Det börjar dra ihop sig i samtliga stora ligor på kontinenten och vi inleder såklart lördagen i Storbritannien där hela sex dueller från Premier League ska synas i sömmarna. Därefter står bland annat Allsvenskan och Serie A för underhållningen. Som grädde på moset är potten kryddad med 14 miljoner i jackpot. Häng med i jakten på full pott!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Liverpool – Tottenham | Speltips: 1X2

Tottenham är ett av få lag som lyckats ta poäng av Liverpool denna säsong (2-2 i förra mötet). Kanske kan Harry Kane och company sätta nya käppar i hjulen för de nyblivna Champions League-finalisterna, som jagar ligatitalen, på Anfield denna lördag? Viktiga poäng står på spel även för Spurs ska sägas då gästerna jagar topp 4. En seger för London-gänget skulle nämligen kunna innebära att rivalen Arsenal passeras i tabellen. En troligtvis underhållande tillställning är att vänta och med tanke på hur det gick senast klubbarna brakade samman känns alla tecken givna.

Match 2: Chelsea – Wolverhampton | Speltips: 1X2

Chelsea kan i praktiken säkra en Champions League-plats till nästa säsong om Wolverhampton besegras denna lördag. The Blues är, inte helt oväntat, tydliga oddsfavoriter i London, men till saken hör också att Tuchels manskap inte lyckats besegra de tillresta “Vargarna” på två år. Raúl Jiménez och company i bortalaget har förvisso inte övertygat den senaste tiden, men med tanke på att Chelsea lär vara i gungning efter chockförlusten mot Everton senast finns det god chans för de gulsvarta att få med sig åtminstone en pinne hem till Wolftown. Alla tecken och skrälljobb!

Match 3: Brighton – Manchester United | Speltips: 1X

Brighton har gått starkt mot slutet då Graham Potters fiskmåsar lyckats inkassera tio pinnar på de fem senaste omgångarna. Senast blev det en övertygande 3-0-viktoria mot Wolves efter att stjärnor som Bissouma, Trossard och Welbeck var högst inblandade. Manchester United är som kollektiv betraktat inte mycket att hurra för denna säsong, men laget har många gånger räddats av superstjärnan Cristiano Ronaldo. Med tanke på hemmalagets fina form är känslan att besökarna från Greater Manchester kan få stora problem vid den engelska sydkusten. Ettan är en fräck chansspik, men tål plånboken sällskapar krysset.

Match 4: Burnley – Aston Villa | Speltips: 2

Det går inte att säga något annat än att Burnley har visat stark karaktär mot slutet. Lancashire-klubben ser, trots tunga skador, ut att hålla sig kvar i Premier League även denna säsong. Vändningen mot Watford senast var viktig och kan i praktiken har säkrat kontraktet för de vinröda. Aston Villa har sitt på det torra, men många anser nog att Steven Gerrard borde fått ut mer av den stjärnfyllda truppen denna säsong. Trots lirare som Danny Ings, Philippe Coutinho, Tyrone Mings och Emiliano Buendía i truppen ser Lejonen från Birmingham ut att placera sig på den undre halvan av tabellen. De svaga resultaten ligger nog till grund för att gästerna ser ut att bli lågt betrodda, men faktum är ändå att det råder stor skillnad i kapacitet mellan sällskapen. Därav är rekommendationen att gå för värdet i denna fight – spiktvåa!

Match 5: Brentford – Southampton | Speltips: 1

Brentford och Southampton står på lika många poäng (40) just nu. Det finns faktiskt en liten teoretisk risk för bägge klubbarna att åka ur Premier League, men det ska såklart mycket till för att ett sådant scenario ska inträffa. Tre poäng för någon av parterna i denna fight innebär säkrat kontrakt. Pontus Jansson och company i hemmalaget föll tungt mot Manchester United senast, men dessförinnan har “Bina” imponerat stort då det blivit segrar mot både Chelsea och West Ham i närtid. De tillresta “Helgonen” från södra England har sett iskalla ut mot slutet och väntas behöva gå en tuff match i huvudstaden denna lördag. Till runt 40 procent är ettan en gångbar spik!

Match 6: Crystal Palace – Watford | Speltips: 1

Watford är redan utslaget ur Premier League vilket innebär att Ken Sema och övriga bålgetingar inte har något att spela för på Selhurst Park. Det har inte heller Crystal Palace ska sägas, men med tanke på att Patrick Vieiras örnar är betydligt skickligare än gästerna och därtill sitter på ett imponerande hemmafacit är det ettan som prioriteras högst. Watford har trots allt samlat på sig fem raka förluster och ska inte räcka till mot klasspelare som Zaha, Gallagher och Ayew i sydöstra London. Spikettan är klar som korvspad!

