Lördagens Stryktips är konstituerat enligt fyra delar. VM-kval, Damallsvenskan, Ettan Norra och Ettan Södra. Möte mellan Sverige och Kosovo på Friends Arena blir givetvis kupongens höjdpunkt där Blågult ska försöka hålla Spanien bakom sig. Mot 13 rätt!

Gå till Stryktipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Sverige – Kosovo | Speltips: 1

Vi inleder direkt med kupongens mustigaste fight. Sverige gick på en mina mot Grekland och nu gäller det att stapla trepoängare innan gruppfinalen borta mot Spanien. Hemma på Friends Arena är Blågult normalt ett pålitligt lag och med en till synes frisk Alexander Isak och Dejan Kulusevski i de främre leden får Kosovo oerhört svårt att hålla tätt. Gästerna förfogar över en del lirare med stort kunnande, men det räcker ändå inte för att lugga Sverige på poäng. Ettan är en stålspik i Stockholm.

Match 2: Georgien – Grekland | Speltips: 1X

Beröm ska tillfalla Grekland för den disciplinerade insatsen mot Sverige. Segern var grekernas första i detta VM-kval och ett kvitto på att utvecklingen sakta men säkert går åt rätt håll. Här väntar med det sagt en annan typ av matchbild och att föra tillställningar är inte något som gästerna är bekväma med. Georgien har stått för flera imponerande insatser under kvalets gång och mot ett torftigt Grekland ska Willy Sagnols mannar definitivt kunna bjuda upp till dans. Tvåan ser ut att få stort förtroende av svenska folket och då är det läge att vända på klacken. 1X spelas.

Match 3: Finland – Ukraina | Speltips: 2

Finland dansade i ett EM-kval men redan nu tycks verkligheten ha hunnit ikapp våra grannar i öst. I offensiv riktning åstadkommer Berguvarna inte särskilt mycket och känslan är att det vilar ett alldeles för stort ansvar på Teemu Pukkis axlar. Lyckas Ukraina hålla anfallaren i styr samtidigt som de sätter fart på bollen får Finland svårt att hänga med trots fördelen av hemmaplan. Malinovsky, Yaremchuk och Yarmolenko är alla potentiella matchvinnare hos gästerna och här väljer vi att ta ställning för de gulklädda. Spikad tvåa.

Match 4: Skottland – Israel | Speltips: 1X2

Två aktörer som känner varandra väl drabbar samman på Hampden Park. För femte gången på drygt ett och ett halvt år ska Skottland och Island gå i klinch. Via två raka segrar har värdnationen lagt beslag på andraplatsen med sina elva poäng, men bara en poäng bakom lurar lördagens kombattanter. Skottarna litar mycket till sin solida organisation, men den kommer att sättas på prov av Eran Zahavi och hans vapendragare i Israels offensiva led. Just Zahavi behöver inte många lägen för att sätta lädret i nät och då ettan sticker iväg behöver den omgående uppbackning. Helst hela vägen.

Match 5: Azerbajdzjan – Irland | Speltips: 1X2

Irland är en fotbollsnation med ungefär liknande förutsättningar som Skottland, men grabbarna från den gröna ön har förtvivlat svårt att prestera i kvalspel. Noll segrar på fem försök innebär att vi redan nu kan slå fast att VM i Qatar spelas utan gästernas medverkan och inte ens borta mot Azerbajdzjan går Irland säkra. Azerierna löste en pinne i det vändande mötet och i egen borg ska värdnationen inte underskattas. Sedan slutet på 2017 har Irland bara vunnit två bortamatcher alla kategorier – mot Gibraltar och Andorra – ett facit som säger allt om The Boys in Greens oförmåga. Plocka med hela spannet.

Match 6: Luxemburg – Serbien | Speltips: 1X2

Det är en nervkittlande drabbning som stundar på Stade de Luxembourg. Den lilla värdnationen har som bekant tagit enorma kliv i utvecklingen de senaste åren och vid seger mot Serbien ligger vägen mot VM i Qatar i vidöppen. Rodrigues, Martins och bröderna Thill är spelare som är skickliga nog för att kunna såra serberna. Dragan Stojkovic är emellertid det klart skickligare laget i grunden, något som också återspeglades i det vändande mötet (4-1), men på bortagräs blir det inte lika enkelt för gästerna. Här fick bland annat Portugal enorma problem och kan Luxemburg komma upp i liknande nivå denna afton är mycket vunnet. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

Match 7: Schweiz – Nordirland | Speltips: 1X

Farhågor fanns för hur Schweiz skulle klara sig utan före detta förbundskaptenen Vladimir Petkovic, men efter att Murat Yakin guidat alplandet till 0-0 med mersmak mot Italien försvann misstankarna. Samma resultat i den efterföljande kvalmatchen mot Nordirland var dock ingen höjdare och när nu samma opponent står på andra sidan i Genève får värdarna klara sig utan Granit Xhaka. Det är ett blytungt tapp då Xhaka mer eller mindre styr schweizarnas anfallsspel. Nordirland är som vanligt ett defensivt präglat lag och kan gästerna hålla ihop försvarsspelet denna afton är det inte otänkbart att de ånyo löser en pinne. 1X är att betrakta som en helgardering.

