Premier League-matcherna spelas först på söndag vilket innebär att vi får klara oss utan den engelska högstaligan på Stryktipset denna gång. Men vad gör det då vi istället bjuds på en riktig gott & blandat-påse där majoriteten av kamperna bär den blågula fanan. Men inleder gör vi trots allt med brittisk boll då bland annat FA-cupfinalen ska avgöras. Let’s go!

Gå till Stryktipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Chelsea – Liverpool | Speltips: 2

FA-cupfinalen mellan Chelsea och Liverpool ska avgöras. Då denna traditionsenligt spelas på Wembley är det således neutralt gräs som gäller. Liverpool är rättmätiga favoriter i denna final då Jürgen Klopps manskap har gått fram som en ångvält den senaste tiden. Chelsea har uppträtt desto mer tveksamt då det blivit poängtapp mot Wolves och förlust mot Everton i ligan. Dessvärre för The Blues är dessutom vitale N’Golo Kanté ett osäkert kort då det pålitlige fransmannen dras med en skada. Med megavärde till höger är det läge att välja sida – tvåan singlas till trevligt värde!

Match 2: Sheffield United – Nottingham | Speltips: 1X

Dags för playoff i The Championship där Sheffield United och Nottingham möts i den ena semifinalen. Denna duell sker över två möten och vi inleder på Bramall Lane där värdarna alltjämt dras med skadebekymmer. Saknas gör fortfarande Brewster, McBurnie och McGoldrick vilket innebär offensiva försvagningar hos de svartröda. Men Heckingbottoms manskap har trots bortfallen klarat sig bra under slutspurten av säsongen. Besökarna från Robin Hood-staden stod för en makalöst fin säsong och har absolut kapacitet för att gå hela vägen i detta playoff, men med jamaicanske stjärnan Lewis Grabban kvar i rehab-rummet är även de rödklädda försvagade. En på förhand oviss fajt mellan två skickliga lag där 1X torde räcka.

Match 3: Mansfield – Northampton | Speltips: 1X

Vidare mot Mansfield och One Call Stadium där det också vankas playoff. Mansfield och Northampton är två av fyra lag i League Two som ska kvala för en plats i League One kommande säsong. Det brukar bli jämna duster mellan dessa sällskap, men värt att notera är att gästerna inte vunnit på denna arena sedan 2004 (!). Det finns således ett spöke med i bagaget inför denna viktiga match, och med tanke på att värdarna dessutom avslutade grundserien starkt kan det bli en tuff eftermiddag för Jon Bradys besökare. 1X är att betrakta som en helgardering.

Match 4: Sirius – Elfsborg | Speltips: 2

Sirius lyckades vinna med 2-0 i Varberg, men nu väntar en betydligt svårare uppgift hemma i universitetsstaden då skickliga Elfsborg kommer på besök. Gästerna från Knalleland ståtar med en stark elva där klassgubbar som bland annat Väisänen, Frick, Strand, Alm, Larsson och Okkels tar plats. Guliganerna har inlett den allsvenska säsongen starkt och kommer troligtvis att husera i toppen av tabellen när allt drar ihop sig framåt vintern. Sirius befinner sig inte på samma höga nivå som de tillresta boråsarna och kan få svårt att räcka till på Studenternas denna lördag. Bra spiktvåa hela vägen upp till 60 procent.

Match 5: Hammarby TFF – Motala | Speltips: 1X2

Vi håller oss kvar i Svedala men hoppar hela vägen ned till Division 1 där Hammarby TFF och Motala brakar samman i den norra divisionen. Bajens reservlag har inlett säsongen dåligt då de grönvita bara skramlat ihop fyra poäng på de sex inledande fighterna. Senast det begav sig i hemma i huvudstaden blev det en tung 1-2-förlust mot BK Forward. Motala är snäppet vassare just nu och förtjänar inte den låga streckprocent som tipparna verkar ger dem. Har MAIF-stjärnor som Adam Bark och Liridon Silka vaknat på rätt sida av sängen kan det bli åka av. Alla tecken på Hammarby IP!

Match 6: Sylvia – IF Karlstad | Speltips: 2

IFK Norrköpings samarbetslag Sylvia har oväntat nog inlett säsongen svagt. Östgötagänget vann förvisso de två inledande seriematcherna, men sedan har poängtappen haglat tätt. Bättre ser det ut för Karlstad då värmlänningarna inkasserat sju pinnar på de tre senaste dusterna. Mittfältsstjärnan Agon Beqiri har sett het ut, inte minst mot Team TG där 28-åringen stänkte in två baljor. Håller Beqiri och hans adepter samma höga nivå i Norrköping går värdarna knappast säkra på Platinumcars Arena. Till rådande streck är tvåan en fräck chansspik!

Match 7: GAIS – Lunds BK | Speltips: 1X2

Södra Division 1 nästa där anrika GAIS som bekant huserar denna säsong efter den oväntade degraderingen från Superettan. Makrillarna har nu påbörjat resan tillbaka till andradivisionen och står noterade för fem vinster på de sex inledande matcherna. Skånska Lunds BK gästar Gamla Ullevi denna lördag och väntas ha en någorlunda passiv approach. Det råder inga tvivel om att de hemmahörande göteborgarna är det bättre laget, men även om Niclas Andersen och company förtjänar favoritskapet kommer vi ihåg hur det gick i den näst senaste omgången (förlust med 1-3 mot Ängelholm). LBK ska därmed ses med någorlunda god skrällchans i “götet”. Dra till med alla tecken i jakten på en skräll!

Gå till Stryktipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 8: Falkenberg – Oskarshamn | Speltips: 1

Även Falkenberg trillade ur Superettan förra säsongen. Det märks att Laget från havet tappat betydande pjäser som bland annat Adam Bergmark-Wiberg då resultaten hittills varit usla. Sex poäng på lika många matcher är en tung resultatrad för hallänningarna. FFF besitter med det sagt högre kunnande än småländska Oskarshamn, som framför allt haft svårt att leverera på resande tass. Två raka förluster utanför hemmaborgen vittnar om detta. Det är främst målskyttet som havererat för Filip Jägerbrink och company. Trots hemmalagets bristfälliga form känns ettan, med tanke på rådande förutsättningar, som en sund spik!

Match 9: Qviding – Åtvidaberg | Speltips: X2

Bottenmöte mellan två lag som inte övertygat i de inledande matcherna i Division 1 Södra. Qviding stod för ett riktigt bottennapp mot Oddevold (0-5) och följde sedan upp med att förlora med uddamålet mot Trollhättan. Åtvid ståtar med ett betydligt mer namnkunnigt lag och trots att gästerna har tre raka förluster i ryggsäcken har de, sett till den underliggande statistiken, inte spelat så dåligt som resultaten säger. Därav letar sig blicken instinktivt mot högersidan. Spiktvåa, eller möjligen X2.

Match 10: Ängelholm – Vänersborg | Speltips: 1X2

Den svenska sejouren avslutas i Skåne, eller i Ängelholm närmare bestämt. Där ska de hemmahörande Änglarna, som visat upp stark form mot slutet, ta emot Vänersborg som också stått för en lysande säsongsöppning. Vi kan nog räkna med en underhållande fight då bägge lagen tycker om att kliva framåt i banan. Ängelholm är nykomling i denna serie, men har med det sagt inte visat någon överdriven respekt gentemot de lag de mött så här långt. Som i segern mot GAIS till exempel. I den gamla Allsvenskan-räven Johan Oremo har värdarna en fin stöttepelare att luta sig mot. Oremo har visat att gammal är äldst då 35-åringen gjort mål i majoriteten av de inledande matcherna. Börja måla från vänster, men då tvåan inte kan uteslutas föreslås samtliga tecken.

Match 11: Udinese – Spezia | Speltips: 1

Vi avslutar kupongen ute i Europa och börjar i Italien där Udinese och Spezia går i klinch med varandra. De förstnämnda kan tillåta sig själva att spela avslappnat i denna hemmamatch då Zebrorna, som de kallas, tillhör ingenmansland i Serie A. För gästerna är läget dock mer prekärt då Thiago Mottas manskap alltjämt riskerar att trilla ur det italienska finrummet. Poäng i denna fight är således ett måste för besökarna från La Spezia. Men med tanke på hur bra Udinese presterat den senaste tiden (seger mot Fiorentina och poäng mot Sassuolo), samtidigt som gästerna radat upp förluster på löpande band, är det ändå ettan som känns mest aktuell. Fram med spikpistolen!

Match 12: Rennes – Marseille | Speltips: 1

Rennes åkte på en tung smäll mot Nantes i den förra omgången. Les Rennais gick planenligt upp i en 1-0-ledning, men de rödsvarta tappade därefter konceptet och även matchen, som slutade med en 1-2-förlust. Nu väntar Ligue 1-tvåan Marseille, som via vinst i denna match i praktiken kan säkra en plats i Champions League kommande säsong. Gästerna från sydkusten förlorade dock senast de besökte Roazhon Park och har dessutom matchats flitigt den senaste tiden (Europa League har spelats parallellt med ligan). Lägg därtill att både Payet och Milik kan saknas – två astronomiska avbräck om så är fallet. Därav är ettan en smaskig värdespik till runt 40 procent!

Match 13: Strasbourg – Clermont | Speltips: 1X

Clermont kan säkra kontraktet i Ligue 1 vid seger mot Strasbourg samtidigt som värdarna jagar en Europaplats. En på förhand ovisst drabbning där viktiga poäng således står på spel. Le Racing, som hemmalaget kallas, är dock det bättre laget, precis som oddsmarknaden också påvisar. Hemma på Stade de la Meinau har de blåklädda dessutom inte förlorat sedan december (!). Ett rungande starkt facit. Tvåan kan därmed gott uteslutas, men med tanke på att Clermont bör vara desperata att ta poäng kan det ändå vara klokt att låta krysset sällskapa ettan för ett lås. 1X!

Antal rader: 432 | Spelstopp: Lördag kl. 15.59

KUPONGENS SÄKRA: Rennes

Kim Källströms gamla gäng föll tungt mot Nantes senast, men kan studsa tillbaka mot ett förmodligen tröttkört Marseille. Speciellt med tanke på att gästerna kan tvingas klara sig utan både Payet och Milik. Fin spiketta!

CHANSNINGEN: Lunds BK

GAIS går som väntat starkt i Division 1, men den anrika göteborgsklubben visade upp en låg lägstanivå i den näst senaste omgången där nykomlingen Ängelholm blev för svåra. Därav är tvåan ett måste i jakten på en skräll!

Gå till Stryktipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se