Stryktipsförslag 13/1: Tottenham fortsätter vinna och se upp för Leicester - Speltips.se

Stryktipsförslag 13/1: Tottenham fortsätter vinna och se upp för Leicester

/, Fotboll/Stryktipsförslag 13/1: Tottenham fortsätter vinna och se upp för Leicester
 • Stryktipset 1x2 stryktipsföslag

Stryktipsförslag 13/1: Tottenham fortsätter vinna och se upp för Leicester

Åter till ordningen igen på stryktipskupongen efter cupmatcher. Nu bjuds vi som vanligt på matcher från Premier League och The Championship.

Spikbuden på stryktipset 13/1 blir Tottenham, Middlesbrough och Millwall. Chelsea ska streckas tidigt men en liten varning för Leicester. Se även upp för Brighton som spelar borta mot WBA.

0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec

Tid kvar till spelstopp

Match 1: Tottenham – Everton

Mitt spel: 1

Tottenham har nu en längre period med bra form – på sina tio senaste matcher har man två förluster och två oavgjorda och resten segrar. På sin fem senaste matcher har man tre vinster – man förlorade dock mot Swansea den 2/1.

Senast i ligan dominerade man spelet och bollinnehavet mot West Ham men blev dock bara 1-1 och man har svårt ibland att stänga matcher som man ska stänga. Man behöver helt enkelt bli bättre på att dels göra mål på sina chanser men också på att kontrollera matcher som man leder. Jag gillar ändå det jag ser i Tottenham och laget kommer vara med bland de topp 4 när vi summerar säsongen.

Tottenham saknar Alderweireld, Rose på grund av skada och man har även frågetecken för Harry Winks.

Everton ser trubbigt och vilsna ut. Man har bara vunnit en av sina 19senaste bortamatcher i ligan och på den tio senaste matcherna mot Tottenham har man inte lyckats vinna.

Man har nu tre raka förluster i ligan och FA-cupen och frågan är om man orkar mentalt resa sig till den här matchen.

Everton saknar Ramiro Funes Mori, Coleman, Baines och man har frågetecken för Stekelenburg, Keane inför den här matchen.

Everton har problem det vet vi och laget behöver hitta stabilitet. Man var på väg för några matcher sedan att hitta stabilitet då man kryssade i två raka matcher. Efter det har det blivit tre raka förluster. Man får nu in förstärkning i form av Cenk Tosun som kommer från turkiska Besiktas. Man tror och hoppas mycket på honom. Jag tror också han kan tillföra ny energi till laget men jag tror inte man får en nytändning på lördag.

Tottenham spikas i match 1.

Match 2: Chelsea – Leicester

Mitt spel: 1, 2

Chelsea kommer till den här matchen med 4 oavgjorda och en förlust på de tio senaste matcherna totalt.

Kollar vi lagets form och de fem senaste matcherna ser vi att man har tre oavgjorda och två vinster. De oavgjorda matcherna har kommit mot Everton borta, Arsenal borta och senast borta mot Norwich i FA-cupen. Vinsterna har varit mot Stoke och Brighton.

Tabelläget är fortfarande gynnsamt för Chelsea som ligger på en tredje plats med två poäng ner till Liverpool på fjärde platsen – man har sedan fem poäng till Tottenham.

Chelsea saknar bara Barkley inför den här matchen då han har en skada med sig från Everton.

Gästerna Leicester kommer till den här matchen med Simpson och Morgan på skadelistan och saknar även Huth. Vardy och Fuchs är fortfarande osäkra till spel och besked om dem kommer under fredag eller lördag. Adrien Silva kan starta på bänken igen.

Chelsea är det bättre laget men jag vill ändå varna lite för Leicester som verkar ha fått fart på sina anfallare och kan mycket väl skrälla här. Den här matchen passar Leicester perfekt och man slår ur underläge.

Jag utgår från Chelsea men väljer ändå att gardera med en 2:a på Leicester.

