Sista gruppspelsmatcherna från Champions League ska liras under veckan. Flera hyperintressanta bataljer är i görningen där bland annat Marseille – Tottenham och Sporting – Frankfurt sticker ut lite extra. Förutom sex matcher från “den där Champions” hittas också dubbla Championship-bataljer för att ta bongen i mål. En kupong som också är kryddad med 250 000 kronor i extrapengar. Analyserat och klart, nu kör vi!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Marseille – Tottenham | Speltips: 1X2

Spurs toppar Grupp D inför avslutande rundan. Topp 2-positionen hänger dock på en extremt skör tråd. Vinner Marseille hemma på mäktiga Stade Vélodrome finns risk att London-klubben trillar bort från ett fortsatt spel i Champions League vilket givetvis skulle vara ett enormt misslyckande. Fransmännen har en tröttsam trend överlag när det kommer till inspelade poäng i ligan samt en blytung 1-2-torsk i CL mot Frankfurt i förra veckan. Sett till underliggande nuffror är det hursomhelst smått osannolika förluster och poängtapp som kunnat noteras och visst finns en hel del som talar för att värdarna studsar tillbaka snabbt, möjligen redan här. Tätt och jämnt att vänta. 1X2.

Match 2: Sporting – Eintracht Frankfurt | Speltips: 1X

Frankfurt tog sista chansen att haka på i kampen om slutspelsplåtar då Marseille kunde slås tillbaka hemmavid. 2-1-viktorian mot det franska sydkustlaget gör att Eintracht vid seger i Portugal definitivt är klara för kommande runda men det blir lättare sagt än gjort. Sporting i Lissabon blir ett ruskigt test. Arrangörsklubben har tillbaka sin fixstjärna Pedro Goncalves (avstängd senast) och när lagen möttes på tysk mark vann portugiserna tämligen enkelt med hela 3-0. 1X känns faktiskt som en stabil väg att gå.

Match 3: Liverpool – Napoli | Speltips: 1

Anfield bjuder in till match. De himmelsblå besökarna har gått fram som en ångvält under hösten och visar smått galna 13 raka segrar i alla tävlingar. Gästerna laddade upp inför resan till England med att krossa Sassuolo hemma i ligan (4-0). Ett redan väloljat bortalag har blivit ännu vassare efter att Victor Oshimen kommit tillbaka från skada och målat sex gånger om under lagets fem senaste matcher. Napoli ställs mot tabelltvåan Atalanta i Serie A kommande omgång. Därmed finns det en del fog för att tro på rotation av coach Spalletti här. Napoli är nämligen, precis som Liverpool, redan klara för knockout-spel i tävlingen. För britterna betyder denna kamp desto mer. Liverpool fick på läppen av Leeds i ligan nyligen och fortsatt svajar Klopps bygge. Att visa upp sig från sin bästa sida i denna batalj är därmed av största vikt. Ett motiverat hemmalag ska ha väldigt goda chanser att vinna. Bra etta.

Match 4: Rangers – Ajax | Speltips: X2

Rangers är Grupp A:s stora slagpåse. Glasgow-klubben har varit direkt usla hittills vilket noll inspelade poäng och 1-19 i målskillnad är ett tydligt bevis på. Chansen att nypa tredjeplatsen från Ajax finns fortsatt men då måste Colak och hans lagkompisar vinna med minst fyra bollar och det kommer såklart aldrig ske. Ajax har å sin sida inte levt upp till hypen. Amsterdams stolthet har varit chanslösa mot såväl Liverpool som Napoli. I ett kommande Europa League-slutspel har ändå gästerna en fin chans att kliva långt. På Ibrox löser Alfred Schreuder och hans manskap minst en pinne. X2 är ett lås.

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Bayern München – Inter | Speltips: 1X2

Sista omgången från Grupp C är betydelselös sett till lagens placeringar. Bayern kommer sluta etta och Inter ramlar med som grupptvåa. Tyskarna körde över Mainz i ligan under helgen. 6-2-skalpen på Allianz var ett rejält styrkebesked såklart. Bra läge för värdarna att därmed lufta lirare från start som Coman, Stanisic, Gravenberch med flera. Inter å sin sida tar sig hit med förträfflig form. Milano-klubben visar 6-1-0 och 19-7 i målskillnad över de sju senaste i alla tävlingar. Däribland en seger mot Barcelona. Att räkna bort besökarna under rådande förutsättningar är därmed dumt och tvåan kommer fullsmetad med spelvärde. Helgardera och håll tummarna för en bortaknall i Bayern.

Match 6: Viktoria Plzen – Barcelona | Speltips: X2

Barcelonas gruppspel i Champions League är ett enda stort misslyckande. Xavi har inte lyckats föra sina styrkor till slutspelet i tävlingen utan får istället ta nya tag via Europa League i år igen. Viktoria Plzen är sista motståndare denna CL-säsong och tjeckerna har, precis som väntat, varit chanslösa i konkurrensen. När dessa klubbar stångades på Camp Nou kunde katalanerna tämligen enkelt lösa en 5-1-skalp och även om Barca lirar denna dust på halvfart ska det extremt mycket till för att Plzen ska kunna roffa åt sig gruppspelets första poäng. Tvåan först, men krysset kan gott övervägas.

Match 7: Bristol City – Sheffield United | Speltips: 1X2

Sheffield United lyckades, efter sex raka matcher utan seger i The Championship, bryta den hemska förtrollningen och vinna med 2-0 borta mot WBA. Ndiaye och McBurnies tidiga mål stod sig hela vägen in i mål och The Blades trea innebär att klubben från stålstaden befäste sin position som ett topp 4-lag i en mindre haltande tabell. Bristol City har, efter en bra start på säsongen, rasat ihop något. Hemma är ändå The Robins tämligen starka och har löst minst poäng vid sex av nio tillfällen. X2 öppnar kalaset men finns tillgång till djupare plånbok, hela.

Match 8: West Bromwich – Blackpool | Speltips: 1

WBA är den engelska andradivisionens stora gåta. Hemmalaget visar magnifika underliggande siffror men det lyfter inte för värdarna. West Bromwich var topptippade inför säsongen men efter 17 spelade matcher hittas laget som jumbo. Att Carlos Corberán tagit över ansvaret som coach har på kort tid ännu inte gett någon effekt men på sikt är såklart inte The Baggies ett sällskap som kommer husera runt nedflyttningsplatser. Blackpool hemma på The Hawthorns är ett lämpligt byte i jakten på treor. The Seasiders gör det bra och har två raka vinster med sig inför denna batalj. Sett spelare för spelare är det ändå klar fördel WBA och kan bara hemmalaget få ihop sina saker och dessutom få någorlunda utdelning är det segerdags. Ettan är en utmärkt spik att avsluta med!

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:59

KUPONGENS SÄKRA: West Bromwich

WBA:s säsong är sensationell i negativ bemärkelse. Nästan alla underliggande siffror visar på ett topplag medan utfallet är precis motsatt. Det kommer vända för klubben och chansen till tre poäng mot Blackpool är väldigt god. Fin spik.

CHANSNINGEN: Inter

Bayern München och Inter är redan klara som etta respektive tvåa i sin CL-grupp och inställningen här kan därmed ifrågasättas något. Med tanke på detta är därför tvåan till låg procent ett fullkomligt lysande skrälltecken som måste finnas med.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se