Lördagens Stryktips sträcker sig över två dagar och innehar en saftig jackpot på 11 miljoner kronor. Kupongen påminner om en Bellman-historia då svensk, norsk och finsk ligafotboll tar plats på kalaset. Även två playoff-finaler från Wembley ska synas i sömmarna. Smällkaramellen hittas däremot på Stade de France där Champions League-finalen går av stapeln. Nu kör vi!

Gå till Stryktipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Liverpool – Real Madrid | Speltips: 1

Liverpool har varit världens kanske bästa lag under säsongens gång och var bara en poäng ifrån att åka till Paris med en vettig chans på kvadrupeln. Klopp och company får istället nöja sig med ett försök på trippeln och trots neutral plan är det de rödklädda som med rätta får axla favoritskapet. Real Madrid har tagit sig hit tack vare teknisk individuell briljans hos flera spelare samt ett skarpt taktiskt sinne hos Ancelotti, men som lag är Liverpool snäppet vassare. Kommer engelsmännen upp i närheten av sin högstanivå är detta deras final att förlora. Så länge ettan inte rusar över 50 procent är det en vettig spik.

Match 2: Häcken – Sirius | Speltips: 1X

Från strålkastarljusen i Paris till plastgräs på Hisingen där Häcken ska mäta svärd med Sirius. De sistnämnda har lyft sig å det grövsta mot slutet där sju poäng mot Varberg, Elfsborg och AIK är imponerande siffror. Bäckströms mannar spelar både trevlig och vägvinnande fotboll, men här ställs de på förhand mot en opponent som är snäppet vassare på att göra detsamma. Häcken ser urstarka ut för dagen och tog en inte helt oförtjänt seger senast borta mot Malmö FF. Rygaard, Jeremejeff och Uddenäs är alla klasspelare som Sirius får svårt att hantera. Ettan går först men med hänsyn till värdet är krysset att föredra på större system.

Match 3: AFC Eskilstuna – Östersund | Speltips: 1X2

Två formsvaga aktörer går i klinch på Tunavallen. AFC Eskilstunas fina inledning har kommit av sig efter tre raka uddamålsförluster och känslan är att värdföreningen presterade något över sin egen förmåga inledningsvis. Här förväntar sig tipparna att AFC per automatik ska studsa tillbaka mot Östersund. Vi är dock inte lika övertygade. Falkarna bröt en negativ trend när de spelade 0-0 mot Örgryte och styrkeförhållande lördagens kombattanter emellan motsvaras inte i streckningen. Alla tecken och injobb av X2 är rätt väg att gå.

Match 4: Mansfield – Port Vale | Speltips: X2

Wembley finns med två gånger på denna Stryktipskupong och det första besöket på nationalarenan handlar om playoff-finalen mot League One. Port Vale hämtade upp 1-2 till 3-3 efter två möten med Swindon och säkrade sedan sin finalplats via straffar. Moralen lär således ha fått sig en skjuts i rätt riktning och pågarna från Stoke-on-Trent har även trivts bra mot Mansfield under säsongens gång. Fyra poäng av sex möjliga vittnar om detta och vi har svårt att förstå varför ettan målas upp till favorit. Mansfield besegrade förvisso Northampton två gånger om i semin, men på neutral mark ska The Stags inte nosa på 45 procent. Till rådande streck är X2 att föredra.

Match 5: Ham-Kam – Odds BK | Speltips: 12

Ham-Kam tappade inför säsongen succémakaren Kjetil Rekdal till Rosenborg, men det har inte hindrat nykomlingarna från att göra bra ifrån sig i Eliteserien. Blott en förlust på de inledande sju matcherna är starka papper, men å andra sidan vittnar bara en seger om var problemen finns. Odds BK har i sin tur blandat högt med lågt men kommer närmast från en moralhöjande 1-0-triumf mot Jerv. Kan gästerna spinna vidare på den insatsen i Innlandet fylke är mycket vunnet. I en förmodat svängig historia är gubben (etta-tvåa) ett klokt val.

Match 6: Strömsgodset – Viking | Speltips: 2

Viking har rivstartat säsongen med 20 av 27 möjliga poäng och befinner sig således i den absoluta toppstriden. Veton Berisha vräker sin vana trogen in mål och anfallaren är definitivt en möjligen gubben i lådan på Marienlyst Stadion. Strömsgodset är hemmahörandes på denna arena, men mot just Viking har värdarna haft enorma svårigheter de senaste åren. Fem år har passerat sedan Martin Ödegaards gamla lag senast lade gästerna på rygg i egen borg och de tillresta ska kunna klara sig utan skadade Tripic. Tvåan spikas hela vägen upp till 55 procent.

Match 7: FC Haka – FC Lahti | Speltips: 1

Från Norge till Finland där vi vänder blickarna mot Valkeakoski. FC Haka är hemmahörandes i staden och på egen mark har värdarna samlat ihop sju av sina hittills tio inspelade poäng. Lee Erwin bär stundtals offensiven på sina axlar och ges skotten tillräckligt stora ytor att operera på får FC Lahti svårt att hävda sig i Birkaland. De tillresta har förvisso tagit nästan samtliga av sina poäng på resande tass, men det ska också påpekas att motståndet varit gynnsamt vid samtliga resor. Här blir det tuffare emot och trots att ettan ser ut att vandra en bit över 50 procent kan den gott lämnas allena.

