Stryktipstajm! Som vanligt innehåller lördagens kupong brittisk fotboll all over och denna gång är hela spektrat med. Både Premier League, Championship och FA-cupen samsas inom ramen för de 13 raderna. Cupen är framme vid kvartsfinalstadiet och båda Manchesterklubbarna ska in i elden. Kommer någon jätte att falla?

Match 1: Swansea – Manchester City | Speltips: 2

Det är FA-cupen som inleder och här är det bara att önska Swanseas blågule burväktare stort, varmt lycka till! Kristoffer Nordfeldt släppte in tre bollar mot West Brom på The Hawthorns i onsdags. Stockholmaren kommer inte få det mindre svettigt på Liberty Stadium denna lördag, det vet han om själv också. Nu kommer Pep Guardiolas ljusblå maskin och denna maskin kommer icke att be om ursäkt för att plöja över Wales likt en monstruös slåttermaskin. I tisdagens åttondelsfinal i Champions League vann Manchester City med 7-0 mot Schalke och det var ingen som höjde på ögonbrynen över det. Ingen höjer på ögonbrynen om det blir 10-0 till City mot Swansea. Tvåan är spelvärd upp till 99 procent av strecken, typ.

Match 2: Wolverhampton – Manchester United | Speltips: X2

Brittiska cupmatch nummer 2 innehåller Manchesters andra gigant. Ole Gunnar Solskjaers första tid som tränare, för klubben han länge tillhörde som spelare, har blivit en ren solskenshistoria. Marsipanen i norrbaggens tårta var naturligtvis den bragdartade Champions League-vändningen mot PSG i prinsarnas park. I helgens ligalir blev det dock förlust mot Arsenal i en spelmässigt jämn tillställning, men det kan The Red Devils leva med. När det gäller vargarna från Wolverhampton är säsongen också fylld av solsken, att som liten nykomling placera sig som “Best of the rest” bakom de sex storklubbarna är väldigt imponerande. Gästernas tecken får inleda på Molineux Stadium men krysset känns också välbehövligt!

Match 3: Bournemouth – Newcastle | Speltips: 1X2

Då var det dags för Premier League och här är det två tabellgrannar som strålar samman på Vitality Stadium. Efter 30 rundor har hemmalaget samlat ihop 37 poäng. Eddie Howes team släpper in lika många mål som ett bottenlag men gör i gengäld lika många mål framåt som ett stabilt lag på övre halvan. Här hemma är Bournemouth starka och 2019 års enda hemmatorsk kom när serieledarna vann med uddamålet. Skatorna från Newcastle har hittills tagit en trepoängare färre än The Cherries och Rafa Benitez manskap är lite mer organiserat, de svartvita har både gjort betydligt färre baljor och släppt in betydligt färre. Formmässigt är det gästerna som är klart starkast och tvåan får gälla som utgångstecken.

Match 4: Burnley – Leicester | Speltips: 2

I denna Premier League-uppgörelse är det botten som ställs mot mitten. Värdföreningen ligger riktigt risigt till vid det här laget, med endast åtta matcher kvar av säsongen har Burnley snittat en pinne per omgång och ligger precis vid nedflyttningsstrecket. Formen är inte särskilt trevlig, de tre senaste ligabataljerna har slutat med tvåmålsförlust. När det gäller gästande Leicester har det varit mycket upp och ner under säsongen, början av kalenderåret var becksvart men nu verkar The Foxes ha vaknat i och med två triumfer på de tre senaste matcherna. Bortatecknet betalar bra och spikas på Turf Moor!

Match 5: West Ham – Huddersfield | Speltips: 1X2

Här är det ännu mer botten och ännu mer mitten som möts, så att säga. Huddersfield har fått vänja sig vid rollen som jumbo i Premier League. Snittar man bara ett halvt mål per match så finns det ingen annan plats att förtjäna. En liten tröst i sammanhanget är att Hudds faktiskt inte är jumbo i bortatabellen, där är Fulham ännu värre. Chansen till nytt kontrakt är i praktiken borta men gästerna sprattlar till ibland, bland annat har det blivit dubbla segrar mot Wolverhampton denna säsong. West Ham har en tryggare placering men formen är inget att skryta med, senast blev det stryk med 0-2 mot Cardiff. Ettan är duktigt överstreckad, den som vill skippa den kan göra så med gott samvete. X2 måste med för chansen till korsdrag i kuponghögen.

Match 6: Aston Villa – Middlesbrough | Speltips: 1

Över till Championship och denna liga är som vanligt riktigt tight och spännande! Inte minst för dessa två kombattanter som slåss med en herrans massa klubbar om att nypa de åtråvärda biljetterna som ger playoff-spel. Den här matchen blir extra intressant ur det taktiska perspektivet. Dean Smith släpper lös sina hästar fullständigt på det gröna schackbrädet, Aston Villa är ligans näst mest målglada gäng efter serieledarna. I andra änden finns Middlesbrough och Tony Pulis riskminimerande spelstil, The Smoggies är klart bäst i klassen på att hålla siffrorna nere. Villa har mycket bättre form än Boro och den så kallat positiva fotbollen får allt förtroende denna lördag!

Match 7: Brentford – West Bromwich | Speltips: X2

Här är två gäng till som slåss i getingboet, även om de ligger i varsin ände av playoff-kampen. Gästerna har tagit 15 pinnar mer än värdarna, dock har West Bromwich lirat en match mer för tillfället. Inför säsongsavslutningen har bortalaget i princip lagt rabarber på en biljett till spelet om platserna i nästa års Premier League. Det ska mycket till om inte Albion behåller sin topplacering och senast blev det en 3-0-triumf mot Swansea. Brentford måste lägga in högsta växeln om de ska komma ikapp lagen ovanför, förlusten senast mot Sheffield United bättrar inte på läget. Halvgardering till höger ska räcka på Griffin Park.