Match 7: Exeter – Port Vale | Speltips: 1X2

Två intressanta möten från League Two avslutar den engelska sejouren och först ut är en drabbning mellan Exeter och Port Vale. De förstnämnda kan säkra förstaplatsen på hemmaplan i den sista omgången samtidigt som gästerna från West Midlands troligen behöver ta poäng för att säkra en fortsättning i playoff. Viktiga poäng står således på spel på St James Park. Det råder inga tvivel om att värdarna ska gälla som favoriter, något som oddsmarknaden också håller med om, men 50-55 procent på ettan är med det sagt alldeles för högt. Läge därmed att plocka fram garderingspennan i vad som kan bli en tight och krampaktig tillställning. Börja måla från höger där värdet finns!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 8: Mansfield – Forest Green | Speltips: 12

Forest Green är redan klart för spel i League One nästa säsong, men gästerna har alltjämt häng på förstaplatsen i League Two och kan passera serieledaren Exeter om de lyckas besegra Mansfield på bortaplan i den sista omgången. Värdarna kan göra “Gröna skogen” sällskap i tredjedivisionen nästa säsong, men ska Nigel Cloughs adepter slippa kvala för ett avancemang behöver de ta tre poäng här. Vi kan därmed räkna med en öppen match då bägge lagen lär gå för seger. Krysset avskrivs omgående – endast ettan och tvåan ska räcka för grön bock!

Match 9: Malmö FF – Mjällby | Speltips: X2

Malmö är som väntat med i toppen av Allsvenskan, men Milos Milojevic skåningar har med det sagt inte alls övertygat hittills. “Di Blåe” såg uddlösa ut mot Hammarby senast och poängtappen mot Elfsborg och Värnamo sätter ett stort frågetecken kring värdarnas form. Lägg även till att stjärnan Anders Christiansen är skadad och troligen saknas på nytt. Ett piggt Mjällby, som inlett seriespelet bra, kan absolut störa de regerande mästarna på Eleda Stadion. X2 är ett fräckt drag i jakten på hög utdelning!

Match 10: Lazio – Sampdoria | Speltips: 1

Endast tre omgångar återstår av Serie A och för Lazio handlar det om att hålla sig kvar bland topp 6-lagen. Rom-gänget har agerat svajigt hela säsongen, men Ciro Immobile och company har dock höjt sig mot slutet. Segern mot Spezia senast var oerhört viktig för de ljusblå. Sampdoria lyckades i sin tur montera ned rivalen Genoa i Derby de Lanterna senast, men då Albin Ekdal och gänget inte har något att spela för kan de få svårt att mäta sig med värdarna på Stadio Olimpico, där “Samp” för övrigt gått förlorande ur de två senaste duellerna. Den troliga ettan singlas!

Match 11: Real Betis – Barcelona | Speltips: 2

Det blev ingen titel för Barcelona, som dock stått för en rejäl uppryckning sedan klubblegendaren Xavi tog över spakarna. Katalanerna vill troligen avsluta säsongen snyggt och med tanke på att gästerna i praktiken kan säkra en topp 4-plats vid seger mot toppkonkurrenten Real Betis lutar det åt en bortaseger på Benito Villamarín. De grönvita värdarna har gjort det bra denna säsong, men Sevilla-gänget har kroknat mot slutet. Dessutom saknas bland annat William Carvalho inför denna fight. Tvåan spikas!

Match 12: Cádiz – Elche | Speltips: 1

Motivationen kan styra utgången av denna batalj då Cádiz hänger löst i La Liga samtidigt som Elche sensationellt nog lyckats frigöra sig från bottenstriden. Besökarna från Alicante var allra bäst när det gällde som mest då den lilla klubben från östkusten bland annat besegrat topplaget Real Betis i närtid. Trots att Cádiz ligger längre ned i tabellen ska de hållas som det bättre laget. Att Álvaro Negredo och hans lärjungar besitter högre kapacitet samtidigt som de också har mer att spela för talar såklart till deras fördel i Andalusien. Till rådande streck är ettan en suverän spik.

Match 13: Nice – Nantes | Speltips: 1X

Finalen i Coupe de France tar det hela i mål. På VM-arenan Stade de France möts, lite oväntat, Nice och Nantes som bägge har chans att säkra säsongens första och enda titel. Nice har en starkare trupp än Nantes och är därmed rättmätiga favoriter på den neutrala gräsmattan i Paris, men då “Kanariefåglarna” på andra sidan bland annat besegrat PSG denna säsong bör de inte räknas bort helt. Ettan plitas ned först, men finns resurser kan krysset gott haka på för ett lås.

Antal rader: 432 | Spelstopp: Lördag kl. 15.59

KUPONGENS SÄKRA: Lazio

Sampdoria har åkt på två raka förluster mot Lazio på Stadio Olimpico och då Albin Ekdal och gänget inte har något att spela för denna lördag väntar troligen ett nytt nederlag i Rom för Genua-gänget. Den troliga ettan spikas!

CHANSNINGEN: Wolverhampton

Wolves har ett imponerande track record mot Chelsea då besökarna inte förlorat mot huvudstadsklubben sedan 2020. Thomas Tuchels värdar föll tungt mot Everton häromsistens och får därmed se upp för de gulsvarta igen. Alla tecken och skrälljobb!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se