Till listan

Unik lista på hemliga välkomstbonusar

Besök vår lista med hemliga välkomstbonusar!
Till listan

Match 3: Crystal Palace – Burnley

Mitt spel: 1

Crystal Palace har lyft rejält kan jag tycka sista tiden och man har nu Hodgson vid rodret. Mot Man city var man bra och var bara en missad straff från att vinna den matchen.

Tittar vi på lagets fem senaste matcher ser vi bara en enda förlust – mot Arsenal med 2-3. Utöver det vinster mot Southampton, Leicester och delad pott mot Swansea och Manchester City. Starkt gjort. Det som är negativt och jobbigt för Crystal P är deras frånvarolista på spelare – man har 8 spelare som saknas eller med frågetecken.

Gästande Burnley har länge varit ett stort utropstecken i Premier League den här säsongen men den sista tiden har formen börjat dala och man har på sina fem senaste bara tagit poäng i två matcher. Det som räddar Burnley just nu från att halka nedåt i tabellen är dem poäng man tidigare spelat in och som nu är ett försprång – man har i dagsläget fyra poäng ner till Leicester på åttonde platsen i Premier League.

Jag lutar mig mot hemmalaget Crystal Palace som jag tror är hungrigare för dagen och som gärna vill slå ”snackislaget” Burnley. Vill du gardera den här matchen så gardera i första hand med ett kryss.

1:a i match 3 på stryktipset 13/1

Match 4: Huddersfield – West Ham

Mitt spel: 1, x, 2

Här har vi en match som kan sluta precis hur som helst. Båda lagen har liknande form och liknande läge för dagen. Huddersfield har tre oavgjorda och en vinst på sina fem senaste matcher precis om gästerna West Ham har.

Huddersfield vann senast i cupen borta mot Bolton. Innan dess hade man mäktat med tre oavgjorda matcher och en förlust (mot Leicester, 0-3) vilket ändå är ett ok resultat för Huddersfield i Premier League.

West Ham fick bara oavgjord borta mot Shrewsbury i FA-cupen i söndags och frågan man måste ställa sig är om det var enligt plan eller om man helt enkelt inte klarade av att vinna mot Shrewsbury. Tabelläget för West Ham börjar bli lite stressande med bara två poäng ner till Stoke på första kvalplatsen.

På bortaplan har West Ham bara en enda vinst så här långt i ligan och man måste bli bättre på att täppa till och stänga matcher på ett bättre sätt så man åtminstone får med sig en poäng i matcherna.

Jag tar ingen ställning här utan gör det enkelt för mig och spelar en helgardering i match 4.

Match 5: Newcastle – Swansea

Mitt spel: 1, 2

Båda lagen i den här drabbningen har ryckt upp sig den sista tiden. Hemmalaget Newcastle har gjort det bättre än gästerna Swansea och man har tre segrar och en oavgjord på sina fem senaste matcher. Förlusten kom mot Manchester City så det får vara ok.

Senast vann man mot Luton i FA-cupen med 3-1 och det innebär att man prioriterar att vinna matcher oavsett om det är i ligan eller i cupspelet, intressant!

Man har den sista tiden klättrat upp till en 13:e plats.

Till den här matchen saknar man Elliot, Mitrovic, Lejeune och Gamez. Man har frågetecken för Lescelles och Mbemda.

Gästerna Swansea har gjort det bra sista tiden jämfört med deras tidigare säsong. Man är alltjämt kvar på jumboplatsen men man har bara fy4ra poäng upp till Stoke på 20 poäng. Senast klarade man av 0-0 mot ledarna i The Championship och det var lite överraskande trots allt – man borde ju ha lagt sig ganska enkelt och istället fokuserat på ligan. Var har man fokus?

Swansea saknar till matchen mot Newcastle Sanches efter att han ådrog sig en skada i matchen mot Wolves i cupen. Man har frågetecken även för Sung.-yeung, Rangel, Abraham och det är stor risk att ingen av dem spelar.

