En renodlad FA-cup-kupong rullas ut under årets andra lördag. 13 fajter från den anrika turneringen ska synas i sömmarna och kupongens bästa spik dyker upp redan i den första matchen då Everton spås köra över Hull på MKM Stadium. Därefter botaniseras det bland tänkbara spikar och skrällar och när det kommer till den sistnämnda kategorin lockar ettan på Liberty Stadium allra mest. Häng med i jakten på full pott!

Gå till Stryktipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Hull – Everton | Speltips: 2

Everton har inte rosat marknaden under Rafa Benítez, men med superstjärnan Dominic Calvert-Lewin tillbaka i de främre leden är The Toffees betydligt starkare än tidigare denna säsong. Denna 32-delsfinal i FA-cupen ger gästerna från Liverpool en ypperlig möjlighet att stärka upp självförtroendet inför kommande uppgifter. Även om Benítez väntas rotera i startelvan så råder det ingen tvekan om att Everton är flera snäpp vassare än Hull, som är ett bottenlag i The Championship. Tvåan är en given spik.

Match 2: Leicester – Watford | Speltips: 12

Nästa slutspelsfajt från FA-cupen är en drabbning mellan två Premier League-klubbar då Leicester och Watford ska mäta svärd. Claudio Ranieris gäster hänger löst i den engelska högstaligan och kan mycket väl tvingas göra comeback i The Championship kommande säsong. Men Ken Sema och övriga bålgetingar blixtrar till emellanåt och ståtar främst med en frejdig offensiv. ”Rävarna”, som hemmalaget kallas, har slitit hårt på en tunn trupp en längre tid då skadorna avlöst varandra. Hur seriöst Brendan Rodgers väljer att satsa på detta möte är därför högst oklart. Alldeles oavsett bör vi få bevittna en målglad tillställning, därför känns fattigmannens helgardering som ett bra alternativ. Etta-tvåa!

Match 3: Wigan – Blackburn | Speltips: 2

Två formstarka sällskap från olika divisioner ska göra upp i FA-cupen då Wigan, som tillhör toppen av League One, tar sig an ett Blackburn som visat upp en uppåtgående trend mot slutet. Allt handlar förstås om hur gästande Rovers formerar laget, men får vi se någorlunda ordinarie startelva råder det ingen tvekan om att besökarna från Lancashire håller en betydligt högre nivå. Skulle stjärnor som Brereton och Travis äntra planen är tvåan trolig. Intressant spik som testas i detta spelförslag!

Match 4: West Brom – Brighton | Speltips: 2

Graham Potters Brighton har levererat flera fina resultat i Premier League den senaste tiden. Poäng i sex av de sju senaste matcherna säger det mesta. Då ska vi också komma ihåg att bland annat West Ham och Chelsea stått för motståndet. Potter är känd för att ge yngre förmågor chansen när tillfälle ges, men då även bänken håller hög klass hos ”Fiskmåsarna” ligger bortasegern klart närmast till hands. West Brom må tillhöra det övre skiktet av The Championship, men Valérien Ismaëls manskap har svajat alldeles för ofta denna säsong. Håller sig tvåan kvar under 45 procent åker hammaren fram.

Match 5: Swansea – Southampton | Speltips: 1X2

Southampton står inför en tuff uppgift då den formstarka Premier League-klubben beger sig till grannlandet Wales. Saints-coachen Ralph Hasenhüttl har lotsat sitt lag mot flera fina resultat under vintern och laget från sydkusten har klättrat i högstadivisionen mot slutet. Därför är det rimligt att anta att ingen onödig energi ödslas mot Swansea i denna fajt, speciellt med tanke på att Ward-Prowse och company har en viktig match mot Brentford som väntar endast tre dagar senare. Guldläge för “Svanarna” att skrälla i hemmaborgen – hela upp och jobba in ettan till fin procent!

Match 6: Birmingham – Plymouth | Speltips: X2

Birmingham har blandat och gett i The Championship denna säsong. Trots en högkvalitativ spelartrupp där gubbar som Deeney och Hogan huserar lyckas “Blånäsorna” sällan få till det. Fyra raka matcher utan seger vittnar om detta. League One-gänget Plymouth är betydligt sämre på pappret, men någon överkörning från värdarna lär vi knappast få bevittna. Gissningsvis satsar hemma-coachen Lee Bowyer på ligan där BFC ligger pyrt till för tillfället, och ställer förmodligen ut en reservbetonad startelva på St. Andrew’s. Tvåan är en spännande chansspik på de mindre systemen medan krysset fullbordar draget på de större.

Match 7: QPR – Rotherham | Speltips: 1X2

Rotherham är på väg tillbaka till The Championship då The Millers, som trillade ur nyss nämnda serie i fjol, toppar tabellen i League One. Nu ges Paul Warnes gäng dessutom chansen att tvåla till en namnkunnig motståndare då QPR står för motståndet denna lördag. Värdarna från London brukar mönstra slagkraftiga lag även i cuperna, så räkna med att vi kan få se lirare som Dykes och Willock på planen. Men trots en förmodad stark elva från de blåvita talar ändå den negativa formkurvan till deras nackdel. Besökarna från South Yorkshire är inte att leka med och kommer garanterat att bjuda upp till dans på Loftus Road. Börja måla från höger och fortsätt så långt stålarna räcker.

Match 8: Kidderminster – Reading | Speltips: 2

Reading såg ut att gå mot en komfortabel seger mot Derby häromsistens, men The Royals, som gästerna kallas, tappade en 2-0-ledning under matchens sista minuter. Blytungt poängtapp för de blåvita, men spelet har med det sagt sett betydligt bättre ut den senaste tiden. Med namnkunniga spelare som Carroll och Drinkwater inplockade har Veljko Paunovic manskap fått ytterligare en dimension i sitt spel. National League-gänget Kidderminster skrämmer föga och även om Paunovic skulle släng in sitt reservlag torde gästerna vinna med minst ett par bollar. Tvåan är odiskutabel.

Match 9: Boreham Wood – Barrow | Speltips: 1X

Ett annat National League-bidrag i FA-cupen är Boreham Wood som välkomnar AFC Wimbledon till Meadow Park denna lördag. Värdarna ges chansen att mäta sig med en League One-klubb och lär knappast ta lätt på uppgiften. Denna turnering brukar vanligtvis bjuda på några stora skrällar och i kupongens nionde match finns helt klart chans till en sådan. Gästerna från London är ett bottenlag i tredjedivisionen och prioriterar mest troligt ett säkrat kontrakt före denna 32-delsfinal. En förmodad jämn batalj där ett hårt kämpande kollektiv i hemmalaget mycket väl kan dra det längsta strået. Låt penseln inleda i väst, men alla tecken är att föredra.

Match 10: Barnsley – Barrow | Speltips: 1X

Barnsley har som bekant kontrakterat tidigare Blåvitt- och U21-landslagscoachen Poya Asbaghi som ny huvudtränare, men effekten har uteblivit då The Tykes inte vunnit en fotbollsmatch sedan början av november. Men prestationerna mot West Brom och Blackburn var fina och känslan är trots allt att en seger ligger runt hörnet för Asbaghi och company. De rödklädda bör ta chansen att stärka självförtroendet inför de kommande ligamatcherna genom att köra över League Two-klubben Barrow. Gästerna från Barrow-in-Furness har förvisso det som krävs för att ställa till med oreda på Oakwell, men 1X ramar in denna tillställning väl.

Match 11: Newcastle – Cambridge | Speltips: 1

Cambridge United håller till i League One till vardags och ska ta sig an världens rikaste fotbollsklubb då Newcastle står för motståndet denna lördag. “Skatorna”, som hemmalaget kallas, ligger pyrt till i Premier League, men tränaren Eddie Howe väntas trots det mönstra en stark startelva för att tillfredsställa de missnöjda hemmafansen. När allt kommer kring skiljer det flera nivåer mellan sällskapen och det är därför föga troligt att “CU” har något att komma med på St James’ Park. Ettan är att betrakta som bankränta.

Match 12: Peterborough – Bristol City | Speltips: X2

Peterborough föll tungt i nykomlingsmötet med Blackpool senast och det ser nu ännu tuffare ut för The Posh när det kommer till att säkra kontraktet i The Championship. Därför är denna 32-delsfinal lite av ett störningsmoment för värdarna då de dessutom nöter på en tunn trupp. Gästande Bristol Rovers coachas av ökände Joey Barton och “Piraterna”, som de kallas, har sett starka ut i League Two den senaste tiden. Även fast besökarna från Bristol är underdogs här så kan en bortaseger inte uteslutas. X2 är ett läckert drag.

Match 13: Port Vale – Brentford | Speltips: 2

David mot Goliat i Stoke-on-Trent där League Two-gänget Port Vale ges sina femton minuter av berömmelse denna lördag. Inga mindre än Pontus Janssons Brentford kommer på besök, även fast nyss nämnde svensk troligen inte medverkar i denna tillställning ska sägas. Trots att de tillresta “Bina” lär ta chansen att ge reserverna chansen ska det vara stor klasskillnad. Thomas Franks besökare städar av “PV” och återvänder till London med en biljett till 16-delsfinalen i bagaget. Tvåa!

Antal rader: 432 | Spelstopp: Lördag kl. 15.59

KUPONGENS SÄKRA: Everton

Everton har som bekant halkat efter i Premier League, men Rafa Benitez har fått tillbaka sin superstjärna Calvert-Lewin från skada vilket stärker de blåkläddas möjligheter att rycka upp sig. FA-cupmötet med Hull ger en bra möjlighet att bättra på självförtroendet. Tvåa!

CHANSNINGEN: Swansea

Southampton har levererat starka resultat i Premier League mot slutet, men huserar alltjämt på den nedre halvan av tabellen. Hasenhüttl satsar troligen på ligan och mönstrar knappast sin starkaste startelva i Wales. Bäddat för en hemmaknall – go Swansea!

Gå till Stryktipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se