Rule, Britannia! Nu käkar vi egg, bacon, fish and chips för hela slanten. Tre engelska tävlingar samsas på kupongen denna lördag. Klassiska FA-cupen, Championship och League One. Guardiolas ljusblåa maskin sticker ut då de reser till Wales för att plöja sönder ännu en motståndare. 13 brittiska rätt skall in!

Match 1: Newport County – Manchester City | Speltips: 2

Vi hoppar upp på Pep Guardiolas ljusblåa slåttermaskin direkt. De regerande mästarna i Premier League ställs nu mot ett gäng från fjärdedivisionen i åttondelsfinalen av FA-cupen. Newport har gjort det väldigt, väldigt bra som tagit sig till detta stadie av turneringen. För tre veckor sedan lyckades skrällgänget kvittera i 93:e minuten på Riverside Stadium mot betydligt mer meriterade Middlesbrough. Omspelet hemma slutade med seger, varm applåd för det. Något liknande känns föga troligt den här gången, det är större chans att spelarna i County ber om sina idolers autografer i halvtid. Oavsett om City kör med reservlaget här så råder det ingen tvekan om klasskillnaden. Sällan skådad bombtvåa

Match 2: AFC Wimbledon – Millwall | Speltips: 2

I London utspelas nästa åttondelsfinal i FA-cupen. Två klubbar från den engelska huvudstadens södra delar strålar här samman i ett häftigt derby. Hemmalaget tog sig hit via en imponerande skalp mot en annan stadskonkurrent, nämligen West Ham. Ghananen Kwesi Appiah bidrog starkt till resultatet 4-2. Det intressanta i detta är att gästerna tog en minst lika stilig väg till denna åttondel. 3-2 mot Everton på The Den efter att ha legat under två gånger om, det visar på mental styrka. Wimbledon är trots allt jumbo i tredjedivisionen medan Millwall har god form en division ovanför. Lejonen får förtroendet på The Cherry Red Records Stadium.

Match 3: Preston – Nottingham | Speltips: 1X2

På tal om divisionen ovanför så ska vi nu över till Championship. På Deepdale drabbar två likvärdiga manskap samman. Med 32 matcher avklarade befinner sig båda klubbar med armlängds avstånd till finrummet. Hemmalaget har plockat 43 pinnar och gästerna 46. Preston är inne i en god trend och ligger tvåa i den formtabell som avser de senaste fem matcherna. 4-1-0 är deras siffror. Gästerna är ligans mest kryssglada klubb efter att ha delat på 13 poängskörder. Föga förvånande kommer Nottingham hit efter 2-2 mot West Brom. Känns tryggast att måla på tvärsöver.

Match 4: Sheffield United – Reading | Speltips: 1X

I denna Championship-fight möts toppen och botten. Inför denna 33:e ligaomgång har värdarna samlat samman 58 pinnar och befinner sig på Play Off-plats, inom tre poängs marginal kan de kliva upp till Leeds och Norwich på direktplatserna. Gästande förening börjar få det hett om öronen när vi nu är inne i säsongens sista tredjedel. 29 poäng innebär en ynka poäng ovanför det streck som leder ner till League One. På resande fot är inte Reading helt oävna, åtta gånger av 16 har laget fixat ett oavgjort resultat. Sheffield är seriens starkaste hemmalag till trots och får gälla som tydliga favoriter.

Match 5: Bolton – Norwich | Speltips: 1X2

På University of Bolton Stadium bjuder seriens sämsta hemmalag in seriens bästa bortalag. The Canaries tappade dock sin serieledning i och med veckans förlust borta mot Preston. Innan dess hade laget sex raka utan förlust och direktplatsen till PL är fortfarande i deras egna händer. Den som gillar mål gillar Norwich fotbollslag. 103 mål har det redan blivit på kanariefåglarnas första 32 tillställningar. För hemmalagets del finns det två fakta att trösta sig med inför denna drabbning. För det första kommer de från Birmingham där de slog City i tisdags. För det andra vann Bolton mot Norwich här i fjol. Strecka från höger men tänk dig för.

Match 6: Ipswich – Stoke | Speltips: 2

Fjärde och sista matchen i Championship utspelas på Portman Road. På den nedre halvan huserar dessa klubbar men det skiljer ändå hela 20 poäng mellan dem. Ipswich är tvärsist och jumbon har med sina 19 pinnar hela tio pinnar upp till säker mark. Gästernas 39 poäng ger elva poängs trygghet och denna sits bör de komma ur helskinnade. Ipswich har inte slagit Stoke sedan 2004, bortalaget har sju raka inbördes utan förlust och i höstas blev det 2-0 efter mål av Ince och Allen. Ett understreckat manskap med gott om meriter från Premier League får allt förtroende mot en i princip avhängd jumbo.

Match 7: Barnsley – Wycombe | Speltips: 1

Nu reser vi vidare till League One. Hemmalaget har gott slagläge inför den avslutande delen av säsongen. Två pinnar per tillställning är ett högt snitt och leder i nuläget till att Barnsley har en biljett upp till Championship. Gästerna befinner sig i ett ingenmansland även om tabellen är tight. Tiotalet poäng utgör lucka både ner till mörkret och upp till de åtråvärda placeringarna. Wycombe har bara vunnit tre matcher på resande fot samtidigt som Barnsley inte har förlorat hemma en enda gång av alla 15. Den här ettan är huggen i hård sten.