Jag går på favoriten i den här matchen men garderar med 2:an på Swansea som rensar riktigt bra på kupongen.

1, 2 i match 5 på stryktipset 13/1.

Match 6: Watford – Southampton

Mitt spel: 1, x

Watford vann senast igen efter förlusten mot Man City. Denna gång besegrades Bristol C i cupen. På sina fem senaste matcher har Watford två vinster och tre förluster – förlusterna ko mot Manchester City, Swansea och Brighton. Vinsterna mot Leicester och Bristol City.

Hemmalaget Watford kommer sakna en hel drös med spelare till matchen mot Southampton – Hoban, Cathcart, Chalobah, Kaboul, Fermenia, Hughes och Britos. Frågetecken för Success.

Gästerna Southampton har en vinst och två oavgjorda på sina fem senaste matcher. Vinsten kom senast i FA-cupen borta mot Fulham med 1-0 – skönt för laget att få kliva av efter 90 minuter med en vinst.

Southampton skapar en del chanser i sina matcher men man får inte in bollen i mål – man skapar i snitt nästan 13 avslut per match så här långt.

Southampton saknar Charlie Austin till den här matchen. Frågetecken för Hoedt, Soares och Pied anar har man tillgång till sina spelare.

Här räcker det med 1, x

Match 7: WBA – Brighton

Mitt spel: x, 2

Hemmalaget West Bromwich har spelat upp sig något på planen och i spelet efter tränarbytet. Dock har man inte sett några poängskördar sedan nye tränaren kom in. Senast vann man dock i FA-cupen mot Exeter och det måste vi väl ändå säga vara planenligt. Svårt att säga och tyda vad den matchen betyder för WBA.

West Bromwich kommer till matchen mo Brighton att sakna Chadi och Morrison. Man har frågetecken för Evans, Phillips och Gibbs.

Gästerna Brighton har bara tre poäng ner till kvalplatserna och ligger på en 12:e plats i Premier League. På sina fem senaste matcher har man en vinst, tre oavgjorda och en förlust vilket ändå får tolkas som att man har hyfsad form ändå. Man har lyckats täppa till i försvaret och vet vad man behöver fokusera på i matcherna. Jag tror man täpper till här också och vinner med 2-1 eller att matchen slutar oavgjort.

Jag går på Brighton men garderar med x.

Match 8: Barnsley – Wolverhampton

Mitt spel: x, 2

Hemmalaget Barnsley förlorade senast i FA-cupen mot ligakonkurrenten Millwall med 4-1. Innan dess hade man tre raka matcher utan förlust med bl. a en vinst mot Sunderland. Laget är svårbedömt i dagsläget. Man befinner sig på en 19:e plats i The Championship med bara två poäng ner till Burton på kvalplats.

Till matchen mot Wolverhampton får man troligen tillbaka Harvey Barnes.

Gästande Wolverhampton bara kör på i ligan och i cupen. Senast blev det dock bara oavgjort i cupen hemma mot Swansea. Man har gått en del tuffa matcher på slutet och matchats tufft och risken ökar för att man går på en förlust snart. Kommer den mot Barnsley? Den kan göra det då hemmalaget har börjat gå åt rätt häll.

Jag utgår från favoriten Wolverhampton borta mot Barnsley i match 8 men garderar med ett kryss.

X, 2 i match 8.

Match 9: Birmingham – Derby

Mitt spel: 1, 2

Wow! Birmingham har nu verkligen ryckt upp sig. Tre raka vinster inklusive vinsten mot Burton i FA-cupen senast. Innan dess var det segrar mot Reading (borta) och Leeds. Oavgjort mot Sunderland dessförinnan.

Nu spelar man på hemmaplan och tar emot ett starkt Derby. Man har bara en poäng upp till Hull ovanför kvalstrecket och man är nog riktigt sugna på att ta sig över strecket. Med den formen man har med tre raka segrar tror jag man har inställningen att bara gå ut och köra på lördag och visa vart skåpet ska stå.

