Stryktipset – analyserat och klart! Från Borlänge i norr till Köpenhamn i söder gör de gamla ärkefienderna Sverige och Danmark gemensam sak och gräver fram tretton fajter som ska bakas ihop till en fullpottare. 6 millar i jackpott är lika trevligt på bägge sidor sundet. Nu lyfter vi!

Gå till Stryktipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Sirius – Degerfors | Speltips: X2

Öppningsakten är mellan två av Allsvenskans mest formsvaga lag och här vet bara fotbollsgudarna hur det slutar. Sirius har inkasserat nio baklängesbollar på två kamper, och får glädjas åt att Christian Kouakou i alla fall fortsätter att leverera framåt. I Degerfors är situationen mer eller mindre densamma med tio kassar i fel bur och en striker som gör det han kan; IFK Göteborgsprodukten Victor Edvardsen har klarat övergången till Allsvenskan alldeles utmärkt och lär säljas oavsett hur det går för DIF. Krysset först och därefter tvåan på Studenternas!

Match 2: Brage – Trelleborg | Speltips: 1

En lång resa i Superettan norrut gäller för TFF, och den är extra tung till följd av derbyförlusten mot Landskrona i återstarten. Trelleborg låg under med 0-3 redan efter 20 minuter, och även om det reducerades blev det inga pinnar. Jobbigt att viktige Petar Petrovic drog på sig ett onödigt gult med knappa kvarten kvar och tvingas avstå resan till Dalarna. Brage använde uppehållet på bästa vis, laddade batterierna och slog GAIS med 2-0 på Gamla Ullevi. Givetvis skrev Leonard Pllana in sig i målprotokollet, och mycket talar för att så ånyo sker. I Borlänge är ettan ensam.

Match 3: Landskrona – GIF Sundsvall | Speltips: 2

Ny hemmamatch för Landskrona efter derbytriumfen mot TFF, och att nykomlingen från nordvästra Skåne skulle toppa tabellen när nästan halva serien är spelad trodde få. Mot topplag som Norrby och J-Södra har dock Filip Olsson, Filip Ottosson och company stått på patrull och tappat en del poäng. Då passar det illa att möta Giffarna som trots att det emellanåt hackar ändå finns med i toppen. Truppen är byggd för uppflyttning med namn som Linus Hallenius och Pontus Engblom, och is i magen är något Patronerna producerar naturligt. 2014 möttes lagen endast på IP, och då segrade norrlänningarna. En repris ligger i luften – chanstvåan testas i Landskrona!

Match 4: Aalborg – Midtjylland | Speltips: X2

Danmarks vice ligamästare fick ingen bra start på ligaspelet, men i Skottland visade Midtjylland klassen. FCM fick med sig ett oavgjort från Celtic Park vilket ger ny energi. Räkna med att yttern Anders Dreyer startar i serien då han är avstängd Europareturen. Även Dion Cools torde lira efter att ha avtjänat sin avstängning. Ålborgs pinne på Parken smakade givetvis mumma, men frågan är om det inte var premiärnerver hos FCK som spökade. AaB är långt ifrån lika slagkraftiga som motståndarna med följden att tvåan är troligast i norra Jylland.

Match 5: Hammarby – Norrköping | Speltips: 1X2

Hammarby måste återhämta sig från torsdagens Europamatch innan IFK Norrköping kommer besök, och det är ett taggtrådsslukande Peking som springer ut på Tele2:s platsstrån. Den mycket bittra, och även något orättvisa, förlusten mot Häcken torde tända Snoka vars skyttekung Samuel Adegbenro åter kan komma att få en starttröja. Bajen har piskat två formsvaga lag, och gläds åt att Astrit Selmani börjat näta igen. Intensivt matchande är dock de grönvita inte så vana vid, stockholmarna spelade i Europa så sent som i torsdags, så här börjar vi med östgötarna för att sedan fylla på helt.

Match 6: Häcken – Elfsborg | Speltips: 1

På industriön Hisingen är kampen gulsvart och boråsarna vet vad som sker om koncentrationen uteblir som i fjol. Då pangade göteborgarna in sex bollar förbi Tim Rönning. Elfsborg reser till Göteborg utan avstängde Marokhy Ndione. Likt IFE Europaspelade Häcken under torsdagskvällen, men gunget hos Getingarna imponerar. Att duon Martin Olsson/Erik Friberg ej spelar på grund av avstängning väger givetvis ner BKH, men sedan Högmo tog över rodret känns hisingsspelarna nästan oövervinnerliga. Ettan svävar runt 45 procent och är då klart spikbar.

Match 7: Kalmar FF – Djurgården | Speltips: 2

Guldpippin är den sista allsvenska anhalten, och i Kalmar har Rydströmeffekten tagit slut. Två raka nederlag för KFF, men vad som är värst är de många insläppta målen vilket inte alls känns “Kalma”. Kommer resten av laget upp i samma klass som firma Berg/Ring? Blåränderna kom snabbt igen efter det mållösa kysset på Örjans Vall via en femetta på Sirius. Fem olika namn i målprotokollet stärker självförtroendet hos samtliga målskyttar och DIF har fem raka allsvenska trepoängare på smålänningarna. Klockren spiktvåa!

Match 8: AFC Eskilstuna – Örgryte | Speltips: 1X

Superettan gör comeback, men denna gång i Svealand. Fajten på Tunavallen blir även en kraftmätning mellan skytteligaledaren Ajdin Zeljkovic i Örgryte och tvåan Alexander Ahl Holmström i AFC. Den sistnämnde satte avgörande 2-0 på självaste Sundsvall när Eskilstuna spände musklerna. Även ÖIS klarade att starta upp seriespelet utan större problem, men Rödblåtts oförmåga att hålla tätt på främmande mark bådar illa. Kombinerat med Eskilstunas facit utan hemmatorskar i seriespelet lutar pennan klart mest åt vänster.

Match 9: Värnamo – Vasalund | Speltips: 1X2

En månad utan spel hjälpte inte Vasalund, men stockholmarna är bättre än vad tabellen visar. Mai Traore och Alexander Andue är spelare som på en bra dag har håller hög Superettanklass. IFK Värnamo lyckades sent omsider klå Öster i regionalderbyt, men det satt hårt inne och ännu är det för tidigt för att säga att Kamraterna är i stormform. I skrivande stund har Värnamo ännu inte spelat den energikrävande matchen mot Helsingborg. Håll koll på den kampen och plita ner alla tecken i hopp om en skräll på Finnvedsvallen!

Match 10: Bröndby – Viborg | Speltips: 1

Bröndby tog ligatiteln efter 16 års väntan och siktet är givetvis inställt på nästa mästartitel. Än så länge ser det truppmässigt bra ut där få förändringar skett. Premiären i Århus var acceptabel om man ser till andra halvlek när de blågula reagerade bra på utskällningen de lär ha fått. BIF hade flera stolpe ut-situationer och kommer att få att retroaktiv utdelning. Viborg är nykomling i Superligaen, och som sig bör tog de grönklädda en skrällseger mot Nordsjälland i premiären. Att resa till Köpenhamn och ta sig an revanschsugna mästare är en annan femma. Michael Uhre och de andra offensiva krafterna städar undan VFF. Banketta!

Match 11: FC Köpenhamn – Silkeborg | Speltips: 1

Nästa möte mellan en huvudstadsklubb och en nykomling går av stapeln 15 kilometer bort. FCK tappade ledningen två gånger om i svängig match som delvis präglades av Nicolai Boilesens utvisning med dryga kvarten kvar. Köpenhamnarna var dock det klart bättre laget och får något enklare motstånd nu. Trots ett enormt spelövertag hade Silkeborg bara ett avslut på mål i den mållösa kampen mot Sönderjyske. SIF har knappast en fenomenal trupp och kommer med stor sannolikhet att ryka i vår. Detta tar värdarna utan att förta sig – singeletta!

Match 12: Nordsjälland – Aarhus | Speltips: X2

Mycket slarv och minst lika mycket oförmåga gjorde att Nordsjälland slängde bort sin 1-0-ledning, signerad Oliver Antman från elva meter, mot nyuppflyttade Viborg. Tigrarna ryter inte särskilt mycket, men det gjorde AGF Århus mot mästarna Bröndby efter att Jón Dagur Thorsteinsson gett GF ledningen. Till slut blev det en poäng där de vitklädda imponerade genom att klara BIF:s press. Högersidan bjuder på klart bäst värde och då blir X2 det naturliga valet.

Match 13: Randers – Odense | Speltips: 1X2

Stark inledning av FC Randers som förra säsongen var en liten sensation med Europa League-kval som belöning i och med cupsegern. Patrik Carlgren är given i Hästarnas mål, men nyförvärvet Simon Tibbling har ännu inte spelat in sig i detta lag som nu möter ett Odense på gång. Segern borta mot FC Midtjylland stärker OB något oerhört, och extra viktigt var att få igång Bashkim Kadrii som ifjol bara visade en del av sitt kunnande. Starta med tvåan på Fyns stolthet och gardera upp efter plånbok.

Antal rader: 432 | Spelstopp: Lördag kl. 15.59

KUPONGENS SÄKRA: Bröndby

Bröndby efter premiären nu hungriga och kunniga nog att mala ner ett Viborg som inte kommer stå emot i 90 minuter plus tilläggstid. Se och lära för VFF, medan BIF ser tre gulblå poäng trilla in på kontot.

CHANSNINGEN: Vasalund

Vasalund är mer utvilade än sina motståndare och har ett knippe spelare som håller bra nivå. IFK Värnamo överpresterar något i förhållande till truppen, och kommer att snart att komma ner på jorden. Forza, stockholmare!

Gå till Stryktipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se