HockeyAllsvenskan börjar ta form inför slutspelet och med sju matcher kvar att spela har vi en seriesegrare. 24 poäng före tvåan är Timrå klar etta och nu går man för poängrekordet.

En imponerande säsong har fått sitt kvitto. Timrå är seriesegrare i HockeyAllsvenskan efter en makalöst stark säsong, där man i skrivande stund är 24 poäng före tvåan i serien. Det återstår sju matcher av säsongen, men frågan har inte varit om, utan bara när Timrå skulle avgöra serien. Laget har tagit 108 (!) poäng hittills och nu går man för att överta Björklövens poängrekord – efter segern mot Modo under gårdagen. Säsongen är långt ifrån över trots seriesegern, det återstår som sagt sju omgångar i grundserien innan det är dags för slutspelet. Timrå har goda möjligheter att stå som segrare även där – och laget närmar sig en comeback i SHL.

Vill slå Björklövens poängrekord

Den imponerande säsongen från Timrå har inte bara bäddat för seriesegern i HockeyAllsvenskan, utan också för att man kan slå ett och annat rekord. Efter den förkrossande 8-0 segern mot AIK i veckan var det nära och Timrå följde upp det med en förväntad och mycket stark seger mot Modo – vilket ledde till den klara ligasegern. Nu siktar man in sig på att slå Björklövens poäng rekord under de sju avslutande omgångarna. Timrå står på 108 poäng och rekordet att slå är fjolårets poängskörd av Björklöven, 121. Timrå laddar för slutspelet som inleds i slutet på mars.