Derby har vacklat lite sista tiden. På sina fem senaste matcher har man bara lyckats med att få två vinster (mot Millwall och Ipswich). Förlusten kom mot Manchester United i FA-cupen senast – ok resultat.

Derby har taget om andraplatsen ön så länge men man behöver vinna den här matchen om man inte ska släppa förbi Cardiff eller Bristol City på tredje, fjärde platserna.

Man har gjort det riktigt bra tidigare under säsongen och det gör att man har taget om andraplatsen. Klarar man att vinna borta mot ett nytänt Birmingham?

Strecket på Derby är givet som utgångstecken men med tanke på hemmalaget Birminghams for med tre raka vinster så ritar jag ner 1:an direkt.

1, 2 i match 9 på mitt stryktipsförslag till stryktipset 13/1

Match 10: Bristol City – Norwich

Mitt spel: 1

Hemmalaget Bristol City har haft tufft schema sista tiden. Man har fyra raka förluster men man måste studera resultatraden närmare än så. De två senaste förlusterna har varit mot Manchester City och mot Watford i cupspel- Innan dess två förluster mot toppkonkurrenterna i ligan – Aston villa och Wolverhampton. Innan dess vann man mot Reading. Jag håller Bristol city bättre i den här matchen trots den vilseledande resultatraden man har.

Gästerna Ipswich har en förlust, två oavgjorda och två segrar på sina fem senaste matcher. Man har vunnit mot Millwall och Birmingham. Svårbedömt lag för dagen men ändå en hyfsad form. Man släpper även in väldigt lite mål – på de fem senaste matcherna har man släppt in 3 mål vilket ger ett snitt på 0,6 insläppta mål per match.

Jag drar en liten chansning här i match 10 och spikar hemmalaget Bristol City mot Norwich.

1:a i match 10.

Match 11: Ipswich – Leeds

Mitt spel: X, 2

Hemmalaget Ipswich har ingen rolig resultatrad. På sina fem senaste matcher har man bara tagit en enda poäng, mot Queens Park Rangers på annandagen.

På dessa fem matcher har man bara gjort två mål (målsnitt på 0,4 mål per match) och samtidigt har man släppt in åtta mål (ger ett målsnitt på 1,6 insläppta mål per match). Täpp till bakåt Ipswich. Näst senast hade man ledningen med 1-0 innan man fick rött kort och släppte iväg Fulham till en 4-1 vinst och senast blev det förlust igen mot Sheffield United med 0-1.

Gästerna Leeds ligger på en sjätte plats i The Championship och behöver vinna den här matchen för att hänga på i toppen. Formen just nu är sisådär – två vinster på de fem senaste. Senast blev det förlust i FA-cupen mot Newport C (!). Innan dess förlust mot Birmingham och oavgjort mot Nottingham i The Championship.

Jag utgår från Leeds här grundat på bättre läge i tabellen och mer att spela för just nu. Garderar dock med krysset till ca 26 %.

x, 2 i match 11 på mitt stryktipsförslag till stryktipset 13/1.

Match 12: Middlesbrough – Fulham

Mitt spel: 1

Middlesbrough kan vid seger här gå upp på en 6:e plats och en kvalplats. Man har på sina fem senaste matcher 4 vinster och en förlust. Förlusten kom mot Aston Villa med 0-1. Vinsterna har kommit mot Sunderland (cupen), Preston, Bolton och Sheffield Wednesday.

Tony Pulis fick som ny tränare vinna fösta gången också mot Preston.

Gästerna Fulham har hyfsad form dem också – tre vinster, en oavgjord och en förlust på sina fem senaste matcher i ligan och cupspel. Förlusten kom mot Southampton senast. Man släpper in 1,4 mål per match och man lyckas med att göra 2,4 mål per match – starkt. Det visar också på att man spelar ganska öppet och satsar mycket framåt och riskerar därmed också en del i sitt försvarsspel.