Match 8: Hull – QPR | Speltips: 1

I Kingston upon Hull möts två klubbar med mer eller mindre knackig form. Hemmalaget har 37 omgångar under bältet. Laget ligger på den nedre halvan i bortatabellen men på den övre i hemmatabellen. På KCOM Stadium har The Tigers visat upp en ramstark defensiv, endast 16 insläppta bollar är tredje bäst i Championship. Queens Park Rangers har på lika många omgångar tagit sju poäng mindre än värdarna. På resande fot trivs Londonlaget tämligen illa, åtta av de tolv segrarna har tagits på Loftus Road. Den hete tigern Jarrod Bowen sänker QPR. Etta!

Match 9: Ipswich – Nottingham | Speltips: X2

På Portman Road ska jumbon in i elden och försöka med det smått omöjliga, nämligen att hämta in 13 poäng på 9 matcher. Ipswich har bara vunnit två av 18 hemmamatcher så det ska enormt mycket till för att råna skickliga Nottingham på alla pinnar. Bortalaget har samlat samman 30 poäng mer än värdarna, det är en väldigt hög siffra. Dock åkte Forest på stryk i onsdags då Villa vann med 3-1. Ipswich kommer från en 1-1-historia, som vanligt. Fem(!) av de senaste sex matcherna har slutat 1-1. Krysset KAN INTE förbises av stryktipparna. Båda gängen har redan 14 oavgjorda i ryggen under säsongens ligalir och hemmalaget har just nu en närmast skrattretande trend av splittpotter. Utgå från mitten, fyll på med tvåan.

Match 10: Preston – Birmingham | Speltips: 1

I Lancashire väntar ytterligare två gäng som huserar i kopplet som jagar bakom playoff-kvartetten! Efter 37 spelrundor har hemmalaget tagit fyra poäng mer än gästerna men formmässigt är skillnaden mycket större än så. Preston har flygande form och spelat elva raka kamper utan nederlag. I onsdags tog The Invincibles en meriterande triumf genom att bortaslå Middlesbrough. För Blånäsorna från Birmingham ser det sisådär ut, mars månad har varit mycket mörk. Idel förluster och inte ett enda gjort mål på tre försök. Ettan står sig stark på Deepdale.

Match 11: Rotherham – Norwich | Speltips: 2

Nu sliter vi oss loss från det där enorma träsket av lag kring playoff-platserna och tar oss istället an två gäng som är mer tydliga i konturerna! Rotherham ligger på nedflyttningsplats, det är tydligt. Norwich är bäst av alla, det är ännu tydligare. Hemmalaget har skapat skapligt framåt men läckt som ett såll bakåt. Bortalaget har gått från klarhet till klarhet, Kanariefåglarna har gjort 75 mål och tagit 75 poäng på 37 matcher. Finländske anfallaren Teemu Pukki värvades i somras som en liten chansning men har visat sig vara värd sin vikt i rent guld. Finnen leder både skytte- och poängligan. Spika tvåan på New York Stadium!

Match 12: Sheffield Wednesday – Blackburn | Speltips: 1X2

På Hillsborough Stadium möts ett förhållandevis svagt hemmalag och ett dito bortalag. Och båda ligger nära varandra i Championship-tabellen. Men formmässigt väger vikten över kraftigt till vänster sida. Sheffield Wednesday har tio raka matcher utan nederlag, fem stycken kryss och fem triumfer. Blackburn Rovers hade sex torsk och en pottsplitt innan den stärkande trepoängaren senast då Wigan slogs tillbaka med 3-0 under tisdagskvällen. Tvåan rensar gött och ska med om plånkan tillåter. Den troliga ettan startar.

Match 13: Stoke – Reading | Speltips: 1X

Stryktipsresan avslutas på Bet365 Stadium. Här huserar ett hemmalag som beter sig väldigt broderligt sett till hur deras matcher slutar, poängskörden har delats lika med 16 stycken motståndare denna säsong och det är den högsta siffran i den engelska andradivisionen. Till saken hör dock att tolv av Stokes kryss håvats in på resande fot, här hemma är resultatraden 8-4-6. Gästerna har plockat tio poäng mindre än värdarna och är i allra högsta grad insyltade i bottenstriden. Tillsammans med två andra lag delar Reading poängskörd, Rotherham ligger under giljotinen medan Wigan och Reading för närvarande har huvudet över ytan. Med bara två bortasegrar under säsongen ska det mycket till för att The Royals ska sno åt sig tre pinnar denna lördag. Gästerna har en fruktansvärt lång lista över spelare som är frånvarande och frågetecken inför lördagens resa till Stoke on Trent. 1X räcker gott och väl.

Antal rader: 432 | Spelstopp: Lördag kl. 15.59

KUPONGENS SÄKRA: Man City

Det här valet ska knappt behöva motiveras. Att Swansea kommer från 0-3 i Championship medan Manchester City kommer från 7-0 i Champions League räcker och blir över, inte sant?

CHANSNINGEN: Huddersfield

Hudds är jumbo, absolut, men det är inte ett lag som ska streckas så lågt som 10 procent på både vinsten och krysset borta mot West Ham. The Hammers kommer från förlust med 0-2 mot Cardiff och är inte precis ett monsterlag. Dessa värdetecken måste med för att lyfta utdelningen!

Lämna in Stryktipset kupongen hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Lämna in kupongen här

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.