 1-0 i halvtid och en utvisning med sig lyckades Torns IF inte få med sig några poäng från mötet med Utsikten. Skåningarna föll ihop fullständigt i den andra halvleken och slutresultatet 1-5 skvallrar om att något inte står rätt till hos gästerna. Skövde stod i sin tur för ett förlösande trendbrott när de efter två raka nederlag betvingade Assyriska IK senast. Tobias Linderoths mannar är ett lag som ska kunna utmana i toppen av Ettan Södra och mot ett Torn i fritt fall gillas tvåan skarpt. Spiken är inte alls dum.

Match 10: Åtvidaberg – Vänersborgs IF | Speltips: 12

De svenska bidragen går i mål på Kopparvallen där ett målrikt möte är att vänta mellan Åtvidaberg och Vänersborgs IF. Åtvid är inne i en fin trend med tre raka utan förlust, men oavgjort i derbyt mot jumbon Linköping var knappast vad värdarna hade hoppats på. Ny segerchans finns absolut mot ett Vänersborg som blandar och ger, men gästerna ska för den sakens skull inte underskattas. Engjell Ramadani har levererat sex baljor på tio matcher och det är en spelare som kan skjuta Åtvidaberg i sank. Gubben får förtroendet.

Match 11: England – Kroatien | Speltips: 12

Över till söndagen och tillbaka till EM. England går in i turneringen med stor press på sina axlar och det återstår att se om det relativt unga manskapet har vad som krävs för att gå hela vägen. Offensiven är hur som helst urstark med en hel uppsjö av högkaratiga alternativ, men bakåt är The Three Lions sårbara. Kroatien är ett lag som är spelskickliga nog att luckra upp detta England och här ska gästerna inte glömmas bort. Ytor kommer att uppstå för Zlatko Dalic adepter och tvåan är därför inget dumt komplement åt utgångsettan.

Match 12: Österrike – Nordmakedonien | Speltips: 1X

Österrike spås göra upp med Ukraina i kampen om andraplatsen bakom Nederländerna. Franco Foda förfogar över ett namnkunnigt landslag med spets i Alaba och Sabitzer, men här sticker ettan iväg för mycket för vår smak. Nordmakedonien har mot slutet visat att de kan stå upp bra mot högoktanigt motstånd och i Pandev, Elmas och Bardhi finns gott om kvaliteter för att såra Österrike. Krysset till låg procent är ett tecken vi inte missar. 1X.

Match 13: Nederländerna – Ukraina | Speltips: 1X2

Nederländerna är klara favoriter till förstaplatsen i Grupp C, men vi vill snabbt kasta in en fet brasklapp för att Oranje inte är att lita på. Spelet imponerar inte under Frank de Boer och blott fem segrar på totalt elva landskamper är ett facit som förbundskaptenen inte kan vara nöjd med. Ukraina spås få en passande matchbild framför sig och med hot som Yarmolenko och Malinovskyi går värdarnas backlinje inte säkra i Amsterdam. Alla tecken ska med ögonaböj.

Antal rader: 432 | Spelstopp: Lördag kl. 15.59

KUPONGENS SÄKRA: Danmark

Danmark har något spännande på gång och det är inte omöjligt att det bär frukt redan i detta EM. Kasper Hjulmands manskap är betydligt mer slagkraftiga än Markku Kanervas dito och hemma på Parken gör danskarna inga misstag.

CHANSNINGEN: Ukraina

Ukraina är extremt bra på att ligga lågt och sedan ställa om, en matchplan som kan komma väl till hands mot ett naivt Nederländerna. Hela spannet kopplas på direkt i hopp om en knall i Amsterdam.

Gå till Stryktipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se