Speltips SuperLeague

  1. Speltips
  2. /
SuperLeague Författare: 2023-01-04T11:27:08+01:00

Den schweiziska fotbollen är på stark uppgång och klubblagen presterar allt bättre i europaspelet. Dessutom huserar ett antal svenska spelare i ligan. På speltips.se erbjuder vi speltips, statistik och senaste nytt från Raiffeisen Super League.

Speltips för SuperLeague

På speltips.se kan du ta del av vårt breda utbud av speltips från alla världens hörn. Våra rekare ser till att förse er följare med nödvändig information, statistik och senaste nytt. Schweiz är ett land som vuxit sig allt starkare inom fotbollen och på speltips.se kan du läsa speltips från deras inhemska liga, Super League.

Ligans popularitet

Super League är kanske inte en liga som många svenskar har särskilt bra koll på. Dess internationella omfång är inte speciellt stort och den enda reella storklubben är Basel, som visserligen brukar göra fina resultat i Champions League. Men fotbollen är på uppgång i Schweiz, vilket även smittar av sig en del på ligans popularitet då man har ett publiksnitt på hela 10 000, vilket är bra sett till landets befolkning. Däremot sänds inga matcher härifrån i svensk tv.

SuperLeagues historia

Schweiziska mästerskapen i fotboll började hållas redan 1897 men det var inte förrän efter instiftandet av professionell fotboll i landet 1931 som man fick en riktig inhemsk högstaliga. Ligan har därefter bytt både skepnad och namn vid ett antal tillfällen och heter idag Raiffeisen Super League, där Raiffeisen är sponsornamn. Mesta mästare i ligan är Grasshopper med 27 titlar.

Så ser Super League ut idag

Schweiziska ligan innehåller idag 10 lag där de fyra största är Basel, Young Boys, Zürich och Grasshopper. Ligan är dessutom hem till tre svenska spelare, Emil Bergström, Alexander Fransson och Alexander Gerndt. Som sagt så är fotbollen på uppgång i Schweiz vilket smittar av sig på klubbarnas prestationer. Ligan återfinns på 12:e plats på UEFA:s ligaranking och regerande mästaren Basel är kvalificerade för slutspelet i Champions League.