Gå till Stryktipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 8: Inter Turku – Ilves | Speltips: 1X2

Inter Turku och Ilves tillhörde båda mästerskapsgruppen i fjol och hoppas kriga om samma placeringar den här säsongen. De förstnämnda har inlett bäst med sina 13 inspelade poäng, men 4-1-4 är samtidigt en resultatrad som vittnar om att prestationerna blandas mellan högt och lågt. Ilves kommer från fyra poäng på de två senaste där defensiven sett ramstark ut. Noll insläppta mål på 180 minuter skvallrar om detta och här ska gästerna inte räknas bort på det sätt de görs av tipparna. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

Match 9: Huddersfield – Nottingham | Speltips: 2

Över till söndagen och tillbaka till Wembley där det sista laget till kommande Premier League-säsong ska koras. Huddersfield har varit en stor överraskning i The Championship där Carlos Corberán lyft The Terriers flera nivåer. Passningsspelet och styrkan på fasta situationer har imponerat, men det ska också sägas att de blåvita haft ordentlig medstuds under i princip hela säsongen. Nottingham har fler strängar på sin lyra och Sherifferna slog faktiskt söndagens kombattanter med 2-1 så sent som i mars. Nu vankas neutral plan, men Steve Coopers mannar ska trots det hållas högst. Tvåan fungerar utmärkt som spik.

Match 10: Degerfors – Malmö FF | Speltips: 2

Degerfors föll tillbaka i gamla hjulspår när de efter två raka segrar gick på pumpen mot Varberg (1-2). Alfie Whiteman stod för två tveksamma ingripanden vid båda målen och här får bruksklubben dessutom klara sig utan bästa mittbacken Ohlsson som är avstängd. Med en redan bräcklig defensiv blir det inte lätt att rå på Malmö FF. De regerande mästarna får kort vila i benen efter torsdagens cupfinal, men då skadeläget ljusnat mot slutet ska Milojevic inte ha några problem att ställa en slagkraftig startelva på benen. Det räcker till tre poäng. Tvåan är en solid spik.

Match 11: Helsingborg – AIK | Speltips: X2

AIK:s sanslösa facit hemma på Friends Arena tog slut när Sirius åkte hem med en pinne (2-2). Gnaget ska faktiskt vara nöjda över poängen då de blåsvarta var minst lika bra som stockholmarna och dessutom blev blåsta på en solklar straff. På resande tass har gästerna bara en seger på fyra försök och Helsingborg ska inte underskattas hur som helst. Skåningarna gjorde sig av med Jörgen Lennartsson efter brakförlusten mot Värnamo och en effekt på detta ska inte uteslutas på Olympia. Krysset är ett vettigt komplement åt tvåan som streckas hårt.

Match 12: IFK Norrköping – Elfsborg | Speltips: 2

Förmodat böljande tillställning från Platinumcars Arena där Norrköping ska mäta svärd med Elfsborg. De sistnämnda kommer från en tämligen överlägsen viktoria i El Västico där Thelins gäng sköljde över Blåvitt under 90 minuter. Ondrejka, Frick och Alm är oerhört svårstoppade när de får upp farten och här ställer vi oss frågande till Norrköpings stora favoritskap. Peking gick på en mina senast mot Hammarby (0-3) där det syntes att Norling och company har en bit kvar innan de kan mäta sig med de allra bästa. Här tror vi att värdarna riskerar att falla på eget grepp och den lågt streckade tvåan lockar hela vägen till chansspik!

Match 13: Värnamo – Hammarby | Speltips: 1X2

Målgång sker på charmiga Finnvedsvallen dit Hammarby anländer med kort vila i benen efter torsdagens cupfinal. Bajen visade spets och moral när de bröt en negativ trend i 3-0-segern mot Norrköping, men gräs och bortaplan är inga faktorer som rimmar väl med söderbönorna. Värnamo ser bättre ut för varje match som går och var senast flera nummer för stora för Helsingborg (4-1). Johansson, Antonsson och Magashy kan alla såra Bajen på egen hand och den högervridna streckningen bör synas omedelbart. Alla tecken ska med i Småland.

Antal rader: 432 | Spelstopp: Lördag kl. 15.59

KUPONGENS SÄKRA: Viking

Viking är med i toppstriden och fightas och har en sylvass målskytt i form av Berisha. Han kan på egen hand lägga Strömsgodset på rygg. Gästerna brukar trivas bra på Marienlyst Stadion och tvåan är en stabil spik.

CHANSNINGEN: Värnamo

Värnamo växer för varje match som går och mot ett slitet Hammarby som inte trivs på gräs ska nykomlingarna inte underskattas. Alla tecken ska med ögonaböj!

Gå till Stryktipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se