Speltips Süper Lig - Dagens bästa betting tips & Süper Lig tips

Speltips Süper Lig

/Süper Lig
Süper Lig2018-02-28T11:47:34+01:00

Turkiska Süper Lig är ligan som bjuder på några av Europas absolut hetaste derbymatcher och dessutom ligan som innehåller såväl ”nutida” som gamla storspelare. På speltips.se kan du ta del av flertalet speltips från denna stekheta liga.

Speltips för Süper Lig

Speltips.se erbjuder dig som följare ett brett och varierat utbud av speltips från världens alla hörn. Vår ambition är att växa ytterligare framöver och vi tar ett stort steg genom att bretta utbudet av ligor. Som en del i denna satsning kommer vi att erbjuda flertalet speltips från den heta turkiska ligan, Süper Lig.

Ligans popularitet

Süper Lig har kanske inte riktigt fått det erkännande man förtjänar internationellt och i Sverige trots att ligan är oerhört stor och populär i hemlandet. De tre storklubbarna Galatasaray, Besiktas och Fenerbahce har otroligt passionerade och hetlevrade fans vilket skapar ett galet tryck på läktarna, inte minst i derbymatcherna lagen emellan. Süper Lig går däremot inte att se på någon svensk tv-kanal.

Süper Ligs historia

Turkiska ligan grundades 1959 och innehöll till en början 16 lag under namnet Milli Lig. Säsongen 1963-64 bytta ligan namn till 1.Lig. Ett namn som stod sig fram till säsongen 2000-01, då nuvarande namnet Süper Lig antogs. Endast fem lag har lyckats vinna ligan genom historien, där Galatasaray är mest framgångsrika med 20 titlar, tätt följda av Fenerbahce med 19 ligatitlar.

Så ser Süper Lig ut idag

Süper Lig rankas idag som Europas 10:e bästa liga och de tre storklubbarna Galatasaray, Besiktas och Fenerhace lyckas ständigt locka till sig storstjärnor. Stora stjärnor såsom Pepe, Ricardo Quaresma och Arda Turan är verksamma i ligan, liksom gamla storspelare som Samuel Eto’o och Emanuel Adebayor. Regerande mästare är Besiktas.

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok