Måndagens Topptips blir ett spännande stycke som framför allt innehåller en hel del hårt betrodda favoriter. Udinese, Chaves, Ascoli och Amorebieta är lag som förhoppningsvis kan se till att utdelningen skjuter i höjden. Vi håller däremot Chelsea i handen hemma mot Newcastle. Let’s go!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Chelsea – Newcastle | Speltips: 1

Två lag som knappast kan vara nöjda med sina respektive säsonger går i klinch i London. Newcastle har blivit ordentligt synade den här säsongen där Eddie Howes endimensionella spelsätt inte kommer till sin rätt. Kontringar är The Magpies nyckel på Stamford Bridge, men stänger Chelsea ner detta är mycket vunnet. Sterling, Gallagher och Madueke kan i sin tur åstadkomma mycket åt andra hållet. Rosat marknaden har Pochettinos gäng inte gjort, men detta ska ses som en på förhand lämplig uppgift. När ettan erbjuder spelvärde ljuder hammaren till vänster. Spiketta.

Match 2: Lazio – Udinese | Speltips: 1X2

Lazio fick på näbben mot Bayern München och har således spelat klart i Champions League för den här gången. Känslan är att det kan dröja innan Sarris gäng återfinns på den stora scenen igen. Spelmässigt ser det inget vidare ut och med risk för slitna ben är “Örnarna” ingen favorit att hålla i handen mot Udinese. “Zebrorna” trivs med förutsättningarna i Rom där de mycket väl kan såra Lazio via omställningar. Det är inte något som tipparna tar höjd för. X2 rensar magiskt bland kuponghögarna och är tidiga inslag på våra system.

Match 3: Almería – Sevilla | Speltips: 12

Almería är fortfarande hopplöst sist i La Liga med noll segrar på 27 försök. Den usla resultatraden innebär att andalusierna får börja om i Segunda División, men rent spelmässigt har det samtidigt sett betydligt bättre ut än vad tabellen vittnar om. När ett skakigt Sevilla med allt att förlora kommer på besök vill vi inte skriva av de hemmahörande. Sevilla har lyft sig mot slutet men nästan 50 procent på gästerna är inte befogat. “Gubben” (etta-tvåa) blir valet i en möjligen böljande historia.

Match 4: Gil Vicente – Chaves | Speltips: 1X2

Fem poäng på de tre senaste räcker för att Gil Vicente ska bli oerhört hårt betrodda av tipparna. 1-1 mot Porto är förvisso ett resultat som bär respekt med sig, men när värdföreningen förväntas vara spelförande mot Chaves är vi inte helt övertygade om att de hemmahörande löser biffen. Chaves krigar för nytt kontrakt i bottenstriden och med en troligen passande matchbild framför sig ska gästerna inte räknas bort denna måndag. När X2 rensar friskt bland kupongerna går högersidan först. Om råd alla tecken.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Sampdoria – Ascoli | Speltips: 1X2

Väldigt viktiga poäng ska fördelas i bottenstriden av Serie B där Sampdoria drabbar samman med Ascoli under kvällskvisten. Albin Ekdals gamla lag har inte rosat marknaden men har samtidigt sitt på det torra. Åtminstone för tillfället. Det är dock väldigt jämnt i de nedre regionerna och Ascoli ska inte underskattas bara för att de återfinns under giljotinen. Bara en pinne skiljer upp till återkval och i en förmodat tight historia är vi väldigt intresserade av den spelvärda högersidan. X2 först, alla tecken sedan.

Match 6: Amorebieta – Leganés | Speltips: 1X

Botten mot toppen i Segunda División där jumbon Amorebieta ska mäta svärd med ligaledarna Leganés. Sett till tabellen blir detta en ensidig historia, men vi är inte alls inne på samma spår som det svenska folket. Leganés har haft marginalerna med sig, något Expected Points vittnar om, och när gästerna målas upp över 50 procent – strax under 40 hade varit mer rimligt – är det dags att dra öronen åt sig. Amorebieta gör bra ifrån sig på egen mark där nio poängplock av 15 möjliga är godkända papper. Till rådande streck tror vi att Amorebieta löser minst en pinne till. Avslag på tvåan – 1X!

Match 7: Grenoble – Stade Lavallois | Speltips: 1

Fyra raka förluster har gjort att Grenoble tappat sin tidigare playoff-plats mot Ligue 1. Offensiven har gått i stå men rent spelmässigt har det inte sett så pjåkigt ut som de senaste resultaten visar. Framför sin publik trivs värdföreningen normalt väldigt bra och mot ett Stade Lavallois som överpresterat sina underliggande siffror utanför hemtrakterna dras vi åt väster. Grenobles favoritskap är befogat och får Hognon bara igång sitt anfallsspel är mycket vunnet. Till sunda streck är ettan en vettig spik.

Match 8: Tigre – Lanús | Speltips: X2

Tigre har fått allt annat än en smakstart på Copa de la Liga Profesional. Bara en seger på nio försök och blott tre gjorda mål under samma period är anskrämliga siffror. Hemmaplan är en faktor när Lanús kommer på besök, men spelare för spelare råder det inget tu tal om att gästernas favoritskap är berättigat. De tillresta föll senast mot Central Córdoba, men bortsett från nederlaget har Lanús sett oerhört starka ut mot slutet. Vi tror att det vänder denna afton. X2 klara sig gott och väl till grön bock.

Antal rader: 144 | Spelstopp: 20:29

KUPONGENS SÄKRA: Chelsea

Newcastle saknar ett par tunga pjäser i London där Chelsea ska ses med vettig segerchans. När tipparna inte vågar gå all in på ettan gör vi slag i sak.

CHANSNINGEN: Udinese

Lazio imponerar inte alls just nu och kan få stora problem mot ett Udinese som trivs med den förmodade matchbilden. X2 ska med till varje pris.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se