Det blir både högt och lågt på Stryktipset denna lördag. Eftermiddagen bjuder på svensk Division 1-boll innan det pågående VM-kvalet tar över under kvällen. Dessutom sticker spanska Segunda in två intressanta duster. Haaland och company spås vinna enkelt i Riga medan Irland kan få problem hemma på ön efter urladdningen mot Portugal. Siktet är som vanligt inställt på 13 gröna bockar!

Gå till Stryktipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Ukraina – Frankrike | Speltips: 1X2

En svidande poäng blev det för Frankrike i den förra gruppspelsmatchen där Deschamps mannar inte lyckades besegra Bosnien och Hercegovina. Jules Koundé fick bära hundhuvudet efter att ha synat det röda kortet i den 50:e matchminuten. Nya tag nu för Les Bleus som ställs mot Ukraina på bortaplan i denna omgång. Senast nationerna möttes, då i Frankrike, slutade det 1-1 och med tanke på vad fransmännen visade upp senast är det inget otänkbart scenario att poängen delas lika även denna gång. Shevchenkos hemmahörande mannar är som bekant inte att leka med, i synnerhet inte inför publik hemma i Kiev. Rulla ut heltäckningsmattan och håll tummar och tår för en hemmaseger till fin procent.

Match 2: Lettland – Norge | Speltips: 2

Norge får trots allt vara nöjda med en poäng mot Nederländerna då våra grannar från oljeriket i väst var spelmässigt underlägsna i den andra halvleken i onsdags. Erling Braut Haaland var som väntat norrmännens starkast lysande figur och lita på att “Mååland” laddar ordentligt nu när Lettland väntar. Här finns det goda chanser för Dortmunds superstjärna att öka på målskörden i landslaget rejält. Allt talar för att letterna inte kommer att ha en sportmössa hemma i Riga. En bortaseger med minst ett par måls marginal skymtas i spåkulan och tvåan hamras därmed in med slägga.

Match 3: Slovakien – Kroatien | Speltips: 1X2

Både Slovakien och Kroatien kryssade i sina föregående matcher och drabbar nu samman i Bratislava. De sistnämnda lider av att stjärnan tillika lagkaptenen Luka Modric är skadad, något som märktes i 0-0-matchen mot Ryssland. De schackrutiga går knappast säkra denna gång heller. Även om lirare som Kramaric, Vlasic och Perisic finns att tillgå i den kroatiska truppen skrämmer inte spelet just nu. Kanske kommer MFF-stjärnan Antonio Colak att ges speltid när offensiv spets behövs? Värdarna, som har ett starkt centralt mittfält innehållandes Hamsík, Lobotka och Kucka, kommer knappast att ge bort något gratis trots att de utses till underhundar inför denna drabbning. Alla tecken känns bäst.

Match 4: Cypern – Ryssland | Speltips: 2

Cypern hade ingen lyckad afton i ö-kampen mot Malta senast. Cyprioterna fick nämligen återvända till halloumiostens förlovade land med en 0-3-torsk i bagaget efter att Costas Soteriou dragit på sig två ostskivor. Limassol-försvararen är således avstängd här vilket innebär ett enormt tapp för de vitklädda. Ryssland saknar förvisso kapten Dzyuba på nytt, men med lirare som Miranchuk och Ionov i de främre leden ska de ändå ges goda möjligheter att återvända hem till Mother Russia med full pott i bagaget. Ett tilltufsat Cypern räcker knappast till här. Tvåan spikas.

Match 5: Irland – Azerbajdzjan | Speltips: 1X2

Irland var oerhört nära att slå självaste Portugal i veckan. Borta i Portugal dessutom. Men dessvärre för O’Shea, Egan, Hendry och grabbarna klev en viss Cristiano Ronaldo in i handlingen i matchensslutskede. CR7 avgjorde på tilläggstid och de grönklädda ö-borna lyckades, trots en stark prestation, därmed inte ta en enda poäng i Algarve. Det är därför rimligt att tro att den genomkörningen nu sitter kvar i benen hos irländarna inför mötet med Azerbajdzjan. Gästerna besitter förvisso inte samma kapacitet som värdnationen, men med ett hårt kämpande kollektiv ska de trots allt kunna utmana om poängen i Dublin. Dra till med alla tecken och jobba in tvåan till fint värde.

Match 6: Israel – Österrike | Speltips: X2

Israel välkomnar Österrike till Mellanöstern denna lördag. Zahavi och company äntrar hemmaborgen stärkta av en 4-0-seger mot Färöarna där nyss nämnde målspruta stänkte in ett hattrick. Österrike är dock inte Färöarna ska sägas, så här väntas det bli betydligt tuffare för de blåvita. Stjärnor som Alaba, Baumgartner och Arnautovic låg bakom en kontrollerad österrikisk seger mot Moldavien i onsdags och det kan tänkas att gästerna från alplandet kommer att ta i lite hårdare denna gång. Med tanke på klasskillnaden mellan nationerna ska israelerna vara glada om de lyckas ta en pinne in denna duell. Någon hemmaseger är det däremot knappast tal om. X2 räcker.

Match 7: Skottland – Moldavien | Speltips: 1

Det var inte helt oväntat att ett manfallet Skottland åkte på pumpen i Danmark. Med en Andy Robertson som dragits med skadebekymmer den senaste tiden samt både MacTominay och förstekeepern Marshall frånvarande hade de mörkblå inte mycket att sätta emot mot skickliga danskar på Parken. Moldavien på hemmaplan blir såklart en betydligt mer klädsam uppgift för en försvagad skotsk trupp. Gästerna är inte på samma nivå som whiskeyproducenterna och kommer troligen tvingas ägna stor del av matchen åt att freda den egna målburen. Trots att streckprocenten på ettan riskerar att dra iväg spikas den då allt annat än en klar hemmaseger känns avlägset. Vi letar skrällarna på annat håll.