Här vill jag dock hålla hemmalaget Middlesbrough som det bättre laget och jag spikar dem på mitt stryktipsförslag.

1:a i match 12.

Match 13: Millwall – Preston

Mitt spel: 1

Öppen match på många sätt och vis. Millwall tog eldningen näst senast mot Norwich men kunde inte stå emot anstormningen från Norwich efter det under andra halvlek. Senast vann man dock övertygande med 4-1 över Barnsley. Jag gillar Millwall, det vet ni som följt mina stryktipsförslag här på www.speltips.se

På de fem senaste matcherna har Millwall nu två vinster, två förluster och en oavgjord.

Man ligger på en 15:e plats i The Championship med sex poäng ner till kvalplats. Jag tror dock man är riktigt sugna på att klättra högra upp och att man möter ett Preston i rätt läge.

Gästerna Preston har två vinster, två oavgjorda och en förlust på sina fem senaste matcher i The Championship. Senast vann man i FA-cupen borta mot Wycombe med 5-1. Jag tror man kan överskatta hemmalaget Millwall här.

Hemmalaget har nu fem raka hemmamatcher utan förlust – det gör att jag spikar Millwall i sista matchen. Jag går emot Niklas Holmgren igen och hans motto: ”alltid kryss i match 13”.

1:a i match 13 på mitt stryktipsförslag 13/1.

Hela mitt system – 384 rader (1 helgardering och 7 halvgarderingar)

Veckans drag: Mitt drag den här veckan får bli Leicester borta mot Chelsea i match 2. Leicester har fått lite fart på sina anfallare och man kan mycket väl skrälla här då man slår ur underläge. En riktigt rolig 2:a till 12 % (torsdag kväll)

Veckans system: 384 rader. Insats 384 kr. Spelstopp hos Svenska Spel: lördag 13/1 kl. 15,59

Stryktipssystem 1 X 2
1. Tottenham – Everton 1
2. Chelsea – Leicester 1  2
3. Crystal P – Burnley 1
4. Huddersfield – West Ham 1 x  2
5. Newcastle – Swansea  1  2
6. Watford – Southampton 1  x
7. WBA – Brighton x 2
8. Barnsley – Wolverhampton  x  2
9. Birmingham – Derby  1 2
10. Bristol C – Norwich 1
11. Ipswich – Leeds x 2
12. Middlesbrough – Fulham  1
13. Millwall – Preston 1
Skrivet av |2018-01-12T15:49:41+00:0012 januari, 2018|1x2, Fotboll|2 Kommentarer
Spelexpert på speltips.se sedan oktober 2017. Skriver förslag och rekar till stryktipset varje vecka. Har spelat sedan Zlatan spelade hemma på gården i Rosengård. Skrivit spelförslag i ett par år på olika siter.

2 Comments

 1. Richard Johansson 12 januari, 2018 at 6:07 e m - Svara

  Hej Mange

  Jag tippar stryktips varje vecka, det går väl sådär. Det blir lite småvinster ibland. Har varit riktigt nära miljonvinster ett par ggr men föll i sista minuterna.
  Jag för ingen speldagbok men är nog på minus i det långa loppet.
  Det är första gången jag är här inne och läser dina tips, blir riktigt imponerad av all fakta du har och hur du skriver.
  Nu till min fråga, hur har det gått på spelet sedan okt 2017?

  • Mange Strandberg 22 januari, 2018 at 7:59 e m - Svara

   Hej Richard

   Först så vill jag be om ursäkt för det alldeles för sena svaret…

   Vad kul att du gillar min krönika, det värmer…
   Vad i det jag skriver tycker du om?

   I dagsläget för jag ingen statistik för spelen jag ger förslag till. Jag har tänkt att börja nu under våren, kke redan från första omgången i februari.

   Skulle det vata intressant för er läsare att se i mina inlägg, krönika?

   Återigen, stort tack Rickard – vi hörs!

   Mange

Lämna gärna en kommentar