Tre vänskapslandskamper sparkar igång lördagens Stryktips där Sveriges match mot Armenien givetvis sticker ut. Därefter vankas det svensk fotboll i en herrans massa olika former innan kupongen går i mål med en gastkramande playoff-match från Meadow Lane. Mot 13 rätt!

Gå till Stryktipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Sverige – Armenien | Speltips: 1X

Det blåser bitvis snålt runt Sverige då Janne Andersson och company brottas med enorma bekymmer i backlinjen. Lustig-Danielson-Nilsson Lindelöf-Bengtsson är knappast vad Blågult hoppas ställa på benen mot Spanien. Med det sagt är det en backlinje som ska klara av att hålla Armenien stången, men med tanke på hur gästerna sett ut den senaste tiden ligger ettan i farozonen. 1-1 mot Kroatien senast och dessförinnan tre raka segrar i VM-kvalet är imponerande starka papper från Armenien. Krysset åker med bredvid ettan.

Match 2: Ryssland – Bulgarien | Speltips: 1

Ryssland har lite av en outsider-stämpel på sig inför EM och träffar moderlandet rätt är de väldigt svåra att tas med. Här hoppas Stanislav Cherchesov och övriga kunna slipa på de offensiva detaljerna mot ett högst beskedligt Bulgarien. Dzyuba, Golovin och Miranchuk är alla lirare som kan avgöra den här bataljen på egen hand. Bulgarien lär få rikta in sig på att försvara under lejonparten av matchen, något vi inte ser hålla i längden. Ryssland är bättre på samtliga positioner och ettan står stadigt i huvudstaden.

Match 3: Wales – Albanien | Speltips: 1X2

Wales hoppades kunna skaka om Frankrike i torsdags, men efter Neco Williams tidiga utvisning blev uppförsbacken värre än Mount Everest. Att dra för stora paralleller från den kampen ska vi inte göra, men nämnas bör att pågarna från draklandet är mer bekväma utan boll än med densamma. Albanien är inga duvungar och efter en positiv start på VM-kvalet med två segrar av tre möjliga hoppas gästerna kunna bygga vidare på momentumet i Cardiff. Ettan lär streckas hårt och då är det läge att måla tvärs över redan på mindre system.

Match 4: Örgryte – Värnamo | Speltips: 2

Över till Sverige där vi stannar under nästan hela återstoden av kupongen. Det vill sig inte för Örgryte som efter bara en seger på de inledande åtta matcherna är fast förankrade i bottenstriden. Till lördagens dust mot Värnamo ryktas dessutom viktiga duon Ackermann/Almeida fattas på grund av skador. Nykomlingarna och tillika serieledarna får i sin tur klara sig utan avstängda Becirovic, men även utan honom ska Thern och company ses med god chans. Stärkta efter 1-0-segern mot Akropolis, en match där Värnamo tvingades spela med en man mindre i 80 minuter, tar gästerna sin andra raka seger. Trolig tvåa.

Match 5: Hudiksvalls FF – Umeå FC | Speltips: 2

Umeå FC blev första lag att bryta Sandvikens förlustfria svit. Insatsen i 3-1-viktorian var urstark och också ett kvitto på att gästerna blir livsfarliga i toppstriden. Norrlänningarna står nu noterade för tre raka segrar och här kommer Hudiksvalls Förenade FF få det hett om öronen trots att de agerar hemmalag. Totalt 1-7 i brakan mot Brommapojkarna och Assyriska FF innebär stukade självförtroenden och en sargad defensiv hos värdarna, något vi inte ser ändras denna eftermiddag. Tvåan singlas.

Match 6: Hammarby Talang – Örebro Syrianska | Speltips: 2

Förlusten mot Sollentuna var Hammarby Talangs sjunde på nio försök och med fem poäng upp till säker mark börjar goda råd redan nu att bli dyra för värdarna. Utvisningar, misstag och en i det närmaste obefintlig offensiv är alla bitar som måste arbetas på för förbättring. Örebro Syrianska har tio poäng fler än HTFF efter lika många spelade matcher och här ser svenska folket ut att gå bort sig. Favoritskapet viktas åt ettan vilket får oss att vända på klacken. Fräck spiktvåa!

Match 7: Sandviken – Dalkurd | Speltips: 1X2

Efter åtta raka utan förlust visade sig Sandviken till slut mänskliga när de torskade mot Umeå FC (1-3) senast. Umeå stängde då ner lördagens värdförening på ett effektivt sätt och kan Dalkurd kopiera den taktiken står de inte utan chans på Jernvallens Arena. Gästerna slog bland annat lördagens opponenter i fjolårets upplaga av Svenska Cupen med 3-1 och även om en del hänt i respektive trupper sedan dess är det ändå en fingervisning om vad som möjligen komma skall här. Om råd alla tecken.

