Tisdagens åttondelsfinaler i Champions League bjöd både det ena och det andra. Supertalangen blev målskytt i Rom och Chelsea slog Atletico Madrid efter ett omtalat mål.

Regerande mästarna Bayern München levde upp till förväntningarna i Rom efter en första halvlek som mer eller mindre avgjorde dubbelmötet. Robert Lewandowski inledde målskyttet för den tyska giganten, som så många gånger förut, och sedan rullade det bara på. Bayern vann matchen i Italien med 4-1 och har ett järngrepp om kvartsfinalplatsen inför matchen i München den 17 mars.

Lazio – Bayern München: Correa 49′ / Lewandowski 9′, Musiala 24′, Sane 42′, Acerbi (självmål) 47′

Den andra åttondelsfinalen spelades på neutral mark i Bukarest, Rumänien. Atletico Madrid tog emot Chelsea där favoritskapet svängde en del inför matchen. Det skulle bli en tight tillställning där Diego Simeone valde att ställa sitt lag lågt i banan och hoppas på att utnyttja omställningarna. Den spanska giganten lyckades inte alls med sin matchplan och istället var det Chelsea som gjorde matchens enda mål. Thomas Tuchels Chelsea tar genom Olivier Girouds mål ett fint grepp om den här åttondelsfinalen inför dubbelmötet i England den 17 mars.

Atletico Madrid – Chelsea: Giroud 68′

Kvällens åttondelsfinaler

Den första omgången av åttondelsfinaler skall fastställas under onsdagen. Här ser vi fyra lag som ännu inte gått in i slutspelet när Borussia Mönchengladbach möter Manchester City och Atalanta möter Real Madrid. Samtliga lag från Storbritannien har tvingats till neutral plan med tanke på omständigheterna, därför spelas mötet mellan Borussia Mönchengladbach och Manchester City på neutral plan (Puskas Arena, Ungern). I Italien, på Gewiss Stadium i Bergamo, tar Atalanta emot ett mycket skadedrabbat Real Madrid. Vi har en mycket intressant kväll framför oss och nedan kan ni ta del av information kring matcherna.

Borussia Mönchengladbach –  Manchester City: 

  • Matchstart 21.00
  • Puskas Arena, Ungern
  • TV6 / Viaplay
  • Speltips: https://speltips.se/speltips-24-2-infor-borussia-mgladbach-manchester-city-vi-valjer-sida

Atalanta – Real Madrid:

  • Matchstart 21.00
  • Gewiss Stadium, Italien
  • Viasat Premium / Viaplay
  • Speltips: https://speltips.se/speltips-24-2-infor-atalanta-real-madrid-skadelaget-ar-katastrof