Med de stora europeiska ligorna på paus får vi grotta ner oss i de lite lägre divisionerna denna lördag. Fajter från The Championship och League One formerar lördagens smaskiga bong och då gemene tippare har lite sämre koll på dessa ligor doftar det hög utdelning. Med tanke på detta passar väl inget bättre än en grundlig genomgång av samtliga matcher? Analysen är klappad och klar – här är vägen som förhoppningsvis leder fram till 13 rätt! 

Gå till Stryktipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Barnsley – Bournemouth | Speltips: 2

Mötet mellan Barnsley och Bournemouth kickar igång kalaset. Poya Asbaghi har inte fått någon lyckad start hos värdarna som är jumbo i The Championship. Även fast spelarmaterialet inte direkt är av högsta kvalitet är frågan hur länge svensken får fortsatt förtroende från South Yorkshire-klubben. Bournemouth är en svår prövning för samtliga lag i serien och kommer troligen att diktera villkoren på Oakwell denna lördag. ”Körsbären” gick förvisso bet mot nykomlingen Hull förra helgen, men med stjärnor som Solanke, Lowe och Lerma i startelvan är det svårt att föreställa sig något annat än tre poäng för gästerna. Tvåan singlas trots den höga procenten.

 

Match 2: Hull – Swansea | Speltips: 1X

Hull tog en fin skalp senast då ”Tigrarna” tvålade till topplaget Bournemouth. Det ser därmed allt ljusare ut för nykomlingen som mest troligt håller sig kvar i The Championship om de kan fortsätta på detta spår. Eaves, Honeyman och Longman är en trojka som är minst sagt värdefull för de orangesvarta. Swansea kommer från en slätstruken insats mot QPR (0-0) och trivs tveklöst bäst hemma i Wales. På resande fot har ”Svanarna” sett aningen svajiga ut under säsongen. Med allt detta i åtanke är 1X ett stabilt lås.

 

Match 3: Luton – Blackburn | Speltips: 1

Blackburn går som tåget i The Championship där Lancashire-klubben nu passerat Bournemouth och därmed tagit sig upp på en andraplats. Kan den positionen försvaras hela vägen till slutet av säsongen skulle det innebära att Rovers spelar i Premier League kommande säsong. Gästerna saknar dessvärre Ben Brereton då den chilenske strikern har åkt i väg för att representera sitt landslag i VM-kvalet. En kraftig försvagning för de blåvita såklart. Luton har en trupp som kan slåss om en topp 6-placering och kommer knappast att vika ner sig enkelt hemma på Kenilworth Road. Ettan är en bra värdespik i jakten på hög utdelning!

 

Match 4: Millwall – West Bromwich | Speltips: 1X2

Millwall och West Brom befinner sig båda i en kris just nu. När det kommer till gästerna håller Valérien Ismaëls manskap på att trilla ur topp 6-skaran efter en rad svaga resultat. The Baggies gav ett minst sagt blekt intryck i 0-2-förlusten mot Preston senast och känns därmed ur form. ”Lejonen”, som hemmalaget kallas, sitter på fyra raka förluster och de blåklädda ser därmed inte ut att kunna blanda sig i någon toppstrid denna säsong. Ett på förhand ovisst möte som kan sluta lite hur som helst, men med värdet till höger inleder penseln där.

 

Match 5: Middlesbrough – Coventry | Speltips: 12

Viktor Gyökeres fick äntligen göra slut på sin 14 matcher långa måltorka (alla tävlingar). Svensken avgjorde nämligen mot Stoke senast med matchens enda balja. Segern bör ha gett de himmelsblå en självförtroendeboost inför mötet med ett av ligans formstarkaste lag, Middlesbrough. Boro må ha radat upp segrar mot slutet, men Chris Wilders manskap åkte dock på pumpen mot Blackburn senast. Det råder med det sagt ingen tvekan om de rödkläddas höga kapacitet och hemmasegern ligger klart närmast till hands. ”Gubbgarderingen” (etta, tvåa) är ett smart alternativ om plånboken tillåter. Ettan först, tvåan sen!

 

Match 6: Preston – Bristol City | Speltips: 1

Preston bröt sin tre matcher långa segerlösa svit genom att besegra West Brom med 2-0 i onsdags. Ett glädjande resultat för Lancashire-klubben som letar efter formen. Dansken Riis agerade matchvinnare då 23-åringen prickade in matchens första strut. Nigel Pearsons Bristol City är ett av The Championships sämsta bortalag och åkte dessutom på en 0-1-förlust senast de besökte lördagens slagfält Deepdale. Det mesta talar för att värdarna går segrande från denna batalj också. Ettan kan gott singlas så länge den håller sig under 60 procent.

 

Match 7: Peterborough – Sheffield United | Speltips: 1X

Nykomlingen Peterborough har halkat ner på en nedflyttningsplats och kommer att få kämpa hårt för att undvika en återkomst i League One. Sheffield United är dock inte mycket bättre än värdarna just nu då The Blades, som tippades tillhöra toppen av ligan inför denna säsong, inte alls har levt upp till förväntningarna. Trots en namnkunnig trupp med stjärnor som Hourihane, Sharp och Brewster till förfogande klaffar det inte alls för de svartröda. Det blev förvisso en efterlängtad seger mot Luton senast, men gästerna är inget lag att hålla i handen för stunden. 1X är ett spännande drag i jakten på storkovan!