Match 8: Serbien – Luxemburg | Speltips: 1X

Serbien innehar andraplatsen i A-gruppen bakom Portugal och ges nu möjligheten att skaka av sig trean Luxemburg. Någon enkel sak blir det dock inte då gästerna från skatteparadiset tagit enorma kliv i sitt fotbollskunnande under 2010-talet. Det som däremot talar till nackdel för de rödklädda är att de spelade mot Azerbajdzjan (2-1) så sent som i onsdags, medan serberna tillåtits vila ordentligt inför denna fajt. När allt kommer omkring är det klart att Aleksandar Mitrovic och hans följeslagare ska dominera denna tillställning, men när ettan ser ut att dra iväg är det ingen dum idé att låta det inte alltför avlägsna krysset ackompanjera.

Match 9: IF Sylvia – Hudiksvalls FF | Speltips: 1

Vi lämnar VM-kvalet för den här gången och beger oss hem till Svedala där det vankas fajter i tredjedivisionen. Inleder gör vi i norra Division 1 där Hudiksvall agerar rejäla underhundar borta mot Sylvia. Värdarna, som är ett farmarlag till IFK Norrköping, brukar enligt tradition kunna använda bänkspelare från Peking i hemmamatcherna och är därför normalt sett betydligt starkare hemma på “Östgötaporten” än på resande fot. Gästerna från Hälsingland gick starkt i inledningen av säsongen, men ser nu ut att ha fått pyspunka och kommer troligen få svårt att stoppa lirare som Patrik Gustavsson och Anton Ståhl nere i Norrköping. Det mesta talar för att denna tillställning avgörs redan i den första halvleken. Ettan spikas.

Match 10: Sollentuna – Täby FK | Speltips: 1

Ett intressant Stockholmsderby hittas på menyn när Sollentuna välkomnar Täby till Sollentunavallen. SFK har tre raka segrar mot gästerna och drar därmed rättvist på sig favoritkostymen i hemmaborgen. Även om “Zebrorna” inte ser ut att kunna slåss om en plats i Superettan kommande säsong är de ändå flera klasser bättre än Daniel Erlandssons blårandiga manskap som huserar i botten av norra Ettan. Senast sällskapen drabbade samman i Sollentuna vann värdarna 4-1 och spåkulan skvallrar om liknande siffror denna gång. Målsprutan Oliver Stojanovic-Fredin är en tänkbar matchvinnare för de svartvita. Ettan lämnas allena.

Match 11: Lunds BK – FC Trollhättan | Speltips: X2

FC Trollhättan ångar på mot Superettan och har, tillsammans med Oskarshamn, nu dragit ifrån övriga lag. De rödsvarta befinner på andraplatsen vilket innebär kval upp till andradivisionen om den kan försvaras fram till vintern. Då Yoann Fellrath och company befinner sig på samma poäng som serieledarna OIK är en seger mot Lunds BK av största vikt då målet är att ta över direktplatsen. “Krubban”, som värdarna kallas, är ingen strykpåse i denna division, men här ställs de inför en tuff uppgift hemma i Skåne. Tidigare nämnde Fellrath öser in mål för gästerna och kan mycket väl spela hjälterollen ännu en gång. Med högre kunnande och smygvärde till höger kan X2 gott agera lås.

Match 12: Almería – Málaga | Speltips: 1

Vi avrundar kalaset med två fajter från den spanska andraligan, La Liga 2. Almería och Málaga har båda öppnat säsongen i Segunda starkt med sex respektive fem poäng inkasserade. Värdarna åkte dock på pumpen mot Amorebieta senast och har syndaren Lucas Robertone avstängd i denna fajt, men Rubis manskap ska ändå gälla som favoriter hemma på Estadio de los Juegos Mediterráneos. Gästerna från Costa del Sol är sämre på nästan alla positioner och spås få slita ont för poängen i detta Andalusien-derby. Almería har två raka inbördes segrar mot de blårandiga och mycket talar för att tredje kommer här. Fin spiketta till cirka 55 procent.

Match 13: Eibar – Leganés | Speltips: 1X

Eibar lyckades inte hålla sig kvar i La Liga förra säsongen. Klubben från den lilla staden hade trots allt en framgångsrik sejour i högstaligan med tanke på de begränsade resurserna och har nu påbörjat resan tillbaka. Baskerna har dock öppnat ligaspelet svagt (två förluster på tre matcher) och ställs i denna duell mot ett annat gäng som nyligen befann sig uppe i La Liga, nämligen Leganés. Då båda sällskapen har svårt att producera framåt väntas en målfattig tillställning. Värdarna har som vanligt en trumf på hand i form av spanske stjärnan Stoichkov, men att få hål på en disciplinerad Leganés-defensiv är inte det lättaste. Spika i mitten på de mindre systemen, medan ettan sällskapar på de större.

Antal rader: 432 | Spelstopp: Lördag kl. 15.59

KUPONGENS SÄKRA: Norge

Norge fixade en poäng mot Nederländerna hemma på Ullevål senast, något lusekoftorna troligen är nöjda med. Nu väntar enklare motstånd och en viss Haaland lär som vanligt vara på målhumör. Given spiktvåa.

CHANSNINGEN: Azerbajdzjan

Irland höll på att överträffa sig själva i onsdags när de var en hårsmån från att lägga Portugal på rygg. Prestationen kan dock ha satt sig i benen hos de grönklädda som nu går långt ifrån säkra mot ett klurigt Azerbajdzjan. Alla tecken.

Gå till Stryktipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se