Speltips Svenska Cupen

  1. Speltips
  2. /
Svenska Cupen Författare: 2023-01-04T11:29:26+01:00

Svenska Cupen är en tävling på stark uppgång. Östersunds framgångar i Europa som möjliggjordes just på grund av cupen lär ha stärkt de andra lagens inställning till Sveriges näst tyngsta klubblagstitel. På speltips.se kan du ta del av våra betting tips från denna cup när den nu sätter igång under våren.

Bettingsidor med Svenska Cupen

Unibet logo

 100 kr gratisspel

Maxbonus: Sätt in 100 kr – Få 100 kr i gratisspel

Omsättningskrav: 1x bonus, minsta odds 1.0

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Enormt spelutbud och liveodds

  • Läs mer om Unibet
Betfair logo

Spela för 100 kr – Få 100 kr

Maxbonus: Sätt in 100 kr – Spela för 200 kr

Minsta odds 1.5

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Stort spelutbud och höga odds

  • Läs mer om Betfair

Speltips för Svenska Cupen

Speltips.se tillhör en av de främsta aktörerna i Sverige inom speltips på internationell och nationell fotboll. Våra rekare delar ständigt med sig av speltips, statistik och information från de intressanta matcherna. Under våren drar Svenska Cupen igång och vi erbjuder flera betting tips från matcherna.

Alla våra odds tips på Svenska Cupen är gratis trots att våra rekare har många års erfarenhet av betting och Svenska Cupen. Du får alltså högkvalifikativa betting tips utan någon som helst kostnad. Vi försöker täcka de flesta matcherna från Svenska Cupen, framförallt under slutspelet.

Ligans popularitet

Svenska Cupen har inte historiskt sett haft ett särskilt stort erkännande inom svensk fotboll. Trots att det är den näst tyngsta titeln i svensk klubblagsfotboll har den haft svårt att locka publik och medieintresse. Men sedan reformeringen för några år sedan har man tagit steg i rätt riktning och prestigen har blivit större. Speciellt med tanke på det faktum att cupvinnaren numera tilldelas en plats i kvalet till Europa League. Sändningsrättigheterna ägs av Cmore.

Svenska Cupens historia

Svenska Cupen har spelats ända sedan år 1941. Första lag att bli mästare var då Helsingborgs IF. Däremot tog cupen ett 14 år långt uppehåll mellan 1953 och 1967, innan man åter startade upp och har sedan dess spelats varje år. Inför säsongen 2013 gjorde man om tävlingsformatet och införde kvalspel samt gruppspel enligt höst/vårformat. De 32 lagen som kvalificerar sig för gruppspelet delas in i åtta grupper där varje gruppvarje avancerar till slutspelet. Mesta mästare i Svenska Cupen är Malmö FF med 14 titlar. AIK har näst flest titlar med 8 st.

Så ser Svenska Cupen ut idag

Som sagt så har Svenska Cupen tagit stora kliv de senaste åren sedan reformeringen 2012/13. Ett allt större publikintresse kan tydas och fler lag ger cupen det erkännande den förtjänar. Till skillnad från Allsvenskan, där Malmö FF dominerat kraftigt på senare år, så har Svenska Cupen bjudit på flera olika vinnare de senaste åren. Regerande mästare är Östersund som genom sin vinst kvalificerade sig för Europa League där man gjort stor succé.

Kommande matcher i Svenska Cupen