 

Match 8: QPR – Reading | Speltips: 1X2

Hur ska detta sluta för Reading? Klubben har plockat in Premier League-meriterade spelare som Andy Carroll och Danny Drinkwater, men de blåvita får trots detta inte till det. Fem raka förluster och 17(!) mål insläppta i dessa är inget facit att skryta med direkt. Nu talar mycket för att The Royals kan tillhöra League One kommande säsong. Desto bättre går det för QPR som utmanar i toppen av The Championship. The Hoops har dock inte alltid övertygat spelmässigt ska sägas, men har ändå fått med sig resultaten. Klarar gästerna från Berkshire bara av att tighta till defensiven i denna fajt är de inte chanslösa. Så när vänstersidan ser ut att bli aningen hårt betrodd är det klokt att rulla ut heltäckningsmattan i jakten på en skräll!

 

Match 9: Fulham – Blackpool | Speltips: 1

Vilket lag i The Championship ska kunna stoppa Fulham? Det är frågan. Trots att The Cottagers saknade storstjärnan Mitrovic senast klarade de ändå av att lägga Stoke på rygg. Att det är svängdörrar i de bakre leden emellanåt gör inget då de svartvita har producerat hiskeliga 22(!) mål framåt bara i de fyra senaste fajterna. Det går att påstå att värdarna i praktiken är klara för spel i Premier League kommande säsong förutsatt att inget oväntat inträffar. Nykomlingen Blackpool har med tanke på detta inget att hämta på Craven Cottage. Ettan står stadig allena.

 

Match 10: Bolton – Sunderland | Speltips: 1X2

Vi byter serie i England då League One är nästa anhalt. En kvartett dueller från tredjedivisionen tar det hela i mål och först ut är mötet mellan Johan Elmanders gamla Bolton och Seb Larssons tidigare hemmaklubb Sunderland. En jämn tillställning är troligtvis att vänta, men precis som andraplatsen i tabellen skvallrar om är gästerna det skickligare sällskapet. Wanderers, som hemmalaget kallas, huserar betydligt längre ned i tabellen, men har dock det starka hemmaspelet som sitt signum. På University of Bolton Stadium har Ian Evatts manskap bara förlorat blott fyra av sina 20 senaste kamper (alla tävlingar). Detta innebär att ettan inte kan avskrivas. Alla tecken helst.

 

Match 11: Lincoln – Burton | Speltips: 1

Ett mittenmöte där Lincoln och Burton ska göra upp om viktiga pinnar. De förstnämnda har inte återhämtat sig fullt ut efter förlusten i playoff-finalen i fjol. 16:e-platsen vittnar om att The Imps spelartrupp inte heller är lika konkurrenskraftig som förra säsongen. Burton rosar dock inte heller marknaden och har inga goda minnen från LNER Stadium där åkt på storförlust vid två raka besök. Med tanke på att de gulklädda gav ett blekt intryck mot MK Dons senast talar mycket för att de kan tvingas vika ner sig på nytt. Till rådande streckprocent är ettan en bra spik!

 

Match 12: Sheffield Wednesday – Ipswich | Speltips: X2

Sheffield Wednesday trillade som bekant ur The Championship i fjol. ”Ugglornas” jakt på en återkomst i andradivisionen går dock halvdant då Gregory och company huserar på en blygsam niondeplats i League One. Precis ovanför värdarna finns Ipswich som gått riktigt starkt mot slutet. The Tractor Boys kommer närmast från en 2-0-seger mot AFC Wimbledon vilket var lagets fjärde viktoria på de fem senaste fajterna. Formen talar därmed för gästerna i denna sexpoängsmatch, så tvåan får utgångstipset. En bra chansspik på mindre system, men gardera gärna med krysset om resurser finns.

 

Match 13: Wycombe – MK Dons | Speltips: 1

Wycombe vill tillbaka till The Championship och de blåklädda, med pansarvagnen Akinfenwa i spetsen, är på god väg att lyckas med bedriften. Hemmalaget huserar i nuläget på en fjärdeplats i League One och en seger mot MK Dons, som ligger just nedanför värdarna tabellen, är därför av största vikt i jakten på direktuppflyttning. Ett sexpoängsmöte såeldes där The Chairboys ska ses med god segerchans i hemmaborgen. Gästerna från Milton Keynes gnetade till sig en 1-0-seger på övertid mot Burton i den förra omgången, men övertygade inte spelmässigt. Ettan kan gott spikas!

 

Antal rader: 432 | Spelstopp: Lördag kl. 15.59

KUPONGENS SÄKRA: Fulham

Trots den höga streckprocenten är det nog dessvärre inget att göra åt Fulham som spås göra slarvsylta av nykomlingen Blackpool. Ettan är att betrakta som bankränta!

 

CHANSNINGEN: Reading

Visst känns det vanskligt att plocka med ett för tillfället uselt Reading på kupongen, men hög kapacitet finns hos The Royals som bär ha större chans att knipa en pinne på Loftus Road än vad streckprocenten säger. Dra till med alla tecken och jobba in tvåan till fin procent!

 
Gå till Stryktipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se