Speltips Süper Lig

  1. Speltips
  2. /
Süper Lig Författare: 2021-11-03T14:15:07+01:00

Turkiska Süper Lig är ligan som bjuder på några av Europas absolut hetaste derbymatcher och dessutom ligan som innehåller såväl ”nutida” som gamla storspelare. På speltips.se kan du ta del av flertalet speltips från denna stekheta liga. Alla våra betting tips från Süper Lig är helt utan kostnad!

Bettingsidor med odds på Süper Lig

Speltips för Süper Lig

Speltips.se erbjuder dig som följare ett brett och varierat utbud av speltips från världens alla hörn. Vår ambition är att växa ytterligare framöver och vi tar ett stort steg genom att bredda utbudet av ligor. Som en del av denna satsning kommer vi att erbjuda flertalet speltips från den heta turkiska förstadivisionen Süper Lig, som är känd för att bjuda på rykande heta derbytillställningar. Våra betting tips från Süper Lig är givetvis helt utan kostnad och kommer med senaste nytt, analyser och marknadens bästa odds på turkisk fotboll överlag.

Ligans popularitet

Süper Lig har kanske inte riktigt fått det erkännande man förtjänar internationellt och i Sverige, trots att ligan är oerhört stor och populär i hemlandet. De tre storklubbarna Galatasaray, Besiktas och Fenerbahce har otroligt passionerade och hetlevrade fans vilket skapar ett galet tryck på läktarna, inte minst i derbymatcherna lagen emellan. De turkiska storklubbarna brukar ofta vara med och utmana i de europeiska turneringarna, och även ute i Europa har man gång på gång visat prov på exemplariskt publikstöd. Våra insatta experter har givetvis koll på toppfotbollen i Turkiet och ni kan naturligt räkna med betting tips från Süper Lig när det vankas stormatcher.

Süper Ligs historia

Turkiska ligan grundades 1959 och innehöll till en början 16 lag under namnet Milli Lig. Säsongen 1963-64 bytte ligan namn till 1.Lig, ett namn som stod sig fram till säsongen 2000-2001, då det nuvarande namnet Süper Lig antogs. Endast sex lag har lyckats vinna ligan genom historien; Galatasaray, Fenerbahce, Besiktas, Trabzonspor, İstanbul Başakşehir och Bursaspor. Galatasaray är mest framgångsrika med hela 23 titlar, tätt följda av Fenerbahce med 19 ligatitlar.

Så ser Süper Lig ut idag

Süper Lig rankas idag som Europas 11:e bästa liga och de tre storklubbarna Galatasaray, Besiktas och Fenerbahce lyckas ständigt locka till sig storstjärnor. Det har vi onekligen fått uppleva de senaste säsongerna. Stora stjärnor som Samuel Eto’o, Didier Drogba, Drogba, Pepe, Quaresma, Demba Ba och Mario Gomez är ett par kända fotbollsspelare som valt att spela i den turkiska högstadivisionen under senare år. På senare tid har ligan blivit betydligt jämnare, de mindre klubbarna har tagit stora steg i utvecklingen, samtidigt som man kan argumentera för att storklubbarna tappat enhel del spets och bredd. På det stora hela är dock Süper Lig en liga av ruskigt hög kvalité, inte minst när det kommer till landets exemplariska supporterkultur. På den fronten har övriga europeiska länder en hel del att lära från turkarna.