250.000 i extrapengar gör fredagens Topptips till ett ännu mer högoktanigt sådant. Som om inte skattkistan vore nog ploppar dessutom lag som Milan, PSG, Bayern München och West Bromwich upp längs resans väg. Vi har tagit ut en spännande väg mot åtta gröna bockar!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Lazio – Milan | Speltips: 2

Det vill sig inte riktigt för Lazio. Segern mot Bayern München var en stark insats från Sarris gäng, men därefter har prestationsnivån sjunkit med flera hack. Efter den orättvisa viktorian mot Torino föll romarna tillbaka i förlorande hjulspår mot Fiorentina och fredagens uppgift mot Milan blir inte heller enkel. Rossoneri förtjänade samtliga poäng senast mot Atalanta (1-1) och med ett bättre truppläge än på länge är det dags för gästerna att studsa tillbaka i den eviga staden. Leao är en spelare som kan avgöra detta på egen hand. Tvåan spikas till vad som ser ut att bli vettig procent.

Match 2: Monaco – PSG | Speltips: 1

Tungt rivalmöte i Ligue 1 där Monaco ges sista chansen att försöka sätta stopp för PSG:s väg mot ligatiteln. Inför fredagens tungviktsmöte skiljer det 13 poäng mellan aktörerna, men man ska ha med sig att PSG har en kommande Champions League-retur mot Real Sociedad att ta hänsyn till. Ligaspelet kan därför bli lidande och Monaco tar normalt inga fångar hemma på Stade Louis II. Här är grabbarna från furstendömet erkänt starka och till låg procent är ettan ett tecken som omgående hittar in i värmen. Det gör även tvåan i en troligen målrik historia.

Match 3: Freiburg – Bayern München | Speltips: 2

Efter ett par bottennapp i rad studsade Bayern München tillbaka senast mot RB Leipzig. 2-1-segern var blytung i jakten på Bayer Leverkusen och med en viss Harry Kane på topp krävs det inte särskilt mycket för att Bayern ska hitta nätet. Gästerna förtjänar det tunga favoritskapet borta mot Freiburg, men inte till vilken procent som helst. Värdföreningen har hög kapacitet och lyckas Christian Streich sätta sin defensiv kan de hemmahörande ta sig in i huvudet på gästerna. Krysset sällskapar den hårt streckade tvåan.

Match 4: Celta Vigo – Almería | Speltips: X

Bottenmöte från La Liga där det tveklöst är Celta Vigo som har störst press på sig. Galicierna har bara vunnit fyra av sina 26 ligamatcher och även om de underliggande siffrorna är positiva har Benítez mannar otroligt svårt att vinna fotbollsmatcher. När jumbon kommer på besök förväntas Celta göra processen kort, men Almería har med det sagt också underpresterat xPTS. Gästerna står fortfarande kvar på pinsamma noll vinster, men mot slutet har insatserna höjts med flera hack. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå när ettan drar iväg.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: West Bromwich – Coventry | Speltips: 1

Viktiga poäng står på spel i The Championship där West Bromwich och Coventry krigar om playoff-platserna. För närvarande har de förstnämnda en sådan i egna händer och det är onekligen på The Hawthorns som grunden ska läggas för kval mot Premier League. Coventry kan spela jämnt med vilket lag som helst när de har sin dag, men efter 0-3 senast mot Preston är The Sky Blues pressade att gå framåt i Birmingham. Då bör West Bromwichs sylvassa kontringsspel kunna komma väl till hands. Ettan streckas sunt och är definitivt spikmaterial.

Match 6: Westerlo – Charleroi | Speltips: X

Ovisst möte i belgiska Jupiler League där vi dock ställer oss tveksamma till Westerlos något stora favoritskap. Värdföreningen har bara en seger på sina fyra senaste och sett till Expected Points – förväntat antal poäng – har Westerlo haft marginalerna på sin sida. Det har däremot inte Charleroi som förtjänar att ligga högre upp i tabellen. Gästerna är inte på samma nivå som för ett par säsonger sedan, men när det ligger retroaktiv utdelning i korten går det inte att blunda för högersidan. X2 eller alla tecken.

Match 7: Chaves – Arouca | Speltips: X

Chaves har fyra poäng upp till säker mark i Primeira Liga. De hemmahörande får inte defensiven att stämma där ett snitt på över två insläppta mål per match är en rungande anledning till varför värdarna för närvarande trillar ur finrummet. Hemmaplan är dock en faktor att ta i beaktande när Arouca kommer på besök denna fredag. Gästerna har sitt på det torra på den övre halvan, men det ska raskt påpekas att det är betydligt närmare till bottenstriden än vad det är till Europaplatserna. Tvåan är ingen favorit att hålla i handen. Gärna alla tecken.

Match 8: Sporting Gijón – Albacete | Speltips: 2

Tillbaka till Spanien men denna gång är det Segunda División som ska synas. Sporting Gijón är med i racet om playoff-platserna mot La Liga, men mot slutet har prestationskurvan tagit en oroväckande negativ törn. Samtidigt börjar Albacete att röra på sig efter den svaga starten. Gästernas omställningsspel är oerhört vasst när de får träff och det måste poängteras att Albacetes xPTS är lika bra som fredagens kombattanters. När tipparna stirrar sig blinda på tabellen uppstår sagolikt spelvärde till höger. X2 blir vårt val!

Antal rader: 144 | Spelstopp: 20:29

KUPONGENS SÄKRA: West Bromwich

West Bromwich är urstarka på egen mark och mot ett Coventry som föll med 0-3 senast mot Preston gör värdarna inga misstag. Ettan är en kalasspik.

CHANSNINGEN: Almeria

Almería har förtjänat mer än vad tabellen ger sken av. I en förmodat passande matchbild mot Celta Vigo gillas spelvärda X2 skarpt.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se