I sommar väntar EM för Sverige. Nu kommer beskedet om att spelplatserna flyttas från Dublin och Bilbao till St Petersburg och Sevilla, två värdar som kan fylla arenorna betydligt mer.

Sveriges matcher i EM slutspelet i sommar flyttas. Ingen av Sveriges tänkta spelorter kunde möta kraven för att ta in tillräckligt med publik på arenorna. Matcherna flyttas från Dublin och Bilbao till St Petersburg och Sevilla. I Sevilla har bland annat Champions League-möten spelats under säsongen, för att undvika den allra kraftigaste smittspridningen. Sverige möter Slovakien och Polen i St Petersburg medans mötet mot Spanien spelas i Sevilla, på motståndarnas hemmaplan precis som tidigare tänkt, då Bilbao.

Resan dit är ju inte så lång och förhoppningsvis innebär det många svenska supportrar på matcherna. Jag hoppas att vi får se svenskar på plats, säger landslagsbacken Mikael Lustig.

Sankt Petersburg fyller sin arena med 75 procent publik i EM, vilket öppnar för de svenska fansen.

Janne Andersson: ”Goda minnen från St Petersburg”

Sveriges förbundskapten Janne Andersson välkomnade de spikade spelorterna med glädje. Sankt Petersburg är en spelplats som Janne Andersson minns tillbaka på som ett lyckat mästerskapsminne. Under VM 2018 slog det svenska landslaget Schweiz där med 1-0. Det återstår att se vart det svenska herrlandslaget får bo under sommarens EM, eftersom först tänkta boendet i Dublin nu inte är ett alternativ längre.

Det finns ingen deadline men vi behöver fatta ett beslut så fort som möjligt, utan att stressa iväg. Det viktiga är att det ska bli riktigt, riktigt bra. Jag är helt övertygad om att Uefa kommer hjälpa till väldigt mycket, säger landslagschef Stefan Pettersson till Sportbladet.