Match 8: Charlton – Blackpool | Speltips: 1

Nästa anhalt är återigen Englands huvudstad. Arrangörsklubben befinner sig på Play Off-plats medan gästerna ligger ett par placeringar under då de tagit åtta poäng färre men har en match mindre spelad. Charlton är ligans tredje bästa hemmalag och har 10-4-2 här på The Valley. Blackpool har 5-6-4 borta. Båda lagen kommer från varsin 1-1-historia, hemmalaget mötte Southend och bortalaget mötte Sunderland. Charlton coachas av legendaren Lee Bowyer och han tvingades se lagets bästa målskytt Karlan Ahearne-Grant lämna laget i januarifönstret då Huddersfield kom och öppnade dörren till Premier League. De rödvita har inte förlorat mot Blackpool hemma vid någon av 2000-talets sju möten. Och laget har inte besegrats här i ligaspelet på över fyra månader. Ettan känns bra trots avsaknaden av skyttekungen.

Match 9: Fleetwood – Luton | Speltips: 1X2

League Ones tabelltoppare heter Luton och det är onekligen naturligt. Inget lag har gjort fler mål och inget lag har heller släppt in färre bollar. Till saken hör att gästerna är betydligt mer beskedliga på resande fot. Hemma är de obesegrade men på bortaplan är de bara femte bäst och har tappat poäng i denna spelform vid nio av 16 tillfällen. Hemmalaget har tagit poäng här på Highbury Stadium vid tolv av 16 tillfällen. Fleetwood placerar sig på den övre halvan av tabellen och går i första hand för en plats i Play Off. Utgå från mitten i denna svårsiade drabbning som kräver så många tecken som möjligt.

Match 10: Coventry – Walsall | Speltips: 12

Botten av League One är ett riktigt stökigt getingbo. Walsall befinner sig mitt i boet och det skiljer bara två-tre pinnar till lagen nere under strecket, de lag som dessutom har spelat en match mindre. Det positiva för gästerna inför denna resa är att de plockat fler poäng just på bortaplan, 19 jämfört med 16. Det negativa är att de är inne i en tung trend med hela åtta nederlag senaste tio ligamatcherna. Coventry har tagit 43 pinnar på 32 matcher och befinner sig mittemellan botten och toppen. Walsall slog ut Coventry ur FA-cupen i november. Gaffeln smakar bra här.

Match 11: Gillingham – Scunthorpe | Speltips: X2

Nästa möte i League One liknar det föregående. Gillingham är ett av getinggängen i boet två pinnar under Walsall. Hemmalagets Tom Eaves producerade hela 14 ligastrutar innan årsskiftet men sedan hände något. En enda boll i nät 2019 är inget som anstår lagets bästa målskytt. Scunthorpe ligger i mitten och har i nuläget plockat sju poäng fler än sin kommande motståndare. Båda dessa klubbar tillhör de som släpper in flest bollar i sina burar. 53 respektive 56 innebär ett snitt på över två insläppta per tillställning. Detta möte slutade dock mållöst förra säsongen. Knapp fördel bortalaget.

Match 12: Bradford – Plymouth | Speltips: 1X

Here we go again! Botten mot mitten ännu en gång. Dock är det kortare avstånd mellan dessa två och även gästerna kan räknas in i det oangenäma getingboet. Med 32 rundor lirade står Bradford på 32 poäng och Plymouth på 37. När lagen stötte på varandra i december månad var det målkalas, 3-3 efter att både Freddie Ladapo och Jack Payne blivit tvåmålsskyttar. På tal om målskyttar så är hemmalagets irländare Eoin Doyle på gång nu då han målat i fem av de senaste elva matcherna. Kanske den match som gör mest ont att inte kunna strecka tvärsöver men man kan ju faktiskt inte helgardera varenda kamp. Bradford får förtroendet.

Match 13: Oxford – Peterborough | Speltips: 2

Stryktipsets slutstation är den stora universitetsstaden. Här har vi två lag med vitt skilda inställningar till begreppet “Borta bra men hemma bäst”. Kort sagt så håller hemmalaget med medan bortalaget tycker tvärtemot. Oxford är League Ones näst sämsta bortalag och Peterborough är näst bäst av samtliga 24 klubbar. I hemmatabellen har hemmalaget tagit fler poäng än gästerna. I höstas slutade matchen på ABAX Stadium 2-2 efter sen straffkvittering av de välutbildades James Henry. Oxford befinner sig i bottenstriden medan Peterborough strider i toppen av tabellen. Ettan är mest spelad men tvåan smakar bäst.

Antal rader: 432 | Spelstopp: Lördag kl. 15.59

KUPONGENS SÄKRA: Man City

Ett gärdsgårdsgäng får besök av världens kanske allra bästa lag, Manchester City, som är favoriter till att vinna Champions League. Att påstå att City är favoriter även i FA-cupens åttondel är ett skrattretande understatement. Säkrare än såhär kan en match inte vara på förhand.

CHANSNINGEN: Walsall

På tal om FA-cupen så slog Walsall ut Coventry ur denna turnering i november. När lagen denna lördag ska mötas i ligaspelet så finns det även självförtroende i att gästerna är bättre borta än hemma. Walsall är underspelade men har goda chanser!

Lämna in Stryktipset kupongen hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Lämna in kupongen här

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.