Fredagens Topptips blir i vanlig ordning en rundvandring på kontinenten. Girona, Inter, Stuttgart och Nice är alla storheter som ska in i elden. Den sista omgången i Serie B står också för dörren liksom flera matcher från lägre rankade ligor. Häng med på resan!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Alavés – Girona | Speltips: X2

Girona fortsätter att gå oerhört starkt i La Liga. 4-2-segern mot Barcelona var den andra raka triumfen mot regionsrivalen och gav katalanerna pole position i kampen om andraplatsen. Míchel gör ett alldeles strålande jobb med de rödvita som hoppas fortsätta på inslagen väg när Alavés står på andra sidan denna fredag. Baskerna trivs normalt bra på sin hemmaplan där den solida defensiven sticker ut, men här råder det ingen tvekan om att Girona har mer att spela för. Tvåa eller X2.

Match 2: Frosinone – Inter | Speltips: 1X2

Inter har redan lagt beslag på Scudetton och kan således slappna av under avslutningen i Serie A. Simone Inzaghis manskap har varit minst två nivåer bättre än alla kombattanter i det italienska finrummet, men när motivationen försvunnit vill vi inte spika Nerazzurri till vilken procent som helst mot Frosinone. Nykomlingarna är fortfarande inte säkra i bottenstriden, men här ges ultimata förutsättningar att försöka lägga ett lag av Inter kaliber på rygg. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

Match 3: Augsburg – Stuttgart | Speltips: 2

Bayer Leverkusen får de största i rubrikerna i Bundesliga, men även Stuttgart förtjänar ett stort omnämnande. Sebastian Hoeness har åstadkommit något alldeles extra med de vitröda som faktiskt kan lugga självaste Bayern München på andraplatsen om de sköter sina kort rätt. Med Guirassy och Undav på topp finns en duo vars spetsegenskaper inte motsvaras hos Augsburg. Värdarna har spets i Demirovic, men spelare för spelare är Stuttgart det bättre laget. Tvåan ligger nära till hands.

Match 4: Nice – Le Havre | Speltips: 1X2

Under hösten såg Nice ut att vara en outsider i kampen om ligatiteln. Fariolis manskap släppte knappt till en målchans, men när vintern tog vid har grabbarna från rivierat dalat i sina prestationer. En Europaplats ska värdföreningen fortfarande kunna nå, men det blir inte enkelt att brottas med Le Havre. Gästerna är motiverade i sin jakt på nytt kontrakt och lyckas de stänga ytorna för Nice är mycket vunnet. Ettan streckas på tok för hårt för att spikas. Alla tecken åker med från start.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Brest – Reims | Speltips: 1X2

Reims bröt samarbetet med Will Still efter att ha gått kallt under våren. Känslan är att det är ett beslut som ledningen kan få ångra, men under fredagen gillas gästernas skrällchans borta mot Brest. De sistnämnda har haft problem i matchbilder där de förväntas vara spelförande och när en sådan uppgift ligger i korten denna afton är det dags att dra öronen åt sig. Särskilt när ettan sticker iväg som den gör. Ito är en möjlig matchvinnare för Reims som förtjänar större förtroende. Alla tecken ska med.

Match 6: Doncaster – Crewe | Speltips: 12

Doncaster sitter i förarsätet efter att ha vunnit den första playoff-semifinalen mot Crewe med 2-0. Värdarna kommer därför att få en passande matchbild framför sig i returen på hemmaplan, men i en match som Rovers har råd att förlora med en bolls marginal men ändå ta sig vidare vågar vi inte spika ettan. Crewe kan mycket i sina bästa stunder och gästerna från Alexandra ska inte räknas bort helt och hållet. Ettan är ett sunt utgångstecken. Tvåan är en lika sund garderingar på större system.

Match 7: Spezia – Venezia | Speltips: 1

Den sista omgången i Serie B går av stapeln denna fredag. Det är i vanlig ordning oerhört jämnt runt de olika strecken och för Venezias del gäller det att plocka tre poäng för att kunna vara med och hugga på direktplatserna till Serie A. Gästerna med de vackra tröjorna är att räkna med, men mot ett motiverat Spezia kommer ingenting gratis. Värdarna har inte sitt på det torra vad gäller nytt kontrakt, men i kraft av hemmaplan gillas den lågt streckade ettan en hel del. Den vågade chansspikar Spezia.

Match 8: Saint-Étienne – Rodez | Speltips: 12

Saint-Étienne har en direktplats till Ligue 1 egna händer om de sköter avslutningen på rätt sätt. Den näst sista omgången sparkar igång denna fredag när den forna storklubben tar emot Rodez på hemmaplan. Tre poäng innebär att gästerna hakas av i kampen om direktuppflyttning, men oävna är inte de tillresta. Kupongen erbjuder gott om spikalternativ och när St. Étienne har gått bort sig i liknande fighter tidigare drar vi oss för att spika ettan. Den lågt streckade tvåan agerar komplement.

Antal rader: 144 | Spelstopp: 20:29

KUPONGENS SÄKRA: Stuttgart

Stuttgart kan sluta före Bayern München vilket är en rejäl morot under slutet i Bundesliga. Augsburg jagar Europaspel men klarar inte att stå emot Hoeness gäng.

CHANSNINGEN: Le Havre

Le Havre kämpar för nytt kontrakt i Ligue 1 och ska inte räknas bort mot ett Nice som inte rosat marknaden under våren. X2 tar plats på alla system.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se