Sex landskamper och två brasilianska ligamatcher, varav Rio-klassikern “Clássico Vovô” är den ena, fyller upp tisdagsbongen. Vänskapsmatcher stundar i både Portugal och Chile och på den afrikanska kontinenten fortlöper VM-kvalet. Av allt att döma är Burundi ren och skär bankränta då strykgänget från Seychellerna står på andra sidan!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Portugal – Irland | Speltips: 1X

Ronaldo satt på bänken hela matchen när portugiserna föll på hemmaplan mot Kroatien i lördags. Insatsen var tämligen svag. Med det sagt är Roberto Martínez landslag en av guldkandidaterna i det stundande mästerskapet. Truppen håller toppklass och i EM-kvalet gjorde Portugal slarvsylta av allt motstånd. Vad vi får se för typ av Portugal mot Irland återstår att se. Med tanke på att EM-premiären endast är en vecka bort lär knappast Ronaldo och company gå in i några “onödiga” närkamper. Irland har goda chanser att vinna den fysiska kampen och det rensande krysset lockar således. 1X om råd.

Match 2: Chile – Paraguay | Speltips: 1X2

De sydamerikanska landslagen slipar på formen inför Copa América som drar igång den 20:e juni. Varken Chile eller Paraguay kommer till spel med någon lysande form. Efter sex omgångar av VM-kvalet står dessa nationer på blott en vinst vardera. Paraguays stora bekymmer har varit målskyttet, men bakåt är Fabián Balbuena och company mer pålitliga. I kraft av hemmaplansfördel får Chile hållas som knappa favoriter. Då en tajt historia ligger i korten föredras dock garderingar. Utgå från ettan och gardera efter storleken på plånkan.

Match 3: Angola – Kamerun | Speltips: 1X2

Angola imponerade i AFCON där de pressade Nigeria i kvartsfinalen. I VM-kvalet har det däremot inte riktigt lossnat, i alla fall inte i offensiv riktning. Efter två 0-0-matcher mot Mauritius och Kap Verde lyckades de så kallade sabelantiloperna brotta ner lilla Swaziland med 1-0. Tuffare blir det nu när ett mer stjärnspäckat Kamerun gästar Luanda. Kamerun är revanschsugna efter AFCON och Aboubakar och övriga lejon körde över Kap Verde med 4-1 i premiären. Gästerna ska utan tvekan hållas högre än Angola, men hemmafördelen ska samtidigt inte underskattas på den afrikanska kontinenten. Alla tecken spelas ut.

Match 4: Seychellerna – Burundi | Speltips: 2

Seychellerna är lite av Afrikas svar på San Marino. Den lilla ögruppen står på 1:19 i målskillnad efter tre omgångar och det mesta talar för att Seychellerna kommer att gå poänglösa från den här kvalgruppen. Notera att den här matchen spelas på neutral mark i Marocko. Burundi är långt ifrån ett av Afrikas starkaste kort, men likväl klasser bättre än Seychellerna. Burundi har häng på topp 2-platserna i kvalgruppen och mot den här typen av motstånd slarvar de knappast bort poäng. Glasklar tvåa.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Kongo – Marocko | Speltips: X2

VM-semifinalisten från Qatar har inlett kvalet med full pott efter två rundor. Föga förvånande har Ziyech nätat mot både Tanzania och Zambia. Det har dock inte varit någon dans på rosor för marockanerna sedan framgångarna i Qatar. I AFCON rök Marocko redan i åttondelsfinalen. Kongo har i sin tur inlett kvalet trögt och då den här landskampen går av stapeln på marockanskt gräs slår kongoleserna från ett tydligt underläge. Med det sagt ser Kongos trupp skaplig ut och nu när tvåan skjuter i höjden är det inte fel att pilla med ett kryss.

Match 6: Gabon – Gambia | Speltips: 1

Viktiga poäng står på spel i Gabon där pantrarna och skorpionerna ska göra upp. Trots avsaknaden av Aubameyang inledde Gabon kvalet med två raka vinster mot Burundi och Kenya. Den här samlingen finns Marseille-stjärnan med vilket gör pantrarnas offensiv ett par klasser bättre. Gambia har ingen Aubameyang i fronten och ska skorpionerna få med sig tre poäng från Franceville måste Musa Barrow och gänget överträffa sig själva. Ettan är trolig och runt 40-45 procent är det en gångbar spik.

Match 7: Goianiense – Corinthians | Speltips: X2

Över till Brasilien och Série A där varken Atlético Goianiense eller Corinthians har fått någon vidare start på ligasäsongen. Corinthians vann dock gruppen i Copa Sudamericana och “Folkets lag” har en hög uppsida. De underliggande siffrorna ser fina ut och mot nykomlingen Atlético GO ska det finnas goda poängchanser. Goianiense har en mindre påkostad trupp och faktum är att värdarna fortfarande är poänglösa på hemmaplan. Om det här blir relativt jämnt streckat är det ettan som lockar minst.

Match 8: Botafogo – Fluminense | Speltips: 1X2

Sist ut är ett av Sydamerikas äldsta derbyn, känt som “Clássico Vovô” (farfarderbyt). Copa Libertadores-mästarna har fortsatt att trumma på ute på kontinenten. Fluminense gick obesegrade från Grupp A som brassarna vann före Colo Colo. I Série A har det gått tyngre men nu när ett hett derby stundar mot Botafogo lär Douglas Costa, Felipe Melo och Marcelo kunna tända till. Botafogo har presterat mer stabilt under vårsäsongen. Värdarna torskade dock den senaste ligamatchen mot Bahia på Estádio Olímpico Nilton Santos och här känns de vitsvarta som en favorit i fara. Alla tecken plitas ned och högersidan jobbas in!

Antal rader: 144 | Spelstopp: 20:44

KUPONGENS SÄKRA: Burundi

Afrikas San Marino har släppt in 19 mål på tre kvalmatcher. Mot Burundi i Marocko talar allt för att det blir stora siffror igen. Given tvåa!

CHANSNINGEN: Fluminense

I ett Rio-derby lär de regerande Copa Libertadores-mästarna Fluminense visa sig från sin bästa sida. Den rensade tvåan åker med från start!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se