Match 8: FC Trollhättan – IFK Malmö | Speltips: 1X

Trots en ganska begränsad trupp och mängder av nya spelare har Per Harrysson lyckats få ihop sitt IFK Malmö på ett bra sätt. Di Gule är ett välorganiserat gäng med spets i bland andra Jesper Rindmo och offensivt skicklige vänsterbacken Gustav Hillstedt, men mot FC Trollhättan tvingas skåningarna klara sig utan härföraren Philip Persson Lundgren. Mittbacken är avstängd och det är ett enormt avbräck för IFK. FC Trollhättan besitter en av Söderettans allra vassaste offensiver med spelare som Aliev och Fellrath. Duon kan på egen hand skjuta IFK Malmö i sank, men med hänsyn till värdet är krysset trots allt inget dumt sällskap åt ettan. Vänstertecknet lär sticka upp en bit över 60 procent.

Match 9: Tvååker – Oskarshamn | Speltips: 2

Formstarkt möte från Övrevi IP där två av Söderettans förhandsfavoriter ska mäta svärd. Tvååker har inte förlorat sedan början på april då Vänersborgs IF blev övermäktiga och göteborgarna bör kunna vara med och slåss om andraplatsen som innebär kval mot Superettan. Här ställs värdarna med det sagt mot ett gäng som ämnar att behålla sin status som serieledare. Oskarshamn kommer hit med fyra raka triumfer i ryggsäcken och offensivt går det ingen nöd på besökarna. 14 (!) gjorda mål under samma period är extremt imponerande och här lutar vi allra mest åt att Oskarshamn fortsätter på inslagen väg. Spikad tvåa.

Match 10: Utsikten – Torns IF | Speltips: 1X

Utsikten har varit sega ur startblocken i Ettan Södra, men senast blev det åtminstone en välkommen trepoängare då Qviding besegrades med 1-0 i Göteborgsderbyt. Insatsen hade med det sagt sina skönhetsfläckar och här anser vi att ettan blir väl hårt betrodd mot ett underskattat Torns IF. Med tre raka förluster på kontot är formen inte mycket att skryta med för gästerna, men föras till protokollet bör att Torn har vunnit två av de tre senaste inbördes mötena mot Utsikten. Att de orangeklädda grabbarna åker hem med en pinne till Stångby är inte omöjligt. 1X.

Match 11: Österlen – Ljungskile | Speltips: X2

Österlen FF var inför säsongen en kaxig nykomling som siktade på att tillhöra toppstriden, men än så länge har det inte blivit mycket av den varan. En seger på nio försök håller inte på långa vägar. Kunnandet är emellertid högt hos fiskekungarna från Brantevik och på kolossalt vackra Skillinge IP lär Ljungskile få slita för besväret. LSK har tappat en del slagkraft sedan degraderingen från Superettan, men till toppstrid i våningen under ska det trots allt kunna räcka. Minst en poäng och en smaskig sillamacka är godkänt för gästerna. X2 spelas.

Match 12: AIK – KIF Örebro | Speltips: 2

Damallsvenskan får äran att avrunda det blågula äventyret med en akt från Skytteholms IP. Tajt kommer det att bli i bottenstriden och med endast en seger på sju matcher är AIK indragna i densamma. Värdinnorna har hittills inte vunnit i egen borg och det tror vi inte heller att de gör denna eftermiddag. KIF Örebro är ett lag för den övre halvan och med bara ett nederlag på de fyra senaste (mot topplaget Häcken) är formen god hos besökarna. Finns tvåan att hämta i trakter omkring 45-50 procent vid spelstopp är det en sund spik.

Match 13: Notts County – Chesterfield | Speltips: 1X2

Kupongen går i mål på Svennis gamla jaktmarker när Notts County tar emot Chesterfield i playoff mot League Two. Harry Maguire åker till EM medans lillebror Laurence åker till Meadow Lane, tvära kast men vi är säkra på att Laurence inte misströstar för den sakens skull. Här vann faktiskt Chesterfield motsvarande ligamöte så sent som i närheten av alla hjärtans dag, en bedrift som ska vägas in denna lördag. Notts County bär ett litet och också rättmätigt favoritskap, men i en match där nerverna spelar större roll än kunnande föredrar vi hela spannet.

Antal rader: 432 | Spelstopp: Lördag kl. 15.59

KUPONGENS SÄKRA: Ryssland

Dagens Bulgarien är inte mycket att hurra över och här spås Ryssland få ett passande genrep till EM. Klar etta i Moskva.

CHANSNINGEN: Albanien

Aston Villa och Bristol City ligger sida vid sida på playoff-platserna. City har dock en match mindre och kan gå om Birmingham-laget vid seger under lördagen. När tvåan skvalpar runt 20 procent smakar den mumma!

Gå till Stryktipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se