Sverige besegrade Kosovo och tog tre nya poäng i kampen om en plats i Qatar VM 2022. Zlatan Ibrahimovic stod för två nya assist sedan återkomsten.

Det var ett bättre Sverige som kom ut i Kosovo under söndagskvällen. Emil Forsberg gjorde en mycket stabil insats och Janne Anderssons drag med att byta spelare på den positionen blev lyckad. Sverige hade återigen Zlatan Ibrahimovic på planen och den svenske storstjärnan stod inte bara för en fin insats i sig utan noterades också för två nya assist. Zlatan har nu gjort tre assist på två VM-kvalmatcher efter comebacken. I övrigt var det ett fokuserat och mer samspelat Sverige som bärgade alla tre poäng på huvudstadsarenan i Kosovo.

Kosovo – Sverige 0-3: Augustinsson, Isak, Larsson

Sverige toppar kvalgruppen

Sverige toppar sin VM-kvalgrupp efter två spelade matcher. Vinsterna mot Georgien och Kosovo, som är lagen utanför den tippade toppstriden, är viktiga inför fortsättningen och bäddar för gruppledningen. Svenskarnas största utmanare heter Spanien och skuggar tätt bakom på fyra inspelade poäng. Stornationen var återigen nära på att tappa tunga poäng när man låg i underläge mot Sveriges tidigare motståndare Georgien. Spanjorerna vände dock underläget och vann tillslut efter Dani Olmos sena avgörande.

Sverige leder gruppen på sex inspelade poäng. Två poäng bakom Janne Anderssons landslag hittar vi gruppfavoriten Spanien på fyra poäng, efter att man tappat poäng i den första kvalmatchen mot Grekland tidigare i veckan.