Match 8: Ungern – Albanien | Speltips: 1X

Kupongens sista VM-kvalmatch hämtas från Puskás Aréna där Ungern och Albanien ska mäta svärd. England har i praktiken redan plockat hem Grupp I, men där bakom är det kolossalt jämnt mellan dessa nationer och Polen. Albanien stod för en fin skalp i september när de lade Ungern på rygg och nu är det upp till värdnationen att visa var skåpet ska stå. Szoboszlai är en spelare som kan göra väldigt mycket av väldigt lite, men lyckas albanerna hålla honom i schack ska de inte underskattas. Ettan ser ut att sticka iväg och då är åtminstone krysset ett lämpligt komplement.

Match 9: KIF Örebro – Djurgården | Speltips: 1

Svensk klubblagsfotboll tar kupongen i mål och vi inleder med Damallsvenskan. KIF Örebro visar god dagsform och poängen i den senaste matchen borta mot Kristianstad (2-2) var urstark. Närkingarna kom då tillbaka från ett 0-2-underläge och kan värdinnorna visa samma fina moral denna lördag får Djurgården det hett om öronen. Stockholmarna är ett utpräglat hemmalag vilket återspeglas väl i raden 1-1-7 på resande fot. Det är en trend vi inte ser brytas på Behrn Arena. Ettan klarar sig gott och väl på egna ben.

Match 10: Hudiksvalls FF – Haninge | Speltips: 2

Damfotbollen lämnas därhän och istället riktas fokus mot ett Stockholmsderby från Ettan Norra. Hudiksvall är inne i en minst sagt negativ spiral där vi får gå tillbaka till början på juli för att hitta värdarnas senaste seger. Föga förvånande har formsvackan lett till en placering på återkvalsplats och vi är inte övertygade om att Hudik ändrar på det faktumet här. Haninge vann det vändande mötet med bekväma 2-0 och gästerna gynnas av att de kan spela mer avslappnat på Sparbanken Arena. Tvåan ser också ut att erbjuda smygvärde och då tar vi tillfället i akt. Tvåa.

Match 11: IF Sylvia – Karlstad | Speltips: 12

Målrik tillställning att vänta från Platinumcars Arena där Sylvia och Karlstad drabbar samman. Värdföreningen är ett i det närmaste bedrövligt bortalag med poängtapp i nio av tolv fighter, men hemma i Norrköping råder andra bullar. Här lades bland andra AFC Eskilstuna på rygg i kvalet mot Svenska Cupen, en fingervisning på vad Sylvia kan åstadkomma när de har sin dag. Karlstad är i viss mån med i kampen om andraplatsen men för att nå densamma krävs seger denna lördag. Tre poäng är inte en utopi för gästerna, men vi vågar inte utelämna ettan. Gubben (etta-tvåa) spelas.

Match 12: Torns IF – Ljungskile | Speltips: 2

Torns IF har länge legat krävt till i botten av Ettan Södra, men sedan nygamle tränaren Kalle Ringhov återtagit skutan har värdföreningens prestationer förbättrats avsevärt. Sju poäng av de senaste nio möjliga vittnar om detta, men denna lördag väntar en tuff opponent i Stångby. Ljungskile föll förvisso knappt senast mot Österlen, men dessförinna hade besökarna radat upp fem raka matcher utan nederlag. Här ska LSK:s tyngd kunna bli den avgörande faktorn och vi går all in på tvåan.

Match 13: Åtvidaberg – Utsikten | Speltips: 2

Anrika Åtvidaberg ligger och skvalpar i de nedre regionerna av Ettan Södra. Tillräcklig stabilitet finns för att kunna ordna kontraktet, men lördagens uppgift är en som Anton Tinnerholms gamla lag torde få svårt att hävda sig i. Utsikten är i allra högsta grad med i kampen om en plats i Superettan och Kiken är definitivt att anse som det bättre laget i grunden på Kopparvallen. Fyra raka segrar och bara ett insläppt mål under samma period är starka papper från göteborgarna som tar sin femte raka seger denna lördag. Tvåan lämnas allena.

Antal rader: 432 | Spelstopp: Lördag kl. 15.59

KUPONGENS SÄKRA: Sverige

Sverige är starka på nationalarenan och mot ett ihåligt Kosovo gör Blågult inga misstag. Ettan är en singlad sådan i huvudstaden.

CHANSNINGEN: Luxemburg

Luxemburg får här ett gyllene läge att gjuta hopp i VM-drömmarna. Serbien trivs normalt inte på resande fot och skrälläget till vänster är ett som inte får missas.

Gå till Stryktipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se