Publicerad: 13 maj 2021 kl 10.00

Ny överkörning bäddade för framgångar. Timrå är klara för SHL efter ny storseger och avgörande 4-1 i matcher under kvalserien mot Björklöven.

Timrå fick tuffaste möjliga start på den här kvalserien och underläge 0-1 i matcher. Man skulle dock bestämma sig för att vända det underläget och Timrå kvitterade till 1-1 i matcher innan matchserien fick ett långt uppehåll på grund av pandemin och smitta i båda lagen. Kvalserien återupptogs och därefter har Timrå varit det klart bättre laget. Efter att serien återupptogs radade Timrå upp överlägsna segrar – och kvalificerar sig för SHL på ett rättvist sätt. Det var lyckliga miner efter slutsignalen.

Jonathan Dahlén sammanfattade det bra med: Jag tycker om alla så mycket. Det är ett helt sjukt underbart lag och fortsätter: 

Vi hade bestämt oss. Vi hade ett mål och nu har vi uppnått det, säger Jonathan Dahlén till SVT Sport.

Oklar framtid för stjärnan

Timrås Jonathan Dahlén stod i centrum under hela säsongen men framförallt under gårdagen när avgjordes. Hur stjärnans framtid ser ut efter uppflyttningen är dock oklar. Dahlén står utan kontrakt för tillfället och är inte helt säker på sin framtid efter slutsignalen mot Björklöven.

Det kan jag inte svara på just nu tyvärr. Jag har inget kontrakt någonstans, så jag får se till att inte skada mig på firandet, säger han till SVT.

Dahlén vittnar om att laget satte ett mål för säsongen och nådde upp till förväntningarna. Laget visade en otrolig klass i kvalseriens tre avslutande matcher. Lagkemi, moralen i gruppen och kämparglöden är nycklarna enligt Jonathan Dahlén. Timrå är klara för SHL och det återstår att se om stjärnan följer med laget upp.